Televisio


Tierno


ALKUPERÄINEN NIMI
ティエルノ | Tierno
ENSIESIINTYMINEN
Jakso #842: "Valaistumisen kesä!"
KOTIKAUPUNKI
Santalune City, Kalos

Tierno on Pokémon-kouluttaja Kalos-alueelta, johon Ash, Serena, Clemont ja Bonnie tutustuivat professori Sycamoren järjestämällä kesäleirillä. Leirille osallistuivat myös Trevor ja Shauna, joiden kanssa Tierno oli jo ystävystynyt. Yhteistä tällä kolmikolla on Kanto-alueen aloitus-Pokémonit.

Tierno kokee itsensä pääsääntöisesti Pokémon-kouluttajaksi ja pitää Ashia kilpailijanaan, mutta hänellä on myös toinen tavoite: hän haluaa koota Pokémoniensa kanssa näyttävän tanssiryhmän. Tierno itse on varsin osaava tanssija, ja yrittääkin saada Pokémoninsa innostumaan siitä - usein varsin onnistuneesti. Toisaalta, hänellä onkin tapana pyrkiä pyydystämään sellaisia Pokémoneja, joiden kyvyt edesauttavat tanssien oppimista, tai joilla on muuten vain tanssitaitoa veressään.

Vaikka Tierno vasta aloittelee seikkailuaan ja keskittyy ottelemiseen vain osittain tanssimisen lomassa, hän on erittäin osaava kouluttaja. Useat hänen ottelunsa ovat päätyneet voittoihin, ja hän on pistänyt jopa Ashin koville. Tiernon onnistui ansaita itselleen salimerkkejä niin, että hän pääsi osallistumaan Kalos Liigaan, missä pärjäsi varsin hyvin. Hänen tiensä Liigassa päättyi häviöön Sawyeria vastaan. Tierno jatkaa silti unelmiensa parissa, ja antaa myös kaiken tukensa hyville ystävilleen.

SAAVUTUKSET
KALOS
Kalos Liiga ~ Top 8


POKÉMONIT TIIMISSÄ TÄLLÄ HETKELLÄ

Blastoise
Tiernon Wartortlesta kehittynyt Blastoise nähtiin ensimmäistä kertaa Anistar Cityssä, missä Serena oli valmistautumassa seuraavaan Pokémon-esittelyynsä. Yhdessä Shaunan kanssa Tierno haastoi Ashin ja Serenan otteluun, ja lähetti areenalle Blastoisen. Vaikka tuota kyseistä ottelua ei koskaan käyty loppuun, Blastoise antoi jo hieman esimakua uusista, massiivisista voimistaan. Seuraavan kerran Blastoise esiintyi Kalos Liigassa ottelussa Sawyeria vastaan. Blastoise päihitti Sawyerin Slurpuffin, mutta hävisi tyypitykseltäänkin vahvemmalle Sceptilelle. Blastoise on lempeä ja ystävällinen Pokémon, joka isosta koostaan huolimatta pysyy edelleen hienosti kärryillä Tiernon tanssiopeissa. Tierno luottaa Blastoiseen sataprosenttisesti.
--Vähintään 26 jaksoa----Vähintään 25 jaksoa--
Ensiesiintyminen jaksossa: #893: Tag-otteluinnostus! (Kalos-seikkailu -kausi)


Ludicolo
Tiernon Ludicoloa on nähty harvoin ja nopeasti. Ensiesiintymisensä se teki silloin, kun Tierno esitteli koko Pokémon-tiiminsä Ashille, Serenalle ja Bonnielle. Tierno kertoi pyydystäneensä Ludicolon pian ystävysten osallistuman, Sycamoren järjestämän kesäleirin jälkeen. Seuraavan kerran Ludicolo nähtiin vasta Kalos Liigassa, ja sielläkin varsin pikaisesti: Tierno otteli Ludicololla Sawyerin Aegislashia vastaan, mutta se hävisi äkkiä ottelussa. Vaikka Ludicolo on esiintynyt melko harvakseltaan, on se eittämättä tärkeä osa Tiernon tiimiä - jos ei muuten, niin ainakin rytmitajunsa ansiosta!
Ensiesiintyminen jaksossa: #868: Hyviä ystäviä, huippuharjoittelua! (Kalos-seikkailu -kausi)


Hitmontop
Hitmontop nähtiin Ludicolon tapaan varsin pikaisesti ensimmäisen kerran, kun Tierno esitteli Pokémon-joukkonsa uusille ystävilleen. Ludicolon tavoin myös Hitmontop oli kesäleirin jälkeen napattu uusi lisäys Tiernon tiimiin. Hitmontopille ominaista on pyöriä päällään hyrrän tavoin, ja siksi Tierno koki sen olevan oiva lisäys hänen joukkoonsa, sillä tanssimisesta se pyöriminenkin menee! Ensiesiintymisensä jälkeen Hitmontopia ei ole nähty, joten sen kykyjä otteluareenalla tai todellista persoonaa ei juurikaan tiedetä.
Ensiesiintyminen jaksossa: #868: Hyviä ystäviä, huippuharjoittelua! (Kalos-seikkailu -kausi)


Politoed
Tiernon tiimin neljäs jäsen, Politoed, on vain harvoja esiintymisiä tehnyt Pokémon. Se nähtiin ensimmäisen kerran Ludicolon ja Hitmontopin tapaan melko nopeasti, kun Tierno esitteli Pokémon-joukkoaan uusille ystävilleen. Politoed osoittautui olevan myöskin pikaisesti kesäleirin jälkeen napattu lisäys Tiernon tiimiin, aivan kuten Ludicolo ja Hitmontop. Politoedilla on pettämätön rytmitaju, ja siksi se löysi paikkansa Tiernon tiimiin. Koska Politoedia ei olla nähty ainoan esiintymisensä jälkeen, sen todelliset vahvuudet, heikkoudet ja persoonallisuus ovat suuri kysymysmerkki.
Ensiesiintyminen jaksossa: #868: Hyviä ystäviä, huippuharjoittelua! (Kalos-seikkailu -kausi)


Raichu
Raichu on Pokémon, jonka Tierno tahtoi esitellä ystävilleen muiden tiiminsä Pokémonien tapaan. Mutta toisin kuin Ludicolo, Hitmontop ja Politoed, Raichu on esiintynyt Tiernon rinnalla vähän aktiivisemmin. Tierno paljasti pyydystäneensä Raichun pääasiassa hyödyntääkseen sitä tulevassa Lumiose Cityn saliottelussaan. Tuon ottelun lisäksi Raichu on päässyt ottelemaan myös Ashia vastaan, mutta joutui nielemään tappionsa Ashin Pikachua ja Goodraa vastaan. Raichu otti osaa myös liigaotteluun Sawyeria vastaan - se päihitti Aegislashin, mutta hävisi voittamattomalle Mega Sceptilelle. Raichu on kokenut paljon Tiernon rinnalla, ja voimakkaiden sähköhyökkäystensä ansiosta se on tärkeä osa Tiernon tiimiä. Toki ymmärrystä tanssin päälle sähkörotalta löytyy myös.
Ensiesiintyminen jaksossa: #868: Hyviä ystäviä, huippuharjoittelua! (Kalos-seikkailu -kausi)


ENTISET POKÉMONIT

Wartortle & Squirtle
Kun Tierno tahtoi esitellä uutta Pokémon-kokoonpanoaan ystävilleen, paljasti hän samalla Squirtlensa kehittyneen Wartortleksi. Yhdessä muiden Tiernon Pokémonien kanssa Wartortle pisti pystyyn näyttävän tanssiesityksen, jolloin se osoitti vahvistuneensa paitsi fyysisesti, niin myös tanssitaitojensa suhteen. Esityksen jälkeen Wartortle joutui Rakettiryhmän haaviin, ja pelastusaikeissa Ashin Sliggoo kehittyi Goodraksi. Pelastuttuaan pahisten kynsistä, Wartortle otti heti mittaa juuri kehittyneestä Goodrasta, mutta hävisi ottelussa. Määrätietoisen ja päättäväisen asenteensa avulla tämä takapakki ei Wartortlea kuitenkaan lannistanut lainkaan, ja se jatkoi harjoittelemista entistä ankarammin. Jo seuraavaa esiintymistään ennen se olikin jo kehittynyt Blastoiseksi.
--Vähintään 26 jaksoa--
Ensiesiintyminen jaksossa: #868: Hyviä ystäviä, huippuharjoittelua! (Kalos-seikkailu -kausi)
Squirtle oli Tiernon ensimmäinen Pokémon, ja täten siis hänen aloitus-Pokémoninsa. Se nähtiin ensimmäisen kerran professori Sycamoren järjestämällä kesäleirillä, missä se yhdessä Trevorin Charmanderin ja Shaunan Bulbasaurin kanssa aiheutti ihmetyksen aihetta niille, keille Kanto-startterit olivat uusia ilmestyksiä. Squirtle otti tuolloin osaa myös ryhmäotteluun, missä hävisi lopulta Ashin Pikachulle. Häviö ei kuitenkaan sammuttanut paloa ottelemiseen, sillä Squirtle jatkoi kovaa harjoittelua otteluareenoilla, ja osallistui muun muassa Lumiose Cityn saliotteluun, jonka päätteeksi Tierno ansaitsi salimerkin. Ahkerasti kerätty ottelukokemus ja Tiernon kanssa harjoittelu auttoivat Squirtlea vahvistumaan niin, että se onnistui kehittymään Wartortleksi jossakin vaiheessa kesken Tiernon Kalos-seikkailun.
Ensiesiintyminen jaksossa: #842: Valaistumisen kesä! (XY-kausi)


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.