Televisio


Jessie


ALKUPERÄINEN NIMI
ムサシ | Musashi
ENSIESIINTYMINEN
Jakso #2: "Pokémon hädässä!"
KOTIKAUPUNKI
?, Kanto

Jessie on peräisin pienestä perheestä. Hänen äitinsä, Miyamoto, oli Rakettiryhmän jäsen - hän katosi hoitaessaan tehtävää etsiä Mew. Jessie siirtyi asumaan köyhään sijaisperheeseen, kunnes hän lähti Pokémon-hoitokouluun. Sieltä hän tosin reputti, eikä päässyt koskaan valmistumaan. Hän kokeili opiskelua myös Pokémon Tech-koulussa, jossa tapasi Jamesin. Sielläkään eivät opinnot tuottaneet tulosta, ja myöhemmin, yhdessä Jamesin kanssa, Jessie liittyi Bridge Bike-jengiin. Jengin jälkeen Jessien ja Jamesin tiet erosivat, kunnes he kohtasivat toisensa jälleen liityttyään Rakettiryhmään.

Siitä lähtien Jessie on ollut aktiivisesti mukana Rakettiryhmässä, vaikka melkoisia esteitä on täytynyt ylittää. Jessie on selkeästi pienen ryhmänsä johtaja-asemassa, ja hänet usein nähdään komentelemassa Jamesia ja Meowthia. Pieniltä raivokohtauksilta on vaikea välttyä. Jessie on erittäin tarkka ulkonäöstään ja on toisinaan jopa pinnallinen. Jos joku haukkuu hänen ulkonäköään - tai vielä pahempaa: tuhoaa hänen hiuksensa - hän ajautuu silmittömän raivon valtaan.

Jessien ulkokuori on melko räväkkä ja raivoisa, mutta kyllä häneltä herkempikin puoli löytyy - varsinkin kun kyse on söpöistä Pokémoneista. Jessie pitää myös Pokémon-kilpailuista (Contest), joihin hän onkin osallistunut monta monituista kertaa. Hoennissa ja Kantossa voittoja ei juurikaan tullut, mutta Sinnohin kilpailuissa hän ylitti itsensä. Kalos-alueella Jessie otti osaa myös Pokémon-esittelyihin (Showcase) vaihtelevalla menestyksellä.

SAAVUTUKSET
Jessie on rikollisuuden lomassa ottanut aktiivisesti osaa Pokémon-kilpailuihin ja Pokémon-esittelyihin, sekä toisinaan kauneuskisoihin kohtalaisella menestyksellä.

SINNOH
Sinnoh Suurjuhla ~ Top 4
KALOS
Mestaritason esittely ~ Top 4
ALOLA
Alola Liiga ~ Top 16


POKÉMONIT TIIMISSÄ TÄLLÄ HETKELLÄ

Wobbuffet
Jessie sai Wobbuffetin vaihtamalla Lickitunginsa siihen - vahingossa. Wobbuffetin alkuperäinen omistaja, Benny, oli valmis vaihtamaan Pokémoninsa pois johonkin uuteen. Jessien hösellettyä vaihtomaatin kanssa hänen Lickitung-pallonsa joutui koneeseen ja hän sai vastineeksi, ja tietämättään, Wobbuffetin. Siitä lähtien Wobbuffetista on kuitenkin tullut Rakettiryhmän keulakuva - kuin neljäs jäsen ryhmään. Wobbuffetilla on tapana ilmestyä itsestään Poképallosta väärässä paikassa väärään aikaan, mikä saa Jessien tulistumaan. Tästä huolimatta Wobbuffet on Jessielle erittäin läheinen ja saa kadotessaan Jessien huolestumaan kovasti. Wobbuffet ottelee harvoin, mutta silloin kun se ottelee, se ei koskaan hyökkää ensin, vaan pelkästään puolustaa. Tämä ei kuitenkaan ole vaikuttanut ottelu- ja kilpailumenestykseen negatiivisesti - päinvastoin! Jessien lähtiessä Unovaan, jätti hän Wobbuffetin Rakettiryhmän tukikohtaan, mutta otti sen jälleen takaisin joukkoonsa Kalos-alueella, ja on pitänyt sen visusti mukanaan siitä lähtien.
Ensiesiintyminen jaksossa: #148: Tricks of the Trade (The Johto Journeys-kausi)
Ei esitetty Suomessa


Gourgeist
Tihutöidensä ohessa Jessie päätyi Gourgeist-festivaaliin, missä tapasi Kreivi Pumpkan. Mies omisti Pumpkaboon, joka oli erittäin rakastunut Jessien harvinaiseen, Super Size-kokoiseen Pumpkaboohon. Saadakseen Jessien Pokémonin itselleen Pumpka ehdottikin vaihtoa, jossa Jessie vaihtaisi Pumpkaboonsa miehen Mawileen. Jessie kieltäytyi ensin, kunnes muisti Mawilen pystyvän mega-evoluutioon, ja lopulta suostui vaihtoon. Jessien Pumpkaboo ärtyi kouluttajalleen, koska tämä suostui vaihtoon niin helposti. Vaihto suoritettiin, ja yllättäen Jessien Pumpkaboo - nyt siis Kreivi Pumpkalla - kehittyi Gourgeistiksi. Tämän nähtyään Jessie katui vaihtoa ja pyysi, josko osapuolet voisivat vaihtaa uudestaan päikseen. Count Pumpka suostui, koska tämän Pumpkaboo ei ollutkaan enää kiinnostunut juuri kehittyneestä Gourgeistista. Jessie sai omansa takaisin, tällä kertaa varttuneempana ja vahvempana Gourgeistina, ja edes Ashin Pikachulle häviäminen (jälleen kerran) ei Jessien mieltä lannistanut, sillä hän sai ystävänsä takaisin rinnalleen. Gourgeist pysyi Jessien ainoana Kalos-pyydystyksenä ja kaksikon välille on syntynyt katkeamaton side.
--70 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #885: Festivaalivaihtokauppa! Festivaalihyvästit? (Kalos-seikkailu -kausi)


Frillish
Kun Rakettiryhmän alkuperäiset Unovan suunnitelmat menivät puihin, palasivat he hetkellisesti Kanto-alueelle. Ei kuitenkaan aikaakaan, kun Jessie ja James palasivat takaisin Unovan Decolore-saaristoon häiritsemään Ashia ja Pikachua. Jessie paljasti haalineensa jossain vaiheessa mukaansa Frillishin, joka on oiva lisä pahamaineiseen jengiin. Frillish osaa hyödyntää useita erikoisia liikkeitä, ja esimerkiksi Mist-hyökkäyksen avulla Rakettiryhmä pystyy tekemään tuhojaan katseilta suojassa. Frillish on myös varsin ketterä liikkeissään. Kyvyistään huolimatta Frillish joutuu usein nielemään tappionsa otellessaan Ashin, tai muun "hyviksen", Pokémoneja vastaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #770: Uusia paikkoja, tuttuja kasvoja! (Seikkailut Unovassa ja kauempana-kausi)


Woobat
Woobat oli Jessien ensimmäinen pyydystys Unova-alueella. Varsinaista pyydystystä ei koskaan nähty, mutta Jessie nappasi Woobatin luolassa, jossa hän, James ja Meowth olivat näköpuheluyhteydessä Giovannin kanssa, miettimässä Rakettiryhmän seuraavaa liikettä. Jessie käytti uutta tiimiläistään pian tämän jälkeen ottelussa Ashia vastaan. Woobat oli Unovassa Jessien tunnusomaisin Pokémon, ja se oli kätevä apu Rakettiryhmän määrätyissä tehtävissä, paikantaen asioita yläilmoista tai pöläyttämällä hiekkaa niin, että ryhmä onnistui karkaamaan näkymättömästi tukalasta tilanteesta. Woobat on osoittanut olevansa myös melko voimakas ottelija, vaikka otteleekin loppujen lopuksi suhteellisen vähän - mutta harvoinpa paha voittaa hyvää vastaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #661: Tavatkaa Iris ja Axew! (Black & White-kausi)

Seviper
Seviper oli Jessien ensimmäinen Pokémon-pyydystys Hoenn-alueella. Jessie oli vaikuttunut Seviperin kyvyistä päihittää Ashin Treecko, ja halusi sen oitis itselleen. Seviper oli kuitenkin itsepäinen ja ennen kaikkea ovela, ja pääsi aina karkuun Jessieltä. Lopulta Jessie onnistui pyydystämään Seviperin, kun se haukkasi kunnon palan Jessien hiuksista ja tästäkös punatukka raivostui, nokittaen käärmeen omin kätösin ja lopulta pyydystäen sen. Seviper on ollut Jessien käytetyin Pokémon otteluissa ja Pokémon-kilpailuissa niin Hoennissa kuin Sinnohissakin. Jessiellä ja Seviperilla on viha-rakkaus-suhde, sillä molemmat ovat samankaltaisia jurrikoita. Yhdessä Jessie ja Seviper ovat silti verraton pari joiden välille on syntynyt syvä yhteys.
Ensiesiintyminen jaksossa: #284: Luottamuksen äärellä (Advanced-kausi)


Yanmega
Yanmega kehittyi nopeasti Jessien nappaamasta Yanmasta, koska se osasi jo valmiiksi, Jessien yllätykseksi, Ancient Power-liikkeen. Jessie käytti Yanmegaa usein Seviperin rinnalla ottelemiseen Sinnoh-alueella ja Yanmega osoittikin olevansa melkoinen sisupussi useissa eri tilanteissa. Yanmega oli myös erittäin tärkeä osa Jessien Pokémon-kilpailumenestystä, osaten useita näyttäviä ja ilmavia liikkeitä, joiden avulla Jessien onnistui kivuta useita kertoja kohti huippusijoituksia.
--Alle 1 jakso-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #548: Kerran varas, aina varas! (Battle Dimension-kausi)


ENTISET POKÉMONIT

Mimikyu
Jessie kohtasi villin Mimikyun Melemele-saarella, ja ihastui sen söpöyteen. Pyydystääkseen sen, Jessie komensi Meowthia ottelemaan sitä vastaan - huonoin tuloksin. Turhautuneena Meowth yritti repiä Mimikyun valeasua pois, mutta altistuikin kiroukselle ja tämän jälkeen tahtoi pysyä kaukana Pokémonista. Hälinän tiimellyksessä Ash ystävineen ilmestyivät paikalle, ja Pikachun nähdessään Mimikyun valtasi raivo. Se osoitti suurta inhoa ja vihaa Pikachua kohtaan ja alkoi otella sitä vastaan. Mimikyu hyväksyi myös yhteistyön Rakettiryhmän kanssa huomatessaan Pikachun olevankin heidänkin tähtäimessä. Ennen kuin ottelu ehti kunnolla alkaakaan, Rakettiryhmä liukeni paikalta, mukanaan Mimikyu. Pian tämän jälkeen Jessie yritti pyydystää Mimikyuta erilaisiin Poképalloihin, mutta vasta Luxury Balliin Pokémon suostui asettumaan. Vaikka Jessie oli Mimikyun kouluttaja, Mimikyu teki usein vain niin kuin itse tahtoi, eikä kuunnellut Jessien käskyjä. Aina nähdessään Pikachun, se halusi otella sitä vastaan, ja mitään muita Pokémoneja vastaan otteleminen ei tullut kuuloonkaan. Tämä oli joskus hyödyksi, joskus haitaksi. Mimikyu viihtyi usein omissa oloissaan ulkona Poképallostaan, ja Jessien oli vaikea pitää sitä kurissa. Mimikyun viha Pikachua kohtaan, sen mysteerinen valeasu (ja mitä sen alla on), sekä epämääräinen käyttäytyminen sai monet, kuten Meowthin, pelkäämään sitä. Kun Jessien oli aika poistua Alolasta, jätti hän jäähyväiset Mimikyulle, joka jäi jatkamaan elämäänsä Bewearin luokse.
Ensiesiintyminen jaksossa: #946: Dex täyteen! (Sun & Moon-kausi)


Mawile
Mawile oli Jessien omistuksessa vain hetken aikaa. Se kuului alunperin Kreivi Pumpkalle. Jessien Pumpkaboon nähdessään Pumpka toivoi siitä kumppania omalle Pumpkaboolleen. Jessietä puolestaan kiehtoi Mawilen mahdollisuus mega-evoluutioon, ja suostui nopeasti vaihtoon. Näin ollen Jessie luopui Pumpkaboostaan ja sai vastineeksi Mawilen. Nähdessään kuitenkin Pumpkaboonsa kehittyvän vaihdon jälkeen Gourgeistiksi, Jessie katui päätöstään ja pyysi takaisinvaihtoa. Pumpka suostui, koska juuri kehittynyt Gourgeist ei enää kiinnostanutkaan kreivin omaa Pumpkaboota. Näin ollen Mawile päätyi takaisin alkuperäiselle omistajalleen eikä viihtynyt Jessien seurassa kuin pienen tovin - ja Jessie sai Gourgeistin takaisin joukkoonsa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #885: Festivaalivaihtokauppa! Festivaalihyvästit? (Kalos-seikkailu -kausi)


Pumpkaboo
Pumpkaboon pyydystäminen tapahtui Jessieltä varsin ekstempore-tyyliin: yhtäkkisesti Jessie kompastui Pumpkaboohon sen ilmestyessä maan alta, ja pian se alkoi ampua valonsäteitä kehostaan kohti lepoaan häiritsevää Rakettiryhmää. James ehti hädin tuskin skannata ihmeellisen Pokémonin tietoja, kun Jessie jo heitti Poképallon Pumpkaboota kohti ja sai sen pyydystettyä. Koska Pumpkaboo oli tuolloin uusi lisäys Jessien tiimiin, sen todelliset vahvuudet jäivät pitkään pimentoon. Ajan myötä se osoitti olevansa osaava ottelija, ja se keskittyi käyttämään usein eritoten puolustavia hyökkäyksiä, jotka olivatkin tarpeen Ashia ja tämän ystäviä vastaan otellessa. Myöhemmässä vaiheessa Pumpkaboo kehittyi Gourgeistiksi kesken Gourgeist-festivaalin, Jessien vaihtaessa Pokémoninsa Kreivi Pumpkan kanssa, ja vaihdettuaan sitten vielä takaisin päikseen.
Ensiesiintyminen jaksossa: #814: Bambumetsässä kuhisee! (XY-kausi)


Yanma
Jessie pyydysti (tai oikeastaan varasti) Yanman helposti, kun Tyler-niminen uusi kouluttaja oli jo heikentänyt sen aikomuksenaan napata sen. Jessie kirmasi väliin, heitti Poképallon ja Yanma jäi haaviin - Tyler puolestaan jäi nuolemaan näppejään. Jessie oli iloinen varkauksestaan, ja lähetti Yanman pomollensa, Giovannille. Giovanni ei kuitenkaan ollut tyytyväinen Jessien nappaamaan Pokémoniin, ja niinpä Yanma palautettiin Jessielle. Jessie oli ensin tyrmistynyt hylkäyksestä, sillä vihdoin Rakettiryhmällä olisi ollut jotain konkreettista näyttää pomollensa. Päästyään yli pettymyksestä, Jessie päätti lopulta pitää Yanman itsellään ja kouluttaa sitä. Vain pieni tovi myöhemmin, kun Yanma suoritti Jessien yllätykseksi Ancient Power -liikkeen, se kehittyikin jo Yanmegaksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #548: Kerran varas, aina varas! (Battle Dimension-kausi)


Dustox, Cascoon & Wurmple
Dustox kehittyi Jessien Cascoonista. Jessie oli koko ajan luullut omistaneensa Silcoonin, ja näin ollen oletti sen kehittyvän lopulta Beautiflyksi, kuten Maylla. Tämän vuoksi Jessie oli aluksi pettynyt, kun saikin Dustoxin. Pian Jessie kuitenkin yllätti kaikki sanomalla pitävänsä Dustoxista vielä enemmän kuin Beautiflysta. Dustox oli Jessien käytetyin kilpailu-Pokémon, mutta pääsi toisinaan näyttämään voimiaan myös tavallisissa Pokémon-otteluissa. Jessie voitti Dustoxin avulla ensimmäisen virallisen ruusukkeensa, ja sitoikin tämän kunniaksi Dustoxin tuntosarviin rusetit, jotka Dustoxilla on todennäköisesti edelleen yllään. Pitkän yhteisen seikkailun jälkeen Jessie päätti luopua Dustoxista, antaen tämän jatkaa omaa elämäänsä löydettyään rakkauden toisen Dustoxin kanssa.
--10 jaksoa-->--4 jaksoa->
Ensiesiintyminen jaksossa: #304: Seeing Is Believing! (Advanced-kausi)
Ei esitetty Suomessa
Cascoon kehittyi Jessien Wurmplesta samaan aikaan kun Mayn Wurmple kehittyi Silcooniksi. Jessie erehtyi luulemaan Cascooniaan pitkäksi aikaa Silcooniksi, ja näin ollen elätteli toiveita sen kehittyvän Beautiflyksi. Jessie piti hyvää huolta Cascoonistaan, kunnes ottelussa Ashia vastaan, Cascoon kehittyikin Dustoxiksi hieman sen jälkeen, kun Mayn Silcoon kehittyi Beautiflyksi. Kehittymisen myötä Jessielle viimein selvisi, ettei Cascoon ollutkaan Silcoon ensinkään - Jessie ei kuitenkaan pettynyt lainkaan, vaan vallan iloitsi uutisesta.
--10 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #300: Corphish kuivalla maalla (Advanced-kausi)
Jessie pyydysti Wurmplen samoihin aikoihin kuin May pyydysti oman vastaavansa. Jessie oli vahvasti päättäväinen saadakseen itselleen Wurmplen ja kehittävän sen lopulta Beautiflyksi asti - aivan kuin Maylla. Alkuvaikeuksien jälkeen Jessie onnistui pyydystämään Wurmplensa roikkuessaan oksassa kallion kielekkeellä. Jessien Wurmple oli hiljaisempi ja rauhallisempi kuin Mayn Wurmple, mutta muuten miltei identtinen lajitoverinsa kanssa - tämän vuoksi kahden mato-Pokémonin erottaminen toisistaan saattoi olla joskus hieman hankalaa. Hitaan startin jälkeen Wurmple sai tarpeeksi kokemusta kehittyäkseen Cascooniksi (jonka Jessie uskoi aluksi olevan Silcoon).
Ensiesiintyminen jaksossa: #290: Wurmple mielessäin (Advanced-kausi)


Arbok & Ekans
Arbok kehittyi Ekansista, ja oli yksi Jessien yleisimmistä ja käytetyimmistä ottelu-Pokémoneista. Jessien ja Arbokin välillä oli syvä side, ja Arbok teki kaikkensa miellyttääkseen kouluttajaansa. Arbok itse osasi olla raivokas ja itsepäinen kuten omistajansa, mutta omasi myös herkemmän puolen. Vaikka Arbok harvoin pärjäsi taistelussa "hyvää vastaan", todisti se silti olevansa sisukas Pokémon, ja käytti suurta kokoaan ja teräviä hampaitaan usein hyödykseen. Arbok oli myös melko tunteellinen Pokémon, ja yhdessä Jamesin Weezingin kanssa se saattoi pillittää tuon tuostakin, ilman kummempaa syytä. Hoenn-alueella Jessie päätti luopua Arbokista ja jättää sen suojelemaan salametsästäjien uhkaamaa Ekans-joukkoa.
--29 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #031: Kuka diggaa Diglettejä? (Indigo League-kausi)
Ekans oli Jessien ensimmäinen Pokémon, jonka hän oli aikoinaan saanut lahjaksi tuntemattomalta taholta. Ekans oli lojaali Pokémon, joka totteli tarkasti Jessien raivoisia käskyjä ja toisinaan käyttäytyi itsekin raivokkaasti. Silloin tällöin Ekansista tosin nähtiin myös hellä ja ystävällinenkin puoli. Jessie käytti Ekansia miltei taukoamatta otteluissaan, erityisesti Kanto-alueella, ja siitä muodostui yksi Jessien tunnusomaisimmista Pokémoneista. Kaiken tämän kokemuksen avulla Ekans kehittyi Arbokiksi melko nopeasti, Jessien suureksi iloksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #002: Pokémon hädässä! (Indigo League-kausi)


Lickitung
Jessie pyydysti vihoissaan ja ehkä vähän vahingossakin Lickitungin, joka oli syönyt kaikki Rakettiryhmän ruuat. Vaikka Lickitungin pyydystäminen ei alunperin ollut tarkoitusperäistä, tuli siitä hetkessä yksi Jessien voimapesäkkeistä. Tästä huolimatta Jessie käytti Lickitungia todella harvoin, mutta niinä muutamina kertoina, kun se oli esillä, pystyi se osoittamaan voimakkuutensa leikiten. Lickitung oli hieman tottelematon Pokémon, mutta piti silti kouluttajastaan, ja usein nuolaisikin Jessietä mojovasti massiivisella kielellään osoittaakseen kiintymystä. Myöhemmin, eräässä Pokémon-tapahtumassa, Jessie pudotti vahingossa Lickitungin Poképallon vaihtokoneeseen samaan aikaan, kun Benny-niminen poika asetti Wobbuffetin pallon koneeseen. Jessie tajusi tapahtuneen vasta myöhemmin, kun hänen aikomuksenaan oli lähettää Lickitung otteluun, mutta tilalla olikin Wobbuffet. Vaikka Jessie oli aluksi hämillään, hän tyytyi uuteen Wobbufetiinsa, ja ajatteli Lickitunginsa nauttivan elämästään uuden kouluttajan kanssa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #052: Prinsessat nokakkain (Indigo League-kausi)


MUUT POKÉMONIT

Magikarp
Hoennissa Rakettiryhmä onnistui varastamaan viattoman Spoinkin helmen. Varastamisen jälkeen Rakettiryhmä kohtasi Magikarp-myyjän, joka kiinnostui helmestä. Vaikka yleensä James lankeaa myyjän metkuihin, niin tällä kertaa Jessietä höynäytettiin, ja hän päätyi vaihtamaan Spoinkin helmen Feebas-Pokémoniin - tai niin hän luuli. Innoissaan uudesta lisäyksestään ja mahdollisuudesta kehittää kala myöhemmin Miloticiksi, Jessie antoi Feebasin uida läheisessä järvessä. Tällöin Feebas paljastuikin olevan naamioitu Magikarp, kun sen päällä ollut maali liukeni pois veteen. Tulistunut Jessie lähti Magikarp-myyjän perään, mutta törmäsikin Ashiin ja kumppaneihin kesken matkan ja päätyi otteluun. Ottelun aikana sekä Magikarp-myyjä että Magikarp ehtivät karata tiehensä, eikä Jessielle jäänyt tapauksesta käteen yhtikäs mitään.
Ensiesiintyminen jaksossa: #355: Spoinkin parhaat ystävät (Advanced Challenge-kausi)


Shellder
Matkallaan Kantossa Giovanni oli käskenyt Rakettiryhmää kaivamaan simpukoita rannalta. James kohtasi rannalla villin Shellderin, jonka tainnutti Weezinginsä avulla aikomuksenaan napata se. Jessie ehti kuitenkin ensin, ja jo valmiiksi väsynyt Shellder jäi heti Poképalloon, Jamesin ärtymykseksi. Myöhemmin Jessie ja James saivat ajatuksen napata rannalla labraansa pitävän professori Westwoodin Pokémonit, mutta hän omistikin vain yhden Slowpoken. Jessie muisti Slowpoken kehittyvän Slowbroksi Shellderin avulla, ja ajatteli Slowbron olevan arvokkaampi Giovannin silmissä. Näinpä hän lähetti Shellderinsä ulos, jotta se tarraisi Slowpoken häntään saadakseen sen kehittymään. Monen yrityksen jälkeen Shellder puraisi Slowpokea hännästä, jolloin tämä lopulta kehittyi Slowbroksi. Jessie yritti napata Slowbron "takaisin itselleen", mutta tämä lennättikin Rakettiryhmän tiehensä. Näin ollen Shellder päätyi lopulta jäämään Slowbron häntään kiinni ja Rakettiryhmän suunnitelmat vesittyivät jälleen kerran.
Ensiesiintyminen jaksossa: #068: Evoluutiomysteeri (Indigo League-kausi)


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.