Televisio


Serena


ALKUPERÄINEN NIMI
セレナ | Serena
ENSIESIINTYMINEN
Jakso #804: "Kalos, paikka jossa unelmat ja seikkailut alkavat!"
KOTIKAUPUNKI
Vaniville Town, Kalos

Serena on aloitteleva Pokémon-kouluttaja Kalos-alueelta. Hän aloitti seikkailunsa yksin ja reissasikin pitkän pätkän aloitus-Pokémoninsa Fennekinin kanssa, ennen kuin lopulta liittyi Ashin joukkoon Santalune Cityssä. Hän kuitenkin tunsi Ashin jo entuudestaan, sillä nuorempana he molemmat olivat ottaneet osaa professori Oakin Kantossa järjestämään kesäleiriin ja tutustuneet siellä toisiinsa. Ash, ja hänestä huokunut inspiraatio, olikin oikeastaan se perimmäinen syy, miksi Serena aloitti seikkailunsa oltuaan tarpeeksi vanha. Ash ei tosin aluksi ollut muistaa tyttöä, mutta Serena piti huolen siitä, että sai silti liittyä pojan joukkoon.

Serena on intohimoinen muodin ja vaatetuksen suhteen, ja hän miettii usein asuvalintansa tarkkaan ja tekee toisinaan radikaalejakin päätöksiä, kuten hiustensa leikkaamisen lyhyeksi. Hän innostui myös silminnähden esimerkiksi Lumiose Cityn vaatekauppatarjonnasta, ja toisinaan pukee Pokémonejaankin söpöihin vaatteisiin. Serena on myös ilmeisen hyvä leipomaan, ja onkin loihtinut milloin minkälaista pullaa, keksiä tai leivonnaista. Serena on kohtelias ja kiltti tyttö, joka tosin osaa olla myös kapinallinen, varsinkin äitiään kohtaan.

Serenan äiti on tunnettu Rhyhorn-ratsastaja, ja tämä povasi tyttärelleenkin samanlaista uraa. Serenaa ei tämä kuitenkaan kiinnostanut, ja hän toivoikin löytävänsä jotain, mikä olisi lopulta se hänen oma juttunsa. Seikkailu Ashin kanssa antoi hänelle paljon, mutta hänen todelliset tulevaisuudensuunnitelmansa olivat pitkään suuri kysymysmerkki. PokéVision-videot ja esiintyminen tuntuivat kuitenkin olevan hänelle se ominaisin juttu, ja myöhemmin Serena ryhtyikin harjoittelemaan Pokémon-esittelyitä varten ansaitakseen joskus halutun Kalos-kuningattaren tittelin.

Vaikka titteli jäi lopulta saamatta, sai Serena tukea entiseltä esittelykuningatar Palermolta, joka ehdotti Serenan kokeilevan taitojaan Hoennin Pokémon-kilpailuissa: sinne Serena suuntasikin, luvaten Ashille tapaavansa hänet vielä. Sittemmin Serenasta tiedetään se, että hän on niittänyt melkoista menestystä Hoenn-alueella ja on ystävystynyt paikallisen kilpailutähti Lisian kanssa.

SAAVUTUKSET
Serena on tunnetun Rhyhorn-ratsastajan tytär.

KALOS
Mestaritason esittely ~ Top 2
HOENN
Mestaritaso


POKÉMONIT TIIMISSÄ TÄLLÄ HETKELLÄ

Delphox
Delphox kehittyi Serenan Braixenista jossakin vaiheessa Serenan seikkaillessa yksin Hoenn-alueella. Se nähtiin ensimmäisen kerran, kun Serena osallistui yhdessä Chloen ja Lisian kanssa Lilycove Cityn Pokémon-kilpailuun. Serena käytti Delphoxia omalla esiintymiskierroksellaan, ja tulikettu laittoi pystyyn huikaisevan esityksen yhdessä Panchamin ja Sylveonin kanssa. Vaikka Serenan luotto-Pokémon Delphoxia nähtiin vain pikaisesti, osoitti se silti ylläpitäneensä Pokémon-esittelyistä keräämäänsä osaamista ja kokemusta, ja on edelleen Serenan Pokémon-tiimin kirkkaimpia tähtiä.
--61 jaksoa-->--Korkeintaan 327 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #1194: Eevee and Sylveon! Encounters and Reunions!! (Huikeat matkat-sarja -kausi)
Ei esitetty Suomessa


Pancham
Serena oli katsomassa ystäviensä kanssa Pokémon-esitystä, kun ilkikurinen Pancham astui estradille ja häiritsi esitystä. Myöhemmin Serena kohtasi samaisen Pokémonin varastelemassa itselleen tavaroita, kuten Ashin hatun ja Clemontin lasit. Näiden tavaroiden avulla Pancham leikki olevansa osana spektaakkelimaista Pokémon-esitystä. Tämän hoksatessaan Serena oivalsi, että Pancham olisi oiva lisä hänen tiimiinsä esiintymisintohimonsa vuoksi. Näin ollen Serena ryhtyi ottelemaan panda-Pokémonia vastaan, kunnes Rakettiryhmä ilmestyi kuvioihin. Pancham auttoi jengiä pääsemään eroon pahiksista ja lähentyi myös samalla Serenan kanssa. Ottelu käytiin loppuun, ja Serena sai Panchamin pyydystettyä. Pancham on paitsi loistava esiintyjä, niin taidokas ja vahva myös otteluareenalla. Se on toisinaan ilkikurinen ja vilkas, mutta pääosin määrätietoinen ja päättäväinen. Sillä on tapana pitää päässään punaisia aurinkolaseja.
Ensiesiintyminen jaksossa: #850: Unelma esiintymisestä! (XY-kausi)


Sylveon
Matkallaan Kalosissa Serena sai kutsun lähistöllä järjestettäviin tanssiaisiin. Serena pyysi Eeveensä mukaan, joka epäröiden osallistui vain huomatakseen myöhemmin nauttivansa tanssin pyörteistä. Tanssiaisten ohessa järjestettiin myös kaksoisottelu, johon valikoituivat Serena Eeveensä kanssa, Ash Pikachunsa kanssa, James ja Inkay sekä Miette ja Slurpuff. Tasaisen ottelun pyörteissä Pikachu oli aikeissa saada osuman, kunnes Eevee puolusti ottelupariaan saadessaan itse nenilleen. Serena kannusti kaatunuttua Eeveetään, joka rohkaisun voimalla kehittyi Sylveoniksi. Sylveon päätti ottelun voitokkaasti yksinään juuri oppimansa Fairy Wind-liikkeen avulla. Tuosta hetkestä lähtien arasta, ujosta Eeveestä oli kasvanut voimakas, vahva ja itsevarma Sylveon, joka siivitti Serenan voittoon useissa otteluissa ja Pokémon-esittelyissä. Onpa se myös ollut mukana pelastamassa maailmaa. Eeveestä lähtöisin ollut intohimo tanssimiseen säilyi kehittymisen jälkeenkin, ja aiempi epävarmuus on kokonaan tipotiessään.
--16 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #908: Tanssiaisissa tapahtuu! (XYZ-kausi)


ENTISET POKÉMONIT

Braixen & Fennekin
Serena koulutti Fennekiniään ja Panchamiaan seuraavaan Pokémon-esittelyynsä. Kaikki sujui aluksi hyvin, mutta pian Fennekin ja Pancham ryhtyivät rähinöimään keskenään. Turhautuneena Serena jätti Pokémonit omaan arvoonsa ja antoi niiden olla keskenään hetken. Palattuaan takaisin Pokémonit olivat jo sopineet riitansa, ja yllättäen hallitseva Kalos-kuningatar Aria saapui haastamaan Serenan kaksoisotteluun. Arian Delphox ja Aromatisse tuottivat Serenan Pokémoneille ongelmia, mutta Arian antamien ohjeiden myötä juttu alkoi luistamaan vähän paremmin. Tästä huolimatta Pokémonit jäivät alakynteen, ja erityisesti Fennekin koki paljon vahinkoa. Serena kannusti kettu-Pokémoniaan, mikä auttoi sitä keräämään voimaa kehittyäkseen Braixeniksi. Braixen voimistui ja näyttikin uudet kykynsä heti heikentämällä vastustajan Pokémoneja reippaasti. Ottelu jäi kesken, kun Aria kutsuttiin muualle, mutta Braixen osoitti heti olevansa vahva ja voimakas Pokémon. Tuosta lähtien Braixen oli Serenan tiimissä suuri voimavara, joka oli omimmillaan Pokémon-esittelyareenoilla kouluttajansa rinnalla. Jossain vaiheessa Serenan seikkaillessa yksin Hoenn-alueella, Braixen oli kehittynyt Delphoxiksi.
--61 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #867: Eleganttia ottelua hymyssä suin! (Kalos-seikkailu-kausi)
Fennekin oli alunperin yksi professori Sycamoren kolmesta aloitus-Pokémonista. Serena valitsi kyseisen Pokémonin aloitus-Pokémonikseen, ja heidän välilleen syntyi heti vahva yhteys, jonka Fennekin osoitti esimerkiksi häätämällä tiehensä villin Vespiquenin Serenan seikkailun alkutaipaleilla. Fennekin ei osoittanut vähään aikaan suurta kiinnostusta ottelemiseen, mutta oli kuitenkin kykenevä sillä saralla - se pisti kampoihin esimerkiksi Rakettiryhmälle useaan otteeseen ja vieläpä varsin onnistuneesti. Myöhemmin Fennekin osoitti kiinnostusta Pokémon-esittelyihin. Fennekin oli persoonallisuudeltaan vähän kuin Serena: kiltti ja kohtelias, mutta toisinaan hieman temperamenttinen. Se oli myös erittäin tarkka ulkonäöstään, ja putsasi itseään säännöllisesti. Fennekin oli Serenan ensimmäinen Pokémon ja näin ollen heti alkumetreiltä lähtien yksi hänen luotettavimmista ja vahvimmista Pokémoneista. Se kehittyi Braixeniksi Serenan otellessa Ariaa, hallitsevaa Kalos-kuningatarta, vastaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #806: Kamppailu ilmaherruudesta! (XY-kausi)


Eevee
Serena kohtasi Eeveen ensimmäisen kerran kukkakedolla, missä se rakasti esiintymistä ja tanssahteltua esiintymislavana toimivalla kivenlohkareella. Huomattuaan esiintymistään seuraavat katseet, Eevee säikähti ja juoksi karkuun. Se piti kuitenkin silmällä Serenaa, ja pelasti tämän rotkoon putoamiselta. Kiitokseksi tästä Serena väsäsi kukkaseppeleen Eeveelle, joka ei aluksi siihen koskenut, mutta päätyi lopulta asettamaan sen päähänsä. Samana yönä Eevee esiintyi jälleen lavallaan, Serenan seuratessa. Tällä kertaa Eevee antoi Serenan lähestyä tekemään parempaa tuttavuutta, mutta yhtäkkiä Rakettiryhmä ampaisi väliin ja nappasi Eeveen. Ystävien avulla Eevee saatiin vapaaksi, ja uuden ystävyyden merkiksi Eevee liittyi Serenan joukkoon. Eevee oli erittäin arka ja ujo Pokémon, ja Serena yritti koulia epävarmuutta pois käyttämällä Eeveetä otteluissa ja Pokémon-esittelyissä. Serena antoi Eeveen myös seurata esittelyitä katsomosta käsin, jolloin Eeveellä alkoi kasvaa suuri innostus erityisesti esittelyiden esiintymisosuuksia kohtaan. Vähitellen Eeveestä kasvoi päättäväisempi Pokémon, joka halusi pärjätä valitsemallaan tiellä. Lopulta tämä varmuus johti sen kehittymiseen Sylveoniksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #892: Ilakointia kukkakedolla! (Kalos-seikkailu-kausi)


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.