Televisio


Zoey


ALKUPERÄINEN NIMI
ノゾミ | Nozomi
ENSIESIINTYMINEN
Jakso #477: "Koordinaattorit kilpakentällä"
KOTIKAUPUNKI
Snowpoint City, Sinnoh

Zoey on Pokémon-koordinaattori, joka on kotoisin Sinnohin Snowpoint Citystä. Hän erittäin innokas persoona, ja valmistautuu Pokémon-kilpailuihin aina huolella varmistaakseen voittonsa. Zoey on pienoinen poikatyttö, mikä ilmenee myös hänen olemuksessaan: Zoey osaa olla niin lempeä kuin karskikin, eikä epäile antaa kritiikkiä.

Zoey on itsevarma koordinaattori, mutta ymmärtää auttaa muita koordinaattoreita jos hän kokee sen tarpeelliseksi. Tavatessaan Dawnin Zoey koki tarpeelliseksi auttaa vähän häntäkin, sillä Dawn oli vasta aloittamassa koordinaattorin uraansa. Zoey kuitenkin kokee Dawnin myös pahana vastuksena kilpailuissa. Zoey on koordinaattori henkeen ja vereen, eikä siten osaa aina tukea niin sanottuja "tavallisia" kouluttajia, jotka keräävät salimerkkejä.

Vaikka Zoey on ystävällinen ja avulias persoona, hän on valmis tekemään kaikkensa voittaakseen Pokémon-kilpailuja. Kaikkensa hän tekikin saavuttaessaan voiton Sinnohin Suurjuhlassa.

SAAVUTUKSET
SINNOH
Sinnoh Suurjuhla ~ Voittaja


POKÉMONIT TIIMISSÄ TÄLLÄ HETKELLÄ

Mismagius
Mismagius kehittyi Zoeyn Misdreavuksesta jossakin vaiheessa ennen Sinnohin Suurjuhlaa. Zoey käytti Mismagiusta semifinaalissa ottelussa Nandoa vastaan, yhdessä Leafeonin kanssa. Mismagiuksella on takataskussaan useita näyttäviä ja voimakkaita liikkeitä, jotka ovat perua aikaan sen ollessa Misdreavus, nyt vain vahvempia. Näillä avuilla Mismagius auttoikin Zoeyn päihittämään Nandon ja näin jatkamaan Suurjuhlassa aina finaaliin asti.
--Vähintään 164 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #644: Suurjuhlan finalistit! (Sinnoh Liigan Voittajat-kausi)


Glameow
Glameow on ehdottomasti Zoeyn käytetyin Pokémon niin Pokémon-kilpailuissa kuin niiden ulkopuolellakin, ja sitä voisikin pitää Zoeyn tunnusomaisimpana, "tavaramerkki"-Pokémonina. Zoey on kertonut, kuinka kohtasi Glameown ensimmäisen kerran: hän oli löytänyt sen hylättynä laatikkoon, mutta viedessään sen kotiin, hänen vanhempansa eivät antaneet hänen pitää sitä. Niinpä Zoey päätti piilottaa Glameown ja hoitaa sitä salaa. Noista lapsuuden päivistä lähtien Glameow on ollut äärimmäisen tärkeä osa Zoeyn kilpailumenestystä, voittaen monia vaikeita vastuksia, lopulta nousten miltei aina voittajaksi. Glameow on ehdottomasti ollut avaintekijä monessa Zoeyn kilpailuvoitossa, mukaan lukien myös Suurjuhlan korkeimman tittelin saavuttamisessa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #479: Koordinaattorit kilpakentällä (Diamond and Pearl-kausi)


Gastrodon
Gastrodon kehittyi Zoeyn Shellosista juuri Sinnohin Suurjuhlan alla. Zoey käytti Gastrodonia Suurjuhlan ensimmäisellä ja toisella kierroksella, ja Gastrodon pärjäsi loistavasti molemmissa, käyttäen vesi- ja maa-tyypin hyökkäyksiään. Shellosina saatu koulutus, sekä kouluttajaltaan tarttunut intohimo, on iskostunut hyvin Gastrodonin päähän, sillä se on Pokémon-kilpailuissa kuin kotonaan. Gastrodon on Glameown ohella yksi Zoeyn käytetyimmistä Pokémoneista, ja siihen voi aina luottaa missä tahansa tilanteessa.
--Vähintään 133 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #642: Ensimmäinen kierros alkaa! (Sinnoh Liigan Voittajat-kausi)


Lumineon
Lumineon kehittyi Zoeyn Finneonista juuri ennen Sinnohin Suurjuhlan alkamista. Zoey käytti Lumineonia yhdessä Gastrodonin kanssa Suurjuhlan ensimmäisellä ja toisella kierroksella. Lumineon osaa käyttää näyttäviä, kehittymisen myötä vahvistuneita, hyökkäyksiään hyväkseen ja onkin auttanut Zoeyta kipuamaan yhä ylemmäs ja ylemmäs Pokémon-kilpailuissa. Lumineon on toinen vesi-tyypin Pokémon, jonka Zoey omistaa - tosin Lumineonilla on vaikeuksia otella maanpinalla, toisin kuin Gastrodonilla. Näin ollen sen esiintymiset ovat jääneet hieman harvemmalle.
--Vähintään 96 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #642: Ensimmäinen kierros alkaa! (Sinnoh Liigan Voittajat-kausi)


Gallade
Gallade kehittyi yhdestä Zoeyn uusimmasta Pokémon-hankinnasta, Kirliasta, juuri sopivasti Sinnohin Suurjuhlaa varten. Kehittymisen myötä Gallade oppi useita voimakkaita - ja aiemmasta poiketen fyysisiä - hyökkäyksiä, joiden avulla pärjäsi Suurjuhlassa, ja muissakin Pokémon-kilpailuissa, loistavasti. Lisäksi sen nopeus ja ketteryys paranivat huimasti. Zoey käytti Galladea yhdessä Glameownsa kanssa Suurjuhlan finaalissa Dawnia vastaan, ja voitti vain täpärästi. Tämä kuitenkin jo osoitti Galladen olevan vahva, luotettava ja itsevarma Pokémon.
--Vähintään 21 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #645: Tiukka taistelu voitosta! (Sinnoh Liigan Voittajat-kausi)


Leafeon
Leafeon on yksi Zoeyn uusimmista Pokémon-pyydystyksistä. Hän käytti sitä ensimmäistä kertaa harjoitusottelussa Dawnia vastaan, jossa se otteli silloisen Zoeyn Kirlian rinnalla Dawnin Mamoswinea ja Cyndaquilia vastaan. Jo kyseisessä ottelussa Leafeon näytti, että sitä ei kannata aliarvioida, kun sen ketteryys ja taktikointi nousivat selkeästi esille. Zoey käytti Leafeonia myös Sinnohin Suurjuhlan semifinaalissa Nandoa vastaan. Ottelu oli rankka, mutta lopulta Leafeonin onnistui päästä niskan päälle ja voittaa ottelu, ja samalla mahdollistaa Zoeyn pääsy finaaliin. Vaikka Leafeon on melko uusi lisäys Zoeyn tiimiin, se on löytänyt jo paikkansa joukossa ja tekee kaikkensa kouluttajansa eteen.
Ensiesiintyminen jaksossa: #623: Tehokasta treeniä! (Galactic Battles-kausi)


ENTISET POKÉMONIT

Misdreavus
Misdreavusia Zoey käytti enimmäkseen Pokémon-kilpailujen ensikierrosten näyttäviin esittelyosioihin, sillä Misdreavus osasi useita upean näköisiä liikkeitä, jotka tekivät melkoisen vaikutuksen tuomaristoon. Kilpailujen ulkopuolella Misdreavus tosin otteli harvemmin. Misdreavus oli Glameown tavoin Zoeylle erittäin läheinen, koska se oli ensimmäisiä Pokémoneja, joita Zoey omisti. Misdreavusilla oli monta Pokémon-kilpailun voittoa takataskussaan, kunnes lopulta kehittyi Mismagiukseksi juuri ennen Sinnohin Suurjuhlan alkamista.
Ensiesiintyminen jaksossa: #479: Koordinaattorit kilpakentällä (Diamond and Pearl-kausi)


Shellos
Zoey pyydysti Shellosin hieman sen jälkeen, kun Dawn oli onnistunut pyydystämään Buizelin. Zoey paljasti myöskin taistelleensa samaisen Buizelin kanssa pyydystääkseen sen, mutta lopulta hänellä ei käynyt tuuri, joten hän lähti etsimään alueelta toista vesi-tyypin Pokémonia. Näin hän kohtasi Shellosin. Shellos oli nuori, mutta Zoeyn kouluttamisen kautta oppi yhtä jos toista Pokémon-kilpailuista. Myöhemmin Shellos pärjäsi niin hyvin, että voitti jopa muutaman ruusukkeen Zoeylle. Juuri ennen Sinnohin Suurjuhlaa Shellos kehittyi Gastrodoniksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #509: Tuplatiimi tyylillä! (Diamond and Pearl-kausi)


Finneon
Zoeyn Finneon nähtiin ensimmäistä kertaa Wallace Cup-kilpailussa, kun se auttoi Zoeyta pääsemään ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon huikeiden vesi-esitystensä avulla. Tämän jälkeen Finneonia nähtiin harvemmin, sillä se ei juurikaan pärjännyt kuivalla maalla ollessaan kala. Tästä huolimatta se oli ehdottomasti yksi Zoeyn tiimin näyttävimmistä Pokémoneista, ja varma nakki erityisesti Pokémon-kilpailujen ensimmäisille esittelykierroksille. Finneon kehittyi ylvääksi Lumineoniksi ennen Sinnohin Suurjuhlan alkamista.
Ensiesiintyminen jaksossa: #545: Sankarien vastaanotto! (Battle Dimension-kausi)


Kirlia
Zoey käytti uutta Pokémon-pyydystystään, Kirliaa, ensimmäistä kertaa Leafeonin rinnalla harjoitusottelussa Dawnin Cyndaquilia ja Mamoswinea vastaan. Vaikka Kirlia oli uusi jäsen Zoeyn tiimiin ja siten hieman kokematon, näytti se vahvat kykynsä Dawnia vastaan otellessaan. Kirliaa nähtiin harvoin, mutta se sai varmasti paljon kokemusta paitsi otteluista niin erityisesti myös Pokémon-kilpailuista Zoeyn hellän koulutuksen alla. Tämän kokemuksen turvin se pystyi lopulta kehittymään Galladeksi Sinnohin Suurjuhlaa varten.
Ensiesiintyminen jaksossa: #623: Tehokasta treeniä! (Galactic Battles-kausi)


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.