Televisio


Butch


ALKUPERÄINEN NIMI
コサブロウ | Kosaburo
ENSIESIINTYMINEN
Jakso #57: "Kasvatuskeskuksen salaisuus"
KOTIKAUPUNKI
?, Kanto

Butch oli yhdessä rötöstelyparinsa Cassidyn kanssa osa Rakettiryhmää. Butch ja Cassidy menestyivät paremmin kuin kollegansa Jessie ja James, ja siten he saivat parempia hommia - ja tämäkös Jessietä ja Jamesia kismitti. Toisinaan myös heidän suunnitelmansa menevät kuitenkin mönkään aivan kuten Jessiellä ja Jamesilla, erityisesti silloin, jos Ash ystävineen saavat heidät kiinni itse teossa.

Butch on parivaljakosta rauhallisempi ja tyynempi osapuoli. Tämän vuoksi hän osaa hoitaa työnsä määrätietoisesti ja hätäilemättä, ja epäilemättä suurin osa Butchin ja Cassidyn suunnitelmista onnistuukin juuri Butchin ansiosta. Butch on tosin hieman elitistinen ja pröystäilevä, mikä tulee esiin hänen käyttäytymisessään.

Butchin nimi sanotaan usein väärin, ja tämä saa miehen hermot kireälle. Tämän vuoksi hän on muutaman kerran maininnut, että voisi jopa vaihtaa nimensä.

Butch on sittemmin jättäytynyt pois Rakettiryhmästä ja siirtynyt elämään rauhallista elämää maalle.

SAAVUTUKSET
Butch, yhdessä parinsa Cassidyn kanssa, oli Rakettiryhmän huippuagentteja. Vaikka Butchin ja Cassidyn suunnitelmat usein vesittyivätkin, pidettiin heitä luotettavampina kätyreinä kuin kollegoitaan Jessietä ja Jamesia.


POKÉMONIT TIIMISSÄ TÄLLÄ HETKELLÄ

Meowth
Rakettiryhmästä poistumisen jälkeen Jessie, James ja Meowth kohtasivat Butchin tämän pyörittäessä puotiaan maalla. Tällöin Butch paljasti omistavansa Meowthin, joka muistuttaa hämmästyttävästi Meowthin entistä ihastusta, Meowzieta. Näinpä Meowth ihastui Butchin Meowthiin täysin vastaavalla lailla, ja sai Meowthia jopa harkitsemaan Rakettiryhmästä poistumista Butchin tapaan. Meowth jäikin hetkeksi Butchin puodille, kun Jessie ja James jatkoivat matkaansa yksinään. Myöhemmin Butchin Meowth kuitenkin osoitti ihastumista Persianiin, aivan kuten Meowziekin aikoinaan, jolloin Meowth havahtui ajatuksiinsa ja pysyikin edelleen Rakettiryhmässä, lähtien Jessien ja Jamesin perään. Butch ja tämän Meowth jäivät siis elämään rauhallista elämää landelle.
Ensiesiintyminen jaksossa: #1184: Farewell! The Wandering Team Rocket (Mestarimatkat-kausi)
Ei esitetty Suomessa


ENTISET POKÉMONIT

Primeape
Primeape on ensimmäinen yksinomaan Butchin omistama Pokémon. Se nähtiin ensimmäistä kertaa Johto-alueella, kun se otteli Ashin ja kumppaneiden Pokémoneja vastaan näiden yrittäessä tehdä Butchin ja Cassidyn touhuista lopun. Primeape on sisukas ja voimakas Pokémon, ja sillä on takataskussaan jokunen voitto paitsi sankareitamme, niin myös Jessietä ja Jamesia, vastaan. Useimmiten Primeape joutuu olemaan kuitenkin häviävä osapuoli. Tästä huolimatta se on silti tärkeä lisä Butchin joukkoon.
Ensiesiintyminen jaksossa: #159: The Fortune Hunters (The Johto Journeys-kausi)
Ei esitetty Suomessa


Hitmontop
Butch käytti Hitmontopiaan ensimmäisen kerran Johto-alueella. Professori Namba oli kehittänyt Pokémonien päähän asetettavan laitteen, jonka avulla Pokémonit sai vihastumaan ja tätä kautta yltämään huippuvahvuuksiinsa. Butch käytti laitetta Hitmontopiin ja laite auttoi sitä kasvattamaan voimansa maksimiin, ja siitä tuli miltei pysäyttämätön! Lopulta laite lakkasi toimimasta, ja Hitmontop oli jälleen normaali itsensä ja helposti päihitettävissä. Tämän episodin jälkeen Butch on käyttänyt Hitmontopia aktiivisesti, milloin laitteen kanssa ja milloin ilman. Se on selvää, että Hitmontop on ehdottomasti Butchin eniten käyttämä Pokémon, vaikka sen oikeat voimat ovat edelleen pienoinen mysteeri.
Ensiesiintyminen jaksossa: #222: The Mystery is History (Master Quest-kausi)
Ei esitetty Suomessa


Mightyena
Mightyena on ensimmäinen Butchin omistama Pokémon, joka on Hoenn-alueelta. Se tosin nähtiin ensiksi Kanto-alueella, kun Butch käytti sitä hyökätessään professori Oakin laboratorioon Pallet Townissa. Mightyena on aggressiivinen ja voimakastahtoinen Pokémon, joka osaa käyttää purukalustoaan varsin hyvin hyödykseen. Se on myös äärimmäisen nopealiikkeinen Pokémon. Mightyenan kestävyys on kuitenkin heikohkoa laatua, ja siksi se onkin usein kaatunut otteluissa alta aikayksikön.
Ensiesiintyminen jaksossa: Erikoisjakso: Oaknapped (Pokémon Chronicles-spesiaalit)
Ei esitetty Suomessa


Cloyster
Butch sai Cloysterin avukseen tehtävään pyydystää legendaarinen Moltres. Cloyster nähtiin vain pikaisesti, kun Butch käytti sitä Cassidyn Tentacruelin rinnalla ottelussa Moltresta vastaan, aikomuksenaan heikentää sitä niin, että he saisivat sen pyydystettyä. Lopulta Cloyster joutui kuitenkin Moltresta puolustavan Ritchien Pikachun sähköhyökkäysten kohteeksi ja joutui siten luopumaan leikistä. Cloysterin varsinaiset ottelutaidot ovat nopean debyyttinsä vuoksi jääneet pimentoon.
Ensiesiintyminen jaksossa: Erikoisakso: The Search for the Legend (Pokémon Chronicles-spesiaalit)
Ei esitetty Suomessa


Shuckle
Shuckle on Pokémon, jonka Butch otti mukaansa Sinnoh-alueelle. Vaikka Shuckle on tunnetusti heikko hyökkääjä, on se onnistunut pitämään pintansa monissa tukalissa tilanteissa huipputason puolustuksensa vuoksi. Sinnohissa Butch ja Cassidy suorittivat kyseenalaisia missioitaan, ja lopulta joutuivat otteluun Jessietä ja Jamesia vastaan. Butch lähetti Shucklen ottelemaan Jamesin Carnivinea vastaan, ja vaikka se pärjäsi aluksi hyvin, oli se lopulta alakynnessä. Ottelu jäi kuitenkin kesken, kun Ash ystävineen selvittivät tilanteen lennättämällä paitsi Butchin ja Cassidyn tiehensä, niin myös Jessien ja Jamesin.
Ensiesiintyminen jaksossa: #533: Pettävä hiekka! (Battle Dimension-kausi)


Drowzee
Drowzee on Butchin ja Cassidyn yhdessä nappaama Pokémon, johon törmättiin ensimmäistä kertaa Orange Islands -saaristossa. Butch ja Cassidy kuitenkin paljastivat, että he olivat varastaneet Drowzeen jo aiemmin - itseasiassa ensiesiintymisessään, jolloin he pyörittivät kyseenalaista kasvatuskeskusta Kanto-alueella. Tällä kertaa Drowzeeta ja sen psyykkisiä kykyjä käytettiin aivopesemään saaren kouluttajien Pokémonit niin, että ne tottelivat vain Butchin ja Cassidyn käskyjä. Ash ystävineen tekivät toiminnasta lopun, mutta Drowzeen kohtalo on jäänyt mysteeriksi. Se todennäköisesti palautettiin oikealle omistajalleen viranomaisten toimesta.
Ensiesiintyminen jaksossa: #088: Pikachu Re-Volts (The Adventures in the Orange Islands-kausi)
Ei esitetty Suomessa


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.