Televisio


Professori Samuel Oak


ALKUPERÄINEN NIMI
オーキド•ユキナリ博士 | Dr. Yukinari Okido
ENSIESIINTYMINEN
Jakso #1: "Pokémon! Minä valitsen sinut!"
KOTIKAUPUNKI
Pallet Town, Kanto

Professori Samuel Oak on Pallet Townin johtava Pokémon-asiantuntija. Hän asustaa laboratoriossaan Pallet Townissa ja pitää huolta useiden kouluttajien Pokémoneista, myös Ashin Pokémoneista. Professori Oak on erikoistunut tarkastelemaan ihmisten ja Pokémonien välistä yhteyttä ja sitä, kuinka kouluttajat kommunikoivat Pokémoniensa kanssa.

Professori Oak aloitti matkansa tavallisena Pokémon-kouluttajana, mutta jo silloin tarkasteli Pokémonien ominaispiirteitä ja saattoi piirtää näitä muistiin. Ollessaan 10-vuotias, professori Oak kohtasi Celebin, jonka kanssa koki aikamatkailun ihmeen. Tämän jälkeen hän luopui Pokémon-kouluttajuudesta ja ryhtyi Pokémon-tutkijaksi, lopulta asettuen Pallet Towniin ja perustaen perheen sinne. Gary Oak on professori Oakin lapsenlapsi, ja vaikka Oak toivoo Garylle aina kaikkea hyvää, tuppaa hän silti viettämään Ashin kanssa enemmän aikaa.

Professori Oak on arvostettu ja tunnettu Pokémon-tutkija, ja hänen tietämystään kunnioitetaan. Toisinaan professori Oak saattaa käydä hajamieliseksi ja hölmöksi, erityisesti silloin, kun hän on päättänyt kokeilla jotain uutta, hänelle ennestään tuntematonta asiaa.

SAAVUTUKSET
Professori Oak on tunnettu ja arvostettu tutkija Kanto-alueella. Hän on saavuttanut miltei legendaarisen aseman Pokémon-tutkijoiden ja -professoreiden joukossa.


POKÉMONIT TIIMISSÄ TÄLLÄ HETKELLÄ

Rotom
Professor Oak saapui Decolore-saaristoon tapaamaan Ashia ja tämän ystäviä, ja kertoi heille, että tahtoi pyydystää Rotomin tutkiakseen sen kykyjä, ominaisuuksia ja muodonmuutosta. Lähistöllä olevat hylätyt kodinkonelaitteet houkuttelivat luokseen kolme Rotomia, Oakin suureksi iloksi. Professori Oak epäonnistui ensimmäisessä pyydystysaikeessaan, ja kaiken kukkuraksi Rakettiryhmä saapui paikalle häiriköimään - tuttuun tapaansa. Pahamaineinen jengi nappasi yhden Rotomin mukaansa, mutta professori Oakin onnistui pelastaa tämä yksilö yhdessä Ashin kanssa. Tapahtuman jälkeen Rotom liittyi ilomielin vapaaehtoisesti pelastajansa Oakin joukkoon. Se tykästyi nopeasti uuteen omistajaansa, ja antaakin Oakille näpäköitä sähköiskuja osoittaakseen kiintymyksensä. Rotom oli alunperin Oakin tutkimuskohde, mutta siitä muodostui vähitellen professorin apulainen, joka auttaa parhaansa mukaan tutkinnoissa ja opetustuokioissa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #789: Napatapa Rotom! (Seikkailut Unovassa ja kauempana-kausi)


Dragonite
Dragonite on professori Oakin "ässä hihassa"-Pokémon ja varsinainen voimapesäke. Se nähtiin kaikkien yllätykseksi ensimmäistä kertaa, kun Ash ystävineen - sekä Oak - kutsuttiin katsomaan Dr. Yungin luomia Mirage-Pokémoneja. Professori Oak aavisteli ongelmia syntyvän, joten hän otti Dragoniten kaiken varalta mukaansa. Ja ongelmia tosiaan syntyi: Dr. Yungin luoma Mirage-Mewtwo kasvoi turhan voimakkaaksi ja alkoi rettelöidä, joten professori Oak lähetti Dragoniten otteluun ylivoimaista kuvajaista vastaan. Vaikka Dragonite on erittäin vahva Pokémon, Mirage-Mewtwo oli sille liian vahva vastus ja lopulta se hävisi taistelunsa. Häviöstään huolimatta Dragonite osoitti olevansa varsinainen vastus, jota ei parane aliarvioida.
Ensiesiintyminen jaksossa: Erikoisjakso: Mirage-Pokémonien herra (lyhytelokuva)


Pidgey
Professori Oakin Pidgey nähtiin ensimmäistä kertaa, kun hän käytti sitä ottelussa Rakettiryhmää vastaan Johto-alueella. James oli tuolloin naamioitunut professori Oakiksi varastaakseen itselleen ja jäsentovereilleen ruokaa, ja lurjus oli paljastettava keinolla millä hyvänsä. Pienen mutta piskuisen Pidgeyn avulla tämä toteutuikin. Pidgeytä käyttämällä professori Oak antoi myös oppitunnin: Pokémonin koko ei vaikuta sen voimiin, ja Pidgey oli loistava esimerkki tästä, päihittäen Rakettiryhmän leikiten, vaikka onkin kooltaan varsin piskuinen. Tuon esiintymisen jälkeen Pidgeytä ei ole juurikaan nähty, mutta se lienee edelleen professorin omistuksessa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #247: Will the Real Oak Please Stand Up? (Master Quest-kausi)
Ei esitetty Suomessa


ENTISET POKÉMONIT

Charmeleon
Ollessaan nuori, professori Oak näytti omistaneen Charmeleonin. Kohdattuaan Celebin ja matkustaessa tämän kanssa läpi aikojen, professori Oak törmäsi pahikseen, Iron Masked Marauderiin, joka tahtoi napata Celebin itselleen. Oak käytti Charmeleoniaan ottelussa vihollista vastaan puolustaakseen uutta ystäväänsä Celebiä, ja Charmeleon oli ottelussa voitokas, päihittäen Sneaselin. Tämä esiintyminen tapahtui kuitenkin ajassa yli 40 vuotta sitten, eikä Charmeleonin nykyisestä olinpaikasta tai mahdollisesta olemassaolosta tiedetä tällä hetkellä mitään. Oletettavaa tosin lienee se, että Oak ei enää omista Charmeleonia.
Ensiesiintyminen: Pokémon 4ever - Matka aikojen halki (elokuva)


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.