Televisio


Alain


ALKUPERÄINEN NIMI
アラン | Alan
ENSIESIINTYMINEN
Erikoisjakso: "Mega Evolution Special I" | (ei esitetty Suomessa)
KOTIKAUPUNKI
?, Kalos

Alain on Pokémon-kouluttaja, joka on vannonnut päihittävänsä jokaisen Megaevoluution yhdessä Charizardinsa kanssa. Hän on alkujaan ollut professori Sycamoren assistentti, ja professori olikin suuri inspiraation lähde Alainin Megaevoluutiosta kiinnostumisessa. Etsiessään Megakiviä, Alain kohtasi Team Flaren Lysandren, joka puhui Alainin auttamaan Megaevoluutioon liittyvässä suunnitelmassaan. Lysandrelta Alain saikin oman Avainkiven (Mega Ringin) sekä Charizardite X:n, ja näillä avuilla Alain alkoi päihittämään vastustajien Megaevoluutioita yksi kerrallaan, keräten samalla niistä energiaa Team Flarelle tietämättä pahisjengin todellisista suunnitelmista. Matkallaan hän sai toveriksi Mairinin, josta alkoi välittää kuin sisaruksestaan.

Team Flarelle työskennellessään Alain saapui lopulta myös sellaiseen Kalosin kolkkaan, missä kohtasi Ashin. Ash ja Ash-Greninja kiinnostivat Alainia kovasti, ja hän nimittikin Ashin kilpailijakseen. Alain otti omaksi tavoitteekseen päihittää Ash, ja ryhtyikin heti työhön ansaitakseen salimerkkejä päästäkseen ottamaan osaa Kalos Liigaan. Alain päätyi voittamaan Ashin sekä koko Liigan, jonka jälkeen Team Flaren aikomukset alkoivat paljastua. Turhautuneena Lysandreen, Alain käänsi takin ja liittyikin Ashin joukkoon auttamaan häntä tekemään Team Flaren suunnitelmista lopun. Alain tahtoi kaiken kokemansa jälkeen aloittaa puhtaalta pöydältä, ja lähtikin uudelle seikkailulle etsimään Megakiviä vain ja ainoastaan itselleen, ilman mitään taka-ajatuksia.

Alain on määrätietoinen kouluttaja, ja jos hänellä on jokin tavoite, hän tekee kaikkensa saavuttaakseen sen. Kokemuksiensa kautta Alainin persoona muuttui vähitellen kylmäkiskoisemmaksi, ja hänen henkilökohtaiset määränpäänsä nousivat kaiken muun edelle. Tästä syystä hänellä saattoi jäädä huomioimatta esimerkiksi läheistensä ahdinko, vaikka osasyy totisuuteen ja vakavuuteen olikin rakkaiden ihmisten suojeleminen. Vähitellen Alain löysi kuitenkin kultaisen keskitien ajatustensa kanssa, ja hän osasi olla esimerkiksi hyvä häviäjä, arvostaen ja onnitellen häntä peitonnutta kouluttajaa.

SAAVUTUKSET
KALOS
Kalos Liiga ~ Mestari
GALAR
Kruunajaissarja ~ Top 8


POKÉMONIT TIIMISSÄ TÄLLÄ HETKELLÄ

Charizard
Charizard on Alainin tunnetuin Pokémon, ja erittäin kiinnostavan siitä tekee se, että se kykenee Megaevoluutioon. Mega Charizard X onkin ottanut paikkansa Alainin otteluissa siitä lähtien, kun kyseinen kehitysmetodi on ollut hänen hyppysissään. Charizard on ollut Alainilla kauan, ja se on kehittynyt aina Charmanderista asti nykyiseen loistoonsa. Charizard on ottanut kouluttajansa rinnalla osaa tavoitteeseen päihittää kaikki Megaevoluutiot, ja onkin menestynyt tässä tavoitteessa hienosti, päihittäen useampiakin kerralla. Megaevoluutioiden lisäksi Charizard on otellut voitokkaasti esimerkiksi Elite 4:n ja Team Flaren vahvimpia jäseniä vastaan, sekä tietysti siivittänyt kouluttajansa Kalos Liigan voittoon peittoamalla muut kouluttajat - myös Ashin. Charizard on rankan koulutuksen läpikäynyt, sisukas ja voitontahtoinen Pokémon, jolla on kuitenkin kultainen sydän. Se on äärimmäisen lojaali Alainia kohtaan ja pyrkii olemaan hänelle mieliksi. Sen verran jämpti Charizard kuitenkin on, että tuo kyllä ilmi sen, jos on jostain asiasta eri mieltä.
--??? jaksoa----??? jaksoa--
Ensiesiintyminen jaksossa: Erikoisjakso: Pokémon Mega Evolution Special I (XY-spesiaalit)
Ei esitetty Suomessa


Metagross
Metagross kehittyi Alainin Metangista Kalos Liigan semifinaaliotteluihin mennessä. Metagross kasvatti huimasti voimiaan kehittymisen myötä, ja täten jo ennestään melko voimakas Pokémon tuli vieläkin voimakkaammaksi. Metagross pääsi näyttämään kyntensä Kalos Liigassa, ja vaikka kasvua oli tapahtunut, ei menestys ollut toivottu. Se hävisi semifinaaliottelussa vastustajaa vastaan, ja myöhemmin finaaliottelussa Ashin Pikachua vastaan. Häviöistään huolimatta Metagross on osoittanut olevansa melkoinen sisupussi ja tärkeä osa Alainin Pokémon-joukkoa.
--Vähintään 11 jaksoa--
Ensiesiintyminen jaksossa: #930: Tieto vastaan into! (XYZ-kausi)


Tyranitar
Tyranitar oli ensimmäinen Pokémon, jota Alain käytti Kalos Liigan finaaliottelussa Ashia vastaan ja tämä olikin samalla Tyranitarin ensiesiintyminen. Se pisti voimakkaasti kampoihin Ashin Pikachulle, ja Sand Stream-kykynsä ansiosta oli vaativa vastustaja. Lisäksi sen arsenaalista löytyy useita voimmakaita hyökkäyksiä, jotka Pikachu sai kokea kantapään kautta. Vaikka Tyranitar on iso ja vahva, joutui se luopumaan leikistä hävitessään Ashin Pikachulle.
Ensiesiintyminen jaksossa: #933: Hermoja raastava finaali! (XYZ-kausi)


Weavile
Weavile nähtiin Tyranitarin tavoin ensimmäistä kertaa, kun Alain käytti sitä Kalos Liigassa finaaliottelussa Ashia vastaan. Weavile oli Alainin toinen valinta ottelukentälle, ja se pisti heti ranttaliksi ja päihitti Ashin Noivernin tiukan taistelun jälkeen. Vikkeline liikkeineen ja hämäävine iskuineen Weavile tuntui vaaralliselta vastukselta. Ashin Hawluchan ollessa otteluvuorossa, alkoi ottelu tasaisin merkein, kunnes Weavile joutui nöyrtymään ja hävisi Hawluchalle.
Ensiesiintyminen jaksossa: #933: Hermoja raastava finaali! (XYZ-kausi)


Bisharp
Bisharp oli kolmas Alainin Kalos Liigan finaaliottelussa käyttämä Pokémon. Se teki myöskin debyyttinsä Alainin omistuksen alla kyseisessä tapahtumassa, ja hyppäsi areenalle Ashin Hawluchaa vastaan. Se voitti Hawluchan leikiten, jolloin Alain kutsui sen väliaikaisesti takaisin luokseen, vain palauttaakseen sen areenalle haastamaan Ashin Goodra. Goodra ja Bisharp taistelivat tasaväkisesti pitkän tovin, kunnes Bisharp selvisi ottelusta voittajana. Kaksi Ashin Pokémonia päihittäneenä Bisharp osoitti olevansa erityisen vahva ja sinnikäs Pokémon. Nämä ottelut ottivat kuitenkin veronsa, sillä jo heikentynyt Bisharp hävisi lopulta Ashin Greninjalle.
Ensiesiintyminen jaksossa: #933: Hermoja raastava finaali! (XYZ-kausi)


Unfezant
Unfezant oli neljäs Pokémon, jota Alain käytti Kalos Liigan finaaliottelussa Ashia vastaan. Se haastoi Ashin Talonflamen, joten ottelussa otettiin lentotaidoista mittaa. Unfezant näytti olevansa osaava ja taidokas Pokémon, joka osaa hyödyntää ilmatilaa erinomaisesti. Lisäksi sen hallusta löytyy useita lento-tyypin iskuja, joiden avulla se sai Talonflamen ajettua nurkkaan. Ashin Talonflame kuitenkin piti pintansa, ja taistelu lintujen välillä päättyi lopulta tasapeliin. Tästä huolimatta Unfezant osoitti olevansa erittäin hyödyllinen ja tärkeä osa Alainin tiimiä.
Ensiesiintyminen jaksossa: #933: Hermoja raastava finaali! (XYZ-kausi)


Chesnaught
Chesnaught on uusi lisäys Alainin tiimiin, ja se nähtiin ensimmäisen kerran Maailman Kruunajaissarjan Mestariturnauksen ensimmäisessä ottelussa, kun Alain haastoi hallitsevan mestarin Leonin. Chesnaught otteli Leonin Rillaboomia vastaan - ruoho-tyypin aloitus-Pokémonit ottivat toisistaan kunnolla mittaa! Chesnaught esitteli huikeat puolustukseen keskittyvät taitonsa ja onnistui taitavasti torjumaan vastustajan hyökkäykset. Leon tahtoi kuitenkin ensimmäisestä ottelustaan kunnon spektaakkelin, jolloin hän toi estradille Rillaboomin Gigantamax-muodon, ja sen päihittämiseen Chesnaughtilla ei enää rahkeet riittäneet. Häviöstään huolimatta Chesnaught näytti olevansa varteenotettava vastustaja otteluareenalla.
Ensiesiintyminen jaksossa: #1204: The Curtain Rises! The Masters Tournament!! (Huikeat matkat-sarja -kausi)
Ei esitetty Suomessa


Malamar
Malamar on Chesnaughtin tavoin uusi lisäys Alainin Pokémon-joukkoon, joka myös teki ensiesiintymisensä Maailman Kruunajaissarjan Mestariturnauksen ottelussa Leonia vastaan. Malamar joutui heti tiukan paikan eteen, kun sitä vastassa oli Leonin miltei voittamaton Charizard. Malamar pisti parhaansa mukaan kampoihin ja osoitti omaavansa ketteriä Psychic-tyypin hyökkäyksiä, mutta lopulta siitä ei ollut juurikaan vastusta Leonin tulilohikäärmeelle. Malamarissa on huikeaa potentiaalia, joka Alainin koulutuksen alla tulee kyllä yltämään uusiin korkeuksiin.
Ensiesiintyminen jaksossa: #1204: The Curtain Rises! The Masters Tournament!! (Huikeat matkat-sarja -kausi)
Ei esitetty Suomessa


ENTISET POKÉMONIT

Metang
Metang oli ensimmäinen muu Pokémon kuin Charizard, joka Alainin omistuksessa nähtiin. Alain käytti Metangia ottelussa Ashia vastaan ennen Kalos Liigaa. Alain halusi nähdä, millainen kouluttaja Ash on, eikä onnistunut saamaan Ashista selvää pelkän Charizardin avulla. Metang otteli Ashin Noivernia vastaan, ja taistelu oli tiukka. Taktikoiva ja laskelmoiva Alain on siirtänyt näitä piirteitään myös Pokémoneihinsa, ja Metang oli tästä mainio esimerkki. Lopulta Metang nousi voitokkaana Noivernia vastaan, ansaiten lisää kokemusta. Kaikki tämä kokemus kulminoitui lopulta siihen, että Metang kehittyi Metagrossiksi jossakin välissä juuri ennen Kalos Liigan alkamista.
Ensiesiintyminen jaksossa: #919: Synkronisointikoe! (XYZ-kausi)


Charmeleon & Charmander
Alainin Charmander kehittyi Charmeleoniksi jossakin vaiheessa Alainin seikkaillessa yksin, etsien Megakiviä ja tutkien Megaevoluutiota. Hän päätyi ottelemaan Team Flaren Lysandren kanssa Ampharositen omistuksesta, jolloin Charmeleon haastoi Lysandren Pyroarin. Charmeleon hävisi ottelun, mutta Alain teki parempaa tuttavuutta Lysandren kanssa, joka puhuikin pojan itselleen töihin. Hän antoi Alainille Avainkiven (Mega Ring) sekä Charizardite X:n, jota voisi hyödyntää jahka Charmeleon kehittyy. Eikä aikaakaan, kun Charmeleon kehittyikin Charizardiksi, ja Alainin todelliset seikkailut Megaevoluution parissa saivat alkunsa.
--??? jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: Erikoisjakso: Pokémon Mega Evolution Special II (XY-spesiaalit)
Ei esitetty Suomessa
Alainin Charmander on nähty pelkästään Alainin muistelmissa, "flashbackissa", mutta sen tiedetään olleen yksi hänen ensimmäisistä Pokémoneista, ellei jopa ihan ensimmäinen. Alain toimi tuolloin vielä professori Sycamoren assistenttina, ja Charmander auttoi myös laboratoriossa kouluttajansa rinnalla. Kun Alain siirtyi omille seikkailuilleen tutkimaan Megaevoluution saloja, hän otti Charmanderin mukaansa. Jo heti tutustuessaan Alainin ja Charmanderin välille syntyi katkeamaton side, joka on säilynyt tähän päivään asti. Myös Charmanderin luonne on säilynyt samana: empaattisena, hellänä ja määrätietoisena. Jossakin vaiheessa Alainin seikkailuja Charmander kehittyi Charmeleoniksi ja lopulta Charizardiksi asti.
Ensiesiintyminen jaksossa: Erikoisjakso: Pokémon Mega Evolution Special I (XY-spesiaalit)
Ei esitetty Suomessa


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.