Televisio


Dawn


ALKUPERÄINEN NIMI
ヒカリ | Hikari
ENSIESIINTYMINEN
Jakso #469: "Neitsytmatkalla"
KOTIKAUPUNKI
Twinleaf Town, Sinnoh

Dawn on innokas tyttö, joka aloitti Pokémon-seikkailunsa Sinnoh-alueella. Dawn tulee koordinaattoreiden perheestä, ja hän haluaa seurata vanhempiensa jalanjäljissä ja tulla suureksi koordinaattoriksi Pokémon-kilpailuissa (Pokémon Contests). Hänen äitinsä Johanna voitti aikoinaan Suurjuhlan (Grand Festival) ja Dawnilla on tämä samainen päämäärä.

Dawn ystävystyi aloitus-Pokémoninsa Piplupin kanssa etsiessään professori Rowanin laboratoriosta karannutta Chimcharia. Piplupin ja Dawnin välillä on syvä side, vaikka heillä usein meneekin hermot toistensa kanssa.

Dawn tapasi Ashin törmätessään Ashin Pikachuun, joka juoksi pakoon Rakettiryhmää. Myöhemmin Dawn päätti lähteä Ashin matkaan kiertämään Sinnohia ja osallistumaan Pokémon-kilpailuihin. Dawn tuppaa olemaan liian itsevarma itsestään ja kyvyistään, ja sen takia pettyy usein. Tästä huolimatta hän on pärjännyt hyvin ja omistautuu intohimolleen täysillä. Sinnohin seikkailujen jälkeen Dawn päätti matkata Hoenn-alueelle osallistumaan sikäläisiin Pokémon-kilpailuihin, mutta on poikennut matkallaan myös muualla, kuten Unova-alueella.

SAAVUTUKSET
SINNOH
Sinnoh Suurjuhla ~ Top 2


POKÉMONIT TIIMISSÄ TÄLLÄ HETKELLÄ

Piplup
Piplup on Pokémon, jonka Dawn valitsi aloitus-Pokémonikseen. Dawn ystävystyi Piplupiin pelastettuaan sen Ariadosin kynsistä, ja siitä lähtien he ovat pitäneet yhtä. Piplup on erittäin itsevarma ja nokkava Pokémon, ja luulee itsestään usein liikoja. Aluksi Piplup oli heikko, mutta Dawnin kouluttamisen kautta se on voimistunut valtavasti ja onkin yksi Dawnin käytetyimpiä Pokémoneja otteluissa ja niiden ulkopuolellakin. Piplup on myös huumorimiehiä; usein vetämässä omaa showtaan taustalla. Piplupilla oli mahdollisuus kehittyä Prinplupiksi, mutta se ei halunnut kehittyä. Dawn tuki tätä päätöstä ja antoi Piplupille Everstonen estämään kehittymistä. Piplup ja Dawn ovat tätä nykyä erottamattomat, ja Piplupia pidetään harvoin enää Poképallossaan - suurimman osan ajasta se viettää Dawnin rinnalla koheltamassa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #469: Neitsytmatkalla (Diamond and Pearl-kausi)


Buneary
Buneary oli Dawnin ensimmäinen varsinainen Pokémon-pyydystys. Dawn oli aiemmin törmännyt useaan villiin Bunearyyn onnistumatta pyydystää niistä yhtäkään. Myöhemmin hän törmäsi vielä yhteen Bunearyyn, joka lähestyi ystävyksiä, koska oli ihastunut Ashin Pikachuun. Dawn käytti ihastumista hyödykseen ja pyydysti pupu-Pokémonin. Buneary lienee Dawnin käytetyin kilpailu-Pokémon ja se osaakin useita näyttäviä liikkeitä. Buneary on yksi harvoista Pokémoneista, joka on tottunut pitämään vaatteita - se pitää usein Dawnin suunnittelemaa liiviä yllään. Buneary on erittäin avulias Pokémon, mutta menee usein kömpelöksi punastuessaan Ashin Pikachun ollessa lähistöllä. Ihastuminen lienee vähitellen kuihtunut pois, mutta Buneary on edelleen ujo Pokémon, joka kuitenkin tukalissa tilanteissa osaa pitää pintansa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #477: Maailman vahvin pupu (Diamond and Pearl-kausi)


Pachirisu
Dawn pyydysti matkallaan Sinnohissa hyperaktiivisen ja ylienergisen Pachirisun. Aluksi Dawn ei saanut Pachirisua millään kuriin, ja päästikin sen lopulta menemään. Pian Dawn kuitenkin tajusi virheensä ja nappasi Pachirisun uudestaan, lisäten sen tällä kertaa pysyvästi joukkoonsa. Alussa Pachirisulla oli ongelmia hallita sähköhyökkäyksiään ja saattoi vahingossa antaa Dawnille mojoviakin sähköiskuja. Myöhemmin Pachirisu kuitenkin oppi hallitsemaan liikkeitään niin, että se on pärjännyt loistavasti Pokémon-kilpailuissa päihittäen vahvojakin vastuksia. Tätä pientä pörriäistä ei parane aliarvioida!
Ensiesiintyminen jaksossa: #487: Söpöyden voima (Diamond and Pearl-kausi)


Mamoswine
Mamoswine kehittyi varsin nopeasti Piloswinesta, kun se oppi Ancient Power -hyökkäyksen otellessaan Rakettiryhmää vastaan. Piloswinen ajalta jäänyt tottelemattomuus ja itsekkyys ei kuitenkaan hävinnyt minnekään, ja Mamoswine saattoi rynnätä Dawnin ja ystävysten päälle ihan ilman syytä. Tästä huolimatta Dawn halusi kouluttaa Mamoswinen niin hyvin kuin mahdollista. Mamoswinen voimat kasvoivat kehittymisen jälkeen huomattavasti ja suuren kokonsakin vuoksi se oli melkoinen uhka paitsi Pokémoneille, niin myös kouluttajalleen Dawnille. Aluksi Mamoswine ei vähääkään välittänyt Pokémon-kilpailuista, mutta vähitellen sen kiinnostus niitä kohtaan kasvoi. Ylä- ja alamäkien jälkeen Mamoswine alkoi vihdoin totella Dawnia ja vähitellen menestyä myös kilpailuissa. Vaikka Mamoswinella on edelleen hieman kapinoiva luonne, se ei arkaile auttaa kouluttajaansa. Mamoswine on ehdottomasti Dawnin tiimin vahvimpia Pokémoneja.
--20 jaksoa-->--2 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #574: Täyttä laukkaa pakoon! (Galactic Battles-kausi)


Quilava
Quilava kehittyi Dawnin Cyndaquilista, kun se otteli villejä Ariadoseja vastaan, jotka olivat kaapanneet paitsi professori Rowanin laboratoriosta karanneet Pokémonit, niin myös Dawnin Piplupin. Kehittymisen myötä Quilavasta tuli aikaisempaa vahvempi, ja se oppi myös uusia hyökkäyksiä. Cyndaquilin ajoilta jäänyt palo Pokémon-kilpailuihin vahvistui entisestään, ja Quilava onkin innokkaasti ottamassa osaa kilpailuihin kouluttajansa rinnalla. Näine avuineen Quilava on ehdottomasti yksi Dawnin tiimiin vahvuuksista ja luotto-Pokémoneista, jota Dawn tulee varmasti käyttämään jatkossa yltääkseen parhaimmaksi mahdolliseksi koordinaattoriksi.
--Vähintään 135 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: Erikoisjakso: Dawn's New Journey! (Diamond & Pearl-spesiaalit)


Togekiss
Togekiss kuului alunperin prinsessa Salvialle, joka oli kuin ilmetty Dawn. Prinsessalla oli halu osallistua Pokémon-kilpailuihin, mutta ei arvostetun asemansa vuoksi pystynyt. Niinpä hän ja Dawn vaihtoivat päiväksi paikkaa: Dawn asettui prinsessan rooliin, kun Salvia puolestaan osallistui kilpailuun. Yllättäen Salvia voitti mittelön Togekissinsä kanssa, mutta halusi Pokémoninsa pääsevän vielä jatkossakin osallistumaan himoitsemiinsa kilpailuihin. Tämän vuoksi prinsessa antoi Togekissinsä Dawnin matkaan. Togekiss ystävystyi nopeasti Dawnin Pokémonien - ja erityisesti Piplupin - kanssa ja onkin pyrkinyt antamaan niille äidillistä huolenpitoa. Dawnilla oli ensin vaikeuksia hallita Togekissin liikkeitä, mutta kultaisen keskitien löydyttyä Dawn ja Togekiss saivat yhteistyön toimimaan moitteettomasti.
Ensiesiintyminen jaksossa: #639: Prinsessa Dawn! (Sinnoh Liigan Voittajat-kausi)


ENTISET POKÉMONIT

Cyndaquil
Cyndaquil kuoriutui munasta, jonka Dawn voitti Johto Festivalissa järjestetyssä ottelukisassa. Hän taisteli voitosta Lyraa vastaan. Cyndaquil oli vastakuoriutuneen Pokémonin tavoin innokas ja energinen, ja saattoi vahingossa roihauttaa liekkinsä suoraan Dawnin naamaan. Cyndaquil osoitti olevansa voimakas ottelija, vaikka olikin vielä nuori. Cyndaquil omaksui heti Pokémon-kilpailuihin vaadittavat harjoitustoimenpiteet, mikä auttoi Dawnia suuresti matkallaan huippukoordinaattoriksi. Alkuvaiheessa Cyndaquil sai Dawnilta paljon huomiota, mikä teki Piplupin mustasukkaiseksi, aiheutten riitoja Pokémonien kesken. Kärhämät kuitenkin pikkuhiljaa loppuivat - viimeistään Cyndaquilin kehittyessä Quilavaksi. Tämä tapahtui sen otellessa villejä Ariadoseja vastaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #611: Seuratkaa tuota munaa! (Galactic Battles-kausi)


Piloswine & Swinub
Piloswine kehittyi Dawnin Swinubista ottelussa Rakettiryhmää vastaan. Kehittymisen myötä Piloswinen persoonallisuus muuttui täysin. Piloswine huomasi keränneensä enemmän massaa ja voimaa kehittymisensä jälkeen, ja sen takia siitä tuli koppavampi ja itsepäisempi, joka johti tottelemattomuuteen sekä piittaamattomuuteen Pokémon-kilpailujen saralla. Piloswine ei juurikaan välittänyt mitä ympärillään tapahtui, kunhan sillä itsellään oli hyvä olla. Se ei totellut lainkaan kouluttajansa Dawnin käskyjä. Tämä kärjistyi harjoitusottelussa Ashin Grotlea vastaan, jossa Piloswine teki mitä itse halusi ja lopulta oppi Ancient Power -liikkeen. Opittuaan kyseisen hyökkäyksen, Piloswine kehittyi Mamoswineksi.
--20 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #572: Uneton Canalave Cityssä! (Battle Dimension-kausi)
Dawn tapasi Swinubin Mr. Backlotin puutarhassa, kun tämä tuli ja söi kaikki Dawnin Poffin-leivät. Jo tässä vaiheessa Swinubin ahnehtiva persoonallisuus tuli esiin. Kun Swinub päihitti Rakettiryhmän, Dawn halusi sen ehdottomasti joukkoonsa - ja lopulta onnistuikin siinä. Dawn käytti Swinubia harvoin, mutta aina kun se oli ulkona Poképallostaan, nähtiin se iloisena ja energisenä ilopillerinä, joka usein pomppi paikallaan innoissaan. Kokemattomuutensa takia Swinubia ei juuri käytetty Pokémon-kilpailuissa, mutta tästä huolimatta Swinub huomasi ihailevansa kilpailujen maailmaa. Myöhemmin Swinub kehittyi Piloswineksi ottelussa Rakettiryhmää vastaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #552: Hyvä ruoka, iloinen mieli! (Battle Dimension-kausi)


Ambipom & Aipom
Ambipom kehittyi Ashin Dawnille vaihtamasta Aipomista, joka oli jo Ashin alaisuudessa saanut paljon ottelukokemusta. Tämän vuoksi se kehittyikin nopeasti, ja siitä tuli hetkessä yksi Dawnin tiimin vahvuuksista. Ambipomin ottelutausta helpotti sitä omaksumaan Pokémon-kilpailut nopeammin, ja se pärjäsikin loistavasti osallistumissaan kisoissa - ja käyttipä Dawn Ambipomia myös muutamassa saliottelussakin. Ambipom oli iloinen ja rento Pokémon, ja nämäkin ominaisuudet auttoivat sitä pärjäämään kilpailuissa. Myöhemmin, kun Dawn osallistui pingis-kilpailuun, Ambipom yllättäen tajusi löytäneensä todellisen intohimonsa: pingiksen. Dawn antoi Ambipomin itse valita, mitä halusi tehdä. Lopulta Ambipom valitsi pingiksen ja lähti treenaamaan sitä, jättäen Dawnille hyvästit.
--73 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #528: Symbolinen matka! (Battle Dimension-kausi)
Aipom oli alunperin Ashin Pokémon, joka napattiin Kanton Battle Frontierissa. Aipom viihtyi pitkään Ashin seurassa, mutta Sinnoh-alueella se sai ensikosketuksen Pokémon-kilpailuihin, ja huomasikin pitävänsä niistä enemmän kuin perinteisistä otteluista. Samaan aikaan Dawnin Buizel puolestaan huomasi, etteivät söpöt ja näyttävät kilpailut olleet sen ominaisin juttu. Niinpä Ash ja Dawn päättivät vaihtaa Aipomin ja Buizelin keskenään ja näin ollen Aipom päätyi Dawnin joukkoon. Ashilta saamansa kokemuksen avulla Aipom oppi nopeasti Double Hit -liikkeen ja kehittyi pian sen jälkeen Ambipomiksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #455: Slaking Kong! (Battle Frontier-kausi)


Buizel
Matkallaan Sinnohissa ystävykset kuulivat huhuja vahvasta Buizelista, josta ei ollut vastusta muille Pokémoneille. Sekä Ash että Dawn kiinnostuivat, ja halusivat pyydystää sen - mutta lopulta kumpikin epäonnistui. Myöhemmin Dawn auttoi Buizelia tukalassa tilanteessa, ja tämän vuoksi Buizel antoi Dawnille toisen tilaisuuden. Tällä kertaa Dawn onnistui pyydystämään Pokémonin. Buizel oli luonteeltaan erilainen kuin muut Dawnin Pokémonit: se oli vahva ja itsevarma Pokémon, joka janosi karkeita ja rankkoja otteluita Pokémon-kilpailuissa söpöilyn sijaan. Tästä huolimatta Dawn koulutti Buizelia ensisijaisesti kilpailuja varten. Ennen kuin Buizel ehti kokemaan kilpailudebyyttiään, huomasi se olevansa kyllästynyt niiden maailmaan ja kiinnostunut enemmän perinteisistä otteluista. Samaan aikaan Ashin omistuksessa oleva Aipom huomasi puolestaan olevansa enemmän kilpailujen perään. Niinpä Ash vaihtoi Aipominsa Dawnille, ja Dawn vaihtoi vastineeksi Buizelin Ashille.
Ensiesiintyminen jaksossa: #502: Varsinainen turbo-Buizel! (Diamond and Pearl-kausi)


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.