Televisio


May


ALKUPERÄINEN NIMI
ハルカ | Haruka
ENSIESIINTYMINEN
Jakso #277: "Matkalle näytöstyyliin"
KOTIKAUPUNKI
Petalburg City, Hoenn

May aloitti seikkailunsa Hoenn-alueella, kun hänen isänsä Norman patisti hänet lähtemään näkemään maailmaa. Aluksi May ei ollut yhtään innostunut Pokémoneista, vaan meni matkalle ihan vain seikkailumielellä pääosin itsensä kehittämisen vuoksi (ja todennäköisesti taustalla oli myös hänen isänsä tahto). Mayn tutustui vahingon kautta Ashiin: Mayn pyörä tuhoutui Pikachun ukkosiskussa. Joutuessaan jatkamaan seikkailuaan jalan, May liittyi Ashin joukkoon. Hän sai professori Birchilta Torchicin aloitus-Pokémonikseen.

Mayn oli alunperin tarkoitus otella Ashin tavoin Hoennin salipäälliköitä vastaan ja kerätä salimerkkejä, mutta huomasi myöhemmin, että hän oli enemmän kiinnostunut Pokémon-kilpailuista (Contest). Kilpailuista hän löysi todellisen intohimonsa ja niinpä Pokémonien kouluttaminen painottuikin pelkästään niissä menestymiseen. Tämän innostuksen kautta May on voittanut monia kilpailuja, mutta samalla hankkinut itselleen monia kilpailijoita.

May on herttainen ja ystävällinen tyttö, mutta joskus myös hieman hajamielinen ja edelleen hieman naiivi Pokémoneja kohtaan. Silti hän tulee toimeen Pokémonien kanssa ja on ystävystynyt useiden kanssa, kuten legendaarisen Manaphyn kanssa. Toisinaan hänestä nähdään myös räväkämpi puoli, esimerkiksi kinastellessaan veljensä Maxin kanssa.

SAAVUTUKSET
HOENN
Hoenn Suurjuhla ~ Top 8
KANTO
Kanto Suurjuhla ~ Top 4
JOHTO
---


POKÉMONIT TIIMISSÄ TÄLLÄ HETKELLÄ

Blaziken
Blaziken kehittyi Mayn Combuskenista otellessaan Rakettiryhmää vastaan Mayn osallistuman Pokémon-kilpailun väliajalla. Blaziken on ehdottomasti Mayn vahvimpia Pokémoneja saamansa runsaan kokemuksen takia. May onkin käyttänyt Blazikenia useissa vaativissa otteluissa, muun muassa Ashin Sceptilea vastaan. Lisäksi May on suunnitellut käyttävänsä Blazikenia tulevissa Pokémon-kilpailuissa, joissa sen menestys on varmasti taattu kokemuksensa vuoksi. Koska Blaziken on kehittynyt Mayn aloitus-Pokémonista, on se ollut Mayn seurana pisimmän aikaa, ja sillä ja Maylla syvä ja katkeamaton ystävyyssuhde ja luottamus toisiinsa.
--81 jaksoa-->--109 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #467: Täydeltä laidalta (Battle Frontier-kausi)


Glaceon
Glaceon kehittyi Mayn Eeveestä, kun May vieraili Sinnoh-alueella. Kehittymistä ei varsinaisesti nähty, mutta Mayn kertomuksen mukaan hänen Eeveensä kehittyi Snowpoint Cityn Ice Rockin läheisyydessä. Myöhemmin May tapasi Ashin kumppaneineen Sinnohissa, ja osallistui Glaceonilla Wallace Cup -kilpailuun. Glaceon auttoi Mayta selviytymään finaaliin asti. Finaalissa Glaceon kuitenkin hävisi Dawnin Piplupille. Ottelu oli varsin tiukka, ja May hävisi vain muutamalla pisteellä. Näin ollen Glaceonia ei kannata aliarvioida. Kehittymisen myötä Glaceonista muodostui Eeveetä itsevarmempi ja hyökkäävämpi Pokémon, joka tahtoo määrätietoisesti menestyä kouluttajansa rinnalla.
--Vähintään 110 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #544: Täysi ruokasota! (Battle Dimension-kausi)


Wartortle
May otti mitä todennäköisimmin Squirtlen mukaansa lähtiessään matkalle Johto-alueelle, sillä jossain vaiheessa sen on täytynyt saada kokemusta sen verran, että on onnistunut kehittymään Wartortleksi. Wartortle nähtiin ensimmäistä kertaa, kun May osallistui Sinnohissa Wallace Cup-kilpailuun ja käytti Wartortlea kisan ensimmäisellä kierroksella. Ujosta Squirtlesta on kasvanut itsevarma Wartortle, joka on omaksunut näyttävät ja loisteliaat Pokémon-kilpailuissa vaadittavat elkeet ja taidot.
--Vähintään 135 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #545: Sankarien vastaanotto! (Battle Dimension-kausi)


Munchlax
Munchlax oli jo ensikohtaamisesta lähtien melkoinen syöppö, ja sitä syytettiin muiden kouluttajien Pokéblockien ahmimisesta. May uskoi Munchlaxin syyttömyyteen ja viimeistään silloin, kun hän huomasi, että Munchlax oli ainoa, joka piti Mayn itsetehdyistä Pokéblockeista, hän halusi ehdottomasti pyydystää sen. Mayn heittäessä Poképallon Munchlaxia kohti, tämä yllättäen söi sen, mutta imeytyi silti pallon sisään ja näin May sai sen pyydystettyä. Huolimatta ahmatin luonteestaan Munchlax on vahva ja erittäin osaava Pokémon, joka on pärjännyt loistavasti niin Pokémon-kilpailuissa kuin niiden ulkopuolisissakin tapahtumissa. May otti Munchlaxin mukaan matkustaessaan Johto-alueelle, ja nähtiinpä se kouluttajansa seurassa myös Sinnohissakin - Munchlax on siis saanut kokea ja nähdä kouluttajansa rinnalla paljon.
Ensiesiintyminen jaksossa: #394: Marjaisa kokemus (Advanced Battle-kausi)


Beautifly
Beautifly kehittyi Mayn Silcoonista, ja samalla täytti yhden Mayn hartaimmista toiveista: saada Beautifly, joka on kaunis, näyttävä Pokémon ja näin ollen täydellinen Pokémon-kilpailuihin. May on kouluttanut Beautiflysta melkoisen Pokémon-kilpailukonkarin, jonka plakkarissa onkin useita hyviä sijoituksia ja ruusukevoittoja. Beautifly on ottanut osaa myös muihin tapahtumiin ja kisoihin, kuten PokéRinger-lentokisaan. Kun May lähti Kantoon Ashin ottaessa osaa Battle Frontier-haasteeseen, hän jätti Beautiflyn kotiinsa, mutta otti sen jälleen mukaansa niin Johtoon kuin Sinnohiinkin.
--10 jaksoa-->--4 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #304: Seeing Is Believing! (Advanced-kausi)
Ei esitetty Suomessa


Skitty
Kun May kohtasi Skittyn ensimmäisen kerran, se oli sairas ja pahoinvoiva. Lääkkeen ja nokosten ansiosta Skittyn olo parani, ja siitä ilmeni täysin uusi puoli: energinen ja leikkisä Pokémon. Skitty päätyi Mayn Poképalloon vahingossa sen leikkiessä sillä, ja May päätti lopulta pitää sen itsellään. Skittyllä on tapana ilmestyä itsestään ulos Poképallosta ja alkaa jahdata omaa häntäänsä väsyksiin asti. Hyperluonteesta huolimatta May näki Skittyssä potentiaalia Pokémon-kilpailuihin, ja onkin kouluttanut sitä parhaansa mukaan, vaikka kissa-Pokémonin keskittyminen toisinaan herpaantuukin eikä yhteistyö aina suju. Tästä huolimatta Skitty on pärjännyt kilpailuissa kiitettävästi. May jätti Skittyn hetkeksi kotiinsa, mutta se oli hänen mukanaan jälleen Sinnohin Wallace Cupissa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #323: Paljon melua Skittystä (Advanced Challenge-kausi)


Venusaur
Venusaur kehittyi Mayn Bulbasaurista, kun May matkusteli itsekseen Johto-alueella. Tätä ennen Bulbasaur oli ollut professori Oakin luona "varastossa", ennen kuin May päätyi ottamaan Pokémonin mukaansa omalle seikkailulleen Johtoon. Johto-alueen matkansa aikana May sai Bulbasaurinsa kehittymään jopa kaksi kertaa lyhyen ajan sisällä, eli ensin Ivysauriksi ja lopulta Venusauriksi asti. Näin ollen Venusaur ehti kokemaan paljon matkallaan Johtossa. Venusaur nähtiin varsin pikaisesti, kun May käytti sitä Sinnohissa Wallace Cup-kilpailussa. Pikaisesta esiintymisestä ehti kuitenkin saamaan jo kuvan siitä, millainen voimavara Venusaur Mayn tiimissä on.
--Vähintään 60 jaksoa-->--??? jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #546: Kaverusten kahnaus! (Battle Dimension-kausi)


ENTISET POKÉMONIT

Ivysaur & Bulbasaur
Mayn Ivysaurista ei tiedetä juuri mitään, koska sitä ei ole koskaan varsinaisesti nähty tai näytetty animessa. May otti Bulbasaurin mukaansa Johto-alueelle, missä se kehittyi kahdesti, lopulta siis Venusauriksi asti (joka on esiintynyt TV-sarjassa). Tämä joka tapauksessa todistaa sen, että Mayn on täytynyt omistaa Ivysaur jossakin välissä, vaikkei sitä konkreettisesti olekaan missään vaiheessa nähty.
--Vähintään 60 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: Ei näytetty animessa
May joutui matkallaan Hoennissa Skarmoryn nappaamaksi, ja päätyi salaiseen paikkaan, missä kohtasi useita ruoho-tyypin Pokémoneja. Siellä May ystävystyi lempeään Bulbasauriin. Muut ruoho-Pokémonit käyttäytyivät kuitenkin vihamielisesti Mayta, "tunkeutujaa", kohtaan. Bulbasaur puolusti uutta ystäväänsä ja sai tilanteen rauhoitettua. Kun May onnistui palaamaan ystäviensä pariin, päätti Bulbasaur jättää kotinsa ja lähteä Mayn, uuden kouluttajansa, mukaan. Bulbasaur oli erittäin sydämellinen Pokémon, joka hyödynsi rauhallisuuttaan ja tyyneyttään Pokémon-kilpailuissa ja menestyi loistavasti. May jätti Kanto-alueelle lähtiessään Bulbasaurin hetkeksi professori Oakin luokse hoitoon, missä sen ja Ashin Bulbasaurin välille kehkeytyi pienoinen romanssi. Myöhemmin May otti Bulbasaurin takaisin matkaansa Johto-alueelle, missä se kehittyi kahdesti - eli lopulta Venusauriksi asti.
Ensiesiintyminen jaksossa: #349: Ruohohysteria! (Advanced Challenge-kausi)


Squirtle
May ystävystyi Squirtlen kanssa ollessaan Kantossa professori Oakin luona Ashin ja kumppaneiden kanssa. Squirtle oli tarkoitus antaa jollekin aloittelevalle kouluttajalle aloitus-Pokémoniksi, mutta se ei suostunut millään menemään professorin Poképalloon. Itkuisa ja pelokas Squirtle rauhoittui Mayn käsissä ja ystävystyi tämän kanssa. Lopulta Oak antoi sen liittyä Mayn joukkoon, kun heidän välilleen oli jo syntynyt läheinen suhde. Squirtle oli pieni, nuori ja kokematon, mutta innostui Pokémon-kilpailuista niin, että osallistui niihin suurella antaumuksella ja antoi aina kaikkensa. Squirtle oli hieman ujo ja yliherkkä, mutta pystyi silti parantamaan itseluottamustaan ja kukistamaan suuriakin vastuksia. Mayn ollessa Johto-alueella Squirtle kasvoi niin, että onnistui lopulta kehittymään Wartortleksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #410: Oikea aika ja oikea tapa (Battle Frontier-kausi)


Eevee
Eevee kuoriutui munasta, jonka May sai kasvatuskeskuksesta Kanto-alueella. Vastakuoriutuneen tavoin Eevee oli lapsenmielinen, leikkisä ja energinen Pokémon. Eevee osasi tosin myös keskittyä Mayn kouluttamiseen ja oli innokas oppimaan aina enemmän ja enemmän uutta liittyen Pokémon-kilpailuihin. Eevee suoriutui kokemattomuudestaan huolimatta loistavasti useissa Pokémon-kilpailuissa, ja todisti myös kykenevänsä moitteettomaan yhteistyöhön sekä kouluttajansa että muiden Pokémonien kanssa. May piipahti Johton matkaltaan sivureitille Sinnohiin, missä Eevee kehittyi Glaceoniksi ollessaan kosketuksissa pohjoisen Ice Rockin kanssa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #434: Aikamatka kaiken parantaa (Battle Frontier-kausi)


Combusken & Torchic
Combusken kehittyi Mayn aloitus-Pokémonista, Torchicista. Kehittymisen jälkeen Combusken sai kiinnitettyä Mayn vakaan huomion, joka aiemmin oli ollut hieman häilyvää Mayn ollessa epävarma, miten edetä tuolloisen Torchicin kanssa. May hoksasi, että Combusken olisi oiva valinta Pokémon-kilpailuihin, ja keskittyikin kouluttamaan sitä tällä saralla. Kehittymisen jälkeen Combuskenista tuli aluksi hieman agressiivinen Pokémon, joka ei juurikaan välittänyt muusta kuin itsestään ja uusista voimistaan. Mayn kouluttamisen kautta siitä kehkeytyi kuitenkin rauhallinen ja lempeä Pokémon, ja se otti osaa moniin Pokémon-kilpailuihin hyvin tuloksin. Myöhemmin tämä kokemus ja huolenpito auttoi Combuskenia kehittymään Blazikeniksi.
--81 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #358: Kiivastuneet Shroomishit (Advanced Challenge-kausi)
Torchic oli Mayn ihkaensimmäinen Pokémon. Hän valitsi sen aloitus-Pokémonikseen professori Birchin laboratoriossa. Torchic oli kokematon eikä siltä löytynyt juuri ollenkaan kiinnostusta ottelemiseen. Sillä oli tapana vaellella siellä täällä tietämättömänä siitä, mitä tehdä seuraavaksi. Tämän lisäksi Torchicilla oli taipumusta ajautua pienoiseen (tai vähemmän pienoiseen) paniikkiin vaaran uhatessa. Epävarman käyttäytymisen vuoksi Mayn keskittyminen Torchiciin herpaantui usein - ja erityisesti kun Mayn huomio alkoi kiinnittyä enemmän Beautiflyhin, Torchic koki, että jäi vähemmälle huomiolle. Niinpä se päätti näyttää, että siitäkin löytyy ytyä. Vähitellen Torchic onnistui vahvistumaan ja lopulta niin paljon, että se kehittyi Combuskeniksi, jolloin se sai kouluttajansa huomion jälleen täysin itseensä.
Ensiesiintyminen jaksossa: #277: Matkalle näytöstyyliin (Advanced-kausi)


Silcoon & Wurmple
Silcoon kehittyi Mayn Wurmplesta samaan aikaan kun Rakettiryhmän Jessien Wurmple kehittyi Cascooniksi. Silcoon oli Mayn hallussa vain vähän aikaa eikä se oikeastaan tehnyt juuri mitään - muiden palko- tai kotelo-Pokémonien tapaan. May kuitenkin iloitsi, koska Silcoon oli jo askeleen lähempänä hänen henkilökohtaista tavoitettaan: kaunista Beautiflyta. Eikä tosiaan aikaakaan, kun Silcoon jo onnistui kehittymään loisteliaaksi ja näyttäväksi Beautiflyksi.
--10 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #300: Corphish kuivalla maalla (Advanced-kausi)
Kun May päätti ryhtyä Pokémon-koordinaattoriksi, hän meni katsomaan kilpailua Rustboro Cityssä saadakseen hieman esimakua tulevasta. Siellä hän todisti erään kouluttajan omistaman kauniin Beautiflyn, ja halusi sellaisen ehdottomasti myös itselleen. Toive alkoi käydä toteen, kun May kohtasi myöhemmin villin Wurmplen, jonka onnistui pyydystämään samaan aikaan, kun Rakettiryhmän Jessiekin pyydysti itselleen Wurmplen. Wurmple oli erittäin ahne, ja söi usein oman ruokansa lisäksi myös muiden ruuat, ja tämän jälkeen ryhtyi laiskalle ruokalevolle. Epätoivoisten koulutusyritysten jälkeen juttu alkoi lopulta luistaa, ja viimein Wurmple vahvistui niin, että kehittyi Silcooniksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #290: Wurmple mielessäin (Advanced-kausi)


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.