Televisio


Clemont


ALKUPERÄINEN NIMI
シトロン | Citron
ENSIESIINTYMINEN
Jakso #804: "Kalos, paikka jossa unelmat ja seikkailut alkavat!"
KOTIKAUPUNKI
Lumiose City, Kalos

Clemont on nerokas ja kekseliäs poika Lumiose Citystä. Hän kohtasi Ashin ensimmäistä kertaa kyseisessä kaupungissa, kun tämä yritti päästä sisään Lumiosen Pokémon-saliin. Clemont ei tuolloin vielä paljastanut olevansa Lumiosen salipäällikkö, vaan kertoi siitä Ashille myöhemmin. Clemont menetti väliaikaisesti salinsa herruuden, kun hän rakensi harjoitusvastustajaksi robotin, Clembotin, joka lopulta otti valtaansa koko salin ja potki Clemontin pihalle. Uusintakäynnillä Lumiosessa Clemont sai robotin uudelleenohjelmoitua, ja se ylläpiti salin toimintoja sen aikaa, kun Clemont matkusti Ashin kanssa.

Clemont on keksijä: hän kantaa selässään reppua, joka sisältää kaikenlaisia työkaluja ja vempaimia. Hän ei kuitenkaan ole kovin kokenut harrastuksessaan, sillä usein hänen keksintönsä epäonnistuvat ja räjähtävät kasaan. Tämä kuitenkin hauskuuttaa Clemontin kanssatovereita. Itsepäisenä hän silti jatkaa keksimistä, uskoen kehittelevänsä lopulta jotain mullistavaa. Keksintöjensä lomassa Clemontin kunto on tosin päässyt hieman rapistumaan, ja hänen onkin usein hankala pysyä muiden perässä painava reppu selässään.

Pikkusisko Bonnie on Clemontille erittäin läheinen, ja Clemont onkin lupautunut pyydystämään Pokémoneja, joista myös Bonnie pystyisi tarvittaessa huolehtimaan, vaikkei tämä vielä virallinen kouluttaja olekaan. Ollakseen salipäällikkö Clemont on varsin kokematon Pokémonien kanssa. Clemont ihailee Ashin rohkeutta lähteä seikkailuun ja sitä, kuinka läheinen hän on Pokémoniensa kanssa. Saavuttaakseen saman ja tullakseen vahvemmaksi, Clemont liittyi Ashin seuraksi seikkailuun Kalos-alueelle. Seikkailunsa päätteeksi Clemont palasi Lumiose Cityyn hoitamaan salipäällikön velvollisuuksia.

SAAVUTUKSET
Clemont on Lumiose Cityn salipäällikkö. Lisäksi hän on innovatiivinen keksijä.


POKÉMONIT TIIMISSÄ TÄLLÄ HETKELLÄ

Diggersby
Jossain vaiheessa Clemontin palattua ylläpitämään Lumiose Cityssä olevaa Pokémon-saliaan, kehittyi hänen Bunnelbynsä Diggersbyksi. Kehittymisen myötä Diggersby kypsyi huomattavasti, mutta säilytti silti positiivisen luonteensa, ja esimerkiksi ilahtui silminnähden kohdatessaan jälleen Ashin ja Pikachun. Diggersby säilytti myös avuliaan luonteensa, kun se suostui kouluttajansa rinnalla sparraamaan Ashin Darcovishia ja Sirfetch'diä vastaan näiden harjoitellessa tulevaa mestaruusottelua Elite 4:n Drasnaa vastaan. Diggersby osoitti tässä harjoitusottelussa vahvistuneensa entisestä, ja sen vahvat, kouramaiset korvat ovat edelleen sen valttikortti. Diggersby on yhtenä Clemontin pitkäikäisimmistä Pokémoneista hänen luottokumppaninsa.
--Korkeintaan 249 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #1192: Ash & Clemont! Special Friendship Training!! (Huikeat matkat-sarja -kausi)
Ei esitetty Suomessa


Chespin
Clemont kohtasi Chespinin ensimmäisen kerran Lumiose Cityssä, professori Sycamoren laboratoriossa. Jo tuolloin Chespin valloitti persoonallisuudellaan ja osoitti olevansa varsinainen syöppö, ahmien kilokaupalla macaron-leivoksia. Chespinille tärkeintä on saada mahansa täyteen keinolla millä hyvänsä. Kun Rakettiryhmä kidnappasi professori Sycamoren, Chespin johdatti Clemontin ystävineen rikollisten jäljille juurikin ruokailutottumustensa saattelemana. Tosipaikan tullen Chespin osaa kuitenkin olla rohkea ja reipas - sen se osoitti otellessaan Rakettiryhmää vastaan ja pelastaen lopulta professori Sycamoren yhdessä Clemontin kanssa. Liika reippaus ja itsevarmuus saattaa tosin johdatella Chespinin epämukaviin tilanteisiin. Yhteistyö aloitti kipinän Clemontin ja Chespinin ystävyydelle, jolloin Chespin pyysikin päästä mukaan Clemontin joukkoon. Clemont suostui ja yhdessä tämä parivaljakko pystynee kaikkeen mahdolliseen ja ehkä mahdottomaankin!
Ensiesiintyminen jaksossa: #813: Mega-Mega Meowth-mania! (XY-kausi)


Luxray
Matkallaan kohti Lumiose Cityä, Lumiose Cityn laitamilla Clemontin Luxio ja muut tutut sähkö-Pokémonit alkoivat käyttäytyä omituisesti. Kävi ilmi, että Rakettiryhmä käytti sähkövirtoja hypnotisoidakseen Pokémonit. Pokémonit hyökkäsivät kouluttajiaan päin, ja nämä yrittivät jotenkin saada Pokémonejaan heräämään transsista. Clemont tarttui kiinni Luxioon eikä päästänyt irti, vaikka tämä antoikin kouluttajalleen sähköiskuja. Robottikätensä avulla Clemontin onnistui ohjata Luxion sähkövirta Pokémoneja ohjaavaan satellittiin, joka lopulta tuhoutui ja Pokémonit palautuivat normaaleiksi. Clemont väsyi huomattavasti tapahtumien johdosta, ja Luxio kehittyi Luxrayksi tukeakseen heikkoa kouluttajaansa. Uusien voimiensa ansiosta Luxrayn onnistui päihittää Rakettiryhmä, ja samassa siitä tuli hetkessä Clemontin tiimin suurimmista voimavaroista, jota Clemont hyödynsikin esimerkiksi saliotteluissaan Lumiose Cityssä. Voimiensa ansiosta Clemont käyttääkin Luxrayta tiimistään ahkerimmin ottelutilanteissa.
--14 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #865: Tulevaisuus on nyt, kiitos päättäväisyyden! (Kalos-seikkailu -kausi)


POKÉMONIT LUMIOSE CITYN SALILLA

Magnemite
Magnemite oli yksi Pokémoneista, joka jäi Clemontin rakentaman robotin, Clembotin, omistukseen Lumiose Cityn salille kun Clemont itse oli potkittu sieltä ulos. Tuolloin Magnemiten tehtävänä oli pitää tunkeutujat pois salilta. Clemontin nähdessään Magnemite ensin ilahtui, mutta muisti sitten Clembotilta annetut käskyt ja pyrki tällöin hankkiutumaan Clemontista ja muista tunkeilijoista eroon. Kun Clemont sai vihdoin hullaantuneen Clembotin aisoihin, tuli Magnemitekin järkiinsä ja alkoi jälleen arvostamaan oikeaa omistajaansa. Clemontin seikkaillessa Kalos-alueella, Magnemite viihtyi Lumiose Cityn Pokémon-salilla, missä uudelleenohjelmoitu Clembot käytti sitä saliotteluissa tuuratessaan Clemontia salipäällikön tehtävissä.
Ensiesiintyminen jaksossa: #812: Clemontin salaisuus! (XY-kausi)


Magneton
Magneton oli yksi Pokémoneista, joka jäi Clemontin rakentaman robotin, Clembotin, omistukseen Lumiose Cityn salille kun Clemont itse oli potkittu sieltä ulos. Magneton toimi robotin ylivallan aikana salin vartiomiehenä, tarkoituksenaan pitää ylimääräiset tunkeilijat kaukana. Tästä syystä se myös hyökkäsi oikeaa omistajaansa, Clemontia vastaan, tämän yrittäessä saada salia takaisin itselleen Clembotilta. Magneton ei saanut Clemontia pysäytettyä, mutta hyvä näin, sillä Clemont sai Clembotista kontrollin ja näin ollen myös Magneton palasi tavalliseen arkirytmiinsä. Clemont itse ei ole juurikaan Magnetonia käyttänyt, mutta Clembot puolestaan on käyttänyt sitä otellessaan kouluttajia vastaan Lumiose Cityn salilla, pitäessään ohjia käsissään Clemontin seikkaillessa Ashin kanssa. Kerran tosin Clemont itse otteli Magnetoniaan vastaan valmistautuessaan omaan saliotteluunsa Ashia vastaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #812: Clemontin salaisuus! (XY-kausi)


Heliolisk
Heliolisk on Clemontin ylläpitämän Lumiose Cityn Pokémon-salin tärkeimpiä Pokémoneja, ja omien sanojensa mukaan se kehittyi aikoinaan Helioptilesta. Se oli pitkään Clemontin käytössä, kunnes jäi Clemontin rakentaman tuuraaja-robotin, Clembotin, käyttöön salille. Clembot otti salin valtaansa, jolloin Clemontin täytyi otella sitä vastaan saadakseen salin takaisin haltuunsa. Clembot käytti tuossa ottelussa juurikin Helioliskia, jonka Clemont päihitti Bunnelbyllaan. Ottelun jälkeen Clemont varmisti, ettei salinsa luotto-Pokémonille käynyt ottelussa kuinkaan. Sekä Clemont että Clembot ovat molemmat hyödyntäneet Helioliskin vahvuuksia otteluissaan: Clembot on pitänyt sillä salimerkkiä havittelevat kouluttajat aisoissa, ja Clemont on käyttänyt sitä tärkeissä saliotteluissaan muun muassa Ashia itseään vastaan. Heliolisk on Clemontin vahvimpia Pokémoneja, mutta tästä huolimatta se ei ole juurikaan osallistunut Clemontin seikkailuihin, vaan ennemminkin pitänyt rotia yllä Lumiose Cityn salilla.
Ensiesiintyminen jaksossa: #812: Clemontin salaisuus! (XY-kausi)


ENTISET POKÉMONIT

Bunnelby
Clemont totesi ensikohtaamisessaan Ashin kanssa Lumiose Cityssä Bunnelbyn olleen tuolloin varsin uusi pyydystys. Tästä huolimatta Bunnelby osoitti heti alussa olevansa samalla aallonpituudella Clemontin kanssa, sillä ottelussa Ashin Pikachua vastaan se pärjäsi varsin hyvin. Lisäksi se auttoi Ashia häätämään häiriköivän Rakettiryhmän. Myöhemmin se osoitti olevansa varsinainen taistelija, kun Clemont otteli oman salinsa vallannutta robottia vastaan Bunnelbyllä, joka voitti vastustajan leikiten ja samalla lopetti salia piinaavan hysterian. Bunnelby osasi käyttää kaivurimaisia korviaan strategisesti ja oli täten tärkeä osa Clemontin tiimiä, sekä otteluissa että niiden ulkopuolella. Bunnelby oli lempeä Pokémon, johon kuka tahansa pystyi turvautumaan tukalassa tilanteessa. Jossain vaiheessa Lumiose Cityn salia ylläpitäessään Bunnelby kehittyi Diggersbyksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #804: Kalos, paikka jossa unelmat ja seikkailut alkavat! (XY-kausi)


Luxio
Clemontilla ja Luxiolla oli takanaan jo melko pitkä yhteinen historia: Clemont kohtasi Luxion ensimmäisen kerran kun tämä oli vielä Shinx, ja Clemont itse oli kouluikäinen. He lähentyivät kovasti, ja Clemont hyödynsi Shinxin sähköisiä kykyjä jopa opinnoissaan. Tämä yhteistyö auttoi Clemontia valmistumaan, ja tämä lupasi tuolloiselle Shinxille tapaavansa Pokémonin päivää ennen valmistumistaan. Väärinymmärryksen vuoksi Clemont kuitenkin estyi tapaamasta Shinxiä, jolloin Shinx - pettyneenä - karkasi eikä näyttäytynyt Clemontille enää uudestaan. Useita vuosia myöhemmin, matkallaan Ashin kanssa, Clemont palasi Lumiose Cityyn ja yllättäen kohtasi tämän samaisen Shinxin - joka tosin nyt oli kehittynyt Luxioksi. Clemont tunnisti Luxion, joka oli vieläkin äreissään Clemontin teosta. Samaan aikaan Rakettiryhmä häiritsi kaupungin sähkölinjastoa, jolloin Luxio pyrki tehdä tihutöistä lopun. Se ei kuitenkaan yksinään pärjännyt Rakettiryhmälle, mutta Clemontin avulla sai pahantekijät tiehensä. Yhteistyö ja Clemontin halu suojella Luxiota teki vaikutuksen Pokémoniin, ja se alkoikin muistaa huonojen hetkien sijaan hyviä hetkiä, joita se Clemontin kanssa aikanaan vietti. Näin Luxio tahtoi antaa Clemontille uuden mahdollisuuden ja soi hänen pyydystää itsensä uudeksi osaksi Clemontin tiimiä. Luxio kehittyi Luxrayksi auttaakseen kouluttajaansa hädän hetkellä.
Ensiesiintyminen jaksossa: #851: Koulumuistoja! (XY-kausi)


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.