Televisio


Sakura


ALKUPERÄINEN NIMI
サクラ | Sakura
ENSIESIINTYMINEN
Jakso #185: "Kovaa teetä"
KOTIKAUPUNKI
Ecruteak City, Johto

Sakura on Pokémon-kouluttaja Johto-alueen Ecruteak Citystä. Sakura kohdattiin ensimmäisen kerran, kun Misty äkkäsi Sakuran omistaman, eksyneen Eeveen. Palautettua Pokémonin omistajalleen, Misty, Ash ja Brock tekivät parempaa tuttavuutta Sakuran kanssa.

Sakura siskoineen muodostaa Johton tunnetut Kimono-siskokset (Kimono Sisters). Sakura on sisaruksista nuorin, ja siksi erityisesti Misty löysi yhteisen sävelen uuden ystävänsä kanssa, sillä hän tietää miltä tuntuu olla sisaruskatraan kuopus. Siskojensa valvovien silmien alla Sakura on omaksunut hänelle asetettuja odotuksia ja tapoja aina teehetkistä tanssiesityksiin ja asunvaihtoihin asti. Vaikka Sakura kunnioittaa perinteitään ja velvollisuuksiaan, on hänellä palava halu myös kokeilla tyypillisen Pokémon-kouluttajan elämää, ja hän jopa harkitsi Ashin seuraan liittymistä päästäkseen näkemään enemmän maailmaa. Sakura kuitenkin koki, että hänen on parempi pysytellä vielä kotonaan paitsi pohtiaakseen asiaa lisää, niin myös vahvistuakseen Eeveensä kanssa. Vahvistumista edesauttoivat harjoitusottelut Ashia ja Mistya vastaan.

Myöhemmässä vaiheessa Sakura oli saanut siskoiltaan luvan jättäytyä Kimono-siskosten menoista, päästen irtautumaan hieman koruttomasta arjestaan kohti uusia tuulia. Hän paljasti lähteneensä omalle seikkailulleen haastamaan salipäälliköitä ja ansaitsemaan salimerkkejä.

SAAVUTUKSET
JOHTO
---


POKÉMONIT TIIMISSÄ TÄLLÄ HETKELLÄ

Espeon
Kun Ash ystävineen saapuivat uusintakäynnille Ecruteak Cityyn, kohtasivat he ystävänsä Sakuran ja tämän Eeveestä kehittyneen Espeonin. Kehittymisen jälkeen Espeon paitsi täydensi Kimono-siskosten "eeveelution"-kokoelman, niin se myös näytti selvästi vahvistuneensa ja itsenäistyneensä. Sakura käytti Espeonia ottelussa Mistyn Corsolaa vastaan, ja se pisti hyvin kampoihin, vaikka lopulta hävisikin. Todelliset kyntensä se näytti ottelussa häiriköimään tullutta Rakettiryhmää vastaan. Sakuran ja Espeonin välinen vahva side auttoi antamaan Sakuralle itsevarmuutta lähteä omalle seikkailulleen haastamaan salipäälliköitä. Matkallaan hän saapui Cerulean Cityyn ja tahtoi haastaa Mistyn saliotteluun ansaitakseen Cascade-salimerkin. Pienten kommellusten jälkeen Sakura onnistui tavoitteessaan, ja yhdessä Espeonin kanssa hänestä on tuleva vielä varteenotettava kouluttaja.
--Vähintään 43 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #228: Espeon, Not Included (Master Quest-kausi)
Ei esitetty Suomessa


Beautifly
Sakuran Beautifly nähtiin ensimmäisen kerran, kun Sakura matkusti Kanto-alueella tavoitteenaan haastaa Misty Cerulean Cityssa ja ansaita häneltä salimerkki. Salimerkit olivatkin yllättäen loppu, ja niinpä Sakura ja Misty lähtivät läheiseen kylään hakemaan niitä lisää. Kaikki merkit osoittautuivat kuitenkin hävinneen - joku oli varastanut ne kaikki. Tuolloin Sakura toi esiin uutukaisen Beautiflynsa auttamaan syypäiden etsimisessä. Beautifly tekikin työtä käskettyä, ja salimerkit saatiin takaisin. Beautiflyn esiintyminen oli varsin nopea, eikä se käyttänyt lainkaan hyökkäyksiä, joten sen varsinaiset taidot ja persoonallisuus ovat edelleen kysymysmerkki.
Ensiesiintyminen jaksossa: Erikoisjakso: The Blue Badge of Courage (Pokémon Chronicles-spesiaalit)
Ei esitetty Suomessa


ENTISET POKÉMONIT

Eevee
Eevee oli Sakuran ensimmäinen Pokémon, jonka hän omisti Kimono-siskoille tyypilliseen tapaan. Toisin kuin siskojensa Pokémonit, Sakuran Eevee ei ollut vielä kehittynyt viimeiseen muotoonsa, ja hän pohtikin usein, mikähän siitä mahtaa vielä kehittyä. Ensiesiintymisessään Eevee osoitti uteliaan luonteensa karatessaan kouluttajaltaan näkemään enemmän ympäristöään, päätyen lopulta Mistyn syliin. Misty palautti Eeveen Sakuralle, joka myöhemmin käytti Pokémoniaan ottelussa Rakettiryhmää vastaan. Eeveestä ei tosin ollut juurikaan vastusta sen kouluttamattomuuden vuoksi. Tuon jälkeen Sakura otti asiaksi vahvistaa paitsi itseään, niin myös Eeveetä - ja seuraavaan esiintymiseensä mennessä Eevee olikin jo kehittynyt Espeoniksi, samalla täydentäen Kimono-siskosten "eeveelution"-kokoonpanon täydelliseksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #185: Kovaa teetä (Johto League Champions-kausi)


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.