Televisio


James


ALKUPERÄINEN NIMI
コジロウ | Kojiro
ENSIESIINTYMINEN
Jakso #2: "Pokémon hädässä!"
KOTIKAUPUNKI
?, Kanto

James on peräisin hyvinvoivasta ja rikkaasta perheestä. Tämän vuoksi hänen haluttiin osallistuvan useisiin muodollisiin tilaisuuksiin, ja hänet melkein järjestettiin jopa naimisiin asti! James kyllästyi tällaiseen elämäntyyliin ja kaipasi seikkailua. Näinpä hän karkasi kotoaan jättäen entisen elämänsä taakseen.

Pian karkaamisensa jälkeen James päätyi opiskelemaan Pokémon Tech-kouluun, missä tapasi Jessien. Hän ei kuitenkaan pärjännyt koulussa ja lopulta jättäytyi pois yhdessä Jessien kanssa. Tämän jälkeen James liittyi Bridge Bike-jengiin yhdessä Jessien kanssa, mutta lopulta heidän kahden tiet erosivat. Myöhemmin James liittyi Rakettiryhmään, missä kohtasi Jessien uudelleen, ja tapasi uuden tuttavuuden: Meowthin. Yhdessä he muodostivat tunnetuimman osan Rakettiryhmää. Ryhmä on aktiivinen edelleen, vaikka joukon päämäärät ovatkin vaihdelleet useaan otteeseen.

Vaikka James onkin osa pahamaineista Rakettiryhmää, hän on erittäin herkkä ja huolehtivainen persoona, joka välittää paljon Pokémoneista ja kavereistaan, ja usein epäilee motiivejaan rikoksiinsa. James on kolmikosta alistuvaisin, ja päätyykin usein tekemään tahtomattaan erinäisiä asioita. James on kolmikosta tietäväisin, ja kantaa mukanaan usein joko kirjoja tai infokortteja, joissa kerrotaan Pokémoneista, niiden tavoista ja/tai käyttäytymisestä.

SAAVUTUKSET
James on rikollisuuden lomassa päässyt osallistumaan muutamiin leikkimielisiin kisoihin, joissa parhaiten on menestynyt Hoennin PokéRinger-kisassa sekä Pokémon-suunnistuskisassa. Lisäksi hän on auttanut Jessietä ansaitsemaan tarpeeksi kilpailuruusukkeita Suurjuhlia (Grand Festival) varten joko lainaamalla Pokémonejaan tai osallistumalla itse Jessien puolesta. Jamesilla on merkittävä pullonkorkki-kokoelma, jota voinee myös pitää melkoisena saavutuksena.

ALOLA
Alola Liiga ~ Top 8


POKÉMONIT TIIMISSÄ TÄLLÄ HETKELLÄ

Morpeko
Morpeko oli pitkään itsenäinen, villi Pokémon, johon Rakettiryhmä tutustui hieman vastentahtoisesti sähkörotan varastettua ja ahmittua joukon kaikki ruuat. Tuosta hetkestä lähtien Morpeko on ilmestynyt säännöllisesti Rakettiryhmän nurkkiin pyörimään, yleensä syömään jääkaapin tyhjäksi. Kun ruokaa ei ole, Morpeko muuttuu vihaiseen Hangry-muotoonsa, ja onpa usein Aura Wheel-hyökkäyksellään lennättänyt Rakettiryhmän kaukaisuuteen. Halusipa Rakettiryhmä sitä tai ei, Morpeko on päättänyt jäädä heidän tukikohtaansa oleskelemaan ja aiheuttamaan jengille harmaita hiuksia. Rakettiryhmä on myös hyödyntänyt Morpekon kykyjä, erityisesti ruokahalua, esimerkiksi syöntikilpailussa, jossa Morpeko iski silmänsä Goh:n Greedentiin ja valitsi tämän pahimmaksi kilpailijakseen. Eräänä päivänä Rakettiryhmä sai tarpeekseen Morpekon tempuista ja yrittivät juonia Goh:n pyydystämään sen pois heidän nurkistaan. Morpekon ollessa poissa, huomasikin James yllättäen kaipaavansa Pokémonia, ja lopulta heidän uudelleen kohdatessa, James pyydysti Morpekon pysyväksi osaksi joukkoaan. Vaikka Morpeko osaa raivostuttaa hullunhimoisella ahmimisellaan, on se ollut hyödyllinen osa Jamesin tiimiä ja Rakettiryhmän metkuja.
Ensiesiintyminen jaksossa: #1117: Itkupillin perässä! (Matkat-sarja -kausi)


Inkay
Rakettiryhmän ruokaillessa Lumiose Cityssä, yksinäinen Inkay ilmestyi ja varasti joukolta huomaamattomasti ruokaa ja nautiskeli sen pöydän alla. Myöhemmin sama Inkay ilmestyi, kun Rakettiryhmältä putosi voileipä kuumailmapallostaan. Inkay suihkutti mustettaan jengin päälle, jolloin James tahtoi tietää Pokémonista enemmän. Hän houkutteli sen ruualla lähemmäksi, jonka jälkeen yllättäen nappasi Inkayn Poképalloon, Jessien ja Meowthin ihmetykseksi. Inkay on ovela ja viekas Pokémon, joka rakastaa syömistä. Toisinaan rakkaus syöpöttelyyn voi käydä haitaksi, mutta muutoin Inkay on mallikas lisäys Rakettiryhmän riveihin. Ollessaan Jamesin ainoa Pokémon-pyydystys Kalos-alueela, Inkay kiintyi kouluttajaansa kovasti ja kaksikosta on sen myötä tullut miltei erottamaton.
Ensiesiintyminen jaksossa: #806: Kamppailu ilmaherruudesta! (XY-kausi)


Amoonguss
Giovannin Unova-alueen suunnitelmien mentyä mönkään, Rakettiryhmä palasi hetkellisesti tukikohtaansa Kanto-alueelle. Unova Liigan jälkeen Rakettiryhmä kuitenkin teki paluun Unova-alueen Decolore-saaristoon, jolloin James paljasti omistavansa Amoongussin. Amoonguss osaa useita hämääviä liikkeitä, kuten Stun Spore-hyökkäyksen, jonka suojissa Rakettiryhmä voi tehdä rikoksiaan katseilta suojassa. Amoonguss on osoittanut muutenkin olevansa melko voimakas Pokémon, päihittäen Ashin Pikachun ensiesiintymisessään ilman suurempia ongelmia. Amoonguss kokee kuitenkin yleensä saman kohtalon kuin muutkin "pahis"-Pokémonit, ja joutuu aina nielemään tappionsa "hyvää" vastaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #770: Uusia paikkoja, tuttuja kasvoja! (Seikkailut Unovassa ja kauempana-kausi)


Yamask
Unovassa touhutessaan James ja muu Rakettiryhmä miettivät seuraavaa siirtoaan valtaamassaan varastorakennuksessa. Samassa varastohuoneessa majaili yksinäinen Yamask, jonka James hoksasi olevan nälkäinen. Hän syötti sitä ja tästä iloisena Yamask ystävystyi Jamesin kanssa ja liittyi hänen joukkoonsa. Samalla Yamaskista tuli Jamesin ensimmäinen Pokémon-pyydystys Unova-alueella. Yamask oli pitkään ainoa Pokémon, jota James käytti Unova-alueella, ja tämän vuoksi sillä on takataskussaan paitsi paljon kokemusta, niin myös arvostusta kouluttajaansa kohtaan. Tästä huolimatta Yamaskilla on silti tapana hävitä taistelussa hyvää vastaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #684: Ottelua rakkaudesta hyönteistyyppeihin! (Black & White-kausi)


Carnivine
James oli pyydystänyt Carnivinen Sinnohin Great Marshilta ollessaan nuorempi, ja jättänyt sen sitten yhteen vanhempiensa loma-asunnoista, unohtaen Pokémonin sinne. Matkallaan Sinnohissa James saapui sattumalta samaiselle loma-asunnolle, josta löysi Carnivinen, ja päätti ottaa tämän seikkailulleen mukaansa. Kuten Jamesin muutamilla muilla Pokémoneilla oli tapana, myös Carnivine osoittaa hellyyttään hyökkäämällä Jamesin kimppuun tullessaan ulos Poképallosta. Carnivinesta tuli heti Jamesin käytetyin ottelu-Pokémon Sinnohissa, ja onpa se päässyt Jessien seurassa kokemaan myös Pokémon-kilpailujen huuman. Carnivinesta on ajan myötä tullut yksi Jamesin tunnusomaisimpia Pokémoneja.
Ensiesiintyminen jaksossa: #470: Eron kaksi astetta (Diamond and Pearl-kausi)


Mime Jr.
Kanton Battle Frontier-alueella matkatessaan, James oli saapunut yhteen vanhempiensa loma-asunnoista hoivaamaan tuolloin äkillisesti sairastunutta Chimechoaan. Asunnolla hän kohtasi paikan ylläpitäjien lisäksi Mime Jr:n, joka auttoi Jamesia saamaan Chimechon kuntoon. Chimechon tila kuitenkin paheni, ja Jamesin täytyi jättää se asunnolle tervehtymään ja jatkaa itse matkaansa. Mime Jr. tahtoi liittyä Jamesin joukkoon, ja pyydysti "itse itsensä" koskettamalla maahan pudonnutta Poképalloa. Näin se ikään kuin otti Chimechon paikan Jamesin tiimissä. Mime Jr:lla on tapana matkia Jamesin liikkeitä ja tuoda esiin tahatonta komiikkaa. Mime Jr. on myös päässyt osallistumaan Pokémon-kilpailuihin Jessien rinnalla. Mime Jr. osaa ovelasti käyttää edukseen "söpöyttään", ja on niillä avuin useasti huijannut hyviksiä Rakettiryhmän ansoihin.
Ensiesiintyminen jaksossa: #424: Kiltti pikku-James (Battle Frontier-kausi)


ENTISET POKÉMONIT

Mareanie
James kohtasi Mareanien ensimmäisen kerran etsiessään vesi-Pokémoneja Alolan rantavedessä. James piti päässään Corsolaa muistuttavaa kypärää, johon Mareanie hyökkäsi luullen sen olevan oikea Corsola. Tämän johdosta kypärä halkesi, täyttyi vedestä ja pakotti Jamesin rantaan. Rannalla Mareanie ilmestyi taas ja hyökkäsikin päistikkaa Jamesin päähän myrkkyhyökkäyksellään. Myrkytyksen johdosta Jamesin pää muutti väriään ja se alkoi muistuttaa Mareanien naamaa. Mareanie ihastui näkyyn, ja auttoi Jamesia - uutta kiinnostuksen kohdettaan - ottelemaan Ashin Pikachua ja Rowletia vastaan. Ottelu keskeytyi, mutta vaikuttuneena Mareanien kyvyistä, James pyysi sitä myöhemmin joukkoonsa, ja Mareanie ilmomielin suostui. Kuten monilla Jamesin aikaisemmin omistamilla Pokémoneilla, myös Mareaniella oli tapana osoittaa kiintymystään hyökkäämällä Jamesiin kiinni. Samalla se myrkytti Jamesin naaman, mikä sai sen muistuttamaan Mareanieta: näihin myrkyttyneisiin kasvoihin Mareanie oli täysin rakastunut, ja se lieneekin osasyy sen liittymiseen Jamesin joukkoon. Vaikka Mareanie osasi olla hieman hömelö, oli se silti taitava ottelemaan ja auttoi kuuliaisesti Jamesia Alolan metkuissaan. Mareanie osasi hyödyntää myös Rakettiryhmän haalimaa Darkinium Z-kristallia, jonka se saikin muistoksi Jamesilta, kun tämä jätti Mareanien Bewearin luokse poistuessaan Alolasta.
Ensiesiintyminen jaksossa: #955: Aurinko, suola, salaluola! (Sun & Moon-kausi)


Cacnea
James kohtasi Cacnean juuri saavuttuaan Hoenn-alueelle. Cacnea oli auttanut Jamesia aiemmin tämän ollessa Beedrill-parven hyökkäyksen kohteena. James antoi kiitollisuuden osoituksena Cacnealle pussillisen keksejä. Pussi oli kuitenkin kiinni. Myöhemmin James törmäsi Cacneaan uudestaan, jolloin huomasi keksipussin olevan edelleen kiinni: Cacnea ei ollut saanut sitä auki. James avasi pussin ja tarjosi Cacnealle keksin. Samalla James ehdotti Cacnealle paikkaa joukossaan, johon Cacnea ilomielin suostui. Cacnea oli Jamesin käytetyin Pokémon Hoenn-alueella, ja Carnivinen rinnalla myös Sinnohin alkutaipaleilla. Cacnealla oli tapana hyökätä Jamesin kimppuun tullessaan ulos Poképallosta satuttaen häntä piikeillään, vaikka todellisuudessa se halusi vain halata ja osoittaa kiintymystä. Myöhemmin Sinnohissa James kohtasi salipäällikkö Gardenian, jonka mukaan Cacneassa oli vielä paljon tutkimatonta potentiaalia. James ei mielestään osannut viedä Cacneaa seuraavalle asteelle, ja niinpä hän päätti jättää Cacnean Gardenian luokse harjoittelemaan ja vahvistumaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #282: Salametsästäjän jäljillä (Advanced-kausi)


Chimecho
James oli halunnut lapsesta asti oman Chimechon, ja törmäsi Fortree Cityn karnevaaleilla Magikarp-myyjään, joka myi "Chimechoja". Into pinkeänä James osti yhden vain huomatakseen sen olleen huijausta: se olikin Chimechoksi naamioitu Hoppip, joka lensi saman tien tiehensä. Pian tämän jälkeen, Jamesin suureksi iloksi, ihkaoikea Chimecho ilmestyi, ja James sai napattua sen tiimiinsä. Chimecho oli leikkisä Pokémon, jolla oli tapana kietoa häntänsä Jamesin pään ja silmien ympärille niin, että James ei nähnyt mitään. James palvoi Chimechoaan ja hoivasi tätä kuin vauvaa - James ei halunnut sen loukkaantuvan. Tämän takia Chimechoa nähtiin harvoin otteluissa, mutta Jessie käytti sitä muutaman kerran Pokémon-kilpailuissa. Kanto-alueella Chimecho sairastui pahasti, jolloin Jamesin oli jätettävä se paranemaan yhteen vanhempiensa omistamista loma-asunnoista.
Ensiesiintyminen jaksossa: #360: Ilmojen valtiaat (Advanced Challenge-kausi)


Growlithe (Growlie)
Growlie, Jamesin Growlithe, on ollut Jamesilla lapsesta asti ja onkin Jamesin ensimmäinen Pokémon. Tämän vuoksi Jamesilla ja Growliella on tavanomaisesta poikkeava ystävyyssuhde - kenties syvempi, kuin mitä Jamesilla on muiden Pokémoniensa kanssa. Kun James karkasi kotoaan, hän joutui jättämään Growlien taakseen, ja kenties tahtoikin näin. Growlie on nimittäin saanut elää herroiksi Jamesin rikkaiden vanhempien kartanossa, ja James tahtoo Growlielle ainoastaan kaikkea hyvää. Vaikka James onkin ollut kauan poissa, Growlie on pysynyt häntä kohtaan erityisen lojaalina: usein auttamassa Jamesin ongelmissa ja aina iloisena, kun James palaa hetkellisesti käymään kotonaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #048: Avioliitto kutsuu! (Indigo League-kausi)


Weezing & Koffing
Weezing kehittyi Jamesin Koffingista ja säilytti asemansa yhtenä Jamesin käytetyimpänä Pokémonina. Johto-alueella Weezingiä nähtiin vähemmän, mutta kyllä se sielläkin silloin tällöin pääsi esiin näyttämään kykyjään - joista yleisin oli sumuverho peittääkseen Rakettiryhmän pakoaikeet. Weezingin luonne kuitenkin koki kehityksen myötä muutoksen: aiemmasta pirteästä Pokémonista oli tullut hieman masentunut ja surumielinen Pokémon. Tästä huolimatta Weezing nautti olostaan täysin siemauksin Jamesin kanssa. Weezing oli erittäin tunteellinen Pokémon ja purskahti itkuun lukuisia kertoja, jolloin James pyrki parhaansa mukaan lohduttamaan tätä. Ollessaan Hoennissa, James luopui Weezingistä jättäen sen suojelemaan salametsästäjien tähtäimessä olevaa Koffing-joukkoa, antaen sen elämään enemmän tarkoitusta.
--29 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #031: Kuka diggaa Diglettejä? (Indigo League-kausi)
Koffing oli ensimmäinen Pokémon, joka nähtiin Jamesin omistuksessa. James oli saanut Koffingin aikanaan joululahjaksi, ja se oli Rakettiryhmän alkutaipaleella Jamesin käytetyin Pokémon. James käytti Koffingia usein Ashia vastaan otellessaan - huonolla menestyksellä. Koffing oli kuitenkin tärkeä osa Jamesin tiimiä ja aina reilu kouluttajaansa kohtaan, ja sen sumuverho oli oiva apukeino Rakettiryhmän tihutöissä. Koffing oli hieman hajamielinen, mutta sydämellinen Pokémon. Lopulta Koffing kehittyi Weezingiksi, kun James epätoivoisesti halusi sen kehittyvän.
Ensiesiintyminen jaksossa: #002: Pokémon hädässä! (Indigo League-kausi)


Victreebel & Weepinbell
Jamesin Victreebel kehittyi hänen Weepinbellistään. Victreebelistä tuli hetkessä yksi Jamesin ottelija-Pokémoneista, jota nähtiin eniten Johto-alueella. Victreebelillä oli Poképallosta ilmestyessään tapana kääntyä vastustajan sijaan Jamesin luokse puremaan tämän päätä, todennäköisesti osoittaakseen kiintymystään kouluttajaansa. Tämä olikin Victreebelin merkittävin tunnuspiirre, joka on löytänyt tiensä myös tähän päivään saakka Jamesin muiden Pokémonien käyttäytymisessä. Matkallaan Johto-alueella James kohtasi Magikarp-myyjän, joka tarjosi vaihtokauppaa: Jamesin Victreebelistä vastineeksi sen aiempi kehitysaste, Weepinbell. Jessie ja Meowth painostivat Jamesia suostumaan tarjoukseen, ja niin James lopulta tekikin - vaikkakin hieman empien. Ei kuitenkaan aikaakaan kun Jamesin uusi Weepinbell kehittyi Victreebeliksi ja kohtasi Jamesin aiemmin luopuneen, alkuperäisen Victreebelin. Nämä kaksi Victreebeliä yllättäen rakastuivat toisiinsa ja karkasivat metsään, unohtaen kouluttajansa olemassaolon ja jättäen hänet pysyvästi taakseen.
--??? jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #057: Kasvatuskeskuksen salaisuus (Indigo League-kausi)
Jamesin Weepinbellistä ei tiedetä paljoa. James pyydysti sen jossakin välissä ollessaan Kanto-alueella, mutta jätti sen miltei heti Pokémon-kasvatuskeskukseen. Kun James palasi keskukseen noutamaan Weepinbelliään, hän huomasi ilokseen sen kehittyneen Victreebeliksi, josta myöhemmin muodostui erittäin tärkeä osa Jamesin Pokémon-joukkoa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #057: Kasvatuskeskuksen salaisuus (Indigo League-kausi)


Gyarados & Magikarp
Gyarados kehittyi Jamesin Magikarpista, ja se oli Jamesin omistuksessa vain hetken aikaa. Kun James potkaisi Magikarpinsa lautalta veteen, se kehittyi Gyaradosiksi. Kaltoinkohtelusta kaunaa kantava Gyarados kehitti vesipyörteen, johon yhtyivät merestä löytyneet lajitoverit. Pyörre lennätti Rakettiryhmän tiehensä ja erotti Gyaradosin ja Jamesin toisistaan kenties ikiajoiksi.
--Alle 1 jakso-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #015: Kieroa peliä valtamerilaivalla! (Indigo League-kausi)
James osti Magikarpin St. Anne-laivalla olevalta Magikarp-myyjältä. Jamesille uskoteltiin, että hänelle ennestään tuntematon Magikarp oli harvinainen Pokémon, mutta James pettyi pahasti kun huomasi, ettei Magikarp osannut edes uida kunnolla - tämä osoittautuikin erityisen kohtalokkaaksi, kun laiva alkoi upota! Magikarpin mitättömistä uintiyrityksistä huolimatta Rakettiryhmä selvisi veden pinnalla olevalle lautalle. Magikarpin arvo laski pohjalukemiin, kun Meowth totesi, ettei sitä voi syödäkään. Pettyneenä ja vihastuneena James potkaisi Magikarpin veteen, jolloin se kehittyi Gyaradosiksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #015: Kieroa peliä valtamerilaivalla! (Indigo League-kausi)


MUUT POKÉMONIT

Hoppip
James kohtasi Hoennissa Magikarp-myyjän, joka (jälleen kerran) onnistui huijaamaan Jamesia. Nimittäin, James oli kauan halunnut itselleen Chimechon, ja osti sellaisen myyjältä - tai niin hän luuli. Chimecho olikin epäaito, sillä se osoittautui olevan maalattu Hoppip. Tyrmistyneenä tästä James ei tiennyt mitä tehdä, ja ennen kuin hän huomasikaan, Hoppip oli jo liidellyt pois. Onnekseen James ei ehtinyt murehtia menetystään kauan, kun oikea Chimecho ilmestyi ja lopulta liittyi Jamesin joukkoon.
Ensiesiintyminen jaksossa: #360: Ilmojen valtiaat (Advanced Challenge-kausi)


Victreebel & Weepinbell
Jamesin varsinaisen Victreebelin lisäksi James on omistanut toisen Victreebelin. Tämä Victreebel kehittyi Jamesin Weepinbellistä, jonka hän oli saanut vaihdettuaan alkuperäisen Victreebelinsä Magikarp-myyjän Weepinbelliin. Victreebel ei vetänyt vertoja Jamesin alkuperäiselle Victreebelille, ja viimeinen niitti oli Jessien kimppuun hyökkääminen: sillä se sinetöi kohtalonsa ja päätyi lentäen metsään. Siellä Victreebel kohtasi Jamesin alunperin luopuneen Victreebelin, johon rakastui. Lopulta nämä kaksi Victreebeliä karkasivat yhdessä metsään, unohtaen entisen kouluttajansa kokonaan.
--Alle 1 jakso-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #263: Here's Lookin' at You, Elekid (Master Quest-kausi)
Ei esitetty Suomessa
Tämä Weepinbell on toinen lajiaan, jonka James on omistanut. Tämän Weepinbellin James sai vaihdettuaan oman Victreebelinsä Magikarp-myyjän Weepinbelliin. James suostui vaihtokauppaan Jessien ja Meowthin painostuksesta, jotka perustelivat ajatustaan sillä verukkeella, että Rakettiryhmä voisi hyödyntää Weepinbellin Sweet Scent-kykyä. James onnistui hetkellisesti hyödyntämään Weepinbellin Sweet Scent-kykyä, mutta ei aikaakaan, kun se jo kehittyi Victreebeliksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #263: Here's Lookin' at You, Elekid (Master Quest-kausi)
Ei esitetty Suomessa


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.