Televisio


Ash Ketchum


ALKUPERÄINEN NIMI
サトシ | Satoshi
ENSIESIINTYMINEN
Jakso #1: "Pokémon! Minä valitsen sinut!"
KOTIKAUPUNKI
Pallet Town, Kanto

Ash on innokas pojankloppi, joka on koko ikänsä haaveillut Pokémon-mestaruudesta. Heti täytettyään 10 vuotta, hän riensi Professori Oakin luokse hakemaan ensimmäistä Pokémoniaan, joka osoittautui olevan Pikachu. Ash aloitti tyhjästä, mutta apunaan Misty ja Brock - ja tietenkin Pikachu - hän pääsi eteenpäin. Ystäviltään saamansa tuen avulla hän on saanut napattua uusia Pokémoneja ja voitettua monia salipäälliköitä. Lopulta Ash on onnistunut osallistumaan myös useisiin Pokémon Liigoihin, vaan mestaruus on vielä ansaitsematta.

Ash siis yhä seikkailee ympäriinsä Pokémonin ihmeellistä maailmaa - matkakumppanit vain vaihtuvat:
Kantossa ja Johtossa Ashin matkakumppaneina olivat salipäälliköt Misty ja Brock.
Orange Islands-saaristossa Brockin korvasi Tracey.
Hoenniin lähdettäessä Mistyn tilalle astui aloitteleva Pokémon-koordinaattori May, ja mukaan lähti myös tämän pikkuveli Max.
Sinnohissa puolestaan Mayn korvasi hieman edistyneempi Pokémon-koordinaattori Dawn.
Unovassa Ash aloitti puhtaalta pöydältä ja sai seikkailuunsa mukaan salipäälliköt Iriksen ja Cilanin.
Kalos-alueella joukkoon liittyi Serena ja Clemont, sekä tämän pikkusisko Bonnie.
Alola-alueella Ash osallistui mukaan paikallisen Pokémon-koulun tapahtumiin, jonka yhteydessä tutustui lukuisiin hahmoihin: Lillie, Mallow, Lana, Kiawe & Sophocles.
Galar-alueella (ja muillakin) Ash seikkaili professori Cerisen oppipoikana yhdessä Goh:n kanssa.
Maailman Kruunajaissarjan jälkeen Ash on jatkanut seikkailujaan toisaalla.

Ash on kotoisin Pallet Townista. Siellä hän asui/asuu äitinsä kanssa. Hänen isästään ei ole tietoa.

Ash on luonteeltaan sitkeä ja yritteliäs, mutta ei kovin välkky. Hän luulee itsestään liikoja ja kiirehtii usein otteluiden kanssa. Tästä huolimatta Ash on erittäin rakastettu ja tunnettu hahmo - monet haluaisivat olla kuin hän!

SAAVUTUKSET
KANTO
Indigo Liiga ~ Top 16
ORANGE ISLANDS
Orange Liiga ~ Mestari
JOHTO
Johto Liiga ~ Top 8
HOENN
Hoenn Liiga ~ Top 8
BATTLE FRONTIER
Battle Frontier ~ Mestari
SINNOH
Sinnoh Liiga ~ Top 4
UNOVA
Unova Liiga ~ Top 8
KALOS
Kalos Liiga ~ Top 2
ALOLA
Alola Liiga ~ Mestari
GALAR
Kruunajaissarja ~ Mestari


POKÉMONIT TIIMISSÄ TÄLLÄ HETKELLÄ

Pikachu
Pikachu on Ashin ensimmäinen Pokémon, jonka hän sai professori Oakilta, kun kaikki muut aloitus-Pokémonit oli jo viety. Aluksi Pikachu ei ollut tottelevainen eikä muutenkaan osoittanut minkäänlaista kiintymystä Ashiin, mutta se muuttui, kun Ash suojeli Pikachua äkäisen Spearow-parven hyökkäykseltä. Siitä lähtien Pikachu on ollut ja tulee jatkossakin olemaan tärkeä osa Ashin tiimiä. Se on ottanut osaa moniin eri otteluihin ja voittanut lukuisia kertoja, todistaen samalla olevansa melkoinen taistelija pienestä koostaan huolimatta. Ashin Pikachun onkin sanottu olevan poikkeuksellinen tapaus vahvuuksiensa ansiosta - täysin voittamaton se ei kuitenkaan ole, sillä se usein menettää kykynsä otella Ashin matkatessa uudelle alueelle milloin minkäkin tapahtuman seurauksena, jolloin Ashin tulee kouluttaa Pikachusta yhä uudestaan joukkonsa tähtiottelija. Pikachu vihaa Poképallossa olemista ja sen takia se nähdään aina ulkona Ashin seurassa. Näin Pikachu on saanut kokea kaikenlaista Ashin rinnalla. Tämä tosin johtuu myös siitä, että Pikachu on aina ollut Ashin seurassa, eikä se ole koskaan viettänyt pidempiä aikoja poissa esimerkiksi professori Oakin luona. Alun vaikeuksista huolimatta Pikachu ja Ash ovat oppineet toimivan yhteistyön salat ja ovat täysin samalla aallonpituudella. Pikachu ja Ash ovat erottamaton parivaljakko!
Ensiesiintyminen jaksossa: #001: Pokémon! Minä valitsen sinut! (Indigo League-kausi)


POKÉMONIT PROFESSORI OAKIN | KUKUIN LUONA

Pidgeot
Ashin palatessa kotiin Indigo Liigasta, hän kohtasi Fearown johtaman, muita Pokémoneja häiriköivän Spearow-parven Viridian Forestissa. Linnut olivat kiusanneet erityisesti lähistöllä majailevaa Pidgey-parvea. Ashin Pidgeotto yritti puolustaa Pidgey-parvea, mutta ei onnistunut. Tästä Pidgeotto ei kuitenkaan lannistunut, ja kerätessään voimiaan Pidgeotto kehittyikin yllättäen Pidgeotiksi. Pidgeot otti tilanteen haltuunsa ja teki Fearown ja Spearow-parven teoista lopun. Ash päätti tuolloin jättää Pidgeotin metsään suojelemaan Pidgey-parvea, mutta lupasi palata sen luokse joskus tulevaisuudessa - tämä toteutuikin vuosikymmeniä myöhemmin, kun Ash kohtasi Pidgeotin uudelleen. Nähdessään Pidgeotin suojeleman Pidgey-parven kasvaneen aikuisiksi, pyysi Ash Pidgeotia palaamaan takaisin joukkoonsa, mihin lintu-Pokémon ilomielin suostui ja on täten jälleen Ashin käytettävissä tarvittaessa.
--78 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #083: Pallet Party Panic (Indigo League-kausi)
Ei esitetty Suomessa


Dragonite
Ash päätyi eräänä päivänä Goh:n kanssa Kanto-alueen lähellä sijaitsevalle Dragonite-saarelle. Siellä hän kohtasi erään Dragonairin, jolla oli vaikeuksia lentää - toisin kuin muilla lajitovereillaan. Ash tahtoi auttaa Dragonairia saavuttamaan lentämisen jalon taidon, ja yhdessä työskenneltyään Dragonair oppi Dragon Dance-liikkeen, jota pystyi hyödyntämään lentämiseensä. Pian tämän jälkeen Rakettiryhmä saapui paikalle ja kidnappasi yhden saaren Dragoniteista. Ash yritti auttaa poloista, mutta päätyikin huimaan ilmalentoon. Yrittäessään pelastaa Ashia, Dragonair kehittyi Dragoniteksi ja sai kuin saikin pojan pois pinteestä. Kun Rakettiryhmä oli saatu aisoihin, Dragonite pyysi päästä liittymään Ashin joukkoon. Dragonite on erittäin huomaavainen ja kohtelias Pokémon, joka ei pelkää näyttää tunteitaan. Se usein halaileekin kouluttajaansa lempeästi. Nyttemmin Dragonite on löytänyt paikkansa professori Oakin luota, ja on Ashin käytettävissä tarvittaessa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #1099: Haaste paratiisissa! (Matkat-sarja -kausi)


Gengar
Gengar on Pokémon, joka kummitteli pitkään Cerise-instituutiossa. Se oli päätynyt rakennukseen, kun sen entinen kouluttaja oli hylännyt sen. Gengar toi entisen kouluttajansa mukaan huonoa onnea mukanaan - niinpä hän jätti Gengarin instituution edustalle eikä koskaan enää palannut. Gengar odotti kärsivällisenä instituutiossa, säikäytellen sen työntekijöitä siellä ollessaan. Kohdattuaan Ashin, Gengar pääsi hänen varjossaan instituution ulkopuolelle ja kohtasi entisen kouluttajansa. Pettyneenä hänen toimintaansa, Gengar karkasi tiehensä ja joutui Rakettiryhmän ansaan. Ash pelasti Pokémonin pinteestä ja yhdessä ne päihittävät pahistrion. Pian tämän jälkeen Gengar liittyi Ashin joukkoon. Gengar on katkera ja änkyrä Pokémon, joka purkaa turhautuneisuuttaan ilkivaltaan. Ashin seurassa se on hieman leppynyt, ja siitä on tullut vahva osa Ashin joukkoa. Taitojaan se onkin todistanut jo monta kertaa otteluareenalla ja sittemmin se on omaksunut myös Gigantamax-ilmiön salat. Ash jätti Gengarin muiden Pokémoniensa tavoin professori Oakin luokse jatkaessaan seikkailujaan toisaalla.
Ensiesiintyminen jaksossa: #1100: Paras ystävä ja pahin painajainen! (Matkat-sarja -kausi)


Lucario
Lucario kehittyi Ashin Riolusta, kun se otteli Rosen Pokémoneja vastaan yrityksenään pysäyttää tämän aikeet Eternatuksen herättämisessä Galar-alueella. Kehittymisensä myötä Lucarion aura-kyvyt vahvistuivat entisestään, ja se päihittikin vastustajansa oppimansa Aura Sphere-hyökkäyksen avulla. Vastaavasti sen onnistuu kommunikoimaan kouluttajansa Ashin kanssa entistä paremmin auran välityksellä. Lucario oli avaintekijä Rosen suunnitelmien vesittämisessä, ja yhdessä Goh:n ja Leonin kanssa niistä tehtiinkin loppu. Jo Rioluna ollessaan Lucario osoitti suurta potentiaalia otteluareenoilla, ja kehittymisensä myötä sen kyvyt vain kasvoivat, tehden Lucariosta varsin taitavan ottelijan ja tärkeän osan Ashin tiimiä. Salipäällikkö Korrinan avustuksella Ash sai haltuunsa myös avainkiven, jonka avulla Lucario pystyy hyödyntämään megaevoluutio-muotoaan. Lucario majailee tällä hetkellä professori Oakin labralla.
--24 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #1134: Miekka ja kilpi: Legendat heräävät! (Matkat-sarja -kausi)


Sirfetch'd
Sirfetch'd kehittyi Ashin Farfetch'dista ottelussa Rinton Galladea vastaan. Sirfetch'd oli Farfetch'dina ollessaan hävinnyt aiemmin Galladelle ja pyrki nyt ylittämään itsensä uusintaottelussa. Ahkera koulutus Ashin kanssa muun muassa Elite 4:n Wikstromia vastaan oli hionut tuolloisen Farfetch'din taidot huippuluokkaansa, ja ottelu oli erittäin tasaväkinen. Gallade päätyi katkaisemaan Farfetch'din purjosipulin kahteen osaan, mutta Ashin kannustuksesta Farfetch'd jatkoi sinnikkäästi ottelua, käyttäen purjon toista osaa peitsinä ja toista kilpenä. Näin sen onnistui ottaa etulyöntiasema ottelussa, ja lopulta kehittyi Sirfetch'diksi, päihittäen Galladen. Kehittymisen myötä Sirfetch'din ottelutaidot paranivat ja sen personaallisuus muuttui aiemmasta kylmänviileästä enemmän ritarilliseksi ja urheaksi, tehden kunnia-asiakseen kouluttajansa puolustamisen tilanteessa kuin tilanteessa. Galar-seikkailujen jälkeen Sirfetch'd on viihtynyt professori Oakin luona.
--33 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #1149: Ritarillisuuden jälkeen kohti purjomestaruutta! (Mestarimatkat-sarja -kausi)


Dracovish
Seikkailullaan Galar-alueen Wild Arealla Ash pääsi ottamaan osaa fossiilinkaivuutalkoihin. Dracovish oli yksi Pokémoneista, joka fossiileista herätettiin henkiin. Ashin yrittäessä tervehtiä Dracovishia, tämä yrittikin näykkäistä Ashia ja aiheutti rauhattomilla liikkeillään pienen mekkalan. Hulinan yhteydessä Ash joutui Dracovishin selkään, joka juoksutti poikaa ympäri maita ja mantuja. Pienen uintireissun jälkeen Dracovish palasi kaivuualueelle ja paikalliset tutkijat antoivat Ashille luvan pyydystää sen. Dracovish on kömpelö ja riehakas Pokémon, jolla on tapana puraista kaikkea eteensä tulevaa. Se kuitenkin pitää seurasta ja yrittää ystävystyä erityisesti vesi-Pokémonien kanssa päästäkseen niiden kanssa uimaan. Ashin koulutuksen alla Dracovishista tuli erittäin tärkeä osa Ashin Galar-seikkailuja ja on sittemmin löytänyt pysyvän paikkansa Ashin Pokémon-joukossa. Dracovish viihtyy tällä hetkellä professori Oakin luona Ashin muiden Pokémonien tavoin.
Ensiesiintyminen jaksossa: #1139: Sitä sun tätä! (Mestarimatkat-sarja -kausi)


Rowlet
Rowlet syntyi "rumana ankanpoikasena" Toucannon-emon kaitsemaan Trumbeak- ja Pikipek-pesueeseen. Linnuilla oli tapana käydä keräämässä hedelmiä ja muuta ruokaa läheisestä kylästä, mutta Rowlet tuppasi tyrimään hommansa usein. Eräänä päivänä ruuanhakureissullaan Rowlet äkkäsi Mallowin Bounsweetin, jota erehtyi luulemaan hedelmäksi. Rowlet yritti napata Bounsweetiä mukaansa, mutta saikin vain nokilleen. Ash ja Mallow olivat paikalla auttaakseen Rowletin takaisin jaloillensa, ja antoivat tälle myös syötävää. Rowlet kehotti kaksikkoa seuraamaan sitä pesäänsä, mutta siellä odottikin Rakettiryhmä aikomuksenaan viedä pesästä kaikki hedelmät ja marjat sekä Ashin Pikachu. Rowlet auttoi Ashia selvittämään tilanteen ja oli jo jäämässä pesäänsä, kunnes Toucannon antoi Rowletille luvan liittyä Ashin joukkoon. Liityttyään Ashin joukkoon Rowlet on kerännyt ottelukokemusta ja itsevarmuutta Ashin koulutuksen alla. Rowletin lempipuuhaa on nukkuminen, ja tämän vuoksi se käy usein vähän hitaalla, säikkyy helposti ja on hajamielinen. Alola-seikkailun loppuvaiheessa Rowlet tykästyi Decidueye-pukuun, johon pukeutuikin esimerkiksi Alola-liigan ajan. Alola-seikkailunsa päätteeksi Ash jätti Rowletin professori Kukuin huomaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #947: Alola - Ensinappaus, Ketchum-tyyliin! (Sun & Moon-kausi)


Lycanroc (Dusk Form)
Akala-saaren Viimeisen kokeen (Grand Trial) jälkeen Ashin Rockruff osoitti agressiivisuuden merkkejä, joka lajilleen tyypillisenä kertoo usein kehittymisen olevan lähellä. Häviäminen saaren suojelijaa, Tapu Leleä, vastaan oli viimeinen niitti Rockruffille, joka karkasi kouluttajaltaan keräämään ajatuksensa takaisin kasaan ja rauhoittumaan - valmistautumaan tulevaa varten. Yksin ollessaan Rockruff päätyi kuitenkin loukkaamaan itsensä, ja kun karkulainen löydettiin, Tapu Lele auttoi sitä parantumaan yhdessä Ashin ja tämän ystävien kanssa. Energiatasot huipussaan Rockruff säntäsi kallionkielekkeelle ulvomaan juuri, kun aurinko oli laskemassa, ja kehittyi Dusk Form-muodon Lycanrociksi, Ashin suureksi iloksi ja hämmästykseksi. Lycanroc vahvistui kehittymisen myötä kertaheitolla ja osoittikin tämän hetimmiten hallitsemalla muun muassa Z-liikkeiden salat. Jatkaessaan seikkailuaan muualle, Ash jätti Lycanrocin professori Kukuin luokse.
--35 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #980: Raunioista ylös! (Sun & Moon-kausi)


Incineroar
Torracat kehittyi Incineroariksi Alolan Pokémon-liigan näyttelyottelussa professori Kukuita vastaan. Torracat otti ottelun aikana monta kertaa yhteen kilpailijaksi nimittämänsä Kukuin/Masked Royalin Incineroarin kanssa. Tulikissojen ottelu huipentui siihen, kun kumpikin käytti Inferno Overdrive Z-hyökkäystä toisiaan vastaan, jolloin otteluareena päätyi huikean tulimyrskyn silmään. Myrskyn hälvettyä, kumpikin Pokémon tuijotti toisiaan silmiin, kunnes Kukuin Incineroar lopulta luhistui ja hävisi ottelun. Heti voiton julistamisen jälkeen Torracat kehittyi Incineroariksi - mutta nopeasti tämän jälkeen sekin pökertyi eikä pystynyt enää ottelemaan. Kehittymisen myötä Incineroarista tuli massiivinen voimavara Ashin tiimiin ja onkin epäilemättä yksi Ashin luotto-Pokémoneista. Uusista voimistaan huolimatta Ash koki parhaaksi jättää Incineroarin majailemaan professori Kukuin tykö, kun Ash jatkoi matkaansa muualle.
--63 jaksoa-->--80 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #1086: Tulisia yllätyksiä! (Ultralegendoja-kausi)


Melmetal
Melmetal kehittyi Ashin Meltanista juuri ennen Alolan Pokémon-liigan finaaliottelua. Nähdessään ystävänsä Rowletin ylittävän itsensä ottelussa Haun Decidueyeta vastaan, antoi tämä uutta itsevarmuutta Meltanille, joka ryhtyi tuumasta toimeen ja kutsui koolle muut Meltan-ystävänsä. Kokoonnuttuaan nämä kaikki Meltanit sulautuivat yhteen ja kehittyivät Melmetaliksi, antaen Ashin joukkoon täysin uutta voimaa. Melmetal pääsi heti näyttämään kyntensä finaaliottelussa Gladionia vastaan. Melmetal sai aiheutettua paljon vahinkoa vastustajan Silvallylle uuden Double Iron Bash-hyökkäyksensä avulla, mutta joutui silti nielemään tappionsa vahvempaa Silvallya vastaan. Tästä huolimatta Melmetal osoitti vahvistuneensa hurjasti ja kasvaneensa pienestä, varovaisesta Meltanista itsevarmaksi ja päättäväiseksi Melmetaliksi. Melmetal jäi professori Kukuin valvovan silmän alle, kun Ash jatkoi seikkailuaan Alolan ulkopuolelle.
--27 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #1081: Kilpakumppanit loppuottelussa! (Ultralegendoja-kausi)


Noivern
Matkallaan Kalosissa Ash joutui legendaarisen Zapdosin luomaan ukkosmyräkkään, joka hidasti paitsi sankareidemme matkantekoa, niin karkotti myös läheiseen luolaan Stan-miehen, joka oli loukannut jalkansa. Hänen oli määrä viedä lääkkeitä läheiseen kylään, mutta loukkaantuneena ei pystynyt jatkamaan matkaansa, joten Ash suostui hoitamaan työn hänen puolestaan. Löytääkseen ulos luolasta ja kohti lähikylää Ash hyödynsi Noibatin kykyjä. Pian Zapdos ilmestyi mekkaloimaan, eikä Ashin Pokémoneista tuntunut olevan vastusta sähkölinnulle. Zapdos töytäisi Ashin Hawluchan alas kielekkeeltä, ja tästä hätääntyneenä Noibat riensi pelastamaan ystäväänsä: samalla se kehittyi Noiverniksi lisätäkseen nopeuttaan. Samalla Noivern vahvistui huimasti ja pisti kunnolla Zapdosille kampoihin - siihen pisteeseen asti, että Zapdos rauhottui ja jätti porukan rauhaan. Noibatin aikainen epävarmuus oli tipotiessään, ja täysin itsevarma Noivern on innokkaasti halunnut ottaa osaa vaikeisiinkin otteluihin todistaakseen vahvuutensa paitsi Ashille niin myös itselleen. Noivern jäi professori Oakin huomaan, kun Ash jatkoi matkaansa Alolaan.
--34 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #913: Sähköistävä raivo! (XYZ-kausi)


Hawlucha
Ash kohtasi Hawluchan matkallaan kohti Shalour Cityä. Hawlucha suojeli villejä Pokémoneja niitä häiriköiviltä kiusankappaleilta, ja nähdessään Hawluchan urheuden, Ash oli hurmioissaan Pokémonin tekemisistä. Hawluchalla esiintyi kuitenkin pienoisia ongelmia erityisesti Flying Press-hyökkäyksensä kanssa, jolloin Ash lupautui auttamaan Pokémonia kehittääkseen taitojaan. Treenaamisen ohessa kiusankappaleet ilmestyivät jälleen, mutta Hawluchan ja metsässä asuvan ison kihon, Machampin, avulla kiusantekijät saatiin taltutettua. Hawluchan ja Ashin harjoittelu sujui niin hyvin, että Hawlucha ajautui lopulta Ashin Poképalloon ja sitä kautta osaksi Ashin Pokémon-tiimiä. Hawlucha on varsinainen voimalintu, jolla on takataskussaan useita hyödyllisiä ja voimakkaita hyökkäyksiä. Ash jätti Hawluchan Pallet Towniin lähtiessään Alola-alueelle.
Ensiesiintyminen jaksossa: #838: Metsän suojelija! (XY-kausi)


Talonflame
Matkallaan Kalosissa Ash päätyi otteluun ystävänsä Trevorin Charmeleonia vastaan. Ash käytti Fletchinderia, joka lopulta voitti ottelun. Ylpeänä tästä, Ash käytti Fletchinderia myöhemmin uudestaan otellakseen Rakettiryhmää ja villiksi äitynyttä legendaarista Moltresia vastaan. Moltres osoittautui liian voimakkaaksi Fletchinderille, mutta kun Moltres otti kohteekseen Ashin ja tämän ystävät, Fletchinder otti asiakseen suojella kouluttajaansa. Juuri oikealla hetkellä Fletchinder onnistui kehittymään Talonflameksi, joka pysäytti Moltresin hyökkäyksen. Tästä huolimatta Moltresin voimat osoittautuivat silti liian voimakkaiksi, ja Talonflame jäi alakynteen. Ash päätti suojella suojattiaan vaikka kuolemaan asti, ja vaikuttuneena tästä Moltres lopetti hyökkäyksensä ja lensi pois. Ashin ja Talonflamen yhteys on vailla vertaistaan ja yhdessä tämä kaksikko on lähes voittamaton. Talonflame löysi majapaikan professori Oakin labrasta, kun Ash lähti Alolaan.
--33 jaksoa-->--49 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #889: Legendaarinen kuvauskohde! (Kalos-seikkailu -kausi)


Charizard
Charizard kehittyi Ashin Charmeleonista otellakseen Aerodactylia vastaan, sillä lentolisko oli napannut Ashin kynsiinsä. Charizard ryhtyi otteluun kuitenkin pelkän ottelukokemuksen takia, eikä suinkaan kouluttajansa pelastamiseksi. Jo Charmeleonin ajalta tuttu tottelemattomuus säilyi erittäin pitkään, ennen kuin Charizard paleltui ottelussa Orange Islandseilla. Ashin hoitaessa loukkaantunutta Charizardiaan, tämä alkoi arvostaa Ashia. Parantumisen jälkeen Charizardin luottamus Ashiin oli palannut täysin. Siitä lähtien Charizard on ollut luotettava voimavara Ashin joukossa, ja se on pitänyt pintansa jopa muutamia legendaarisia Pokémoneja vastaan. Ash jätti Charizardin vahvistumaan pitkäksi aikaa Charicific Valley-laaksoon, kunnes yllättäen Unova-alueella se liittyi takaisin Ashin joukkoon, ja todisti olevansa edelleen yksi Ashin voimakkaimmista Pokémoneista taistellessaan esimerkiksi Team Plasmaa vastaan. Kun Ash lähti Kalos-alueelle, hän jätti Charizardin professori Oakin luokse.
--32 jaksoa-->--3 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #046: Muinaisten Pokémonien hyökkäys (Indigo League-kausi)


Unfezant
Ashin Tranquill kehittyi Unfezantiksi ottelussa salipäällikkö Skylaa vastaan. Kehittyminen tapahtui Tranquillin ollessa kunnolla häviöllä, mutta Unfezantiksi kehittyessään ottelui kääntyi päälaelleen ja lopulta Ash voitti ottelun. Kehittymisen myötä Unfezant keräsi paljon voimaa ja lisäksi sen nopeus ja ketteryys paranivat huimasti. Lisäksi sen kestävyys vahvistui. Näiden seikkojen ansiosta Unfezant on tärkeä osa Ashin tiimiä ja hyödyllinen valttikortti erityisesti ilmaotteluissa. Huippuominaisuuksistaan huolimatta Unfezantia on nähty harvoin otteluareenalla - toisinaan Ash on käyttänyt sitä asioiden paikantamiseen ilmasta käsin, kuten aiempiakin lintu-Pokémonejaan. Ash jätti Unfezantin muiden Unova-Pokémoniensa tavoin professori Oakin labraan lähtiessään Kalos-alueelle.
--20 jaksoa-->--46 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #729: Loistava lento-ottelu! (Kilpailevat kohtalot-kausi)


Oshawott
Oshawott oli alunperin yksi niistä Pokémoneista, joita professori Juniperin tuli antaa aloitteleville kouluttajille. Ashin käydessä Juniperin laboratoriossa, Oshawott kiinnostui Ashista niin, että karkasi labrasta ja lähti seuraamaan häntä. Myöhemmin Oshawott pelasti Pikachun ja Axewn Rakettiryhmän hyökkäykseltä ja vakuutti Ashin ottamaan sen mukaan joukkoonsa. Siitä lähtien Oshawott on ollut tärkeä osa Ashin tiimiä paitsi ottelutilanteissa, niin myös komiikan kylväjänä. Oshawott on hassu ja hieman kömpelö Pokémon, joka tulee helposti mustasukkaiseksi Ashista. Se haluaa olla huomion keskipisteenä ja todistaa voimansa - joskus jopa ilmestymällä Poképallosta itsekseen ottelemaan! Oshawott on kuitenkin määrätietoinen ottelija, ja käyttää mahassaan olevaa simpukkaa oivana työkaluna ottelutilanteissa. Oshawott lienee yksi Ashin eniten käyttämistä Pokémoneista, ja se nähdään myös usein ulkona Poképallostaan. Oshawott jäi Unovan seikkailujen jälkeen professori Oakin hoitoon Pallet Towniin.
Ensiesiintyminen jaksossa: #660: Zekromin varjossa (Black & White-kausi)


Pignite
Pignite kehittyi Tepigistä ottelussa sen entistä kouluttajaa vastaan. Entinen kouluttaja oli hylännyt Pigniten tämän ollessa Tepig, koska hän ei pitänyt sitä tarpeeksi vahvana. Todistaakseen vahvuutensa Tepig kehittyi Pigniteksi ottelussa Emboaria ja Heatmoria vastaan. Kehittymisen myötä Pignite sai enemmän voimaa hyökkäyksiinsä, ja todisti entiselle kouluttajalleen vahvuutensa päihittämällä tämän Pokémonit ongelmitta. Ashin koulutuksen alla Pignite on kehittynyt voimakkaaksi ja luotettavaksi Pokémoniksi, jolla on takataskussaan paljon ottelukokemusta. Pignite on eloisa ja huoleton Pokémon, jolla on tosin taipumusta surra ja stressata pieniäkin asioita. Pignite viettää aikaansa nyt professori Oakin laboratoriolla.
--73 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #738: Tulen kehittämä! (Kilpailevat kohtalot-kausi)


Snivy
Ash kohtasi ison egon omaavan, itsepäisen Snivyn metsässä matkallaan Unovassa. Diivamaisia piirteitä omaava naaraspuolinen Snivy osoittautui harvinaisen hankalaksi Pokémoniksi, karaten usein tiehensä Ashin yrittäessä pyydystää sitä. Attract-liikkeen omaavana Snivy piti huolen siitä, ettei juuri mikään Ashin Pokémoneista pystynyt käyttämään hyökkäyksiään siihen. Lopulta Ashin Pidove onnistui päihittämään sen, ja Ash sai sen tiimiinsä. Snivy alkoi arvostamaan Ashia pyydystämisensä jälkeen, sillä se piti Ashia nyt arvoisenansa kouluttajana. Snivy on nopea liikkeissään ja osaa useita viekkaita hyökkäyksiä, joita on päässyt näyttämään monissa otteluissa, keräten samalla arvokasta ottelukokemusta. Vaikka Snivy on usein piittaamaton ja tyly Pokémon (paitsi ottelutilanteissa), pitää se silti ystävistään huolta ja on muutenkin varsin sympaattinen persoona. Snivy jäi professori Oakin luokse, kun Ash lähti Kalos-alueelle.
Ensiesiintyminen jaksossa: #666: Snivy esittää vaikeasti napattavaa! (Black & White-kausi)


Scraggy
Scraggy kuoriutui munasta, jonka Ash sai Pokémon-kasvattajapariskunnalta. Heti kuoriutumisen jälkeen Scraggy osoitti olevansa äkäinen ja hieman väkivaltainenkin Pokémon, hyökäten heti Ashin muita Pokémoneja kohti näiden yrittäessä tervehtiä sitä. Vastakuoriutuneena sen hyökkäykset kuitenkin olivat vielä heikkoja. Scraggy halusi nähdä ympäröivää maailmaa enemmän, ja eksyi metsään, missä joutui Galvantula-joukon hyökkäyksen kohteeksi. Ashin pelastaessa Scraggyn, tämä alkoi luottaa enemmän kouluttajaansa ja on siitä lähtien tehnyt kovasti töitä vahvistuakseen. Koulutus on tuottanut tulosta, sillä Scraggy on ottanut osaa useisiin tärkeisiin otteluihin ja pärjännyt niissä kiitettävästi. Luonteeltaan Scraggy on edelleen lapsenomainen, ja sillä on vahva ystävyysside erityisesti Iriksen Axewn kanssa. Ash jätti Scraggyn Oakin labraan lähtiessään Kalos-alueelle.
Ensiesiintyminen jaksossa: #676: Scraggy - kuoriutunut villiksi! (Black & White-kausi)


Leavanny
Ashin Swadloon kehittyi Leavannyksi harjoitusottelussa Iriksen Emolgaa vastaan. Kehittymisen myötä hieman epävarma Swadloon keräsi enemmän itseluottamusta, ja sai myös luonteeseensa enemmän iloisuutta aiemman apaattisuuden sijaan. Leavannysta tuli kypsä ja äidillinen Pokémon (vaikka onkin uros), ja tuntuikin heti olevan huolehtivainen muita Pokémoneja kohtaan. Rauhallisuudestaan huolimatta Leavanny on taitava ottelemaan ja onkin auttanut Ashia keräämään useita tärkeitä voittoja. Leavannyn lempiharrastus on kutominen, ja se usein taiteileekin kasvien lehdistä vaikka mitä ajanvietettä tovereilleen. Leavanny jäi professori Oakin huomaan Ashin jatkaessa seikkailuaan Kalosiin.
--5 jaksoa-->--51 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #735: Lehtivarkaiden kimpussa! (Kilpailevat kohtalot-kausi)


Palpitoad
Palpitoad oli lammessa elävän Tympole-joukon johtaja. Ash ja Oshawott harjoittelivat tietämättään näiden reviirillä ja tästäkös Palpitoad vihastui. Palpitoad yritti päästä tunkeilijoista eroon ensin Tympole-joukon ja sitten Stunfiskin avulla, mutta joutui lopulta henkilökohtaisesti kohtaamaan Ashin ja Oshawottin. Palpitoad on viheliäinen ja voimakas Pokémon, joka voimakkailla liikkeillään saattoi Oshawottin tukalaan tilanteeseen. Hallitulla Aqua Jet-hyökkäyksellä Oshawott teki Palpitoadista kuitenkin selvää, ja Ash nappasi tämän Poképalloon. Tämän jälkeen Palpitoadia on käytetty muutamissa tärkeissä otteluissa, mutta näiden ulkopuolella sitä on nähty melko harvoin. Palpitoad on kuitenkin osoittanut olevansa samalla aallonpituudella Ashin kanssa, sillä otteluissa yhteistyö toimii moitteettomasti. Ash jätti Palpitoadin professori Oakin luokse, kun jatkoi seikkailuaan Kalos-alueelle.
Ensiesiintyminen jaksossa: #694: Silmät auki pelkoa päin! (Black & White-kausi)


Boldore
Ashin Roggenrola kehittyi Boldoreksi rankassa ottelussa salipäällikkö Clayn Excadrillia vastaan. Tukalaksi käyneessä ottelussa Boldore oli jo alakynnessä, mutta sai kehittymisen kautta lisävoimaa ja onnistui kukistamaan Excadrillin. Jo Roggenrolana ollessaan Boldore osasi voimakkaita hyökkäyksiä ja liikkeitä, ja kehittymisen myötä siitä tuli tätäkin voimakkaampi. Leikkisä ja huolehtivainen persoona on säilynyt kuitenkin ennallaan, ja tämä on näkynyt muun muassa Boldoren tavassa osoittaa kiintymystään Ashiin: lysähtämällä tämän päälle. Boldore on vakaa ottelija, ja se oli oleellinen osa Ashin Unova-tiimiä. Kalosiin lähtiessään Ash jätti Boldoren Pallet Towniin professori Oakin luokse.
--27 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #722: Ottelu Kaivosten kuningasta vastaan! (Kilpailevat kohtalot-kausi)


Krookodile
Krookodile kehittyi Ashin Krokorokista Pokémon World Tournament Junior Cup -ottelussa Iriksen Dragonitea vastaan. Dragonite onnistui tottelemaan Iriksen käskyjä ja sai tuolloisen Krokorokin tukalaan paikkaan. Tällöin Krokorok kehittyi Krookodileksi, joka lopulta onnistui päihittämään Dragoniten tämän vihastuessa siihen pisteeseen, ettei enää kuunnellut kouluttajansa Iriksen käskyjä. Jo ennestään vahva Krokorok kasvoi nyt vieläkin voimakkaammaksi Krookodileksi, joka nousi hetkessä yhdeksi Ashin tiimin suurimmiksi voimavaroiksi. Kehittymisen jälkeen Krookodile on jatkanut vahvaa nousuaan, ja on harjoittelut jopa ottelussa legendaarista Meloettaa vastaan. Tunnusmerkiksi jääneet aurinkolasit pysyvät edelleen Krookodilen silmillä. Unovan seikkailujen jälkeen Ash jätti Krookodilen professori Oakin labraan.
--72 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #753: Ash, Iris ja Trip: enää kolme jäljellä! (Kilpailevat kohtalot-kausi)


Gliscor
Gliscor kehittyi Ashin Gligarista tarrattuaan kiinni Razor Fangiin. Gligarina ollessaan Gliscor oli aika heikko ja pelokas, mutta kehityttyään se sai enemmän itseluottamusta ja voimaa. Vitsikkäästä luonteesta ei kuitenkaan päästy eroon, eikä itkukohtauksiltakaan voi edelleenkään täysin välttyä. Gliscor sai enemmän huomiota Ashilta ja hän käyttikin sitä useammissa otteluissa kuin Gligarina ollessaan. Gliscor pärjäsi mahtavasti otteluareenalla, mutta ilmataiturointi ei ollut täysin kohdallaan. Tämän vuoksi Ash jätti Gliscorin treenaamaan McCannin, ilmaotteluiden asiantuntijan, luokse. Gliscor palasi ottelemaan Ashin rinnalle Sinnoh Liigaan, jonka jälkeen se siirtyi vahvistumaan professori Oakin labraan.
--21 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #553: Pelolla pelkoa vastaan! (Battle Dimension-kausi)


Buizel
Ash ystävineen kohtasivat Buizelin matkallaan Sinnohissa, ja sekä Ash, Dawn että Zoey halusivat pyydystää sen. Lopulta Dawn oli ainoa, joka siinä onnistui. Buizel oli aluksi itsepäinen ja piittaamaton Pokémon, mutta Dawnin hellässä huomassa se alkoi arvostaa ihmisiä enemmän. Dawnin kouluttaessa Buizelia Pokémon-kilpailuihin, tämän keskittyminen usein herpaantui sen huomatessa Ashin koulutustuokiot Pokémoniensa kanssa. Buizel oli muutenkin enemmän innoissaan varsinaisista, perinteisistä otteluista kuin kilpailuista. Zoey huomasi tämän, ja hänen ehdotuksesta Dawn vaihtoi Buizelinsa Ashin Aipomiin. Siitä lähtien Buizel on osoittanut olevansa verraton lisä Ashin joukkoon, ja Ash onkin käyttänyt sitä onnistuneesti useissa tärkeissä otteluissa. Ash jätti Buizelin professori Oakin luokse, kun lähti Unova-alueelle jatkamaan seikkailuaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #502: Varsinainen turbo-Buizel! (Diamond and Pearl-kausi)


Staraptor
Staraptor kehittyi Ashin Staraviasta PokéRinger-kilpailussa tämän kilpaillessa Paulin Honchkrowta vastaan. Kehittymisen jälkeen Staraptorista tuli selvästi kookkaampi, mutta samalla voimakkaampi ja erityisesti nopeampi. Staraptor on selvästi saanut enemmän ottelukokemusta kuin Ashin muut lintu-Pokémonit, mutta yhtä lailla Staraptoriakin on käytetty myös asioiden etsimiseen tai paikantamiseen ilmasta käsin. Staraptor on vahva Pokémon, joka on loistanut useassa ottelussa, mutta tästä huolimatta Ash jätti sen professori Oakin luokse, kun hän lähti Unova-alueelle.
--11 jaksoa-->--105 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #586: Tavoitteet korkealla! (Galactic Battles-kausi)


Torterra
Ash käytti Grotleaan ensimmäisessä ottelussa salipäällikkö Volkneria vastaan, mutta ottelua jouduttiin siirtämään sähkökatkoksen vuoksi. Syylliseksi osoittautui Rakettiryhmä, jota vastaan otellessaan Grotle kehittyi Torterraksi. Kehittymisen myötä Torterran voimat kasvoivat entisestään ja se oppi myös uusia hyökkäyksiä. Vaikka Torterralla oli Grotlena ollessaan ongelmia totutella uuteen ulkomuotoonsa ja hitaaseen vauhtiinsa, niin enää sitä ongelmaa ei esiintynyt. Tämä jättimäinen Pokémon on ehdottomasti yksi Ashin vahvimmista Pokémoneista, vaikka voittoja sillä on takataskussaan vain muutamia. Tällä hetkellä Torterra on professori Oakin luona, mutta on helposti kutsuttavissa tärkeisiin otteluihin.
--95 jaksoa-->--66 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #634: Torni karkuteillä! (Sinnoh Liigan Voittajat-kausi)


Infernape
Ash käytti Monfernoa ottelussa Barryn Empoleonia vastaan, ja ottelun aikana Monfernon Blaze-kyky aktivoitui: seurauksena se, että apina menetti itsestään täyden kontrollin. Rakettiryhmä saapui tekemään tuhojaan (taas kerran), mutta Monferno sai juuri Blaze-kykynsä kuriin ja onnistui pelastamaan pahisjengin itselleen nappaamat Pokémonit. Samaan aikaan se kehittyi Infernapeksi. Infernapesta tuli kertaheitolla yksi Ashin Sinnoh-tiimin voimakkaimpia Pokémoneja, ja se edesauttoi Ashin kulkua Sinnohin Pokémon Liigassa, erityisesti ottelussa Paulia vastaan. Kehittymisen myötä Infernape oppi myös hallitsemaan Blaze-kykyään ja hyödyntämään sitä otteluissa. Ash jätti Infernapen professori Oakin luokse matkatessaan Unovaan, mutta sieltä käsin se on helposti kutsuttavissa otteluihin.
--129 jaksoa-->--31 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #631: Kuin tuli hännänpäässä! (Sinnoh Liigan Voittajat-kausi)


Gible
Ash kohtasi Giblen ensimmäistä kertaa, kun tämä halusi oppia Draco Meteor-liikkeen. Ash yritti auttaa Gibleä saavuttamaan tavoitteensa, mutta siihen ei aivan päästy. Opettelun lomassa Gible kuitenkin kiintyi Ashiin ja ryhtyi seuraamaan häntä, kun ystävykset jatkoivat matkaansa. Myöhemmin Ash huomasi häntä seuranneen Giblen, jonka Barry halusi pyydystää. Gible halusi kuitenkin Ashin joukkoon, ja Ash sai sen lopulta Poképalloon. Giblellä on tapana iskeä hampaillaan kiinni Ashin (ja muidenkin henkilöiden) päähän. Ashin koulutuksen avulla Gible onnistui hallitsemaan Draco Meteor-liikkeen, ja siitä oli rutkasti hyötyä Sinnohin Pokémon-Liigassa. Liigan jälkeen Ash jätti Giblen professori Oakin luokse, kun hän jatkoi seikkailuaan Unova-alueelle.
Ensiesiintyminen jaksossa: #624: Hankala oppilas! (Galactic Battles-kausi)


Sceptile
Sceptile kehittyi Ashin Grovylesta tämän puolustaessa ihastustaan, Meganiumia, Rakettiryhmältä. Rakkaus ei kuitenkaan kukoistanut, sillä Meganium ihastuikin Tropiukseen. Särkynyt sydän aiheutti sen, että Sceptile menetti kokonaan kykynsä käyttää hyökkäyksiä. Vähitellen, Ashin koulutuksen alla, Sceptile oppi jälleen hyökkäämään, ja siitä on tähän päivään mennessä kasvanut yksi Ashin vahvimmista Pokémoneista. Se on puolustanut asemaansa jopa legendaarisia Pokémoneja, kuten Deoxysta ja Regirockia, vastaan. Sceptilella on tapana istuskella yksinään katsellen kaukaisuuteen, mikä on perua ajoilta, jolloin se oli vielä Treecko. Vaikka Sceptile onkin melkoinen voimavara, Ash päätti jättää sen Oakin huomaan kun aloitti matkansa Sinnohiin. Sceptilea on kuitenkin nähty tämän jälkeenkin (esimerkiksi Sinnoh Liigassa), kun Ash voi kutsua sen tarvittaessa tärkeisiin otteluihin.
--59 jaksoa-->--95 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #438: Kolmas pyörä (Battle Frontier-kausi)


Donphan
Ash oli jättänyt Phanpynsä professori Oakin luokse siksi aikaa, kun matkusti Hoennissa, mutta otti sen uudestaan joukkoonsa mukaan, kun lähti haastamaan Kanton Battle Frontieria. Phanpy kehittyi Donphaniksi auttaessaan Ashia pelastamaan Pikachun Rakettiryhmän kynsistä. Kehittymisen jälkeenkin Donphan on pitänyt leikkimielisyytensä elossa, mikä joskus aiheuttaa jonkinlaista sekasortoa muiden Pokémonien keskuudessa. Donphan on noussut yhdeksi Ashin voima-Pokémoneista, mutta tärkeitä voittoja sille on kertynyt vain muutama. Nyt Donphan majailee professori Oakin luona, jonne Ash jätti sen matkatessaan Sinnohiin.
--198 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #431: Varauksellinen asenne (Battle Frontier-kausi)


Swellow
Swellow kehittyi Ashin Taillowsta PokéRinger-kilpailun viimeisellä kierroksella. Voiton se nappasi juuri viime sekunneilla. Ash ei käyttänyt juurikaan käyttänyt lintua otteluissa, kun se oli Taillow, mutta Swellowna ollessaan se on kerännyt useita hienoja voittoja siipiensä alle. Voittoja on kertynyt paitsi saliotteluista, niin myös useamman Liigan otteluista. Erinomaisen nopeutensa ja ketteryytensä ansiosta Swellow on varmistanut asemansa yhtenä Ashin taidokkaimpana Pokémonina. Ash jätti Swellown professori Oakin luokse, kun hän matkasi Sinnohiin. Swellow on kuitenkin osoittautunut tarpeelliseksi tämän jälkeenkin, ja sen saa helposti kutsuttua luokseen tarpeen vaatiessa.
--76 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #356: Swellowin rengas (Advanced Challenge-kausi)


Corphish
Ash pyydysti Corphishin Dewford Islandilla, missä kyseinen rapu terrorisoi saarta. Ashin hoivissa sen raju luonne saatiin kuitenkin kesytettyä. Tästä huolimatta Corphish voi edelleen käydä aika oikukkaaksi. Corphishilla on tapana tulla mustasukkaiseksi Ashin muista Pokémoneista, mutta osaa ottaa asioita myös naurun kannalta. Corphish on harvinaisen voimakas yksilö, ja sillä onkin useita tärkeiden otteluiden voittoja takataskussaan. Näihin lukeutuu useita sali-, Liiga- ja Battle Frontier-otteluita. Sinnohiin lähtiessään Ash päätti jättää Corphishin professori Oakin labraan, mistä saa sen helposti apuun tärkeisiin otteluihin.
Ensiesiintyminen jaksossa: #299: Corphish-syötit (Advanced-kausi)


Glalie
Ashin tehokkaan Ice Beam-kouluttamisen jälkeen Snorunt kehittyi vihdoin Glalieksi juuri ennen Hoenn Liigan alkamista. Vaikka Glalie olikin tässä vaiheessa varsin uusi lisäys Ashin tiimissä, päätti Ash silti käyttää sitä useissa liigaotteluissaan. Näissä otteluissa Glalie pärjäsi loistavasti ja todisti olevansa voimakas ottelija. Glalieta voisikin pitää Ashin Hoenn-tiimin "villinä korttina". Vahvuuksistaan huolimatta Ash päätti jättää Glalien professori Oakin luokse, kun hän lähti Kanton Battle Frontieriin. Ash saa kuitenkin Glalien kutsuttua tärkeisiin otteluihin näin halutessaan.
--15 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #400: Rapsodia Drew-mollissa (Advanced Battle-kausi)


Torkoal
Torkoal oli Steel-tyypin Pokémonien hyökkäysten kohteena kun Ash ystävineen kohtasivat sen ensimmäisen kerran. Ash pelasti Torkoalin Pokémonien kynsistä useaan otteeseen, koska epävarma Torkoal ei tiennyt miten toimia, ja pötki usein pakoon villin Pokémonin kohdatessaan. Ashin opastuksella Torkoal sai kuitenkin vihollisensa päihitettyä, ja tämän jälkeen se liittyi Ashin joukkoon. Torkoal on erittäin tunteellinen Pokémon ja se purskahtaakin usein itkuun - yleensä ilman mitään syytä. Ash on käyttänyt Torkoalia useassa tärkeässä ottelussa, mutta varsinaisia voittoja sillä on takataskussaan vain muutamia. Kokemusta on kuitenkin runsaasti, ja tämän takia Ash on kutsunut sen useisiin tärkeisiin otteluihin sinäkin aikana, kun Torkoal on majaillut professori Oakin luona.
Ensiesiintyminen jaksossa: #334: Tulinen Torkoal (Advanced Challenge-kausi)


Bulbasaur
Bulbasaur oli Pokémon, jonka Ash oli aina halunnut pyydystää. Aivan seikkailunsa alkumetreillä Ash kohtasi Oddishin, jonka Misty halusi pyydystää. Bulbasaur riensi kuitenkin Pokémonin apuun ja kävi ilmi, että Bulbasaur oli pienen Pokémon-aukion johtaja. Aukiolla hoidettiin loukkaantuneita ja hylättyjä Pokémoneja. Rakettiryhmän iskiessä rauhaisaan aukioon Ash auttoi Bulbasauria pelastamaan hätään joutuneet Pokémonit. Tämä auttoi ensin hieman epäileväistä Bulbasauria luottamaan Ashiin, ja myöhemmin se liittyi Ashin joukkoon. Pienestä koostaan huolimatta Bulbasaur on erittäin voimakas Pokémon, joka on yksi Ashin vanhimmista ja täten se on kerännyt itselleen runsaasti ottelukokemusta. Kokemuksesta huolimatta Bulbasaur päätti olla kehittymättä, vaikka siihen olisi tarjoutunut mahdollisuus. Bulbasaur oli Ashin matkassa aina Johtoon asti, kunnes Ash päätti siirtää sen professori Oakin luokse pitämään järjestystä yllä laboratorion pihalle. Bulbasaur on synnynnäinen johtaja-tyyppi, mutta pystyy unohtamaan velvollisuutensa aina, kun Ash pyytää sitä ottelemaan rinnalleen.
Ensiesiintyminen jaksossa: #010: Bulbasaur ja Pokémonien suojapaikka (Indigo League-kausi)


Bayleef
Bayleef kehittyi Ashin Chikoritasta tämän puolustaessa Ashia Rakettiryhmän hyökkäykseltä. Luonne ei kuitenkaan hävinnyt kehittymisen jälkeen minnekään: ihastuminen Ashiin ja mustasukkaisuus muita Pokémoneja kohtaan säilyivät, vaikka rauhoittuivatkin hieman. Bayleefin oli vaikea totutella uuteen muotoonsa, ja se osoittikin edelleen kiintymystään Ashiin rymähtämällä tämän päälle, kunnes lopulta oppi viihtymään omassa kehossaan. Tämän jälkeen Bayleefista kasvoi tärkeä osa Ashin tiimiä ja se onkin pitänyt pintansa monissa otteluissa. Ash jätti Bayleefin professori Oakin luokse matkatessaan Hoenn-alueelle. Bayleef on pienoinen draamakuningatar, ja jopa professori Oakin kanssa toimeentuleminen tuotti aluksi vaikeuksia. Nyt Bayleef kuitenkin viihtyy hyvin laboratorion pihalla ja on aina valmis ottelemaan Ashin rinnalla, kun tämä sitä tarvitsee.
--73 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #201: Current Events (Johto League Champions-kausi)
Ei esitetty Suomessa


Quilava
Ashin Cyndaquil pysyi pitkään ennallaan, kunnes yllättäen kehittyi Quilavaksi Sinnoh-alueella. Ash keräsi kokoon vanhoja Pokémonejaan Sinnoh Liigaa varten, ja Cyndaquil oli yksi niistä. Ashin harjoitellessa Pokémoniensa kanssa ahkerasti liigaotteluita varten, Rakettiryhmä ilmestyi ja aiheutti kaaosta tuttuun tapaansa. Hälinän lomassa Cyndaquil kehittyi Quilavaksi ja hoiteli Rakettiryhmän. Quilavasta tuli samalla yksi Ashin luotto-Pokémoneista, jota hän käyttikin heti Sinnoh Liigan ottelussa. Onnistunut ottelu vahvisti sen, että Quilava on epäilemättä vahva ja sisukas Pokémon.
--504 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #650: Suuri Pokémon-ryöstö! (Sinnoh Liigan Voittajat-kausi)


Totodile
Totodilen ensiesiintymisessä sekä Ash että Misty halusivat pyydystää sen. Kovan tivaamisen jälkeen he molemmat heittivät Lure-pallonsa Totodilea kohti juuri kun tämä hyppäsi puskaan. Totodile oli jäänyt toiseen palloista, ja Ash ja Misty ottelivat nähdäkseen, kumpi sen saa pitää. Ash oli voitokas ja sai pitää Totodilen. Totodile on energinen, ehkä hieman ylivilkas Pokémon, joka tuo persoonallisuutensa esille tanssahtelemalla innokkaasti. Se on hyödyntänyt tanssimistaan jopa joissakin ottelustrategioissa! Totodilesta löytyy myös romantikon vikaa. Totodile ei ole päässyt näyttämään taitojaan kovin useasti sali- tai Liiga-otteluissa, mutta on silti kerryttänyt jonkin verran kokemusta näiden ulkopuolisilla otteluilla. Ash jätti Totodilen tanssahtelemaan professori Oakin luokse, kun hän lähti matkalle Hoenniin. Totodilea on nähty tämän jälkeenkin, vaan vielä se ei ole päässyt ottamaan osaa suurempiin otteluihin.
Ensiesiintyminen jaksossa: #153: The Totodile Duel (The Johto Journeys-kausi)
Ei esitetty Suomessa


Noctowl (Shiny)
Ashin Noctowl on harvinaisempi tapaus - se on nimittäin shiny-Pokémon. Ash kohtasi Noctowlin ensimmäistä kertaa erään Dr. Wisemanin yrittäessä napata sitä ansoilla, jotka Noctowl väisti leikiten. Dr. Wiseman piti Noctowlia liian viisaana pyydystettäväksi. Kun Ash pelasti Noctowlin Rakettiryhmän kynsistä, tämä lupautui otteluun, jonka lopputulokseksi Dr. Wiseman arvuutteli Noctowlin jäävän pyydystämättä. Toisin kuitenkin kävi, ja Ash onnistui pyydystämään sen. Noctowlin erikoiset psyykkiset kyvyt ovat olleet valttikortti monessa eri tilanteessa. Ash kuitenkin käytti Noctowlia melko harvoin otteluissa, vaan enemmänkin asioiden paikantamiseen tai etsimiseen taivaalta käsin. Kun Ash jatkoi matkaansa Hoenniin, hän jätti Noctowlin professori Oakin luokse, mutta kutsuu sen tarvittaessa ottelemaan merkittäviin otteluihin.
Ensiesiintyminen jaksossa: #156: Fowl Play! (The Johto Journeys-kausi)
Ei esitetty Suomessa


Heracross
Heracross oli Ashin ensimmäinen pyydystys Johto-alueella. Ash kohtasi Heracrossin metsässä, missä joukko Pinsir-Pokémoneja häiritsi Heracross-joukon rauhaa. Yllättävää kyllä Rakettiryhmän avulla tilanne selvitettiin. Tapauksen jälkeen yksi Heracross kiinnostui Ashista ja lähti seuraamaan häntä. Pian Ash huomasi tämän ja otti Heracrossin ilomielin joukkoonsa. Heracross on voimakas ottelija, mutta harhautuu usein mielipuuhansa pariin: imemään mahlaa puista (tai Bulbasaurin sipulikasvista!). Heracross majailee pääasiallisesti professori Oakin luona, mutta Ash kutsuu sen toisinaan ottelemaan tärkeisiin otteluihin.
Ensiesiintyminen jaksossa: #121: Ötökät uhkaavat (The Johto Journeys-kausi)


Snorlax
Ash kohtasi Snorlaxin seikkaillessaan Orange Islandeilla, kun jättiläismäinen Pokémon varasteli Grapefruit-saarten asukkaiden hedelmiä ja söi muutenkin lähes kaiken, mitä vastaan sattui tulemaan. Snorlaxin menoa oli hankala pysäyttää, kunnes Jigglypuff lauloi sen uneen ja Ash sai sen pyydystettyä. Snorlax on ehdottomasti yksi Ashin vahvimpia Pokémoneja, mutta sillä on tapana nukkua kesken tärkeidenkin otteluiden. Ash päätti jättää Snorlaxin pysyvästi professori Oakin luokse, koska ei pystynyt syöttämään sitä tarpeeksi. Ahmattia ei kuitenkaan ole kokonaan unohdettu, sillä Ash on kutsunut sen ottelemaan useisiin sali- ja Liiga-otteluihin.
Ensiesiintyminen jaksossa: #096: Snack Attack! (The Adventures in the Orange Islands-kausi)
Ei esitetty Suomessa


Kingler
Kun Ash pyydysti Krabbyn, tämä lähetettiin suoraan professori Oakin luokse. Seuraavan kerran Krabby nähtiin vasta Indigo Liigassa, kun Ash käytti sitä ensimmäisessä liigaottelussaan. Vaikka Krabbyllä ei ollut yhtään ottelukokemusta, ottelun intensiteetti sai sen kehittymään Kingleriksi. Ash käytti Kingleriä onnistuneesti myös muutamassa seuraavassa liigaottelussa, sekä Whirl Cupissa. Suurimman osan ajasta Kingler on kuitenkin viettänyt professori Oakin luona, samalla kun Ash on matkustellut ympäri maailmaa. Aiemmin mainittuja muutamia liigaotteluita lukuunottamatta Kingler ei ole juurikaan päässyt ottamaan osaa Ashin seikkailuihin.
--62 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #077: Ensimmäinen kierros alkaa (Indigo League-kausi)


Muk
Ash nappasi Mukin Gringey Cityssä, missä se aiheutti sähkökatkoksen Grimer-joukkonsa kanssa. Ashin pyydystettyä Mukin hän lähetti sen heti professori Oakin luokse karmean lemunsa vuoksi. Professori Oakin luona ollessaan haju on kuitenkin hälvennyt, ja vihamielisestä Mukista on kasvanut lempeä Pokémon, joka nähdäänkin usein halailevan professori Oakia. Limaisen ulkokuoren alta löytyy myös voimakastahtoinen sisupussi, jota Ash on käyttänyt muun muassa muutamissa liigaotteluissaan. Muk on siitä erikoinen Pokémon, että se on tähän asti luottanut puolustukseensa, eikä ole kertaakaan hyökännyt fyysisesti. Se käyttää limaista olemustaan strategisesti hyödykseen otteluissa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #030: Kipinöivät Magnemitet (Indigo League-kausi)


Tauros (30kpl)
Ashin ollessa Safari Zonella hänen tavoitteenaan oli pyydystää mahdollisimman paljon erilaisia Pokémoneja. Tulos oli kuitenkin 30 kappaletta Tauroseja, jotka rynnistivät ympäri maastoa, keskeyttäen Ashin pyydystyspuuhat. Ne kaikki siirtyivät heti professori Oakin luokse, missä niillä on tapana juosta isona joukkona pitkin ja poikin maastoa - aiheuttaen joskus paljonkin tuhoa. Yksi Tauros näkyy kuitenkin olevan ylitse muiden, sillä sitä Ash on käyttänyt useaankiin otteeseen monissa tärkeissä liigaotteluissa - loistavin tuloksin.
Ensiesiintymiset jaksossa: #035: The Legend of Dratini (Indigo League-kausi)
Ei esitetty Suomessa


POKÉMONIT, JOTKA VOI KUTSUA TARVITTAESSA

Mr. Mime (Mimey)
Mr. Mime, lempinimeltään Mimey, oli alunperin erään sirkustyöläisen pyydystämä Pokémon, jota käytettiin sirkuksessa esiintyvän toisen Mr. Mimen innoittajana. Tämä "uravalinta" ei kuitenkaan ottanut tulta alleen, ja Mimey karkasi sirkuksesta. Brock pyrki silti auttamaan sirkuksessa esiintyvää Mr. Mimea, ja puki Ashin Mr. Mime-asuun inspiroidakseen oikeaa Mr. Mimea. Rakettiryhmä erehtyi luulemaan Ashia aidoksi Mr. Mimeksi, ja kaappasi hänet. Ashin äiti Delia oli perillä pukuleikistä - tosin hän törmäsikin villiin Mimeyyn, jota luuli pojakseen. Hän antoi sille ruokaa ja hoivasi sitä kuten omaa poikaansa. Myöhemmin paljastui, että Mimey olikin oikea Mr. Mime. Delia hämmästyi, mutta huomasi kiintyneensä Mr. Mimeen niin paljon, että päätti lopulta "adoptoida" sen itselleen. Mimey hoitaa Delian rinnalla Palletissa kaikenlaisia kotiaskareita aina hymyssä suin. Ash on erityisen iloinen Mimeysta, koska se on pitämässä Delia-äidilleen seuraa kun Ash on seikkailemassa, ja toimiikin Delialle eräänlaisena "pojankorvikkeena". Kun Ash matkasi Vermilion Cityyn Sakuragin oppipojaksi, Mimey liittyi hänen joukkoonsa ja on kutsuttavissa otteluihin tarvittaessa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #064: Mr. Mime tulee (Indigo League-kausi)


Primeape
Ash tapasi Primeapen ensimmäistä kertaa, kun se oli vielä Mankey. Ash oli kuullut Garyn pyydystäneen jo montakymmentä Pokémonia, joten Ash päätti kokeilla pyydystää ilkikurisen Mankeyn kasvattaakseen omaa Pokémon-kokoelmaansa. Mankey varasti Ashin hatun ja kaiken hälinän keskellä se yhtäkkiä kehittyi Primeapeksi. Ilkikurisesta suorastaan aggressiiviseksi muuttunut Primeape alkoi rettelöimään, kunnes Ash sai sen lopulta rauhoittumaan pyydystämällä sen. Aluksi Primeape oli itsepäinen ja tottelematon Pokémon, mutta alkoi arvostamaan Ashia, kun tämä auttoi sen voittoon nyrkkeilykisassa. Voiton myötä Primeapen kyvyt nyrkkeilyareenalla huomattiin, ja Ash päätti jättää sen salille harjoittamaan kykyjään mestarinyrkkeilijänä. Ilmeisesti Ashille on kuitenkin luvattu, että hän voi kutsua Primeapen luokseen näin tarvittaessa - näin on ainakin annettu ymmärtää, vaikkei niin olekaan vielä kertaakaan käynyt.
Ensiesiintyminen jaksossa: #025: Ihan kaheli Primeape (Indigo League-kausi)


Squirtle
Squirtle oli aikoinaan johtaja Squirtle Squadissa - pahamaineisessa jengissä, joka koostui kouluttajien hylkäämistä Squirtleista. Jengi ei pitänyt ihmisistä, mutta Ash teki erityisesti johtaja-Squirtleen niin suuren vaikutuksen, että tämä päätti jättää ryhmän ja siirtyä Ashin tiimiin. Squirtlen johtajan taidot näkyvät myös otteluareenoilla, missä sen onnistuu hoidella vastustajat alta aikayksikön. Luonteeltaan Squirtle on rento, mutta ilkikurinen: se on usein keksimässä jekkuja tovereilleen. Squirtlella on tapana pitää sen tavaramerkiksi tulleita aurinkolaseja päässään. Johtossa matkatessaan Ash osallistui palomieskilpailuun, jonka yhteydessä hän törmäsi jälleen Squirtle Squadiin. Jengi oli hukassa ilman johtajaansa, joten Squirtle päätti palata ryhmän johtajan asemaan kisan ajaksi. Kisan jälkeen Ash huomasi Squirtle Squadin tarvitsevan Squirtlea enemmän kuin hän, joten päätti luopua Squirtlesta, jotta tämä pääsisi johtamaan jengiään. Ash pystyy kuitenkin kutsumaan Squirtlen tarvittaessa luokseen ottelemaan tärkeihin otteluihin.
Ensiesiintyminen jaksossa: #012: Squirtlejengi vauhdissa (Indigo League-kausi)


ENTISET POKÉMONIT

Galarian Farfetch'd
Ash ja Goh olivat suunnanneet Galar-alueen Wyndoniin seuraamaan Leonin ja Raihanin ottelua, ja ottelun jälkeen he kohtasivat kouluttajan, joka oli hävinnyt kaupungissa majailevalle, villille Galarian-muodon Farfetch'dille. Ystävykset suuntasivat Farfetch'din luokse, ja Goh yritti pyydystää sen - siinä onnistumatta. Farfetch'd osoitti olevansa itsepäinen ja päättäväinen Pokémon, joka ei vähästä hätkähtänyt. Ash vuorostaan otteli sitä vastaan Riolullaan, ja kumpikaan Pokémon ei suostunut millään luovuttamaan. Ashin kannustuksesta Riolu pisti Farfetch'dille kampoihin, ja yllättäen Ash kannusti myös Farfetch'dia ylittämään itsensä. Riolu onnistui päihittämään villiankan, ja myöhemmin kaikkien Pokémonien levättyä Pokémon-keskuksesta, Ash pyysi Farfetch'dia liittymään joukkoonsa. Farfetch'd oli vaikuttunut Ashin kouluttajan taidoista, ja suostui hänen pyyntöönsä. Farfetch'd osoitti olevansa sisukas sissi, jolla oli aluksi vaikeuksia löytää yhteinen sävel kouluttajansa kanssa. Ahkeran yhteistyön voimin Farfetch'd oppi löytämään sisäisen "purjosipulimestarinsa" (Leek Master), ja lopulta kehittyi Sirfetch'diksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #1116: Kumppanukset kovilla! (Matkat-sarja -kausi)


Riolu
Riolu kuoriutui munasta, joka oli alunperin löytynyt Sinnoh-alueelta. Kyseinen muna oli kiertänyt lukuisia Pokémon-keskuksia, mutta yhdessäkään niistä sitä ei oltu saatu kuoriutumaan. Lopulta muna päätyi Vermilion Cityn Pokémon-keskukseen, missä Ash ja Goh päätyivät sitä ihmettelemään. Ash tunsi heti erikoisen yhteyden: Ash aisti munassa jotain, ja muna reagoi Ashin kosketukseen. Samana yönä Riolu kuoriutui, mutta säikähti Ashia ja riensi ulos pakoon. Siellä se törmäsi villiin Onixiin, jonka onnistui päihittämään Ashin avustuksella. Riolun ja Ashin välinen aura mahdollisti tämän ja samalla selitti erikoiset tuntemukset Riolun ollessa vielä munassaan. Riolu aisti Ashin auran olevan yhteensopiva omansa kanssa, ja liittyi Ashin joukkoon. Toisin kuin tyypilliset vastakuoriutuneet, Riolu osoitti heti alusta asti olevansa jo varsin itsenäinen ja kyvykäs, eikä kaivannut erityistä huolenpitoa. Se otti osaa lukuisiin haastaviin otteluihin, muun muassa salipäällikkö Beaa vastaan, ja sinnitteli niissä parhaiden kykyjensä mukaan. Riolu kehittyi Lucarioksi ottelussa Rosea vastaan, ollen samalla avaintekijä Rosen suunnitelmien vesittämisessä.
Ensiesiintyminen jaksossa: #1110: Mystisen munan hoitaja! (Matkat-sarja -kausi)


Naganadel & Poipole
Alolan Pokémon-liigan loppuvaiheessa taivaalle ilmestyi lukuisia Ultra Wormholeja, joiden kautta joukko Guzzlordeja saapui mellakoimaan ja aiheuttamaan tuhoa ympäristöönsä. Ash ystävineen tekivät parhaansa karkottaakseen tunkeilijat, ja onnistuivatkin tehtävässään varsin hyvin. Viimeisen loppusilauksen antoi kuitenkin Ashin Poipolesta kehittynyt Naganadel, joka saapui omasta portaalistaan auttamaan entistä kouluttajaansa Ashia. Naganadel jäi Ashin joukkoon vielä toviksi tuon välikohtauksen jälkeenkin, ja otti osaa otteluun professori Kukuita vastaan. Naganadel osoitti vahvistuneensa huimasti ja päihittikin Kukuin Lucarion leikiten. Tapu Kokoa vastaan se pisti myös hienosti kampoihin, kunnes joutui hyväksymään tappionsa. Kukuin ottelun jälkeen Naganadel päätti palata takaisin omaan kotiulottuvuuteensa, hyvästellen Ashin toisen kerran.
--Vähintään 85 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #1083: Z-liikkeitä riittämiin! (Ultralegendoja-kausi)
Poipole saapui maahan Ultra Wormholen välityksellä ja jäi uteliaisuuttaan tutkimaan ympäristöään. Se päätyi todistamaan Ashin ja tämän ystävien mellakointia Buzzwolen kanssa, ja samalla lumoutui Pikachun sähköhyökkäysten valoilmiöistä. Tämä sai Poipolen tykästymään erityisesti Pikachuun, jonka seuraan se yritti hakeutua. Myöhemmin Poipole paikansi Pikachun Pokémon-koulusta, ja sai sen houkuteltua luokseen metsään. Pokémonit ystävystyivät, ja muutamien kommellusten jälkeen ne palasivat kouluttajien luokse. Lusamine totesi Poipolen olevan Ultra Beast, ja kehotti Ashia pyydystämään sen tutkiakseen sitä siihen asti, että sen alkuperäinen Ultra Wormhole paikannetaan. Ash pyydysti Poipolen, jolloin siitä tuli osa Ashin tiimiä. Poipole oli positiivinen Pokémon, joka nauroi tilanteessa kuin tilanteessa. Sillä oli tapana pyöriä päällään tai roiskia mustetta piikeistään ollessaan erityisen innostunut. Kun Necrozma saapui Alolaan tekemään tuhojaan, Ash ja Poipole päätyivät sen perässä Naganadelin ylläpitämään maailmaan: Poipolen kotiin. Necrozma-tilanteen selvittyä ja Poipolen kodin palauduttua ennalleen, päätti Poipole jättäytyä Ashin joukosta pois, jatkamaan elämäänsä lajitovereidensa kanssa. Poissaoloaikanaan sen onnistui kehittyä Naganadeliksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #1010: Rakkautta ensipyöräyksellä! (Ultraseikkailuja-kausi)


Torracat & Litten
Torracat kehittyi Ashin Littenistä ottelussa Masked Royalin Incineroaria vastaan. Tapahtuma sai alkunsa, kun Ash ja tuolloinen Litten katsoivat televisiosta Battle Royal-ottelua, jonne päätyivät myöhemmin itsekin ottamaan osaa. Masked Royal Incineroarinsa kanssa oli myös yksi osanottajista, ja Litten nimitti heti Incineroarin kilpailijakseen. Vaikka Litten hävisi Battle Royal-ottelun, kasvatti se kipinän harjoitella enemmän päihittääkseen joskus kilpailijansa. Kuin tilauksesta, Masked Royal saapui Ashin luokse kesken harjoittelutuokion ja ehdotti ottelua. Ash suostui, ja Litten astui areenalle Incineroaria vastaan. Alkuvaikeudet kestettyään Litten kehittyi Torracatiksi ja oppi samalla Flame Charge-hyökkäyksen, jonka avulla pisti kovasti kampoihin Incineroarille. Tästä huolimatta Torracat hävisi ottelun, mutta vannoi joskus voittavansa Incineroarin. Tämä kävi lopulta toteen Alolan Pokémon-liigassa, kun Torracat kehittyi Incineroariksi päihitettyään kilpailijansa.
--63 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #1006: Tulikuumaa päättäväisyyttä! (Ultraseikkailuja-kausi)
Ash tapasi Littenin heti Alola-seikkailunsa alkuvaiheessa, kun katti vaelteli ympäri Melemele-saaren rantoja. Oman tiensä kulkijana Litten haahuili ympäriinsä, hamstraten mukaansa ruokaa, jota sai yleensä torilla hedelmäkojua pitävältä vanhalta naiselta. Myöhemmin Litten pyysi ruokaa myös Ashilta, jolloin viimeistään kävi ilmi, että kaikki ruoka olikin tarkoitettu vanhalle Stoutlandille, joka oli ottanut yksinäisen Littenin suojatikseen. Itsepäinen Litten ei kaivannut apua keneltäkään, ja tahtoi vain tehdä arvostamansa Stoutlandin ylpeäksi. Ash oli jo aikaisessa vaiheessa päättänyt saada oikukkaan Littenin osaksi joukkoaan, mutta tämä kävi toteen vasta myöhemmässä vaiheessa, kun Littenin ja Stoutlandin luultiin jo kadonneen täysin saarelta. Ikääntyvän Stoutlandin terveys oli alkanut temppuilemaan, ja Litten ilmestyi pyytämään Ashilta apua. Ikävä kyllä mitään ei ollut enää tehtävissä, ja murheen murtama Litten jäi yksin suremaan menehtynyttä ystäväänsä. Epävarmana seuraavasta askeleestaan, Litten näki näyn, jonka tulkitsi viestiksi edesmenneeltä Stoutlandilta, kehottaen Litteniä jatkamaan elämäänsä. Niinpä Litten päätti ottaa Ashista mittaa - lopputulos oli se, että Litten liittyi osaksi Ashin joukkoa. Yhteistyö alkoi heti pelata, kun Ash auttoi Litteniä lopulta hallitsemaan Fire Fang-liikkeen. Litten oli vahva ottelija Ashin joukossa, ja vahvistui entisestään kehittyessään Torracatiksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #944: Alola uudelle seikkailulle! (Sun & Moon-kausi)


Meltan
Meltan oli yksi useamman Meltanin joukkoa, joka ajautui Alolan Melemele-saarelle. Meltan-joukko seikkaili ympäri saarta, päätyen kommellusten kautta milloin mihinkin tilanteeseen. Lopulta Meltanit päätyivät Pokémon-koululle, missä Ash ystävineen kohtasivat ne. Ollessaan kouluttajille aivan vieras Pokémon-laji, päättivät he tutkia Meltaneja hieman enemmän. Vikkelinä Meltanit kuitenkin pinkoivat pakoon, lukuun ottamatta yksinäistä Meltania, joka kiintyi Ashin Rowletiin ja jäi sen kanssa päiväunille. Herättyään Meltan ystävystyi Rowletin kanssa vielä enemmän, kun ne yhdessä päätyivät etsimään Meltanin kadonnutta mutteria. Huomattuaan Rowletin ystävystyneen Meltanin kanssa, Ash tarjosi sille paikkaa joukossaan, ja lopulta pyydysti Meltanin. Meltan on utelias persoona, mutta toisinaan hieman pelokas. Tästä huolimatta se ei pelkää puolustaa ystäviään. Meltan on ahne ja pistää poskeensa kaiken vastaan tulevan metallin. Meltan otti osaa Alolan Pokémon-liigaan ja keräsi siellä runsaasti ottelukokemusta. Juuri ennen finaaliottelua Meltan keräsi kokoon muut ystävänsä, ja ne sulautuivat kaikki yhteen, kehittyen Melmetaliksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #1054: Metallia kehiin! (Ultralegendoja-kausi)


Rockruff
Rockruff oli villi Pokémon, joka eräänä päivänä oli päätynyt professori Kukuin talolle heikkona ja nälkäisenä. Kukui antoi Pokémonille ruokaa, ja tuosta hetkestä lähtien Rockruff asettui professorin luokse asumaan - sitä ei tosin koskaan pyydystetty Poképalloon. Rockruff oli yksi ensimmäisistä Pokémoneista, joihin Ash tutustui saapuessaan Alola-alueelle, ja Ash yllättyikin saadessaan tietää, ettei Kukui ollut pyydystänyt Rockruffia itselleen. Eräänä iltana Ash ja Kukui huomasivat Rockruffin saapuvan kotiinsa haavoittuneena, ja tämä jatkui useamman illan ajan. Selvisi, että Rockruff oli käynyt ottelemassa villejä Pokémoneja vastaan vahvistaakseen itseään. Erityisen vahva Magmar aiheutti Rockruffille kuitenkin harmaita hiuksia, mutta Ashin avustuksella koira oppi Rock Throw-liikkeen, jonka avulla päihitti Magmarin. Tämän jälkeen Kukui ehdotti Rockruffin liittymistä Ashin joukkoon, koska Ashin ja Rockruffin välille oli syntynyt jo vahva ystävyysside. Ash pyydysti Rockruffin ja Ashin koulutuksen alla siitä tuli osaava ja taitava Pokémon. Akala-saaren Viimeisen kokeen (Grand Trial) jälkeen Rockruff osoitti kehittymisen merkkejä, ja lopulta kehittyikin Lycanrociksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #945: Suojelijan haaste! (Sun & Moon-kausi)


Noibat
Ash ystävineen pysähtyivät Kalosin seikkailullaan erääseen metsään treenaamaan, kunnes Hawlucha löysi metsästä erikoisen munan. Ei aikaakaan, kun munasta kuoriutui Noibat. Vastasyntyneenä Noibat oli aluksi hämillään, ja päätyikin usein huutamaan kurkku suorana pelästyessään tai stressaantuessaan jostakin. Noibatin lentokyvyt olivat myös melko olemattomat, ja siksi Hawlucha suostui harjoittelemaan lentämistä vauva-Pokémonin kanssa. Harjoittelusta huolimatta lentämisestä ei tullut mitään. Yllättäen Rakettiryhmä nappasi Noibatin ja Hawluchan verkkoonsa, mutta yhteistuumin, sekä Ashin avustuksella, Pokémonit pelastuivat. Noibat suostui liittymään Ashin joukkoon ja alkoikin heti treenaamaan lentämistään, jonka oppikin lopulta melko äkkiä. Noibat oli nuori ja kokematon, ja siksi sen ottelukyvyt olivat pitkään kysymysmerkki, mutta lopulta se onnistui vahvistumaan niin, että päätyi kehittymään Noiverniksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #879: Ei niin lentävä lähtö! (Kalos-seikkailu -kausi)


Greninja, Frogadier & Froakie
Treenatessaan Frogadierin kanssa, Ash törmäsi Sanpeihin. Sanpei vei joukon Ninjakylään, missä Ash, Frogadier ja muut seurasivat Sanpein ja tämän veljien otteluharjoituksia. Pian Ninjakylään hyökättiin, ja Frogadier ryhtyi puolustamaan kylää yhdessä Ashin, Sanpein ja Pikachun kanssa. Pokémonit jäivät kuitenkin alakynteen vastustajilleen, kunnes viime hetkellä Frogadier keräsi viimeiset voimansa kasaan ja kehittyi Greninjaksi. Samassa yhteydessä Ashin rohkaisevat sanat auttoivat Greninjaa saavuttamaan uniikin Ash-Greninja -muotonsa. Tämä erikoinen muoto auttaa Greninjaa tulemaan voimakkaammaksi, mutta samalla se yhdistää tunteensa ja mielensä kouluttajansa Ashin kanssa. Aluksi tämän muodon ylläpitäminen oli haasteellista, kun joko Greninjan tai Ashin voimat ehtyivät liian nopeasti, mutta lopulta kaksikko sai jutun juonesta kiinni ja maksimitehon hyödyntäminen onnistuu ongelmattomasti. Greninjasta tuli kertaheitolla Ashin historian tärkeimpiä Pokémoneja, sillä sen ja Ashin välinen yhteys jäänee kakkoseksi vain Pikachulle. Ash lopulta jätti Greninjan Kalos-alueelle pitämään huolta alueen ekosysteemistä yhdessä Zygarden kanssa.
--51 jaksoa-->--48 jaksoa-->|
Ensiesiintyminen jaksossa: #903: Juhla täynnä päätöksiä! (XYZ-kausi)
Ash koulutti Froakieta yhdessä Pikachun kanssa, kunnes hän huomasi ninjakouluttaja Sanpein läheisessä joessa. Pelastettuaan poloisen pulasta, Ash ymmärsi Sanpein ottelleen vahvaa, naamioituneen ninjakouluttajan omistamaa Barbaraclea vastaan, ja häviönsä vuoksi joutunut veden varaan. Sanpein tarkoituksena oli löytää temppeli, joten Ash päätti auttaa poikaa. Matkallaan joukko kuitenkin kohtasi samaisen naamiomiehen ja tämän Barbaraclen. Sanpein Greninja ja Ashin Froakie ottelivat yhdessä Barbaraclea vastaan, kunnes Froakie sysättiin sivuun, ja Barbaracle otti tähtäimekseen Greninjan ja Ashin Pikachun. Samassa Froakie kehittyi Frogadieriksi ja päihitti Barbaraclen, ennen kuin se ehti satuttaa muita Pokémoneja. Myöhemmin kävi ilmi, että naamiomies olikin Sanpein oppi-isä, joka vain halusi testata Sanpein kykyjä. Kehittymisensä myötä Frogadierin voimat kasvoivat ja se nousi hetkessä Ashin tiimin kärkikastiin, ja vahvistui lopulta siihen pisteeseen asti että kehittyi Greninjaksi.
--51 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #855: Ninja-haaste! (Kalos-seikkailu -kausi)
Froakie oli alunperin professori Sycamoren Pokémon, joka kiinnostui Ashista nähdessään tämän Lumiose Cityssä. Se osallistui otteluun Rakettiryhmää vastaan, jossa loukkaantui melko vakavasti. Kun Ash hoivasi Froakien kuntoon, tämä hoksasi Ashin olevan hyvää kouluttajamateriaalia. Kirsikka kakun päälle oli yhteistyö villiintyneen Garchompin kesyttämiseksi. Froakie pyysi päästä Ashin seikkailulle mukaan, ja Ash suostui ilomielin. Froakie oli määrätietoinen ja päättäväinen ottelija, joka tosin välillä kävi turhan itsepäiseksi. Yhteistyö Ashin kanssa sujui kuitenkin moitteettomasti. Froakie kehittyi Frogadieriksi ottelussa naamioituneen miehen Barbaraclea vastaan, kun Ash auttoi ystäväänsä Sanpeita.
Ensiesiintyminen jaksossa: #804: Kalos, paikka jossa unelmat ja seikkailut alkavat! (XY-kausi)


Fletchinder & Fletchling
Fletchinder kehittyi Ashin Fletchlingistä ottelussa matkallaan kohtaamaansa Sky Trainer Nomia vastaan. Nomin omistama Talonflame ei ollut aluksi vaikuttunut tuolloisen Fletchlingin voimista, ja tahtoikin mieluummin otella Ashin Hawluchaa vastaan. Hawlucha kuitenkin hävisi, jonka jälkeen Rakettiryhmä alkoi tehdä tihutöitään. Fletchling näytti voimansa ja kukisti Rakettiryhmän, ansaiten arvostusta Nomin Talonflamelta. Se tarjoutuikin ottelemaan uudestaan, tällä kertaa Fletchlingiä vastaan. Ottelun tuoksinnassa Fletchling sai kerättyä tarpeeksi voimaa kehittyäkseen Fletchinderiksi. Kehittymisen myötä Fletchinder oppi uusia tuli-tyypin kykyjä ja hyökkäyksiä, jotka olivat oiva ässä Ashin hihassa haastavia otteluita varten. Myöhemmin lintu kehittyi Talonflameksi ottelussa Moltresia vastaan.
--33 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #839: Ottelut taivaalla! (XY-kausi)
Ash ystävineen kohtasi Fletchlingin, kun tämä nappasi Bonnien hyppysissä olevan marjan. Bonnieta suretti, jolloin Ashin Froakie haastoi Fletchlingin otteluun. Ovela lintu-Pokémon päihitti Froakien kuitenkin kerta toisensa jälkeen, ja usutti jopa Beedrill-parven Ashin ja tämän ystävien perään. Lopulta Fletchling ajautui kanjoniin, jonka erikoista maastoa Froakie käytti hyväkseen, ja se onnistui lopulta voittamaan siivekkään. Ash nappasi sen Poképalloon, ja pian ilkikurinen Fletchling heltyi ja siitä tuli samalla tärkeä osa Ashin tiimiä - se osallistui muun muassa Ashin ensimmäiseen saliotteluun, voitokkain tuloksin. Matkallaan Kalosissa Ash kohtasi Sky Trainerin, jota vastaan otteli ensin Hawluchallaan, ja sitten Fletchingillä. Ottelun aikana Fletchling kehittyi Fletchinderiksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #806: Kamppailu ilmaherruudesta! (XY-kausi)


Goodra, Sliggoo & Goomy
Goodra kehittyi Sliggoosta, kun tämä pelasti kouluttajansa Ashin tulipalon keskeltä hyödyntämällä Rain Dance-hyökkäyksensä vesisadetta. Goodra sai kehittymisensä myötä massiivisesti uutta voimaa, jonka avulla päihittikin Rakettiryhmän useita kertoja, kuin myös Ashin vastustajia, esimerkiksi jopa salipäällikkö Clemontin Pokémonit. Reissunsa aikana Ash ja Goodra saapuivat Goodran kotiseudulle: rämeikköön, jonne usein tunkeutui hyönteis-Pokémoneja johtajanaan Florges. Goomyna ollessaan Goodra ei pärjännyt Florgesille, mutta uudet voimat auttoivat sitä puolustamaan kotiansa paremmin kuin aiemmin. Kävi kuitenkin ilmi, että Florges yritti vain auttaa erästä lajitoveriansa, ja Rakettiryhmä olikin koko sopan takana. Goodra selvitti väärinkäsitykset perin pohjin ja suostui lopulta aselepoon Florgesin kanssa. Ash päätti hetkellisesti luopua Goodrasta ja jättää tämän suojelemaan kotiseutuansa, mutta kutsui sen myöhemmin takaisin luokseen Kalosin liigaotteluita varten - jonka jälkeen Goodra palasi takaisin rämeikköönsä ylläpitämään rauhaa ja järjestystä.
--6 jaksoa-->--4 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #868: Hyviä ystäviä, huippuharjoittelua! (Kalos-seikkailu -kausi)
Ashin Goomy harjoitteli Pikachua vastaan, kunnes yllättäen huonovointinen Spoink keskeytti treenin. Toivuttuaan Spoink kertoi ystävyksille pahamaineisesta Grumpigista, joka kiusasi pienempiään. Grumpig oli täten myös syypää Spoinkin huonoon oloon. Ash päätti kohdata Grumpigin tehdäkseen kiusaamisesta lopun, mutta Grumpig yhdessä Rakettiryhmän kanssa saikin sankarimme ansaan. Osa Ashin Pokémoneista onnistui kuitenkin pakenemaan - mukanaan myös Goomy, joka määrätietoisesti pyrki tekemään Grumpigin tempuista lopun. Ashin kannustuksen avulla Goomy kehittyi Sliggooksi, ja oppi samalla Dragonbreath-hyökkäyksen, jonka avulla päihitti Grumpigin. Kehittymisen myötä Sliggoo vahvistui huimasti ja aikaisempi epävarmuus oli tipotiessään. Sliggoo kehittyi myöhemmin Goodraksi pelastaessaan Ashia tulipalon keskeltä hyödyntämällä Rain Dance-hyökkäyksensä vesisadetta.
--6 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #864: Toivon keidas! (Kalos-seikkailu -kausi)
Matkallaan Coumarine Cityyn villi Goomy yllätti Ashin putoamalla suoraan hänen päällensä. Goomy näytti kokeneen kovia, joten Ash ystävineen yrittivät parantaa sen oloa läheisellä joella. Goomy piristyi, mutta kun Bonnien Dedenne hyppäsi esiin pallostaan, Goomy säikähti ja piiloutui Ashin taakse. Samoin Goomy osoitti pelkäävänsä myös metsässä esiintyviä muita Pokémoneja. Pian Rakettiryhmä kidnappasi sekä Pikachun että Goomyn, mutta Goomy käytti limaista, liukasta kehoaan apuna pakoonpääsyyn. Rakettiryhmä ei kuitenkaan vähästä luovuttanut, vaan aloitti ottelun Ashin Pokémoneja vastaan. Goomy seurasi vierestä ja ihaili Ashin omistautumista Pokémoneilleen. Tämä auttoi Goomya keräämään rohkeutta otellakseen Rakettiryhmää vastaan, ja lopulta tämä päihittikin pahisjengin. Tämän jälkeen Goomy liittyi osaksi Ashin tiimiä. Goomy oli nuori ja heikko Pokémon, joka pelästyi helposti ja haki lohtua kouluttajaltaan, mutta Ashin koulutuksen alla siitä kehkeytyi itsevarma ja vahva Pokémon. Goomylla oli tapana "kastella itsensä" pelästyessään, jättäen jälkeensä limaisen lammikon. Goomy kehittyi Sliggooksi Ashin hellän koulutuksen ja kannustuksen avulla.
Ensiesiintyminen jaksossa: #858: Liukas kohtaaminen! (Kalos-seikkailu -kausi)


Krokorok
Krokorok ryhtyi seuraamaan Ashia heti Unovan alkumetreillä ollessaan vielä Sandile. Matkansa aikana se kehittyi Krokorokiksi ja samalla kehitti itselleen pakkomielteen otella Pikachua vastaan. Pitkän poissaolon jälkeen Krokorok ilmestyi jälleen ja tahtoi otella Pikachua vastaan, mutta päätyikin ottelemaan tämän rinnalla kaksoisottelussa Seismitoadia ja Scolipedea vastaan. Voitettuaan tämän ottelun, Krokorok haastoi Pikachun otteluun, mutta lopulta hävisi, suureksi pettymyksekseen. Ottelun jälkeen Ash kuitenkin ystävällisesti tarjosi sille paikkaa joukossaan, ja Krokorok ilomielin hyväksyi tarjouksen ja täten liittyi osaksi Ashin tiimiä. Krokorok piti tavaramerkiksi tulleita aurinkolaseja aina silmillään, ja hätääntyi, jos ne jostain syystä katosivat. Krokorok oli voimakastahtoinen Pokémon, jolla oli myös jonkin verran kokemusta, vaikka suuren osan ajasta se viettikin vain seuratessa Ashia. Ashin koulutuksen alla Krokorok sai kuitenkin entistä enemmän kokemusta, ja tämän avulla se onnistui kehittymään lopulta Krookodileksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #679: Tanssii Ducklett-trion kanssa! (Black & White-kausi)


Tepig
Ash kohtasi Tepigin ensimmäistä kertaa otellessaan Ottelukerhossa Unovassa. Tepig aiheutti hämmennystä lähimaastossa, juosten ympäriinsä ja varastaen ruokaa. Kun Ash lopulta sai sen kiinni, hän huomasi sen suun olevan sidottu ja sen olevan muutenkin huonossa kunnossa. Kävi ilmi, että Tepigin edellinen omistaja oli hylännyt sen. Myöhemmin Tepigin virkistyttyä se auttoi Ashia ottelussa Rakettiryhmää vastaan ja pärjäsi voitokkaasti. Iris halusi pyydystää sen, mutta Tepig itse halusi ennemmin Ashin matkaan. Siitä lähtien se oli olennainen osa Ashin tiimiä. Myöhemmin Tepig kohtasi entisen kouluttajansa, jota vastaan otellessa onnistui kehittymään Pigniteksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #663: Ottelukerho ja Tepigin valinta! (Black & White-kausi)


Swadloon & Sewaddle
Ashin Sewaddle kehittyi Swadlooniksi saliottelussa Burghia vastaan. Kehittymisen myötä Swadloonista tuli hieman passiivisempi Pokémon, mutta silti voimakkaampi, päihittäen helposti Burghin Dwebblen ja Whirlipeden. Kehittymisen myötä se oppi myös uusia hyökkäyksiä. Swadloonia nähtiin melko harvoin otteluareenoilla kehittymisensä jälkeen, mutta tästä huolimatta se sai kerättyä tarpeeksi kokemusta ja kehittyikin lopulta Leavannyksi harjoitusottelussa Iristä vastaan.
--5 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #684: Ottelua rakkaudesta hyönteistyyppeihin! (Black & White-kausi)
Ash kohtasi villin Sewaddlen matkallaan kohti Castelia Cityä. Metsän siimeksissä majaileva Sewaddle oli nopea liikkeissään, ja karkasi aina kun Ash oli aikeissa pyydystää sen. Vaikka aluksi Sewaddle ei pitänyt Ashista lainkaan, alkoi se lopulta tykästyä Ashiin tämän pelastaessa sen Woobat-parven hyökkäykseltä, ja myöhemmin myös virtaavasta joesta. Tästä kiitollisena Sewaddle antoi Ashin pyydystää sen, lisäten jälleen yhden potentiaalisen Pokémonin Ashin tiimiin. Sewaddle kehittyi Swadlooniksi Ashin otellessa salipäällikkö Burghia vastaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #677: Sewaddle ja Burgh Pinwheel-metsässä! (Black & White-kausi)


Tranquill & Pidove
Tranquill kehittyi Ashin Pidovesta, kun tämä yritti pelastaa Castelia Cityn villien Venipedejen hyökkäykseltä. Nähdessään Tripin Tranquillin voimat, Pidove halusi kovasti kehittyä ja lopulta onnistuikin siinä. Kehittymisen myötä Tranquillista tuli aiempaakin voimakkaampi Pokémon, ja sulavien lentotaitojensa takia se oli erittäin tärkeä osa Ashin tiimiä. Lisäksi se osasi useita voimakkaita hyökkäyksiä, joita käytti hyväkseen niin ilmassa kuin maan kamarallakin. Lopulta Tranquill kehittyi Unfezantiksi ottelussa salipäällikkö Skylaa vastaan.
--20 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #681: Venipederynnäkkö! (Black & White-kausi)
Pidove oli Ashin ensimmäinen pyydystys Unova-alueella. Ensimetreillään Unovan maastossa, Ash kohtasi Pidove-parven, jonka yhden jäsenen onnistui nappaamaan. Pidove osoitti aluksi olevansa keskiluokan taistelija: ei huono eikä hyvä. Silti se yritti aina parhaansa. Pidove oli naaraspuolinen, ja siksi sen lentotaidot olivat hieman kehittyneemmät. Tämän vuoksi Ash käyttikin sitä usein asioiden paikantamiseen taivaalta aiempien lintu-Pokémoniensa tapaan. Lopulta Pidove kehittyi yrittäessään hätistää villit Venipedet pois Castelia Citystä.
Ensiesiintyminen jaksossa: #661: Tavatkaa Iris ja Axew! (Black & White-kausi)


Roggenrola
Roggenrola tutustui räjähtävästi Ashiin, kun se paiskautui suoraan Cilanin kattamaan ruokapöytään. Pian tämän jälkeen Ash otteli sitä vastaan, mutta hävisi. Myöhemmin Ash tapasi Roggenrolan uudestaan, tällä kertaa luolassa, jossa Rakettiryhmä kaappasi useita villejä Roggenrola-Pokémoneja hyödyntääkseen niiden voimakasta Flash Cannon-hyökkäystä. Ashin ja Roggenrolan avustuksella muut Roggenrolat saatiin pelastettua, ja Ash haastoi Roggenrolan uusintaotteluun. Voitettuaan sen, Roggenrola jäi kiltisti Poképalloon ja näin ollen osaksi Ashin Unovan värikästä Pokémon-tiimiä. Ei kauaa, kun Roggenrola kehittyi Boldoreksi - ottelussa salipäällikkö Clayta vastaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #696: Pakko saada Roggenrola! (Black & White-kausi)


Cyndaquil
Matkatessaan Johto-alueella kohti Azalea Townia, Ash sai kuulla läheisen metsän olevan tunnettu Cyndaquileistaan, ja päätti lähteä etsimään sellaista. Ja sellaisen hän löysikin, mutta sai sen napattua vasta hoideltuaan Rakettiryhmän pois tieltä ja kilpailtuaan Cyndaquilin nappaamisesta toisen kouluttajan kanssa. Cyndaquil osoittautui ujoksi ja epävarmaksi Pokémoniksi, mutta Ashin kouluttamisen kautta siitä tuli itsevarmempi. Usean voimakkaan tuli-tyypin hyökkäyksen omaavana Cyndaquilista tuli todellinen voimapommi Ashin tiimiin, ja loistikin miltei jokaisessa Johto-alueen saliottelussa. Ash päätti jättää Cyndaquilin Oakin hoiviin matkatessaan Hoenn-alueelle. Myöhemmin Ash keräsi kokoon vanhoja Pokémonejaan Sinnoh Liigaa varten ja juuri ennen Liigaa Cyndaquil kehittyi Quilavaksi ottelussa Rakettiryhmää vastaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #143: Tulisieluinen Cyndaquil (The Johto Journeys-kausi)


Monferno & Chimchar
Monferno kehittyi Ashin Chimcharista ottelussa Paulia vastaan. Kehittymisen jälkeen Monfernosta tuli entistä vahvempi ja kyvykkäämpi, ja se oppi myös uusia liikkeitä. Ash ehti käyttää Monfernoa vain muutamassa ottelussa ennen otteluansa Barrya vastaan, jonka yhteydessä Monfernon Blaze-kyky aktivoitui. Vaikka Blaze vei Monfernon voimat huippuunsa, apinasta tuli hallitsematon. Hälinän keskellä Rakettiryhmä ilmaantui tuttuun tapaansa nappaamaan sankareiden Pokémonit, ja miltei onnistuikin tässä: Monferno kuitenkin havahtui ajoissa pelastaakseen Pokémonit Rakettiryhmän kynsistä, ja kehittyi samalla Infernapeksi.
--129 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #600: Kehittyvät strategiat! (Galactic Battles-kausi)
Chimchar oli alunperin Paulin Pokémon. Paul kiinnostui Chimcharista, koska apinan voimat kasvoivat huomattavasti stressin alla. Alkuinnostuksen jälkeen Paul kyllästyi ja pettyi Chimchariin, ja lopulta päästi sen menemään, koska ajatteli sen olevan liian arvaamaton joukkoonsa. Ash tarjosi tuliapinalle paikkaa joukossaan, ja Chimchar suostui. Chimchar oli tottunut ankaraan harjoitteluun Paulin omistuksessa ja suureksi ilokseen huomasi Ashin koulutusmenetelmien olevan inhimillisempiä. Ashin kouluttamisen kautta Chimcharista kasvoi vahva ja itsevarma Pokémon, joka pärjäsi useissa saliotteluissa. Lopulta Chimchar kehittyi otellessaan entistä kouluttajaansa, Paulia, vastaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #471: Kun Pokémon-maailmat kohtaavat (Diamond and Pearl-kausi)


Grotle & Turtwig
Grotle kehittyi Ashin Turtwigistä ottelussa Paulia vastaan. Ennen nopeuteensa luottanut Turtwig kehittyi nyt isokokoisemmaksi, kömpelöksi Grotleksi, joka ei vielä täysin omaksunut uutta kehoaan. Sen oli vaikea liikkua eikä se tuntunut hallitsevan kehoaan. Kovan harjoittelun tuloksena, ja - yllättävää kyllä - Paulin Torterran vinkkejä kuuntelemalla, Grotle pääsi yli ongelmastaan ja osoitti olevansa melkoinen voimapaketti ansaiten voittoja useissa tärkeissä otteluissa. Grotle kehitti myös uusia tekniikoita otteluihin, esimerkiksi nielaisemalla Energy Ball-liikkeensä saadakseen lisää voimaa. Grotle kehittyi Torterraksi Sunyshore Cityssä ottelussa Rakettiryhmää vastaan.
--95 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #568: Vihollisen apuna! (Battle Dimension-kausi)
Ash tapasi Turtwigin alkutaipaleellaan Sinnohissa. Turtwig oli ystävällinen, mutta jämpti Pokémon, joka käytti aikaansa ratkaisemalla ja selvittämällä villien Pokémonien välisiä ristiriitoja. Turtwig osoitti avuliaisuutensa myös auttamalla Pikachun pakoon Rakettiryhmän ansasta. Samassa yhteydessä Turtwig ystävystyi Ashin kanssa, vaikka aluksi luuli häntäkin pahikseksi. Ystävystymisen myötä Turtwig suostui otteluun, ja ottelun päätöksenä Ash sai pyydystettyä Turtwigin. Turtwig loisti monessa monituisessa saliottelussa, mutta Paulia vastaan oli aina alakynnessä. Lopulta Turtwig kehittyi Grotleksi otellessaan Paulin Honchkrowia vastaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #473: Konnankoukkuja (Diamond and Pearl-kausi)


Gligar
Gligar oli alunperin osa lentävää Gligar-parvea, joka oli ilmavirtojen mukana ajautunut lähikylään, minne Ash ystävineenkin olivat suunnanneet Sinnohin matkallaan. Gligar-parvi ei päässyt korkeiden rakennuksien vuoksi jatkamaan matkaansa ilmavirtojen mukana, joten joukko jäi kylään ja alkoi tuottamaan harmia kyläläisille. Eräs Gligar oli parven hitain yksilö, ja jäi usein muista jälkeen... sillä tosin oli muutenkin tapana vatuloida, esimerkiksi löytäessään ruokaa ja jäädessään herkuttelemaan. Kun Paul pyydysti Gligar-joukon johtajan, parvi hajosi ja Gligar päätti itsenäistyä ja liittyä Ashin joukkoon. Gligar oli hajamielinen, tunteellinen ja vitsikäs Pokémon. Sillä oli tapana työntää kielensä ulos tai rysähtää Ashin päälle huonojen lentotaitojensa takia. Se saattoi myös purskahtaa itkuun täysin ilman syytä. Ash auttoi Gligaria parantamaan itsevarmuuttaan ja karaistumaan, ja tämän avulla se lopulta kehittyi Gliscoriksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #532: Muutoksen tuulet puhaltavat (Battle Dimension-kausi)


Aipom
Ash tapasi Aipomin ensimmäistä kertaa Kanto-alueella, Battle Frontierin lähellä olevalla suurella vuorella, missä se muiden villi-Pokémonien tavoin palvoi johtajaksi noussutta Slakingia. Slaking osoittautuikin Rakettiryhmän huijaukseksi ja tilanteen selvittyä Ash ystävineen jatkoivat matkaa tietämättä, että Aipom ryhtyi seuraamaan heitä. Myöhemmin Aipom ilmestyi varastamaan Ashin hatun (mitä sillä oli tapana tehdä) ja lisäksi se alkoi aiheuttaa hälinää Suurjuhla (Grand Festival)-alueella. Ash yritti pyydystää sen rauhoittaakseen tilanteen, mutta epäonnistui. Aipom haastoi Ashin kuitenkin uusintaotteluun, ja tällä kertaa Ash sai sen napattua. Ashin oli tarkoitus jättää Aipom professori Oakin luokse matkustaessaan Sinnohiin, mutta apina seurasikin salaa perässä. Aipom osoittautuikin olevan hyödyllinen apu Sinnohissa, ja se sai runsaasti ottelukokemusta. Vähitellen se kuitenkin huomasi intohimonsa olevan enemmän Pokémon-kilpailuissa. Tästä syystä Ash vaihtoi Aipomin pois Dawnille, jonka seurassa se pääsisi osallistumaan kilpailuihin - vastineeksi Ash sai Dawnin Buizelin.
Ensiesiintyminen jaksossa: #455: Slaking Kong! (Battle Frontier-kausi)


Staravia & Starly
Staravia kehittyi Ashin Starlysta varsin nopeasti, mutta onnistui silti omaksumaan voimakkaamman olemuksen helposti. Staravia pysyi pitkään Ashin joukon valttikorttina päihittäen useita salipäälliköiden Pokémoneja. Ash käytti Staraviaa myös useaan otteeseen muiden lintu-Pokémoniensa tavoin asioiden etsimiseen ja/tai paikantamiseen taivaalta käsin. Ashin koulutuksen alla kerätty kokemus auttoi Staraviaa kehittymään lopulta Staraptoriksi PokéRinger-kilpailussa.
--11 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #481: Staravia syntyy! (Diamond and Pearl-kausi)
Ashin ensiaskelilla Sinnohissa Rakettiryhmä ehti kaappaamaan Pikachun, ja etsiessään sitä Aipomin kanssa, hän tapasi yllättäen Starlyn. Aipom hajamielisesti törmäsi Starlyyn, ja vihaisena tästä, Starly hyökkäsi Aipomin kimppuun. Hoitaakseen kiusankappaleen nopeasti alta pois, Ash heitti Poképallon Starlya kohti ja yllättäen pyydystikin sen. Tämän jälkeen siitä oli suurta apua Pikachun löytämisessä. Starly ei ehtinyt saamaan paljon ottelukokemusta, ja hävisikin muun muassa ihkaensimmäisen ottelunsa Paulia vastaan. Tämä ei kuitenkaan estänyt Starlya kehittymään Staraviaksi, mikä tapahtuikin melko nopeasti ottelussa Rakettiryhmää vastaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #470: Eron kaksi astetta (Diamond and Pearl-kausi)


Grovyle & Treecko
Grovyle kehittyi Ashin Treeckosta otellessaan villiä Loudredia vastaan. Kehittymisen myötä sen voimat kehittyivät roimasti ja Ash käyttikin Grovylea miltei jokaisessa saliottelussaan Hoennissa, sekä muutamissa Liiga- ja Battle Frontier-otteluissakin. Itsepäinen luonne ei kuitenkaan hävinnyt minnekään ja kuten Treeckona ollessaan, Grovyle vetäytyi usein yksinään syrjään muusta porukasta omiin oloihinsa. Runsas ottelukokemus sai Grovylen kehittymään Sceptileksi, kun tämä suojeli uutta ihastustaan, Meganiumia, Rakettiryhmän aikeilta.
--59 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #342: Exploudin viemää (Advanced Challenge-kausi)
Treecko oli yksi jättimäisessä puussa asuvan Treecko-lauman jäsenistä. Rakettiryhmä päätti hyökätä puuhun ja sen Pokémoneihin, mutta suunnitelmat epäonnistuivat, kun Ash auttoi Treeckoa puolustamaan kotiaan. Treeckon arvostus Ashia kohtaan nousi tämän johdosta, ja lopulta Treecko antoi Ashin otella itseään vastaan. Ash sai ruoholiskon pyydystettyä. Treecko viihtyi paljon omissa oloissaan ja käyttäytyi välillä hieman kapinallisesti. Sillä oli aluksi vaikeuksia totella Ashin käskyjä ja yleensäkään suoriutua otteluista. Pikkuhiljaa Treecko ja Ash saivat yhteistyön toimimaan, mikä kulminoitui lopulta Treeckon kehittymiseen Grovyleksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #283: Puiseva juttu (Advanced-kausi)


Phanpy
Phanpy kuoriutui munasta, jonka Ash oli voittanut Johto-alueella vanhan risteytyspariskunnan järjestämästä kilpailusta. Vastakuoriutuneen tavoin Phanpy oli eloisa ja leikkisä Pokémon, mutta viattoman ulkokuoren alta löytyi melkoinen taistelija. Kokemattomuus ei ollut haitaksi, sillä Phanpy oli jo alkujaan voimakas ja pärjäsikin hyvin niissä muutamissa otteluissa, missä Ash sitä raaski käyttää. Ash jätti Phanpyn professori Oakin luokse lähdettyään Hoenniin, mutta otti sen jälleen joukkoonsa mukaan suunnatessaan Kanton Battle Frontieriin. Tässä välissä Phanpy oli kasvanut lapsenomaisesta Pokémonista kypsemmäksi, ja lopulta kehittyikin Donphaniksi ottelussa Rakettiryhmää vastaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #232: Hatching a Plan (Master Quest-kausi)
Ei esitetty Suomessa


Snorunt
Ash kohtasi Snoruntin ensimmäisen kerran eräässä Pokémon-keskuksessa, missä se aiheutti hälinää ja varasti Ashin salimerkit. Ash lähti sen perään keskelle lumimyrskyä, mutta huonon näkyvyyden vuoksi Ash ei nähnyt eteensä ja yllättäen kompastui menettäen tajuntansa. Huomattuaan Ashin olevan vaarassa, Snorunt rakensi hänen ympärilleen iglun ja tarjosi syötävää. Myöhemmin Ashin päästyä ihmisten ilmoille, hän puolestaan pelasti Snoruntin Rakettiryhmän kynsistä, jonka jälkeen onnistui pyydystämään sen. Snoruntilla oli tapana käyttää hyökkäyksiään joko tahallaan tai vahingossa Ashiin ja muihin kouluttajiin. Ash käytti Snoruntia saliottelussa Juania vastaan, mutta se hävisi nopeasti kokemattomuutensa vuoksi. Vasta opittuaan Ice Beam-liikkeen Snoruntista tuli varteenotettava vastustaja kehittyessään samalla Glalieksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #385: Lumen ja jään Snorunt (Advanced Battle-kausi)


Taillow
Taillow oli Taillow-parven johtaja ja täten vahva ja määrätietoinen. Ash kohtasi sen ensimmäisen kerran Hoennissa, kun Taillow varasti Maxilta suklaata. Tämän jälkeen se haastoi Pikachun otteluun näyttääkseen voimansa. Taillow todisti jo ensimmäisessä ottelussaan olevansa sinnikäs Pokémon, sillä se jaksoi pinnistellä viimeiseen pisteeseen asti. Lopulta Ash pyydysti sen säästääkseen sen suuremmilta vammoilta. Taillow oli pippurinen ja toisinaan vähän oikukas Pokémon, ja ehkä epävarmasta luonteestaan johtuen Ash käytti sitä aluksi harvemmin otteluissa. Yleensä Taillowta käytettiin jonkin asian paikantamiseen taivaalta käsin. Tästä huolimatta Taillow onnistui keräämään tarpeeksi kokemusta ja kehittyi Swellowksi PokéRinger-kisassa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #280: Kiivas ystäväni (Advanced-kausi)


Chikorita
Chikorita oli erittäin itsepäinen Pokémon ja vastusti Ashin pyydystysaikeita niinkin pitkälle, että loukkasi itsensä pahasti. Rakettiryhmä koki tämän oivalliseksi hetkeksi käännyttää Chikorita puolelleen, mutta lopulta Ash ansaitsi Chikoritan luottamuksen. Chikoritalle kehittyi jonkinlainen ihastus Ashia kohtaan ja se yrittikin usein kiinnittää Ashin huomion itseensä - toisinaan jopa niin, ettei totellut käskyjä! Chikoritalla oli taipumusta tulla mustasukkaiseksi Pokémoneista, jotka viettivät Ashin kanssa enemmän aikaa kuin se. Kaiken tämän ohella Chikorita oli kuitenkin voimakas taistelija ja keräsi useita voittoja takataskuunsa. Lopulta se kehittyi Bayleefiksi suojellakseen Ashia Rakettiryhmältä.
Ensiesiintyminen jaksossa: #128: Chikorita vaarassa (The Johto Journeys-kausi)


Beedrill
Beedrill oli Ashin omistuksessa vain pienen hetken. Ash osallistui Bug-Catching Contestiin Johtossa ja pyydysti kilpailussa Beedrillin, jonka avulla lopulta voitti koko kisan. Kilpailun sääntöjen mukaan voittaja saa pitää pyydystämänsä Pokémonin. Ash päätti kuitenkin luopua juuri nappaamastaan Beedrillistä ja antoi sen Caseylle, koska tämä rakastaa Pokémoneja, joiden värityksestä löytyy keltaista ja mustaa. Casey otti Beedrillin ilomielin vastaan ja siitä tulikin hetkessä Caseyn tiimin vakituinen jäsen. Tästä ilahtuneena Ash oli päätöksestään hyvin tyytyväinen ja uskoi Beedrillin löytäneen arvoisensa kouluttajan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #163: Hyönteiselämää (Johto League Champions-kausi)


Lapras
Lapras oli Ashin ensimmäinen pyydystys Orange Islands-saaristossa. Lapras oli huuhtoutunut rannalle ja jokunen huligaani päätyi pahoinpitelemään sitä. Ash sai huligaanit häädettyä, mutta huomasi Lapraksen olevan niin huonossa kunnossa, että tarvitsi lääkitystä. Lapras ei kuitenkaan suostunut ottamaan lääkettä ensin vastaan, koska pelkäsi ihmisiä. Lopulta Ash ansaitsi Lapraksen luottamuksen pelastettuaan sen Rakettiryhmän käsistä, ja Lapras otti lääkkeen vastaan. Lapras oli ajautunut erilleen perheestään, ja päätti liittyä Ashin joukkoon siksi aikaa, että löytäisi takaisin perheensä luokse. Laprasta käytettiin pääasiassa kulkuneuvona Orange Islands-saarten välillä, mutta Ash käytti sitä onnistuneesti myös muutamissa otteluissa. Lopulta Ash saavutti Lapraksen perheen, mutta perheenjäsenet eivät aluksi suostuneet ottamaan Laprasta joukkoonsa, koska se oli ystävystynyt ihmisen kanssa. Ash todisti luotettavuutensa ja lopulta Lapras pääsi liittymään takaisin perheensä joukkoon.
Ensiesiintyminen jaksossa: #086: The Lost Lapras (The Adventures in the Orange Islands-kausi)
Ei esitetty Suomessa


Pidgeotto
Pidgeotto oli Ashin kaikkiaan toinen varsinainen Pokémon-pyydystys ja hän kohtasi linnun Viridian Forestissa. Ash käytti Pidgeottoa harvoin otteluissa, mutta sitäkin enemmän otteluiden ulkopuolella: milloin aiheuttamaan tuulenpuuskia, milloin paikantamaan asioita taivaalta käsin ja milloin puhkomaan Rakettiryhmän kuumailmapallon nokallaan. Ashin rinnalla Pidgeotto sai kuitenkin sen verran kokemusta, että onnistui lopulta kehittymään Pidgeotiksi puolustaakseen ahdingossa olevaa Pidgey-parvea kotimetsässään Viridian Forestissa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #003: Ashin Pokémon-saalis (Indigo League-kausi)


Charmeleon & Charmander
Charmeleon kehittyi Ashin Charmanderista ottelussa Exeggcutea vastaan. Kehittymisen jälkeen Charmeleon menetti lempeän luonteensa ja alkoi aliarvioimaan kouluttajansa Ashin kykyjä: Charmeleon uskoi olevansa kouluttajaansa parempi. Tämän vuoksi se ei totellut käskyjä ja teki usein asioita, joista vain se itse hyötyi. Itsepäinen ja oikukas asenne kävi usein kohtalokkaaksi ottelutilanteissa. Oikuttelusta huolimatta Charmeleon kehittyi Charizardiksi, kun Aerodactyl oli kaapannut Ashin. Ash ehti jo innostua, että Charmeleon kehittyi pelastaakseen kouluttajansa, mutta myöhemmin kävi ilmi, että kehittyminen tapahtui vain kovasta tahdosta ottelemaan Aerodactylia vastaan.
--32 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #043: Exeggutorit vauhkona (Indigo League-kausi)
Charmander oli alkujaan arka Pokémon, jonka alkuperäinen kouluttaja oli hylännyt sen sateeseen. Ash pelasti Charmanderin ja hoivasi riutuneen Pokémonin takaisin kuntoon, auttaen sitä vahvistamaan voimiaan. Ash ja Charmander törmäsivät myöhemmin tuliliskon alkuperäiseen kouluttajaan. Kun hän huomasi aiemmin heikkona pitämänsä Pokémonin vahvistuneen, houkutteli hän Charmanderia takaisin joukkoonsa. Charmander, pettyneenä entiseen kouluttajaansa, alkoi ymmärtää kouluttajansa kierouden, ja päättikin lähteä Ashin matkaan. Charmanderista tuli heti yksi Ashin eniten käyttämistä Pokémoneista päihittäen useita vaativia vastustajia. Ottelukokemus saikin Charmanderin kehittymään melko nopeasti Charmeleoniksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #011: Charmander, petetty Pokémon (Indigo League-kausi)


Krabby
Ashin seikkailun ollessa vielä alussa, Misty ja Brock vinoilivat Ashille siitä, ettei hän ollut varsinaisesti pyydystänyt yhtäkään Pokémonia ilman apua. Ashin vastustaja Garykin oli kerännyt jo vaikka kuinka monta Pokémonia kokoelmaansa. Ash halusi osoittaa heidän kaikkien olevan väärässä ja onnistuikin vähällä vaivalla, hieman kyseenalaisin keinoin pyydystämään läheiseltä rannalta Krabbyn. Ash kantoi tuolloin mukanaan jo kuutta Pokémonia, joten Krabby siirtyi suoraan professori Oakin luokse. Krabby viihtyi professorin luona pitkän aikaa, kunnes Ash päätti käyttää sitä ensimmäisessä liigaottelussaan Indigo Liigassa. Kokemattomuudestaan huolimatta Krabby yllätti, pärjäsi ottelussa ja kehittyi ottelun aikana Kingleriksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #013: Majakan arvoitus (Indigo League-kausi)


Raticate
Ollessaan St. Anne-laivalla Ash kohtasi herrasmiehen, joka käytti otteluissaan voimakasta Raticatea. Herrasmiehen voimakas Raticate oli kaikkien ihastuksen kohteena voimakkuutensa vuoksi. Ash otteli miestä vastaan Butterfreellaan ja lopulta voitti ottelun. Herrasmies oli vaikuttunut Butterfreen taidoista ja ehdotti vaihtoa. Hieman empien Ash suostui, ja vaihtoi Butterfreensa herrasmiehen Raticateen. Ennen kuin Ash ehti edes kokeilla Raticatea ottelussa, hän katui päätöstään ja pyysi herrasmieheltä takaisinvaihtoa. Herrasmies suostui pyyntöön, jolloin Ash luopui juuri saamastaan Raticatesta ja sai takaisin ikioman Butterfreensä.
Ensiesiintyminen jaksossa: #015: Kieroa peliä valtamerilaivalla! (Indigo League-kausi)


Butterfee, Metapod & Caterpie
Butterfree kehittyi Metapodista, kun se puolusti kouluttajaansa Ashia Beedrill-parven hyökkäykseltä. Butterfreesta tuli hetkessä yksi Ashin luotettavimmista Pokémoneista, ja Ash käyttikin sitä useissa tärkeissä otteluissa, kuten saliottelussa Mistyä vastaan. Ash tosin erehtyi vaihtamaan Butterfreensa hetkellisesti pois erään herrasmiehen Raticateen, mutta sai sen lopulta vaihdettua itselleen takaisin. Matkattuaan yhdessä kotvan aikaa, Ash ystävineen ja Butterfree huomasivat olevansa keskellä Butterfree-parittelurituaalia, jonka aikana Butterfree ihastui pinkkiin Butterfreehen. Ensin Butterfree sai ihastukseltaan rukkaset, mutta kun se pelasti rakkaansa Rakettiryhmän kynsistä, se ansaitsikin pinkin Butterfreen arvostuksen. Yhdessä uuden kumppaninsa kanssa Butterfree lensi merten yli perustamaan perheen, ja täten Ash joutui luopumaan hyvästä ystävästään.
--Alle 1 jakso-->--1 jakso-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #004: Samurain haaste (Indigo League-kausi)
Metapod kehittyi Ashin Caterpiesta ja oli Ashilla vain hetken aikaa. Ash käytti Metapodia ottelussa Samuraita vastaan, kunnes ottelun keskeytti joukko Beedrillejä. Hälinän keskellä eräs Beedrill nappasi Metapodin mukaansa. Syyllisyyden tunne valtasi Ashin, ja hän päätti pelastaa Metapodin pois Beedrillin kynsistä. Löydettyään Metapodin Ash huomasi sen olevan tyytymätön kouluttajaansa, kun tämä ei ollut onnistunut suojelemaan Pokémoniaan. Ash lupasi, ettei enää koskaan jättäisi Pokémonejaan pulaan. Liikuttuneena tästä Metapod puolusti Ashia Beedrillin hyökkäykseltä ja sai pahan naarmun kuoreensa. Naarmun sisältä paljastui kuitenkin uusi ja ylväs Pokémon: Metapod oli kehittynyt Butterfreeksi.
--Alle 1 jakso-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #003: Ashin Pokémon-saalis (Indigo League-kausi)
Caterpie oli Ashin ihkaensimmäinen Pokémon-pyydystys. Caterpie oli iloinen Pokémon, joka kiintyi Ashin lisäksi muun muassa Mistyyn. Misty ei puolestaan kovasti Caterpiesta piitannut - hän kun tunnetusti vihaa ötökkä-Pokémoneja. Caterpie haaveili aina kehittyvänsä Butterfreeksi, mutta ei ollut varma pystyisikö siihen. Ash ja Pikachu rohkaisivat sitä ja myöhemmin, Rakettiryhmää vastaan oteltuaan, Caterpien onnistui kehittyä Metapodiksi ja samalla se liikkui askeleen lähemmäksi unelmaansa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #003: Ashin Pokémon-saalis (Indigo League-kausi)


MUUT POKÉMONIT

Solgaleo, Cosmoem & Cosmog (Nebby)
Nebby kehittyi legendaariseksi Solgaleoksi, kun se Cosmoem-muodossaan tuotiin Altar of the Sunne-alttarille, ja Tapu-suojelijat käyttivät voimiaan sen herättämiseen. Majesteettinen Nebby tervehti ystäviään ja lupasi auttaa Lusaminen pelastamisessa. Se antoi Ashille Solganium Z-kristallin, jonka avulla portti Ultra Beastien maailmaan avautui. Nebbyn kyyditseminä joukko lähti Lusaminen perään Nihilegon maailmaan, missä odotti karmea näky: Lusamine sulautuneena Nihilegoon! Nihilegon ottaessa Lusaminesta valtaa, hyökkäsi se samalla tunkeilijoita vastaan. Nebby eteni oudossa maailmassa päättäväisesti, pysähtyen välillä jättämään kyydissään olevia matkan varrella pois tai hoidellakseen vihollisia. Lopulta vain Ash ja Nebby olivat jäljellä ja kahdestaan he saivat Nihilegon ajettua nurkkaan ja Lusaminen pelastettua. Koettelemuksen jälkeen joukko, ja pelastettu Lusamine, kiitivät Nebbyn selässä takaisin omaan maailmaansa. Tilanteen rauhoituttua Nebby jätti hyvästit ystävilleen ja siirtyi takaisin omaan ulottuvuuteensa.
--6 jaksoa-->--2 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #995: Legendan aineksia paljastamassa! (Ultraseikkailuja-kausi)
Nebby kehittyi Cosmogista Cosmoemiksi, kun Faba yritti käyttää sen voimia Ultra Wormholen avaamiseen. Vaikka kehittyminen ensiksi sulkikin portin outoon maailmaan, jäi kehittymisen jälkeen energiaa silti sen verran, että Ultra Wormhole aukesi uudelleen. Tällöin Ultra Beast nimeltä Nihilego ilmestyi ja nappasi mukaansa Lillien äidin, Lusaminen, ja sulkeutui takaisin omaan maailmaansa. Päättäväisenä Lillie ja Ash ystävineen päättivät yrittää pelastaa Lusaminen, mutta Cosmoemiksi kehittyneestä Nebbystä ei ollut heti apua, koska se oli sulkeutunut ja apaattinen uudessa muodossaan. Ystävykset lähtivät suuntaamaan kohti Altar of the Sunne -alttaria, jonka Ash oli unessaan nähnyt ja jonka he uskoivat palauttavan Nebbyn voimat. Alttarilla näin todella kävikin: saarten Tapu-suojelijat käyttivät voimaansa elvyttääkseen Nebbyn, jolloin se kaikkien hämmästykseksi kehittyi legendaariseksi Solgaleoksi.
--6 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #993: Faban kosto! (Ultraseikkailuja-kausi)
Eräänä yönä Ash näki erikoisen unen, jossa legendaariset Solgaleo ja Lunala loivat Pokémonin nimeltä Cosmog, jonka halusivat antaa Ashin suojeltavaksi. Saarten suojelijat siirsivät Cosmogin Melemele-saarelle, mistä Ash sen lopulta löysi ja otti mukaansa kouluun. Koululla oppilaat huomasivat Cosmogin olevan nuori, yksinäinen ja varsin itkuisa, joten Ash päätti ottaa sen huolehdittavakseen. Lillie keksi tuolloin oudolle Pokémonille lempinimen Nebby. Ashin huolehtiessa Pokémonista, hän tutustui Lillien äitiin Lusamineen sekä tämän Aether Foundation-työntekijöihin: Burnetiin, Wickeen ja Fabaan. He kertoivat uskovansa Nebbyn olevan Ultra Beast ja tahtoivat tutkia sitä, mutta Ash kieltäytyi, koska lupasi huolehtia itse Nebbysta. Tästä huolimatta Faballa oli pahat aikeet mielessä ja hän nappasi Nebbyn hyödyntääkseen sen voimia ja avatakseen portin Ultra Beastien maailmaan. Ash ystävineen pysäyttivät Faban aikeet, mutta tapahtumien aiheuttamat paineet johtivat Nebbyn kehittymiseen Cosmoemiksi, jolloin sen kehittämiseen käyttämä energia avasi Ultra Wormholen joka tapauksessa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #987: Kohtaaminen unessa! (Ultraseikkailuja-kausi)


Larvitar
Larvitar kuoriutui munasta, jonka Ash oli määrä vielä professori Elmille Johto-alueella seikkaillessaan. Kuten kaikki vastakuoriutuneet Pokémonit, Larvitar oli lapsenomainen, leikkisä ja iloinen, mutta sitä kalvoivat traumat ja muistelmat emostaan ja tätä jahdanneista salametsästäjistä. Tästä johtuen Larvitar kavahtui aina kun joku muu kuin Ash puhui sille tai kosketti sitä, mutta pääsi siitä ajan myötä yli. Larvitarin suurin toive oli päästä takaisin äitinsä luokse, eikä kauaakaan, kun sen emoa jahdanneet salametsästäjät osuivat Ashin ja ystävien tielle. Salametsästäjien teoista tehtiin loppu, ja Larvitar saatiin turvallisesti palautettua takaisin emonsa hoiviin - kotiinsa, sinne minne se kuuluikin.
Ensiesiintyminen jaksossa: #260: Hatch Me If You Can (Master Quest-kausi)
Ei esitetty Suomessa


Haunter
Ashin hävittyä ensimmäisen saliottelunsa Saffron Cityn Sabrinaa vastaan, hän sai kuulla, että kummitus-Pokémoneilla olisi hyvä mahdollisuus voittaa Sabrinan psyykkiset Pokémonit. Niinpä Ash suuntasi viereiseen Lavender Towniin ja siellä sijaitsevaan Pokémon Toweriin, missä hän kohtasi Haunterin. Haunter ja useat muut kummitus-Pokémonit leikkivät Ashin ja Pikachun kustannuksella. Ash yltyi itsekin pitämään vähän hauskaa ja ystävystyi Pokémonien kanssa, eikä täten raaskinut pyydystää niistä yhtäkään. Ash suuntasi tyhjin käsin takaisin Saffron Cityyn, mutta Haunter riensi kuitenkin Ashin perään, Ashin suureksi iloksi. Haunterilla oli tapana kadota, ja se sattui tekemään niin myös juuri ennen uusintaottelua Sabrinaa vastaan. Kun ottelu alkoi näyttämään jälleen menetetyltä, Haunter ilmestyi paikalle ja sai Sabrinan nauramaan ensimmäistä kertaa vuosiin. Tämä auttoi Ashin voittamaan ottelun. Ashin jatkaessa matkaa seuraavaan kaupunkiin, Haunter näki parhaaksi jäädä Sabrinan luokse viihdyttämään häntä.
Ensiesiintyminen jaksossa: #023: Kummitustorni (Indigo League-kausi)


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.