Televisio


Nando


ALKUPERÄINEN NIMI
ナオシ | Naoshi
ENSIESIINTYMINEN
Jakso #472: "Uuden ajan alku"
KOTIKAUPUNKI
?, Sinnoh

Nando on mysteerinen Pokémon-kouluttaja, jonka Ash, Brock ja Dawn kohtasivat Sinnohissa. Nando on päättänyt menestyä sekä Pokémon-kilpailuissa että saliotteluissa, keräten siis sekä ruusukkeita että salimerkkejä. Päättäväisen luonteensa ansiosta Nando onkin onnistunut loistavasti tavoitteissaan.

Nando on rauhallinen ja maltillinen henkilö, joka etsii aina posiitivisen puolen ikävimmistäkin asioista. Nando haluaa pitää rauhaa yllä, ja saattaakin usein tulla eripurien väliin rauhoittamaan tilannetta. Nando on myös erittäin musikaalinen henkilö, ja kantaakin mukanaan kultaista harppua, jota toisinaan soittaa antaakseen muidenkin kokea sen tyyneyden, minkä sen sulosoinnut saavat aikaan.

Nando on etevä kouluttaja, sillä hän pääsi osallistumaan sekä Sinnohin Suurjuhlaan (Grand Festival) että Sinnoh Liigaan. Suurjuhlassa hän ylsi finaalinelikkoon, mutta hävisi lopulta Zoeylle, ottelematta kertaakaan Dawnia vastaan. Liigassa kävi huonommin, kun hän hävisi Ashille jo alkumetreillä. Osallistuminen kumpaankin tapahtumaan on kuitenkin saavutus jo itsessään.

SAAVUTUKSET
SINNOH
Sinnoh Liiga ~ Top 64
SINNOH
Sinnoh Suurjuhla ~ Top 4


POKÉMONIT TIIMISSÄ TÄLLÄ HETKELLÄ

Roserade
Roserade kehittyi Nandon Roseliasta juuri Sinnohin Suurjuhlan alla. Samalla siitä tuli yksi Nandon tiimin vahvimpia Pokémoneja, sillä Nando on omistanut sen Budewsta saakka ja kouluttanut sen täyteen kukoistukseensa. Roserade osaa useita voimakkaita hyökkäyksiä, joita osaa käyttää edukseen. Se pärjäsi loistavasti niin Suurjuhlassa kuin Sinnoh Liigassakin. Liigaottelussa Ashia vastaan Roserade oli niskan päällä, kunnes lopulta hävisi Ashin Staraptorille. Runsaan kokemuksensa vuoksi Roserade on äärimmäisen tärkeä osa Nandon Pokémon-joukkoa, ja se tulee jatkossakin olemaan suuri voimavara paitsi Pokémon-kilpailuissa, niin myös tavallisessa ottelumiljöössäkin.
--Alle 1 jakso->--Vähintään 126 jaksoa->
Ensiesiintyminen jaksossa: #644: Suurjuhlan finalistit! (Sinnoh Liigan Voittajat-kausi)


Kricketune
Kricketune on Roseraden ohella toinen Pokémon, josta Nandon erityisesti tunnistaa. Nando käyttää Kricketunea aktiivisesti niin Pokémon-kilpailuissa kuin muissakin otteluissa. Kricketune on auttanut Nandoa saavuttamaan useita voittoja kilpailujen saralla, ja se pärjäsi hyvin myös Sinnohin Suurjuhlassa, kunnes tilanne muuttui tukalammaksi ottelussa Zoeyta vastaan. Vaikka Kricketune piti pintansa, ei se pärjännyt Zoeyn Leafonille. Nando käytti Kricketunea viimeisenä Pokémoninaan liigaottelussa Ashia vastaan, mutta lopulta se hävisi Ashin Heracrossille ja Nando putosi kilpailusta. Kricketunella on takataskussaan runsaasti kokemusta ja erityisesti musikaaliset hyökkäykset ovat sen erikoisalaa. Se on arvokas osa Nandon tiimiä.
Ensiesiintyminen jaksossa: #517: Dawnin pettymys (Diamond and Pearl-kausi)


Sunflora
Nando on käyttänyt Sunfloraansa harvoin, mutta luottaa silti tämän kykyihin ja taitoihin sataprosenttisesti. Ensiesiintymisessään Sunflora auttoi paikantamaan Rakettiryhmän, joka oli varastanut Adamant Orb -kuulan. Tämän jälkeen Nando on käyttänyt Sunfloraa muun muassa Pokémon-kilpailuissa, joissa se on menestynyt loistavasti, vaikkei olekaan näkynyt paljoa parrasvaloissa. Useiden ruoho-tyypin hyökkäysten ja musikaalisuutensa ansiosta Sunflora on auttanut Nandoa kipuamaan huippukoordinaattoreiden ja -kouluttajien kärkeen.
Ensiesiintyminen jaksossa: #504: Mystisen kuulan salaisuus (Diamond and Pearl-kausi)


Altaria
Altaria on uusi lisäys Nandon joukkoon, sillä se nähtiin ensimmäistä kertaa vasta Sinnohin Suurjuhlassa. Nando käytti sitä ensimmäisellä esittelykierroksella yhdessä Kricketotin kanssa. Lentokykynsä ansiosta Altarian onnistui luoda silmiähivelevä esitys ilmasta käsin, ja samalla se näytti elegantein elein, mihin se pystyy. Tämä upea esitys auttoi Nandoa selviämään seuraavalle kierrokselle. Tuon esiintymisen jälkeen Altariaa ei ole näkynyt, mutta se on oletettavasti vahva lisäys Nandon Pokémon-joukossa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #642: Ensimmäinen kierros alkaa! (Sinnoh Liigan Voittajat-kausi)


Kricketot
Kricketot on Altarian tavoin suhteellisen uusi jäsen Nandon tiimissä, ja on erillinen yksilö Nandon jo ennestään omistamasta Kricketunesta. Nando käytti Kricketotia yhdessä Altarian kanssa Sinnohin Suurjuhlan ensimmäisellä kierroksella. Musikaalisten kykyjensä vuoksi Kricketot oli loistava valinta esiintymiskierrokselle, ja yhdessä Altarian kanssa se sai aikaan erittäin näyttävän esityksen. Tämän esityksen turvin Nando jatkoi leikiten Suurjuhlan seuraavalle kierrokselle.
Ensiesiintyminen jaksossa: #642: Ensimmäinen kierros alkaa! (Sinnoh Liigan Voittajat-kausi)


Lopunny
Nando käytti Lopunnyaan ensimmäistä kertaa Sinnohin Suurjuhlan semifinaalikierroksella ottelussa Zoeyta vastaan. Lopunny otteli Kricketunen rinnalla ja pääsi näyttämään kyntensä suuren yleisön edessä. Sulavien tanssiliikkeiden vuoksi Lopunnyn otteleminen oli vahvan ja voimakkaan lisäksi myös kaunista katseltavaa. Yhdessä Kricketunen luoman musiikin kanssa Lopunnyn liikkeet pääsivät oikeuksiinsa ja se osoittikin Zoeylle olevansa kova vastus. Vaikka Lopunny pystyi pitämään lipun korkealla loppuun asti, hävisi se silti Zoeyn Pokémoneille, vieden Nandolta Suurjuhlan finaalipaikan. Häviöstään huolimatta Lopunny on osoittanut olevansa etevä paitsi Pokémon-kilpailujen, niin varmasti myös tavallisten otteluiden saralla.
Ensiesiintyminen jaksossa: #644: Suurjuhlan finalistit! (Sinnoh Liigan Voittajat-kausi)


Armaldo
Armaldoa Nando käytti ensimmäisen kerran Sinnoh Liigan ottelussa Ashia vastaan. Armaldo on melkoinen tankki ja se osoittautuikin harvinaisen tukalaksi vastustajaksi Ashin Pokémoneille. Armaldo onnistui päihittämään Ashin Staraptorin vankan puolustuksen ja viiltävien hyökkäystensä ansiosta. Lisäksi se piti määrätietoisesti pintansa Ashin Quilavaa vastaan, kunnes molemmat lopulta taintuivat samaan aikaan - jättäen ottelun jatkon tasapelin varaan. Sinnikkäät taistelut kahta vahvaa Ashin Pokémonia vastaan osoittavat jo itsessään, kuinka valtava voimavara Armaldo on osana Nandon Pokémon-joukkoa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #651: Liiga pääsee vauhtiin! (Sinnoh Liigan Voittajat-kausi)


ENTISET POKÉMONIT

Roselia & Budew
Roselia kehittyi Nandon Budewsta ottelussa Ashin Pikachua vastaan. Heiveröisestä Budewsta kasvoi hetkessä vahva Roselia, joka kuitenkin lopulta hävisi Ashille. Tästä huolimatta Roseliasta tuli Nandon tiimin luotto-Pokémon ja se jatkoi Budewna luotua tavaramerkki-imagoaan Nandon rinnalla. Nando käytti Roseliaa onnistuneesti niin saliotteluissa kuin Pokémon-kilpailuissakin, mitkä puolestaan takasivat sen, että Roselia sai paljon kokemusta. Tämä kokemusmäärä huipentui lopulta Roselian kehittymiseen Roseradeksi, juuri sopivasti Sinnohin Suurjuhlaa ja Sinnoh Liigaa varten.
--Alle 1 jakso-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #472: Uuden ajan alku (Diamond and Pearl-kausi)
Budew oli yksi Nandon ensimmäisistä Pokémoneista, ja siitä muodostuikin vähitellen eräänlainen tavaramerkki kouluttajalleen. Se nähtiin ensimmäistä kertaa aivan Ashin ja Dawnin Sinnoh-matkan alkutaipaleilla, kun se ensin käytti Sunny Day-liikettä lepyttääkseen Ashin ja Dawnin riidan. Pian tämän jälkeen Nando käytti sitä ottelussa niin Dawnia kuin Ashiakin vastaan. Budew onnistui päihittämään Dawnin Piplupin, mutta Ash olikin kovempi vastus. Ashin Pikachua vastaan otellessaan Budew kehittyikin yllättäen Roseliaksi, joten Budew-muodossaan tätä Pokémonia nähtiin vain melko pikaisesti.
Ensiesiintyminen jaksossa: #472: Uuden ajan alku (Diamond and Pearl-kausi)


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.