Televisio


Brock


ALKUPERÄINEN NIMI
タケシ | Takeshi
ENSIESIINTYMINEN
Jakso #5: "Välit selviksi Pewter Cityssä!"
KOTIKAUPUNKI
Pewter City, Kanto

Brock on perheensä vanhin lapsi, ja joutui huolehtimaan pikkusisaruksistaan samalla, kun toimi Pewter Cityn Salin salijohtajana. Tavattuaan Ashin, Brock tapasi myös isänsä, joka oli karannut kauan aikaa sitten. Brock päätti liittyä Ashin seuraan seikkailemaan, kun Brockin isä, Flint, palasi huolehtimaan salista ja Brockin pikkusisaruksista.

Brockin päätavoite on tulla parhaaksi Pokémon-kasvattajaksi, ja hän onkin paljastanut, että oli salipäällikkönä vain siitä syystä, että se oli hänen vastuunsa. Brock ei juurikaan pidä Pokémoneilla ottelemisesta, vaan enemmänkin niiden huolehtimisesta. Matkansa aikana hän on oppinut yhtä jos toista Pokémoneista, varsinkin ollessaan hetkellisesti professori Ivyn oppipoikana Orange Islandeilla.

Brock on erittäin vapaa persoona ja varsinainen romantikko - hänet näkee usein hullaantuneena eri tyttöihin. Brock toimii myös isähahmona Ashille ja muille kumppaneille, tehden ruokaa, hoivaten ja antaen vinkkejä otteluissa. Seikkailtuaan Ashin kanssa lukuisilla eri alueilla, Brock päätti lopulta asettua aloilleen ja ryhtyä Pokémon-lääkäriksi.

SAAVUTUKSET
Vaikka Brock on toiminut Pewter Cityn salipäällikkönä, ei hän ei ole juurikaan saavuttanut mitään muuta Pokémon-otteluiden saralla, mutta on sitäkin ansioituneempi Pokémonien kasvatuksessa. Hän on voittanut muun muassa Pokémonien kauneus- ja pukeutumiskilpailuja. Näiden lisäksi Brock on osallistunut useisiin epävirallisiin kasvatuskisoihin, joista niistäkin on saanut voittoja takataskuunsa. Suurin voitto Brockille lienee kuitenkin se, että hän saa työskennellä Pokémonien parissa ja auttaa niitä vahvistumaan ja nauttimaan elämästään. Myöhemmin Brock löysi intohimonsa tohtoroinnista, ja päättikin ryhtyä Pokémon-lääkäriksi, joka sivuaa Brockin haavetta Pokémon-kasvattajan urasta.


POKÉMONIT TIIMISSÄ TÄLLÄ HETKELLÄ

Steelix
Steelix kehittyi Brockin Onixista ilman, että Brock oli tietoinen asiasta. Brock oli nimittäin jättänyt Onixinsa veljelleen Forrestille, jotta tämä pystyi huolehtimaan Pewterin salista sillä aikaa, kun Brock oli poissa. Kun Brock palasi pitkästä aikaa Pewteriin, hän yllättyi nähdessään Onixinsa kehittyneen Steelixiksi. Steelix on kuitenkin pysynyt yhtä lojaalina ja tottelevaisena Brockille kuin Onixina ollessaan, vaikka Pewterin virallinen salipäällikkö onkin nyt Forrest, joka Steelixiä pääasiallisesti käyttää. Toisinaan Brock on kuitenkin päässyt ottelemaan Steelix rinnallaan molempien suureksi onneksi, sillä yhteystyö pelaa moitteettomasti tilanteessa kuin tilanteessa. Brock päätyi käyttämään Steelixiä esimerkiksi ottelussa Alolasta Kantossa käymässä ollutta Kiawea vastaan, ja tällöin Steelix näytti pystyvänsä megaevoluutioon.
--Vähintään 403 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #453: Karseat tilat (Battle Frontier-kausi)


Blissey
Ashin, Goh:n ja Dawnin vieraillessa Sinnoh-alueella Hisui-festivaalin kunniaksi, törmäsivät he matkallaan Brockiin, joka suoritti Pokémon-lääkärin velvollisuuksiaan alueella. Brockin rinnalla näyttäytyi tuolloin Blissey, joka on kehittynyt Brockin Chanseysta. Blisseyn esiintyminen oli varsin pikainen, mutta ulkoisesti se vaikuttaisi harjoittavan tyypillistä Pokémon-keskuksen avustustoimintaa kouluttajansa rinnalla. Brockin ylläpitämä ja rakkaudella hoivattu ystävyyssuhde pienestä Happinysta on lopulta saavuttanut viimeisen etapinsa, Chanseyn kautta Blisseyksi.
--152 jaksoa-->--??? jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: Pokémon: Arceus-kronikat -spesiaalijaksot


Croagunk
Brock kohtasi Croagunkin ensimmäistä kertaa Rakettiryhmän ylläpitämässä epävirallisessa salissa Sinnoh-alueella. Rakettiryhmä oli käyttänyt voimakasta Croagunkia voittaakseen otteluita ja pyydystääkseen heikkojen kouluttajien Pokémoneja. Hävitessään Ashille, vorot hätääntyivät, nappasivat Pikachun ja pinkoivat pakoon, jättäen Croagunkin taakseen. Brock tunsi hänen ja yksin jätetyn Croagunkin välillä heti yhteyden, ja pyydysti sen. Croagunkista tuli hetkessä Brockin nimikko-Pokémon Sinnohissa. Sillä on tapana iskeä Brockia nyrkillään laittaen kouluttajansa ruotuun, kun tämä ihastuu naisiin. Croagunk menee usein omia menojaan, tehden kaiken omalla tahdillaan välittämättä muista ja sillä onkin usein omat showt pystyssä muun hälinän sivussa. Hitaudestaan huolimatta Croagunk on todistanut olevansa voimakas ottelija, tehden selvää jopa suurimmasta vihollisestaan: Team Galacticin jäsenen, Saturnin, Toxicroakista. Croagunk vaihtelee vähän väliä Brockin tiimin ja salilla majailevien Pokémonien välillä.
Ensiesiintyminen jaksossa: #476: Valesali (Diamond and Pearl-kausi)


Forretress
Forretress kehittyi Brockin Pinecosta yrittäessään puolustaa villiä Pokémon-laumaa Rakettiryhmän hyökkäykseltä. Forretress koki melkoisen harppauksen luonteensa saralla, sillä aiemmin hätäisestä ja herkästi räjähtävästä Pinecosta kasvoi rauhallinen ja lojaali Forretress. Brock itsekin taisi huomata tämän ja siirtyessään Johto-alueelta Hoenniin, hän otti ainoastaan Forretressin mukaansa ja jätti muut Pokémoninsa Pewterin salille. Forretress on ollut Brockin tiimissä pidempään kuin monet hänen muista Pokémoneistaan, ja tämän vuoksi on saanut melkoisesti ottelukokemusta. Tämän vuoksi Forretress on yksi vahvimmista ja luotettavimmista Brockin Pokémoneista. Kun Brock matkasi Sinnohiin, hän jätti Forretressin Pewterin salille.
--116 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #261: Entei at Your Own Risk (Master Quest-kausi)
Ei esitetty Suomessa


Marshtomp
Marshtomp kehittyi Brockin Mudkipistä harjoitusottelussa Ashin Grovylea vastaan. Kehittymisen jälkeen Marshtomp otti heti Brockista mallia ja siitä tulikin yksi Brockin joukon hyväkäytöksisimpiä Pokémoneja, usein selvittelemässä muiden Pokémonien välisiä ristiriitoja. Kehittymisen myötä Marshtompin uusi maa-tyyppi (Ground) mahdollisti uusien hyökkäysten oppimisen, jotka olivat hyödyksi niissä harvoissa, mutta tärkeissä, otteluissa joihin Marshtomp pääsi osallistumaan. Vapaa-ajallaan Marshtomp pitää salapoliisin työstä: se pystyy paikantamaan minkä tahansa asian niin veden alla kuin maan pinnallakin. Kun Brock lähti seikkailemaan Sinnohiin, hän jätti Marshtompin Pewterin salille, mistä pystyy sen kuitenkin kutsumaan luokseen tarvittaessaan.
--123 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #425: Brockin jalanjäljissä (Battle Frontier-kausi)


Ludicolo
Brockin Lombre kehittyi Ludicoloksi ikään kuin vahingossa, kun se tonki erään Brockin ihastuksen kohteen laukkua, löytäen sieltä Water Stonen ja joutuen kosketuksiin sen kanssa. Kehittymisen jälkeen Ludicolon persoonallisuus muuttui täysin, ja ennen hieman apaattisesta Pokémonista oli muodostunut varsinainen ilopilleri. Ludicolon energisyys tarttui usein myös Brockiin ja muihinkin ihmisiin, jolloin tanssijalka saattoi vipattaa reippaastikin. Brockin sisarukset ihastuivat Ludicoloon täysin, ja sen vuoksi Brock päätti jättää sen Pewterin salille jatkaessaan matkaansa kohti uusia alueita. Toisinaan Brockin vanhemmatkin hyötyvät paitsi Ludicolon pirteydestä, niin myös sen voimista (eli tavaroiden kantoavusta!).
--51 jaksoa-->--42 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #382: Suloinen Mawile (Advanced Battle-kausi)


POKÉMONIT PEWTER CITYN SALILLA

Comfey
Kun Brock vieraili Ashin luona Alolassa yhdessä Mistyn kanssa, hän tahtoi tutustua paikallisten Pokémon-keskusten toimintaan. Niinpä Brock päätyi työskentelemään hetken aikaa hoitaja Joyn rinnalle Melemele-saaren Pokémon-keskukseen. Työharjoittelunsa jälkeen Brock vastaanotti hoitaja Joylta joukkoonsa uuden jäsenen: Comfeyn. Brock esitteli Comfeynsa - kaikkien yllätykseksi - ensi kerran, kun se auttoi rauhoittamaan Kiawen maatilalla riehaantuneen Kangaskhanin. Kangaskhan osoittautui suojelevan vain vahingoittunutta jälkikasvuaan. Comfey näytti heti rauhallisen ja auttavaisen luonteensa sekä parantavat kykynsä auttaessaan Kangaskhania ja tämän lasta. Tohtorin uraan tähtäävälle Brockille Comfey on varsin oiva aputoveri.
Ensiesiintyminen jaksossa: #1047: Tulisydän, kivisydän! (Ultralegendoja-kausi)


Crobat
Crobat kehittyi Brockin Golbatista erityisen nopeasti, mikä varmasti johtuu Brockin loistavista kasvattajan kyvyistä. Crobat kehittyi, kun Brock oli etsimässä antiikin aikaisia esineitä, joilla oli kertomuksen mukaan mahdollista kontrolloida Pokémoneja. Rakettiryhmä oli kuitenkin ehtinyt ensin ja tietysti hyödynsi näitä esineitä kääntämällä Brockin Pokémonit häntä vastaan. Golbat oli ainoa, joka piti pintansa ja onnistui lopulta kehittymään Crobatiksi. Kehittymisen jälkeen Crobatia ei nähty kovinkaan usein ja pianpa Brock jätti osan Pokémoneistaan - siis myös Crobatin - veljellensä Forrestille matkatessaan itse Hoenn-alueelle. Välimatka ei kuitenkaan ole pilannut Brockin ja Crobatin välejä, ja vastaanottaessaan Alolan vieraita, Crobat oli jälleen löytänyt tiensä Brockin tiimiin.
--159 jaksoa-->--31 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #198: Control Freak! (Johto League Champions-kausi)
Ei esitetty Suomessa


Geodude
Miten Brock sai Geoduden haltuunsa - siitä ei ole tietoa. Se on kuitenkin varmaa, että Geodude oli ja on edelleenkin erittäin tärkeä osa Brockin joukkoa, sillä se on ollut mukana alusta asti ja onkin yksi Brockin vanhimmista Pokémoneista. Muiden Brockin Pokémonien tavoin Geodude ei ole saanut kehuttavasti näkyvyyttä, mutta silloin kun se on päässyt näyttäytymään, on kyseessä yleensä ollut jokin ottelutilanne, jossa esimerkiksi isokokoisempaa Onixia on hankalampi käyttää. Otteluiden ulkopuolella Brockilla on tapana kiillottaa Geoduden pintaa. Brock päätti jättää Geoduden, kuten muutaman muunkin Pokémoninsa, veljelleen Forrestille siksi aikaa, kun matkusteli muilla alueilla. Geodude on kuitenkin säilyttänyt uskollisuutensa Brockille yhteisen ja pitkän historian vuoksi. Brock on käyttänyt Geodudea myös oppivälineenä: sen avulla on esimerkiksi demonstroitu tavallisen ja Alola-muotoisten Geodudejen eroja.
Ensiesiintyminen jaksossa: #005: Välit selviksi Pewter Cityssä (Indigo League-kausi)


Sudowoodo
Sudowoodo kehittyi Brockin Bonslysta ottelussa Rakettiryhmää vastaan. Aiemmin yliherkästä ja varautuneesta Pokémonista kasvoi kypsä ja voimakas taistelija. Sudowoodon luonne muuttui kehittymisen myötä heti itsevarmemmaksi, eikä se enää tarvinnut Brockin huolenpitoa - päinvastoin, nyt Sudowoodo pyrkii antamaan takaisin kouluttajalleen ja huolehtii tästä parhaansa mukaan. Sudowoodolla on tapana tervehtiä Brockia ilmestyessään Poképallosta: tämä viestii läheisestä ystävyydestä ja kontaktista Sudowoodon ja Brockin välillä. Sudowoodo on hieno esimerkki siitä, kuinka hyvä kasvattaja Brock on: Sudowoodo on paitsi voimakas ottelija, niin myös ystävällinen ja auttavainen Pokémon.
--49 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #482: Kyllä Brock hoitaa! (Diamond and Pearl-kausi)


ENTISET POKÉMONIT

Chansey & Happiny
Chansey kehittyi Brockin Happinysta joukon ollessa matkalla takaisin kohti Twinleaf Townia Sinnoh Liigan jälkeen. Venematkalla Brock kohtasi joukon sairaita vauva-Pokémoneja, jotka olivat saaneet myrkytyksen villin Tentacruel-joukon hyökkäyksistä. Kovasta yrityksestään huolimatta Brock ei onnistunut parantamaan Pokémoneja. Happiny touhusi kouluttajansa vieressä ja huomattuaan hädän olevan suurempi kuin mihin Brock pystyi yksinään vaikuttamaan, se kehittyi Chanseyksi. Kehityttyään Chansey pystyi parantamaan vauva-Pokémonit ja näin todisti olevansa elintärkeä lisä Brockin tiimiin. Kehittymisen myötä lapsenomaisuus ja vilkkaus olivat tipotiessään, ja tilalle kasvoi kypsä ja rauhallinen Chansey. Chanseyn avulla Brock onnistui hiomaan tohtorin taitojaan huippulukemiin asti, ja lopulta kaksikon välinen yhteistyö kulminoitui Chanseyn kehittymiseen Blisseyksi.
--51 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #658: Tohtori Brock apuun! (Sinnoh Liigan Voittajat-kausi)
Happiny kuoriutui munasta, jonka Brock voitti Pokémonien pukeutumiskisasta. Heti kuoriuduttuaan Happiny sai Brockilta sileän valkoisen kiven, jota sillä olikin tapana kantaa mukanaan siitä eteenpäin. Vauva-Pokémonien tavoin Happiny oli kiintynyt Brockiin kovasti ja piti tätä vanhempanaan. Happinyn luonne oli kuitenkin kaavasta poikkeava: ujon ja aran sijaan Happiny oli erityisen reipas ja hyväntuulinen. Happiny oli harvinaisen voimakas vauva-Pokémoniksi: se nähtiin usein kantamassa itseään mittavasti suurempia kivenmurikoita tai muita tavaroita/esineitä paikasta toiseen ilman mitään ongelmia. Happinyn ja Brockin välille syntyi katkeamaton yhteys, joka huipentui Happinyn kehittymiseen Chanseyksi, kun Brock tarvitsi apua sairastuneiden vauva-Pokémonien parantamiseen.
Ensiesiintyminen jaksossa: #506: Uuden elämän ihme (Diamond and Pearl-kausi)


Bonsly
Brock pyydysti Bonslyn seikkaillessaan Kanton Battle Frontierilla yhdessä Ashin, Mayn ja Maxin kanssa. Bonsly oli tuolloin selkeästi nuorempi kuin muut joukon Pokémonit, ja se välittyi vauvamaisena persoonallisuutena. Bonsly oli erittäin herkkä ja saattoi kyynelehtiä aivan mitättömistä asioista. Brock hoivasi Bonslya kuin vauvaa: kantoi sitä sylissään ja juotti pullosta, ennen kuin se oppi syömään kiinteää ruokaa. Bonsly oli ainoa Pokémon, jonka Brock otti mukaan matkallensa Sinnohiin. Lyhyessä ajassa Bonsly oli kasvanut kypsemmäksi ja onnistui lopulta kehittymään vahvemmaksi Sudowoodoksi ottelussa Rakettiryhmää vastaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #433: Kehdosta rautaan (Battle Frontier-kausi)


Onix
Onix oli Brockin ensimmäinen Pokémon, jonka hän sai syntymäpäivälahjaksi isältään Flintiltä. Onix oli aina Brockin ensimmäinen valinta otteluihin, ja jo pelkän suuren kokonsa vuoksi Onixilla olikin melkoinen etulyöntiasema otteluissa. Brock piti Onixista todella hyvää huolta - joskus jopa kiillotti tätä Geoduden tapaan. Vaikka Onix olikin kiistatta Brockin vahvimpia Pokémoneja, nähtiin sitä melko harvoin. Tähän saattoi vaikuttaa sen suuri koko, vaikka ottelutilanteissa siitä olikin pelkästään hyötyä. Brock päätti jättää Onixin veljellensä Forrestille siksi aikaa, kun itse lähti seikkailemaan muualle. Veljensä hoivissa Onix kehittyi Steelixiksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #005: Välit selviksi Pewter Cityssä (Indigo League-kausi)


Mudkip
Hoennissa seikkaillessaan Brock tapasi Mudkipin lammella, jonka äärellä villeillä Mudkipeillä oli tapana kokoontua. Kun muut Mudkipit olivat vielä keskenkasvuisia, Brockin kaveeraama Mudkip oli varttunut jo tomeraksi Pokémoniksi, ja täten toimi eräänlaisena suojelijana muille lajitovereilleen. Mudkip päätti lähteä Brockin matkaan, kun Brock oli pelastanut sen ja sen toverukset Rakettiryhmän kaappausyritykseltä. Mudkipia käytettiin harvoin otteluissa, mutta sitäkin enemmän sen ulkopuolella - yleensä silloin, kun tarvittiin vettä. Mudkip oli myös hyvä suunnistamaan päässään olevan evänsä takia, joka oli erityisen herkkä aistimaan suuntaa. Lisäksi Brock käytti Mudkipia silloin tällöin havainnollistamaan opetuksiaan. Myöhemmin Mudkip kehittyi Marshtompiksi ottelussa Ashin Grovylea vastaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #301: Mudkip-seikkailu (Advanced-kausi)


Lombre & Lotad
Lombre kehittyi Brockin Lotadista pudottuaan vahingossa kaivoon. Läheiset kyläläiset uskoivat juuri kehittyneen, kaivosta nousseen Lombren olevan jonkinlainen veden valtias, joka toisi kauan kaivatun sateen mukanaan kuivuneeseen kylään. Näin ei ollut, vaikka sade lopulta saapuikin kylään. Lotadin hajamielinen persoona säilyi Lombressa - oikeastaan Lotadin aikainen yksinkertaisuus vain vahvistui Lombressa. Silti Lombre oli halutessaan aktiivinen jäsen Brockin tiimissä ja oli erittäin hyödyllinen yhdistäessä voimansa Brockin Mudkipin kanssa. Myöhemmin Lombre kehittyi Ludicoloksi löydettyään vahingossa Water Stonen Brockin ihastuksen laukusta.
--51 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #339: Lombre kuivalla maalla (Advanced Challenge-kausi)
Lotad oli usean Lotadin joukosta kitukasvuisin. Se ei onnistunut hyökkäämään tarkasti tai voimakkaasti, ellei tuntenut itseään täysin uhatuksi. Brock auttoi Lotadia parantamaan ottelutaitojaan, ja kun Lotad onnistui pelastamaan lajitoverinsa Rakettiryhmän hyökkäykseltä, se päätti lähteä Brockin matkaan. Vaikka Lotad yritti aina parhaansa, se toimi usein hieman hitaalla vaihteella ja oli vähän pihalla siitä, mitä ympärillään tapahtui. Tämä sai Lotadin usein päätymään vaivaantuneisiin, mutta koomisiin tilanteisiin. Tästä huolimatta Lotad pysyi erittäin luotettavana ja lojaalina Pokémonina - aina valmiina auttamaan. Lopulta Lotad kehittyi Lombreksi pudottuaan tyhjään kaivoon.
Ensiesiintyminen jaksossa: #288: Alakuloinen Lotad (Advanced-kausi)


Golbat & Zubat
Golbat kehittyi Brockin Zubatista ottelussa Pikachun kidnapannutta Rakettiryhmää vastaan. Yhdessä juuri tavatun tohtori Dr. Annan Zubatin kanssa, Zubat onnistui karkottamaan roistot tiehensä ja kehittyi samanaikaisesti Golbatiksi. Golbat oli Brockilla hyvin vähän aikaa, sillä melko pian se kehittyi Crobatiksi. Syynä tähän lienee Brockin erinomaiset kasvattajan taidot sekä läheiset välit Golbatiin. Kehittyminen tapahtui ottelussa Rakettiryhmää vastaan, jälleen kerran.
--159 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #167: Apua! En löydä ulos! (Johto League Champions-kausi)
Brock pyydysti Zubatin muiden huomaamatta seikkaillessaan Kanton Mt. Moonilla. Ash oli hämillään, kun Brock yllättäen käytti juuri nappaamaansa Zubatia ottelussa Rakettiryhmää vastaan, sillä Ash itsekin olisi halunnut pyydystää kyseisen Pokémonin. Vaikka Zubat oli Brockin hallussa kauan aikaa, sitä nähtiin harvoin otteluissa - kenties siitä syystä, että Brock itse otteli hyvin harvoin. Zubatia alettiin käyttää enemmän silloin, kun Ash luopui Pidgeotistaan, ja kaivattiin apua asioiden paikantamiseen taivaalta käsin. Ehkä ottelukokemuksen puutteesta Zubat ei pystynyt kehittymään pitkään aikaan, kunnes lopulta onnistui ottelussa Rakettiryhmän Pokémoneja vastaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #006: Clefairy ja kuukivi (Indigo League-kausi)


Pineco
Brock pyydysti Pinecon Azalea Townin lähettyviltä Kurtilta saamallaan Fast Ballilla. Brock ajatteli varautuneen ja jännittyneen Pinecon olevan loistava haaste kaltaiselleen Pokémon-kasvattajalle. Pineco oli erittäin oikukas Pokémon, sillä se saattoi räjähtää ihan milloin vain ja hetken mielijohteesta - jopa ollessaan Brockin sylissä! Yleensä räjähdysten taustalla oli kuitenkin jokin positiivinen asia, kuten Pinecon innostuminen jostakin asiasta. Brock sai kokea monta monituista pamahdusta Pinecon ennalta-arvaamattomuuden vuoksi. Oikuistaan huolimatta Pinecon ja Brockin välille syntyi läheinen side, joka kulminoitui Pinecon kehittymiseen. Se kehittyi Forretressiksi puolustaessaan paitsi villejä Pokémoneja, niin myös kouluttajaansa, Rakettiryhmän hyökkäykseltä.
Ensiesiintyminen jaksossa: #145: Going Apricorn! (The Johto Journeys-kausi)
Ei esitetty Suomessa


Vulpix
Kantossa seikkaillessaan Brock pääsi tapaamaan idolinsa Suzien: kuuluisan Pokémon-kasvattajan. Suzien omistama Vulpix kiintyi Brockiin, mikä oli aika yllättävää, sillä Vulpix oli varsinainen diiva ja nirsoilija, ja harvoin tykästyi kehenkään muuhun yhtä paljon kuin omistajaansa Suzieyn. Vulpix onnistui häätämään rettelöivän Rakettiryhmän vahvoilla tuli-tyypin hyökkäyksillään, ja tämä todisti sen, että ulkoisen kauneuden lisäksi Vulpixista löytyi myös sisäistä vahvuutta. Brockin ja Vulpixin toimivasta yhteistyöstä vaikuttuneena Suzie päätti antaa Vulpixin Brockille, jotta tämä saisi nähtyä ja koettua muuta maailmaa. Brock keskittyi enemmän hemmottelemaan Vulpixia kuin ottelemaan sillä, vaikka nähtiin se pari kertaa myös otteluareenalla. Vulpix itse ei välittänyt ottelemisesta, vaan piti enemmän muiden Pokémonien kanssa leikkimisestä. Johto-alueella Brock kohtasi Suzien uudestaan ja päätti palauttaa Vulpxin oikealle omistajalleen. Vaikka Brockilla ja Vulpixilla oli takanaan pitkä yhteinen taival, Brock koki, ettei Vulpix koskaan ollut virallisesti hänen oma Pokémoninsa ja tunsi, että hän vain piti siitä väliaikaisesti huolta Suzien puolesta. Vulpix ehti kokea Brockin kanssa kuitenkin paljon uutta, ja palasi omistajansa luokse monta monituista kokemusta rikkaampana.
Ensiesiintyminen jaksossa: #028: Pokémonin muotikatsaus (Indigo League-kausi)


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.