Televisio


Delia Ketchum


ALKUPERÄINEN NIMI
ハナコ | Hanako
ENSIESIINTYMINEN
Jakso #1: "Pokémon! Minä valitsen sinut!"
KOTIKAUPUNKI
Pallet Town, Kanto

Delia Ketchum on Ashin äiti. Hän asustelee Mr. Mimensa Mimeyn kanssa Pallet Townissa, odottaen poikansa paluuta kotiin. Tämän lomassa Delia tekee arkipäiväisiä kotitöitä ja käy toisinaan pitämässä seuraa professori Oakille ja Traceylle, sekä muille Ashin ystäville. Ashin paluu kotiin ei tapahdu aivan heti, mutta Delia ymmärtää tämän ja kannustaa poikaansa aina kun mahdollista. Aina kotona käydessään Ashia hemmotellaan kunnolla, kun äiti Delia kokkaa hänelle ruokaa, ompelee hänelle vaatteet ja pakkaa hänelle laukut. Delia on äiti vailla vertaa.

Delia on varautunut ja muodollinen nainen, mutta osaa toisinaan olla hieman hömelö. Tästä huolimatta Delia on kuitenkin erittäin viisas nainen, ainakin akateemisesti, sillä hän on ollut jopa professori Oakin oppilaana nuorempana. Delia osaa pitää itsensä rauhallisena ja tyynenä, mutta vihastuessaan hän antaa kaikkien kuulla kunniansa. Tällaisia vihapuuskia Delia usein katuu jälkeenpäin.

Kotitöiden ja muun tekemisen ohella Delia myös ylläpitää Pallet Townissa äidiltään perittyä ravintolaa, mutta olisi nuorempana halunnut joko malliksi tai Pokémon-kouluttajaksi.


SAAVUTUKSET
Delia on suositun ja paljon maailmaa nähneen Ash Ketchumin äiti. Tämän lisäksi hän on hyvin koulutettu ollessaan professori Oakin oppilaana ja pyörittää Pallet Townin ainoaa ravintolaa.


POKÉMONIT TIIMISSÄ TÄLLÄ HETKELLÄ

Mr. Mime (Mimey)
Mr. Mime, lempinimeltään Mimey, oli alunperin erään sirkustyöläisen pyydystämä Pokémon, jota käytettiin sirkuksessa esiintyvän toisen Mr. Mimen innoittajana. Tämä "uravalinta" ei kuitenkaan ottanut tulta alleen, ja Mimey karkasi sirkuksesta. Brock pyrki silti auttamaan sirkuksessa esiintyvää Mr. Mimea, ja puki Ashin Mr. Mime-asuun inspiroidakseen oikeaa Mr. Mimea. Rakettiryhmä erehtyi luulemaan Ashia aidoksi Mr. Mimeksi, ja kaappasi hänet. Delia oli perillä pukuleikistä - tosin hän törmäsikin villiin Mimeyyn, jota luuli pojakseen. Hän antoi sille ruokaa ja hoivasi sitä kuten omaa poikaansa. Myöhemmin paljastui, että Mimey olikin oikea Mr. Mime. Delia hämmästyi, mutta huomasi kiintyneensä Mr. Mimeen niin paljon, että päätti lopulta "adoptoida" sen itselleen. Nykyään Mimey on Delialle erittäin rakas. Se on aina lojaali omistajalleen, ja kuuntelee vain ja ainoastaan Deliaa. Mimey hoitaa Palletissa kaikenlaisia kotiaskareita aina hymyssä suin. Se on ystävällinen Ashia kohtaan ja auttaa tätä parhaansa mukaan kun Ash käy kotona. Ash on erityisen iloinen Mimeysta, koska se on pitämässä Delia-äidilleen seuraa kun Ash on seikkailemassa, ja toimiikin Delialle eräänlaisena "pojankorvikkeena".
Ensiesiintyminen jaksossa: #064: Mr. Mime tulee (Indigo League-kausi)


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.