Televisio


Sawyer


ALKUPERÄINEN NIMI
ショータ | Shota
ENSIESIINTYMINEN
Jakso #867: "Eleganttia ottelua hymyssä suin!"
KOTIKAUPUNKI
?, Hoenn

Sawyer on Pokémon-kouluttaja Hoenn-alueelta, missä hän aloitti seikkailunsa aloitus-Pokémoninsa Treeckon kanssa. Jossain vaiheessa hän kuitenkin päätyi suuntaamaan Kalos-alueelle, missä hän haastoi Clemontin saliotteluun. Sawyer hävisi, mutta jatkoi silti salimerkkien keräämistä. Myöhemmässä vaiheessa Sawyer kohtasi Ashin, jonka nimitti heti uudeksi ystäväkseen, mutta myös kilpailijakseen.

Sawyer on utelias ja innokas oppimaan uutta. Hän kantaakin mukanaan jatkuvasti vihkoa, mihin merkitsee kaikenlaista uutta oppimaansa tietoa. Näiden tietojen mukaan hän pyrkii parantamaan suoritustaan aina enemmän ja enemmän, mutta joskus tiedonkäsittely menee liian hankalaksi, ja muutoin tyyni Sawyer menettää malttinsa ja otteensa tilanteesta. Hän on kuitenkin hyväsydäminen kouluttaja, joka ottaa oppia kaikesta kokemastaan, niin hyvästä kuin pahastakin. Hän on myös oppinut, ettei kaikki mene aina niin kuin suunnittelee, vaan joskus pitää osata improvisoida.

Sawyer arvostaa Ashia paitsi ystävänä, niin myös Pokémon-kouluttajana. Tämän vuoksi ottelut Ashia vastaan ovat aina olleet Sawyerin mieleen. Hän on sekä hävinnyt että voittanut ystäväänsä vastaan - viimeisin tilanne jäi häviöön Kalosin Pokémon Liigassa. Sawyer ihailee myös Steven Stonea ja tämän (Mega) Metagrossia, mikä toimikin inspiraationa Sceptilen megaevoluutiokykyyn.

SAAVUTUKSET
KALOS
Kalos Liiga ~ Top 4


POKÉMONIT TIIMISSÄ TÄLLÄ HETKELLÄ

Sceptile
Sceptile kehittyi Sawyerin Grovylesta jossakin vaiheessa Sawyerin Kalos-seikkailun loppupuolella. Sceptile säilytti asemansa edelleen Sawyerin käytetyimpänä Pokémonina, ja todennäköisesti vahvimpana myös. Kehittymisen myötä vahvistunut Sceptile on ottanut hienosti mittaa esimerkiksi Ash-Greninjasta sekä Tiernon ja Team Flaren Pokémoneista. Sceptile saavutti myös kyvyn megaevoluutioon, ja Mega Sceptile onkin ollut Sawyerin valttikortti useassa tärkeässä ottelussa. Megaevoluutiokyky kertoo myös merkittävästä siteestä kouluttajaansa - Sceptilella ja Sawyerilla onkin katkeamaton side toisiinsa ja voivat luottaa toisiinsa sataprosenttisesti.
--11 jaksoa----Vähintään 31 jaksoa--
Ensiesiintyminen jaksossa: #909: Kaksi matkaa risteää! (XYZ-kausi)


Salamence
Salamence kehittyi Sawyerin Shelgonista juuri parahiksi Lumiosessa järjestettyä Kalos Liigaa varten. Sawyer käytti uutukaista lohikäärmettään Ashin Noivernia vastaan. Kehittymisen myötä Salamence vahvistui kertaheitolla ja sai selkäänsä siivet, eli jo aiemmin pelottavasta vastuksesta kasvoi vieläkin vahvempi, joka pystyi hyödyntämään myös ilmatilaa otteluissaan. Ashin Noivernia vastaan taistelu päättyi tasapeliin, mutta jo siinä Salamence osoitti hirvittävän voimansa ja se on ehdottomasti yksi Sawyerin tiimin tärkeimmistä voimavaroista.
--Vähintään 33 jaksoa----Vähintään 22 jaksoa--
Ensiesiintyminen jaksossa: #931: Kilpailuhenkeä kerrakseen! (XYZ-kausi)


Slurpuff
Sawyerin Slurpuff nähtiin ensimmäisen kerran, kun Sawyer hyödynsi sen kehittynyttä hajuaistia paikantaakseen kadonneen muistivihkonsa. Pian tämän jälkeen Slurpuff nähtiin otteluareenalla Ashin Hawluchaa vastaan, jolle kiivaan taistelun jälkeen hävisi, vaikka olisikin tyypitykseltään ollut voittoasemissa. Seuraavan kerran Slurpuff näytti vahvistuneita liikkeitään Kalos Liigan ottelussa Tiernoa vastaan, jossa pärjäsi hienosti, häviten lopulta Blastoiselle. Nähtiinpä Slurpuff vielä ottelussa Ashin Goodraakin vastaan - tämä päättyi tasapeliin. Slurpuff on etevä ja aistikas Pokémon, joka on ollut Sawyerin rinnalla pitkään ja kerännyt arvokasta ottelukokemusta monesta merkittävästä ottelusta.
Ensiesiintyminen jaksossa: #878: Kilpailijoita: Nyt ja tulevaisuudessa! (Kalos-seikkailu -kausi)


Aegislash
Sawyerin Doublade osoittautui kehittyneen Aegislashiksi kätevästi Kalos Liigaa varten. Sawyer käytti Aegislashia liigaottelussa Tiernoa vastaan, jonka Ludicolon se voitti leikiten. Lopulta se hävisi Tiernon Raichulle, mutta palasi jälleen kehään semifinaaliottelussa Ashia vastaan. Se pisti hienosti hanttiin Ashin Pikachulle, mutta joutui lopulta luopumaan leikistä - häviten sähköhiirelle jälleen kerran. Aimo annoksen ottelukokemusta kokeneena, ja useamman kehittymisen läpikäyneenä, Aegislash on erittäin vahva ja tärkeä osa Sawyerin tiimiä - erityisesti yksilöllisen hyökkäys- ja puolustusmuodonmuutoskykynsä vuoksi.
--Vähintään 13 jaksoa----Vähintään 7 jaksoa--
Ensiesiintyminen jaksossa: #929: Arvokkaita kokemuksia! (XYZ-kausi)


Clawitzer
Sawyerin Clawitzer teki ensiesiintymisensä, kun Sawyer käytti sitä 3 VS 3 -ottelussa Ashia vastaan. Clawitzer antoi heti täydellä mitalla, ja päihitti sekä Ashin Noivernin että Hawluchan. Lopulta se hävisi Ashin Greninjalle. Sawyer turvautui Clawitzeriin seuraavan kerran Kalos Liigassa Ashia vastaan. Se päihitti Ashin Talonflamen, mutta hävisi sitten Pikachulle. Mega Launcher-kykynsä vuoksi Clawitzerin hallitsemat aurahyökkäykset, kuten Heal Pulse ja Dragon Pulse, lähtevät liikkeelle kuin tykinkuula, ja siksi Clawitzer on pelottava vastus kenelle tahansa!
Ensiesiintyminen jaksossa: #922: Täysimittainen otteluyllätys! (XYZ-kausi)


Slaking
Sawyerin Slaking nähtiin ensimmäistä kertaa pikaisesti Kalos Liigan Lumiose-konferenssin alkuvaiheissa, kun se päihitti tuntemattoman vastustajan Medichamin. Myöhemmin Slaking nähtiin kaikessa loistossaan liigaottelussa Ashia vastaan, jossa sen omalaatuinen ottelutyyli tuli tutuksi: Truant-kykynsä vuoksi Slaking hyökkäsi harvemmin kuin vastustajansa, mutta hyökätessään sen iskut etsivät vertaistaan. Tasaväkisen alun jälkeen Slaking onnistui päihittämään Ashin Hawluchan, mutta hävisi tämän jälkeen Talonflamelle. Slaking osoitti olevansa melkoinen voimapesäke ja hyödyllinen lisä Sawyerin Pokémon-joukkoon.
Ensiesiintyminen jaksossa: #929: Arvokkaita kokemuksia! (XYZ-kausi)


ENTISET POKÉMONIT

Doublade & Honedge
Doublade oli kehittynyt Honedgestä juuri parahiksi 3 VS 3 -otteluun Ashia vastaan. Juuri kehittynyt Doublade oli saanut kerättyä rutkasti enemmän voimaa, jota hyödynsikin ottelussa kiitettävästi. Esimerkiksi Iron Defense-iskua käyttämällä se sai puolustuksensa kasvamaan ja siten sinnitteli pitkään otteluareenall, vaikka siihen kohdistui lukuisiä hyökkäyksiä. Doublade otteli hienosti, mutta hävisi silti Ashin Noivernille. Tämän jälkeen Sawyer auttoi Doubladea keräämään tarpeeksi kokemusta kehittyäkseen Aegislashiksi - ja niin se tekikin juuri ennen Kalos Liigan alkamista.
--Vähintään 13 jaksoa--
Ensiesiintyminen jaksossa: #922: Täysimittainen otteluyllätys! (XYZ-kausi)
Honedge oli yksi Sawyerin uusista pyydystyksistä Kalos-alueella. Se nähtiin ensimmäistä kertaa, kun Sawyer käytti sitä ottelussa Ashia vastaan. Honedge yllätti moninaisilla taidoillaan, mutta uutena tulokkaana ei ollut aivan muiden Sawyerin Pokémonien tasolla. Tästä syystä se hävisi melko nopeasti ottelussa Ashin Pikachua vastaan. Honedge todisti kuitenkin olevansa varteenotettava ja oikukas vastustaja. Jo seuraavaan otteluun Ashia vastaan Sawyer oli kerännyt Honedgen kanssa tarpeeksi kokemusta, jotta se pystyi kehittymään Doubladeksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #909: Kaksi matkaa risteää! (XYZ-kausi)


Shelgon & Bagon
Jonkun aikaa Sawyerin matkassa kokemusta keränneenä Bagon kehittyi lopulta Shelgoniksi. Sawyer esitteli uutta Pokémoniaan ottelussa Ashia vastaan, jossa Shelgon haastoi Ashin Hawluchan. Uudesta ulkomuodosta johtuen Shelgonilla oli vielä hieman hakemista otteluareenalla, mutta se pisti kovasti kampoihin Hawluchaa vastaan. Tukevan kuorensa ansiosta se pystyi puolustautumaan ankariltakin iskuilta. Lopulta Hawlucha voitti Shelgonin. Häviöstään johtuen Shelgon harjoitteli vielä entistäkin enemmän, ja ylsi lopulta kehittymään Salamenceksi Kalosin Liigaa varten.
--Vähintään 33 jaksoa--
Ensiesiintyminen jaksossa: #909: Kaksi matkaa risteää! (XYZ-kausi)
Bagon oli toinen Pokémon-lisäys Sawyerin joukkoon, heti Treeckon jälkeen. Se nähtiin ensimmäisen kerran kaksoisottelussa, Treeckon rinnalla, Ashin Frogadieria ja Hawluchaa vastaan. Nuori ja kokematon Bagon osoitti kyntensä ottelussa, mutta hävisi silti itseään vahvemmille Pokémoneille. Myöhemmin tämän jälkeen Sawyer käytti Bagonia saliottelussa Laverre Cityn salipäällikkö Valerieta vastaan. Häviö oli kuitenkin taattu, sillä Valerien keiju-Pokémonit tekivät lohikäärmeestä selvää. Häviöt saivat Bagonin tekemään paljon töitä vahvistuakseen, ja lopulta se onnistui tavoitteessaan kehittyessään Shelgoniksi - mistä olikin hyötyä heti seuraavassa mittelössään Ashin Pokémoneja vastaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #876: Muodikas ottelu! (Kalos-seikkailu -kausi)


Grovyle & Treecko
Grovyle kehittyi Sawyerin Treeckosta ottelussa Ashin Frogadieria vastaan. Ollessaan tyypitykseltään jo alunperin alakynnessä, kehittymisen myötä Grovyle pääsi hieman niskan päälle - mutta hävisi lopulta Frogadierin Water Pulse-hyökkäykselle. Häviönsä jälkeen Grovyle leimasi Frogadierin pahimmaksi kilpailijakseen, ja päätti määrätietoisesti vahvistaa itseään. Ottelun jälkeen Sawyer jatkoi Grovylen kouluttamista, ja erityistä pontta vahvistumiseen tuottivat esimerkiksi yhteenotot Team Flaren kanssa. Pahisjengin taltuttamiseksi Grovyle suostui jopa yhteistyöhön kilpailijansa, Frogadierin kanssa. Useampi Team Flare -tapaus antoivat Grovylelle paljon sulateltavaa, ja kaikki uusi kokemus kulminoitui kehittymiseen Sceptileksi asti.
--11 jaksoa--
Ensiesiintyminen jaksossa: #878: Kilpailijoita: Nyt ja tulevaisuudessa! (Kalos-seikkailu -kausi)
Treecko oli Sawyerin aloitus-Pokémon, jonka hän sai professori Birchiltä Hoenn-alueella. Se hävisi ensiottelunsa villiä Taillowta vastaan, jolloin Sawyer alkoi kerätä vihkoonsa muistiinpanoja oppiakseen paremmaksi kouluttajaksi. Tuo tapa on jäänyt hänen tavaramerkikseen tähän päivään asti. Ensihäviönsä jälkeen Treeckon kouluttaminen alkoi sujua, ja myöhemmin Sawyerin siirryttyä Kalos-alueelle, se nähtiinkin saliottelussa Clemontia vastaan. Vaikka tässäkin ottelussa tuli häviö, sai Treecko siitä kallisarvoista kokemusta. Viimeistään Ashin tavatessaan Treecko sai kerättyä runsaasti ottelukokemusta, kun Sawyer päätyi milloin mihinkin hulabaloohon Ashin rinnalla. Esimerkiksi ottelut Ashia, salipäälliköitä ja Rakettiryhmää vastaan olivat tärkeitä tekijöitä Treeckon voimistumiseen. Eräässä 3 VS 3 -ottelussa Sawyerin ja Ashin välillä, Treecko päätyi ottelemaan Ashin Frogadieria vastaan. Ollessaan alakynnessä Treecko keräsi kaikki voimansa kasaan ja kehittyi niiden avulla Grovyleksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #867: Eleganttia ottelua hymyssä suin! (Kalos-seikkailu -kausi)


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.