Televisio


Leon


ALKUPERÄINEN NIMI
ダンデ | Dande
ENSIESIINTYMINEN
Jakso #1101: "Titaanien säihke!"
KOTIKAUPUNKI
Postwick, Galar

Leon on Galar-alueen hallitseva Pokémon-mestari sekä Maailman Kruunajaissarjan myötä annetun maailman vahvin kouluttaja -tittelin nykyinen hallitsija. Tämän tittelin Leon ansaitsi päihitettyään Lancen edellisen turnauksen finaalissa, ja kyseisen ottelun nähtyaan Ash otti määränpääkseen päästä itsekin turnauksen finaaliin otellaakseen Leonia vastaan ja päihittämään hänet.

Leon on jo lapsuudestaan asti ollut kiinnostunut Pokémoneista. Yksi hänen lapsuuden, ja nykyhetkenkin, ystävistään on Sonia, joka antoikin Leonille alkusysäyksen Pokémon-seikkailulleen. Leon tutustui jo nuorena aloitus-Pokémoniinsa Charmanderiin, joka nykypäivänä on kehittynyt lähes voittamattomaksi Charizardiksi. Leonin ihkaensimmäinen Pokémon-ottelu antoi jo osviittaa siitä, että Leonilla on luontainen taipumus Pokémon-otteluihin ja niiden saloihin. Nämä kyvyt huomasi myös Rose, joka otti Leonin siipiensä alle ja johdatteli syvemmälle Pokémon-otteluiden maailmaa. Tänä aikana Leon hieman etääntyi Soniasta, kunnes kävi ilmi, että Rosella olikin taka-ajatus: vahvistaa Leonia sen verran, että tämä pystyisi hallitsemaan legendaarista Eternatusta. Rosen suunnitelmat menivät kuitenkin mönkään, ja sittemmin Leonin ja Soniankin välit ovat jälleen lähetyneet.

Leon on keskittänyt ison osan elämästään Pokémon-otteluihin, ja hän onkin sillä saralla erittäin menestynyt ja arvostettu. Toisinaan Leon kuitenkin epäilee itseään ja kokee epävarmuutta yrittäessään ylläpitää vahvin kouluttaja-statustaan. Kilpailuhenkisyydestään huolimatta Leon on myös kannustava persoona ja innostuukin varsin paljon nähdessään muissa kouluttajissa, kuten Ashissa, potentiaalia. Leon on varsin tietäväinen Dynamax- ja Gigantamax-ilmiöistä, onhan hänen Charizardinsa oikea virtuoosi Gigantamax-muodossaan. Leon treenaa ahkerasti Pokémon-otteluihin ja osaa miettiä otteluiden kulkua erittäin strategisesti. Ahkeran treenaamisen vastapainoksi Leon pitää Pokémoneistaan myös erittäin hyvää huolta.

Leonilla on tunnetusti erittäin huono suuntavaisto ja hänellä on tapana eksyä milloin minnekin.

SAAVUTUKSET
Leon on Galar-alueen hallitseva Pokémon-mestari ja oli Maailman Kruunajaissarjan Top 1, kunnes Ash päihitti hänet.

GALAR
Top 2


POKÉMONIT TIIMISSÄ TÄLLÄ HETKELLÄ

Charizard
Charizard on kehittynyt Leonin aloitus-Pokémonista, Charmanderista, ja on näin ollen ollut Leonin matkassa pisimpään, aina hänen lapsuudestaan asti. Charizard onkin Leonin ikonisin Pokémon, joka on myös varsin tunnettu Gigantamax-kyvystään. Charizard nähdään usein kouluttajansa rinnalla ulkona Poké-pallostaan, melko usein Leon käyttää Charizardiaan myös kulkuvälineenä lentokykynsä ansiosta. Charizard on erittäin voimakas ottelija ja onkin luonut ympärilleen voittamattomuuden hunnun. Pääsääntöisesti Charizard on yltänyt voittajaksi, todistettuja tilanteita on ainakin ottelut mm. Ashia, Lancea, Raihania, Alainia ja Dianthaa vastaan. Charizard tosin tukeutunee ehkä liiaksi Gigantamaxin tarjoamiin avuihin, sillä esimerkiksi taistelussa Eternatusta vastaan Charizard menetti yliotteensa Eternatuksen estäessä sen kyvyn muuttua Gigantamax-muotoonsa. Charizard on kuitenkin Pokémon vailla vertaistaan.
--??? jaksoa-->--??? jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #1101: Titaanien säihke! (Matkat-sarja -kausi)


Dragapult
Leonin Dragapult kohdattiin ensimmäisen kerran, kun Leon lähetti sen ottelemaan Gigantamax-Coalossalia vastaan, yrittääkseen tehdä lopun Rosen ja Eternatuksen aiheuttamasta Dynamax-kaaoksesta Galar-alueella. Dragapult teki vastustajastaan selvää yhdessä Ashin Pokémonien kanssa, ja antoi tuolloin jo hieman esimakua voimistaan. Myöhemmin Dragapult on nähty harjoittelemassa Leonin kanssa, kunnes lopulta sen varsinaiset ottelukyvyt näkivät päivänvalon Maailman Kruunajaissarjan Mestariturnauksen loppuotteluissa muun muassa Dianthaa ja Ashia vastaan. Dragapult on erittäin nopea Pokémon, joka hyödyntää nopeuttaan edukseen ottelutilanteissa. Sen vahvat lohikäärme-tyypin hyökkäykset pistävät vastustajan kuin vastustajan tiukan paikan eteen.
Ensiesiintyminen jaksossa: #1132: Miekka ja Kilpi: Pimein päivä! (Matkat-sarja -kausi)


Rillaboom
Leonin Rillaboom nähtiin ensimmäisen kerran Maailman Kruuajaissarjan Mestariturnauksen ottelussa Alainia vastaan. Leon lähetti Rillaboomin kentälle Alainin Chesnaughtia vastaan, jonka ruohogorilla voitti leikiten - eritoten Gigantamax-kykynsä avustuksella. Olikin Leonilta melko yllättävää käyttää Gigantamax-Rillaboomia ottelussa tavanomaisen Charizardinsa sijaan. Myöhemmin samassa ottelussa Rillaboom joutui kuitenkin hyväksymään tappionsa Alainin Charizardia vastaan. Leon käytti Rillaboomia menestyksekkäästi myös semifinaaliottelussa Dianthaa vastaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #1204: The Curtain Rises! The Masters Tournament!! (Huikeat matkat-sarja -kausi)
Ei esitetty Suomessa


Cinderace
Leonin Cinderace debytoi Maailman Kruunajaissarjan finaaliottelussa Ashia vastaan. Se haastoi Ashin Pikachun, joka melko pian joutui kutsutuksi takaisin, kun Cinderace pystyi Libero-kykynsä ansiosta muuttamaan tyyppiään suotuisaksi sähköhiirtä vastaan. Pokémoneja vaihdeltiin puolin ja toisin otteluareenalla, ja Cinderace haastoi välissä myös Ashin Dracovishin, kunnes lopulta päätyi jälleen nokikkain Pikachua vastaan. Libero-kykynsä lisäksi Cinderace pystyy kehittymään myös Gigantamax-muotoonsa, joka osoittautuikin melkoiseksi haasteeksi Ashille. Pikachun onnistui kuitenkin päihittämään lopulta Cinderace. Cinderace osoitti pelkästään tällä esiintymisellään olevansa moniosaaja ja omaavansa varsin vahvan taistelijaluonteen.
Ensiesiintyminen jaksossa: #1218: A Flood of Torrential Gains! (Huikeat matkat-sarja -kausi)
Ei esitetty Suomessa


Inteleon
Inteleon täydentää Leonin Galarin aloitus-Pokémonien kokoelman Rillaboomin ja Cinderacen jälkeen, ja on aivan yhtä taidokas ottelija kuin kyseiset kaksi muutakin Pokémonia. Inteleon nähtiin ensimmäisen kerran Maailman Kruunajaissarjan finaaliottelussa, kun se lähetettiin otteluun haastamaan Ashin Gengar. Inteleon on melko strateginen ottelija ja se pystyikin luomaan itselleen tehokkaat suojamuurit Gengarin hyökkäyksiä vastaan. Osaamisestaan huolimatta Inteleonin piti niellä tappio, kun Gengar muuntui Gigantamax-muotoonsa ja päihitti vesiliskon. Leonin ankaran harjoittelun alla Inteleon on kuitenkin osoittanut olevansa mestaritason Pokémon.
Ensiesiintyminen jaksossa: #1218: A Flood of Torrential Gains! (Huikeat matkat-sarja -kausi)
Ei esitetty Suomessa


Mr. Rime
Mr. Rime on viimeisin Leonin tiimiläinen, joka teki ensiesiintymisensä Maailman Kruunajaissarjan loppuottelussa Ashia vastaan. Eräänlaisena yllätyskorttina Mr. Rime näyttikin olevansa melkoisen vekkuli tapaus, joka jää-tyypin kykyjensä ansiosta pystyy esimerkiksi jäädyttämään otteluareenan ja siten luistelemaan jäällä, kohottaen nopeuttaan ja tehden samalla mitä ilmiömäisempiä väistöliikkeitä. Kykyjensä ansiosta Mr. Rime ei tuntunut kaatuvan millään, ja esimerkiksi Gengarin Cursed Body-kykykään ei Mr. Rimeä hirveästi hetkauttanut, ja päihitti lopulta Ashin kummitus-Pokémonin. Mr. Rime haastoi myös Sirfetch'din ja Lucarion, ja lopulta hävisi jälkimmäiselle. Mr. Rime on malliesimerkki Pokémonista, joka on hionut taitonsa tappiinsa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #1218: A Flood of Torrential Gains! (Huikeat matkat-sarja -kausi)
Ei esitetty Suomessa


ENTISET POKÉMONIT

Charmeleon & Charmander
Charmeleon on Charmanderin tavoin nähty pelkästään flashbackissa Leonin ja Sonian nuoruuteen. Charmander on kyseisissä muisteloissa nähty kehittyneen Charmeleoniksi jo Leonin ja Sonian teini-ikäisyyteen mennessä, vahvistaen käsitystä siitä, että Charmeleon/Charmander on ollut Leonin matkassa jo pitkän aikaa. Tähän päivään mennessä Charmeleon on saavuttanut jo viimeisen muotonsa Leonin Charizardina.
--??? jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #1132: Miekka ja Kilpi: Pimein päivä! (Matkat-sarja -kausi)
Leonin aloitus-Pokémonin tiedetään olleen Charmander, kun Leonin lapsuudenystävä Sonia muisteli lapsuuttaan Leonin kanssa Galar-alueen ollessa uhattuna Rosen toimien ja levinneen Dynamax-ilmiön/Pimeimmän Päivän takia. Charmanderin on kerrottu olevan syy sille, miksi Leon on ylipäänsä lähtenyt Pokémon-taipaleelleen. Charmander on nähty vain pikaisesti flashbackissa Leonin lapsuuteen, eikä siitä tiedetä juuri muuta. Nykyisin Charmander on tietenkin kaikkien tuntema Leonin Charizard.
Ensiesiintyminen jaksossa: #1132: Miekka ja Kilpi: Pimein päivä! (Matkat-sarja -kausi)


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.