<< Aikaisemmat blogimerkinnät

Blogi


11.01.2023 | 19:41
Hei taas kaikille kävijöille! Vähän häpeillen saavun tänne blogin puolelle, kun tajusin, että olen viimeksi kirjoittanut tänne joulukuussa 2021 - toisin sanoen koko viime vuonna en kirjoittanut yhden yhtä blogipostausta! Välillä en voi kyllä käsittää, mihin ihmeeseen aika hurahtaa... Nytkin ollaan jo hyvässä vauhdissa vuoden 2023 puolella, hyvää uutta vuotta siis vain kaikille!

En lainkaan muista, mitä olen viimeksi elämästäni jakanut (vai olenko ylipäänsä kertonut mitään), mutta lyhyesti: elämä rullaa tasaiseen tahtiin, mikä voidaan katsoa ihan positiiviseksi asiaksi, luulisin. Elämäni koostuu pitkälti töistä sekä yliopisto-opintojen viimeistelystä (viimeistä vuotta viedään), arkeen kuuluu myös kaksivuotias koira, josta en varmaankaan ole ennen maininnut. Oikein tavallista elämää siis siltä osin, aina sopivin välein jaksan väkerrellä tänne sivullekin jotain, mikä on toisaalta aika yllättävää, koska sellaisen luulisi helposti jäävän unholaan. Viime vuonna Munchlax Mania täytti jo 15 vuotta, tänä vuonna taas vuoden enemmän ja kohtahan nämäkin sivut ovat jo siirtyneet teini-iästä varhaisaikuisuuteen. Pelottavaa.

Pokémon itsessäänhän vielä polskii eteenpäin ja varmaan vahvempana kuin koskaan, jos vaikkapa edellisvuoden lopulla julkaistuja Scarlet/Violet -pelejä on katsoiminen, mokomat menivät myymään yhdessä viikonlopussa jo 10 miljoonaa kappaletta. Pelit eivät tosin ole aivan ehjin nahoin säästyneet kriitikoilta, ja esimerkiksi niiden suoriutumista on parjattu melkoisesti. Täytyy itsekin myöntää, että vaikka Pokémon-pelit eivät ole pyörineet aiemminkaan mitenkään täydellisesti, niin Violetin kohdalla sen näki todella selvästi, milloin jokin asia pelissä vähän bugitti, ja milloin animaatiot olivat kuin hidastetusta elokuvasta. Sikäli siis ymmärrän kritiikin, mutta samaan aikaan täytyy todeta, että ainakin Pokémon-pelit ovat yrittäneet kehittyä modernimpaan suuntaan. Olen Violetin tässä männäviikkoina jo päihittänyt, PokéDex täynnä ja sitä rataa, ja kyllä mulla loppujen lopuksi on jäänyt siitä positiivinen fiilis, ja odottelen innolla, mitä Pokémonin tulevaisuus pitää sisällään. Uteliaille tiedoksi, ohessa on lopullinen tiimi, joka Violet-peliini valikoitui:

Täytyy toki muistaa, että Scarlet ja Violet eivät olleet ainoat pelit viime vuonna, vaan vuosi 2022 alkoi Pokémon Legends: Arceus -pelillä! Ehkä hiukan liian tiuhaan tahtiin on pelejä kyllä nostettu uunista ulos, ainakin omasta henkilökohtaisesta mielestäni, mutta tällä mennään. Legends: Arceus kokeili selkeästi jotain uutta, ja mielestäni se onnistui siinä ihan hyvin, tosin omalla kohdallani tuntui, että peli vähän niin kuin tuli... ja sitten meni. Tuttuun tapaan pelailin sitä kyllä useita kymmeniä tunteja, seikkailin joka ikisessä maailmankolkassa ja keräsin PokéDexin täyteen, mutta sen enempää peli ei kuitenkaan oikein tarjonnut. On silti ihan supervaikea valita Legends: Arceuksen ja Scarletin/Violetin välillä sitä, kumpi on "parempi", sillä ne molemmat tarjoavat samaan aikaan jotain samaa ja jotain erilaista. Luulisin pelien kyllä löytävän omat fanikuntansa. Ohessa vielä Legends-tiimini, jos joitain se kiinnostaa:

Tuli nähtävästi samalla vähän arvioitua viime vuoden Pokémon-pelejäkin, hups! Pokémon-fanina ei ole kyllä voinut muuta kuin iloita, sillä Pokémon porskuttaa edelleen eteenpäin varmaan suurimmalla vimmalla, mitä se on nähnyt sitten alkuvuosien. On jännittävää nähdä, mitä tuleva vuosi tuo tullessaan - ainakin todistamme jotain historiallista animen osalta, kun Ash jää(nee) eläkkeelle ja uusi animesarja alkaa! Omalla kohdallani animen seuraaminen jäi itse asiassa pois melko äkkiä, olisinkohan jo Hoenn- tai Sinnoh-kausien aikaan lopettanut sen seuraamisen, mutta aloitin sen taas Alola-kausien aikaan, ja seurasin myös Ashin ja Goh:n seikkailuja säännöllisesti. Luulenpa ottavani siis uuden kauden haltuuni myös, mikä lie tuleekaan olemaan. Pokémon yllättänee tulevana vuonna myös muillakin tavoin, joten tätä jäädään odottelemaan sitten mielenkiinnolla.

Tästä tulee nyt kunnon tekstiseinämä, mutta lopettelen varmaankin tähän. Lienee selvää toteamattakin, että näpertelen sivuja satunnaisesti, vähän väliä, silloin tällöin, ilman varsinaisia aikatauluja. Tästä syystä tietyt osiot ovat pitkään hiljaa, mutta saattavatkin päivittyä aivan yhtäkkiä. Tiedostan, että moni osio ei (edelleenkään) ole täysin "aikataulussa", mutta päivittelen niitä jahka jaksan/innostun/pystyn :) On kuitenkin ollut ihan superhienoa todistaa, että kyllä täällä edelleenkin ainakin joitakin satunnaisia vierailijoita käy, ja vieraskirjaankin on jätetty mukavasti viestejä (vaikka nekin hoksaan yleensä myöhässä haha!). Mutta hei, hienoa tulevaa vuotta kaikille ja palataan taas!


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.