Televisio


Steven Stone


ALKUPERÄINEN NIMI
ツワブキ ダイゴ | Daigo Tsuwabuki
ENSIESIINTYMINEN
Jakso #298: "Luolan vangit"
KOTIKAUPUNKI
Mossdeep City, Hoenn

Steven on Hoenn-alueen Pokémon-mestari, ja on ollut mukana Ashin ja tämän ystävien seikkailuissa lukuisia kertoja lukuisilla eri alueilla. Ensikohtaaminen Stevenin kanssa tapahtui Hoenn-alueen Granite Cavessa, jonne Ash ystävineen suuntasivat kuultuaan, että Steven on henkilö, johon kannattaa tehdä tuttavuutta. Steven osoitti jo tuolloin yhden intohimonsa, nimittäin arkelogian/maaperän tutkimisen ja kivien keräämiseen. Tuolloin Stevenin asemaa Pokémon-mestarina ei juurikaan noteerattu, vaikka Stevenin tunnistettiin olevan varsin kyvykäs Pokémon-kouluttaja.

Myöhemmin Steven esiintyi Kalos-alueella ja osoitti olevansa merkittävä megaevoluution asiantuntija, mikä juontanee juurensa Stevenin kiviharrastuksiin. Steven oli erityisen suuressa roolissa Alainin ja Sawyerin Pokémon-seikkailusisa, ja otti myös osaa esimerkiksi Team Flaren ja Lysandren aikeiden pysäyttämiseen. Megaevoluutiotietämystään Steven osoitti esimerkiksi oman Mega Metagrossinsa kautta, kuin myös kertomalla tarinoita esimerkiksi Mega Rayquazasta ja Primal Kyogresta ja Groudonista, jotka ovat merkittäviä Pokémoneja Hoenn-alueelta. Steven on se taho, joka antoi Sawyerille avainkiven (Key Stone), ja toimi muutenkin eräänlaisena mentorina Sawyerille.

Steven on ottanut Galar-alueella osaa Maailman Kruunajaissarjan Mestariturnaukseen, jossa oli edustamassa Hoenn-aluetta Pokémon-mestarin tittelinsä kautta. Stevenin ensimmäinen vastustaja turnauksessa oli Ash, jota vastaan Steven paljastikin olleensa halunnut otella jo pitkään. Mestariturnaus mahdollisti myös Stevenin ja Alainin jälleennäkemisen. Steven joutui nielemään tappionsa Ashia vastaan, eikä täten päässyt Mestariturnauksessa ensimmäistä kierrosta pidemmälle.


SAAVUTUKSET
Steven on Hoenn-alueen Pokémon-mestari ja (avain)kivien sekä megaevoluution asiantuntija.

GALAR
Top 8


POKÉMONIT TIIMISSÄ TÄLLÄ HETKELLÄ

Metagross (Shiny)
Metagross on kenties Stevenin tunnusomaisin Pokémon, ja harvinaisen siitä tekee se, että on myös shiny. Se nähtiin ensimmäisen kerran, kun Steven otteli Metagrossillaan Alainin Charizardia vastaan. Heti ensiesiintymisestään lähtien Metagross on todistanut mahtavat voimansa - sillä ei ollut juuri lainkaan vaikeuksia sekä hyökätä että puolustautua Alainin Charizardia vastaan. Metagross on myöhemmin taistellut myös mm. Mega Rayquazaa, Primal Kyogrea ja Zygardea vastaan ja pitänyt pintansa kiitettävästi; kyseessä on siis melko sisukas sissi. Metagrossin viimeisin taidonnäyte on ollut Maailman Kruunajaissarjan Mestariturnauksen ottelussa Ashia vastaan, jossa sen megaevoluutiokyvyistä otettiin todella mittaa. Lopulta Mega Metagross joutui hyväksymään häviönsä Ashin Pikachua ja tämän Z-hyökkäystä vastaan. Metagross osaa hyödyntää paitsi fyysistä voimaa, niin myös psyykkisiä kykyjä, mikä auttaa sitä pysymään tilanteen tasalla ottelutilanteissa.
Ensiesiintyminen jaksossa: Erikoisjakso: Pokémon Mega Evolution Special II (XY-spesiaalit)
Ei esitetty Suomessa


Aggron
Stevenin Aggron teki pikaisen ensiesiintymisensä jo Hoenn-alueella Stevenin itsensäkin ensiesiintymisen yhteydessä. Steven käytti Aggronia karkottaakseen Ashin Pikachua jahdanneen Rakettiryhmän Granite Cavessa. Seuraavan kerran Aggron nähtiin pitkän tauon jälkeen Galar-alueella Maailman Kruunajaissarjan Mestariottelussa Ashia vastaan. Steven lähetti Aggronin haastamaan Ashin Dracovishin, jonka onnistui voittamaan kovan puolustuksen ja väkevien hyökkäystensä avulla. Tämän jälkeen Aggron hävisi kuitenkin Ashin Gengarille. Aggronin tiedetään olleen Stevenin matkassa jo erittäin pitkän aikaa, joten luottamus Aggronin ja Stevenin välillä on varmasti vankka. Aggron tehnee mitä tahansa kouluttajansa eteen.
Ensiesiintyminen jaksossa: #298: Luolan vangit (Advanced-kausi)


Cradily
Cradily on sikäli uusi ilmestys Stevenin rinnalla, että se on nähty ensimmäisen kerran vasta Galar-alueella pidetyssä Maailman Kruunajaissarjan Mestariturnauksessa. Cradily oli toinen Pokémon, jonka Steven lähetti kentälle ottelussaan Ashia vastaan. Cradily ei ole liikkeissään erityisen nopea, mutta on sitäkin strategisempi ottelusiirroissaan. Ingrain-hyökkäyksensä avulla se pystyy parantamaan itseään tarvittaessa ja siten seisomaan otteluareenalla vankkana kuin puu. Cradily teki selvää Ashin Gengarista, mutta hävisi lopulta Ashin Pikachulle. Cradily vaikuttaisi olevan tärkeä osa Stevenin Pokémon-joukkoa, päästessään ottelemaan niinkin isolle areenalle kuin Mestariturnaukseen. Se lienee myös hyödyllinen apu Stevenin arkeologihommissa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #1207: Ash Heads Into Battle! VS Steven!! (Huikeat matkat-sarja -kausi)
Ei esitetty Suomessa


Aron
Aron on ensimmäinen Pokémon, joka Stevenin seurassa on nähty. Se auttoi kouluttajaansa kaivuutöissä Hoennin Granite Cavessa ja myöhemmin tutustui myös paitsi Ashiin ja tämän ystäviin, niin myös Rakettiryhmään. Aron oli avaintekijä myös villiintyneen Aron-lauman rauhoittamisessa, se lepytti lajitoverinsa Roar-hyökkäyksensä avulla. Aron on pieni, rauhallinen ja ystävällinen Pokémon, jota Steven näyttäisi käyttävän ensisijaisesti apunaan kaivauksissaan, eikä niinkään otteluissa. Pieni koko onkin hyödyksi onkaloita tutkiessa, ja lisäksi Aron vaikuttaisi olevan varsin tarkkaavainen, osoittaen Stevenille oikean suunnan arvokivien sijaintia kohden. Aron nähdään tyypillisesti hengailemassa kouluttajansa vierellä.
Ensiesiintyminen jaksossa: #298: Luolan vangit (Advanced-kausi)


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.