Televisio


Gary Oak


ALKUPERÄINEN NIMI
オーキド | Shigeru
ENSIESIINTYMINEN
Jakso #1: "Pokémon! Minä valitsen sinut!"
KOTIKAUPUNKI
Pallet Town, Kanto

Gary Oak, professori Oakin lapsenlapsi, tunnetaan Ash Ketchumin iänikuisena vihamiehenä ja kilpailijana. Pienimmissäkin kilpailuissa Gary on aina vetänyt pidemmän korren kuin Ash.

Gary aloitti itsekkäänä, itsevarmana ja omahyväisenä kouluttajana mukanaan aktiivinen cheerleader-joukko, joka hurrasi vain Garylle. Tämä jatkui pitkään, ja entisten parhaiden kaverusten tiet erkanivat toisistaan yhä enemmän ja enemmän.

Gary koki kuitenkin katkeran tappion Pokémon Liigassa, jonka jälkeen hylkäsi cheerleader-joukkonsa ja lähti omille teilleen mukanaan vain omat ajatuksensa. Matkallaan hän tutki itseänsä ja lopulta itsekkyys ja röyhkeys katosivat miltei kokonaan. Gary ja Ash sopivat riitansa, ja Gary luopui kouluttajan asemasta, sillä hän halusi erikoistua Pokémon-tutkijaksi isoisänsä professori Oakin tavoin.

Vaikka Ashin ja Garyn välillä kilpailu on ohitse, pientä kränää heidän välillään esiintyy edelleen.

SAAVUTUKSET
KANTO
Indigo Liiga ~ Top 32
JOHTO
Johto Liiga ~ Top 16
GALAR
Project Mew
Top 1

Nykyisin Gary on luopunut kouluttajan asemastaan ja keskittyy seuraamaan isoisänsä jalanjälkiä matkalla arvostetuksi Pokémon-tutkijaksi. Hän on ottanut tutkimustyönsä vuoksi osaa Project Mew -hankkeeseen.


POKÉMONIT TIIMISSÄ TÄLLÄ HETKELLÄ

Umbreon
Umbreon kehittyi Garyn Eeveestä jossakin vaiheessa Garyn matkustaessa Johto-alueella. Ash ja kumppanit näkivät Umbreonin ensi kertaa Ecruteak Cityn läheisyydessä, kun Gary käytti sitä ottelussa toista kouluttajaa vastaan. Garyn Umbreon on osoittanut olevansa luotettava ja voimakas kanssakumppani, ja se onkin yksi Garyn käytetyimpiä Pokémoneja. Umbreon on seissyt Garyn rinnalla jo varsin kauan, ja heidän välilleen on muodostunut katkeamaton ystävyysside.
--Vähintään 55 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #173: Mitä? Onko töpseli tyhjä? (Johto League Champions-kausi)


Electivire
Gary pyydysti Electiviren ollessaan tutkimusreissulla Sinnoh-alueella. Rakettiryhmä luuli Electiviren olevan ensin villi Pokémon, sillä se tallusteli yksinään luonnon keskellä. Rakettiryhmä yritti pyydystää sen, mutta kouluttajansa käskystä Electivire vesitti jengin suunnitelmat. Myöhemmin Ash kohtasi Electiviren ja vaikuttui sen voimista, ja tahtoi otella sitä vastaan. Ottelussa Electivire todisti vahvuutensa ja päihitti Ashin Pikachun. Näistä ajoista lähtien Electivire on ollut verraton apu Garyn matkalla Pokémon-tutkijaksi. Se on nähty lukuisia kertoja auttamassa Garya tutkimuksissaan tai ottelemassa hyvän puolesta, säilyttäen lojaaliutensa Garya kohtaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #468: Kotiinpaluu (Battle Frontier-kausi)


Blastoise
Blastoise on ollut Garyn rinnalla tämän seikkailun alkutaipaleista asti, sillä se on kehittynyt Garyn valitsemasta aloitus-Pokémonista, Squirtlesta. Tämä tosin kävi ilmi vasta Johto-alueen Pokémon-liigassa, kun Gary käytti Blastoiseaan ottelussa Ashia vastaan. Garyn koulutuksen alla Blastoise on onnistunut varastoimaan itseensä massiivisen määrän voimaa ja muita hyödyllisiä taitoja, joiden avulla dominoikin liigaotteluaan, päihittäen monta Ashin Pokémonia. Lopulta Blastoise joutui antamaan periksi Ashin Charizardille, mutta tästä huolimatta osoitti olevansa yksi Garyn voimakkaimmista Pokémoneista. Koska Blastoise on Garyn ensimmäinen Pokémon, se on seissyt Garyn rinnalla alusta asti. Tämä on mahdollistanut sen, että Blastoisen ja Garyn välille on muodostunut erityinen yhteys. Blastoise olikin ainoa Pokémon, jonka Gary päätti ottaa mukaansa ottaessaan ensiaskeleensa Pokémon-tutkijana. Tätä nykyä Gary luottaa myös muihin Pokémoneihinsa, mutta Blastoise tulee aina säilyttämään asemansa Garyn luotto-Pokémonina.
--??? jaksoa-->--??? jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #271: Ystävät kilpasilla (Master Quest-kausi)


Arcanine
Garyn Arcanine nähtiin ensimmäistä kertaa, kun Gary käytti sitä ottelussa Viridian Cityn salipäällikköä Giovannia vastaan. Ensin Arcanine päihitti loistokkaasti Giovannin Kinglerin, mutta hävisi lopulta yhdessä Nidokingin kanssa Giovannin lyömättömälle Mewtwolle. Tappio ei kuitenkaan lannistanut Arcaninea, vaan päinvastoin sai sen tekemään enemmän työtä vahvistuakseen. Myöhemmin Gary käytti Arcaninea Pokémon-juoksukisassa, jossa se tosin hävisi Ashille. Tämän jälkeen Arcanine nähtiin Johto-liigassa ottelussa Ashia vastaan, jossa se todisti vahvuutensa, mutta hävisi lopulta Ashin Snorlaxille. Arcanine on viimeisimpänä nähty, kun Gary oli ottant sen mukaan joukkoonsa kolmanteen Project Mew -haasteeseen. Arcanine on todistanut olevansa verraton Pokémon, johon Gary voi turvautua tilanteessa kuin tilanteessa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #063: Merkin herruus (Indigo League-kausi)


Tyranitar
Tyranitar on yksi Garyn joukon uusimpia lisäyksiä, mutta se on toistaiseksi tehnyt vain varsin nopean näyttäytymisen. Gary käytti Tyranitaria Project Mew -hankkeen kolmannessa haasteessa, jossa hän yhdessä Goh:n ja Horacen kanssa haastoivat legendaarisen Articuno-Pokémonin raid-otteluun. Tyranitar ei pitkään otteluareenalla pysynyt, kun Articuno teki siitä nopeasti selvää. Näin ollen Tyranitarin todelliset vahvuudet ovat toistaiseksi jääneet pimentoon.
Ensiesiintyminen jaksossa: #1191: Trial Mission: A Frozen Raid Battle!! (Huikeat matkat-sarja -kausi)
Ei esitetty Suomessa


Hatterene
Garyn Hatterene nähtiin ensimmäisen kerran Garyn ottaessa osaa viidenteen Project Mew -hankkeen haasteeseen. Haasteen tavoitteena oli pyydystää joko Regieleki tai Regidrago. Haastetta tuli häiriköimään muita Project Mew -hankkeeseen pyrkiviä kouluttajia, jolloin Gary turvautui Hatterenen apuun ja otteli sillä kilpailijoita vastaan. Jo kyseisessä pienimuotoisessa ottelussa Hatterene todisti kykynsä päihittämällä nokkavat vastustajansa. Myöhemmin Garyn saatua Regidrago herätettyä, osallistui Hatterene sen taltuttamiseen. Fairy-tyypin hyökkäyksineen Hatterene oli aluksi melkoinen uhka Regidragolle, mutta joutui lopulta nöyrtymään vahvemman edessä, antaen tilaa Garyn toiselle Pokémonille, Blastoiselle. Pikaisesta esiintymisestään huolimatta Hatterene vaikuttaisi olevan hyödyllinen osa Garyn alati laajenevaa Pokémon-joukkoa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #1202: Last Mission! Get Regieleki & Regidrago!! (Huikeat matkat-sarja -kausi)
Ei esitetty Suomessa


Regidrago
Regidrago on eräänlainen voitonmerkki Garyn viidennestä Project Mew -haasteesta. Haasteen tavoitteena oli herättää ja pyydystää joko Regieleki tai Regidrago. Yhdessä Goh:n kanssa haasteeseen osaa ottanut Gary sopi haastajatoverinsa kanssa niin, että hän pyydystää Pokémoneista toisen, ja Goh puolestaan toisen. Näin ollen Gary päätyi herättämään ja ottelemaan Regidragoa vastaan. Legendaarinen Pokémon osoittautui melko hankalaksi vastukseksi, ja päihittikin esimerkiksi Garyn Hatterenen suuremmitta ongelmitta. Vasta Garyn Blastoise sai Regidragon alakynteen niin, että Gary onnistui sen pyydystämään. Vaikka Regidrago on Garyn pyydystämä, on se käytännössä hankittu Project Mew -projektia varten, ja se tullee olemaan osana kyseisen projektin tutkimustyötä.
Ensiesiintyminen jaksossa: #1202: Last Mission! Get Regieleki & Regidrago!! (Huikeat matkat-sarja -kausi)
Ei esitetty Suomessa


POKÉMONIT PROFESSORI OAKIN LUONA

Dodrio
Dodrio on kehittynyt Garyn Doduosta. Kehittyminen on tapahtunut nopeasti, sillä Doduota nähtiin vain pikaisesti laboratoriolla, ja heti seuraavassa esiintymisessään Doduo olikin jo Dodrio, ja kehittyminen on tapahtunut jossakin sillä välillä. Gary käytti Dodriotaan ottelussa Rakettiryhmän Butchia ja Cassidya vastaan, joiden aikomuksena oli napata harvinainen Aerodactyl. Dodrio onnistui päihittämään pahamaineisen kaksikon, todistaen olevansa varteenotettava vastustaja ja hyödyllinen osa Garyn Pokémon-joukkoa.
--Vähintään 277 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: Erikoisjakso: Putting the Air Back in Aerodactyl! (Pokémon Chronicles-spesiaalit)
Ei esitetty Suomessa


Nidoqueen
Nidoqueen nähtiin ensimmäistä kertaa kun Gary käytti sitä puolustaakseen laboratoriota Rakettiryhmän hyökkäykseltä Pallet Townissa. Jo tällöin Nidoqueen todisti olevansa varsin osaava ja voimakas Pokémon. Garyn koulutuksen alla Nidoqueen kehitti voimiaan ja seuraavan kerran se nähtiin Johto-alueen Pokémon-liigassa ottelussa Ashia vastaan. Nidoqueen teki selvää Ashin Taurosista, mutta hävisi lopulta Ashin Snorlaxille. Ottelu todisti kuitenkin Nidoqueenin laajan osaamisalueen, ja se osaa pitää pintansa tilanteessa kuin tilanteessa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #117: A Tent Situation (The Adventures in the Orange Islands-kausi)
Ei esitetty Suomessa


Krabby
Garyn Krabby nähtiin ensimmäistä kertaa samaan aikaan kun Ash nappasi oman Krabbynsa. Ashin Krabby lähetettiin professori Oakin luokse ja Ash soitti myöhemmin perään tiedustellakseen, oliko siirto tapahtunut onnistuneesti. Tällöin kävi ilmi, että myös Gary oli pyydystänyt oman Krabbyn, joka oli reilusti Ashin Krabbya kookkaampi. Garyllä oli tapana pönkittää egoansa Ashin edessä vertailemalla omaa, isompaa Krabbyaan Ashin pienempään Krabbyyn, ja tämäkös sai Ashin vihastumaan. Nykyään Gary on hieman ajattelevaisempi eikä turvaudu liikaan pröystäilyyn - tosin eipä hänen Krabbynsa taida muutenkaan vetää enää vertoja Ashin kehittyneelle Kinglerille.
Ensiesiintyminen jaksossa: #013: Majakan arvoitus (Indigo League-kausi)


Nidoking
Nidoking oli Arcaninen ohella toinen Pokémon, jota Gary käytti ottelussaan Viridian Cityn salipäällikköä Giovannia vastaan. Nidoking oli voitokas Golemia vastaan, mutta hävisi Arcaninen tavoin Giovannin ylivoimaiselle Mewtwolle. Myöhemmin Nidoking nähtiin Garyn ottelussa Indigo Liigassa, jossa se sinnitteli vastustajan Golemia vastaan, mutta lopulta hävisi. Häviö tarkoitti sitä, että Gary ei päässyt jatkamaan turnauksessa. Häviöstään huolimatta Nidoking on vahva Pokémon, joka Garyn koulutuksen alla on oppinut yhtä jos toista, ja tekee aina kaikkensa otteluareenalla.
Ensiesiintyminen jaksossa: #063: Merkin herruus (Indigo League-kausi)


Golem
Garyn Golem nähtiin ensimmäisen kerran, kun Gary käytti sitä Johto Liigan Silver Conference-ottelussaan Ashia vastaan. Gary lähetti Golemin ottelemaan Ashin Charizardia vastaan. Golemin paino ja tukeva olemus olivat aluksi Charizardille liikaa, mutta lopulta lentolisko onnistui päihittämään kivi-Pokémonin. Golem jäi nuolemaan haavojaan, mutta todisti sen, että Gary on onnistunut kouluttamaan joukkoonsa joukon erilaisia Pokémoneja, jotka kaikki ovat taitavia ottelijoita ja aina lojaaleita kouluttajaansa kohtaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #272: Taistelua kuumimmillaan (Master Quest-kausi)


Scizor
Scizor on Golemin tavoin yksi niistä Garyn Pokémoneista, joka nähtiin ensimmäistä kertaa vasta Johto Liigan Silver Conferencen otteluissa. Gary käytti Scizoria voitokkaasti Ashia vastaan, sillä tämän ilmiömäinen nopeus oli liikaa useammallekin Ashin Pokémonille. Lopulta Charizard onnistui pysäyttämään Scizorin, joka muuten oli dominoinut ottelua. Tämä on ehdottomasti merkki siitä, että Scizor on voimakas ja etevä Pokémon, jonka kykyihin Gary voi luottaa tilanteessa kuin tilanteessa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #272: Taistelua kuumimmillaan (Master Quest-kausi)


Magmar
Magmar nähtiin ensimmäistä kertaa Garyn käyttäessä sitä Johto Liigan Silver Conference-ottelussa. Magmar otteli Ashin Heracrossia vastaan, ja vaikka Magmar olikin ottelun alussa etulyöntiasemassa - uhaten ötökkä-Pokémonia useilla osaamillaan tuli-tyypin hyökkäyksillä - ei siitä loppujen lopuksi ollut vastusta Heracrossille. Magmarilla on silti paikkansa Garyn värikkäässä Pokémon-joukossa, ja se on aina valmis auttamaan kouluttajaansa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #271: Ystävät kilpasilla (Master Quest-kausi)


Alakazam - Skarmory - Kingdra - Fearow - Pinsir - Houndoom
Alakazam, Skarmory, Kingdra, Fearow, Pinsir ja Houndoom ovat Garyn Pokémoneita, joiden persoonallisuudesta ja/tai vahvuuksista ei ole mitään tietoa. Niiden olemassaolosta tiedetään vain Silver Conference-liigan aikana pyörineestä tietokoneruudusta, jossa esiteltiin Garyn omistamia Pokémoneja.
Ensiesiintymiset jaksossa: #271: Ystävät kilpasilla (Master Quest-kausi)


ENTISET POKÉMONIT

Eevee
Ei ole tietoa, milloin, miten ja mistä Gary pyydysti Eeveen, mutta se on varmaa, että se oli yksi Garyn läheisimmistä ja luotettavimmista Pokémoneista. Gary otteli yhden ainokaisen kerran Ashia vastaan Eeveellä, ja läheisen suhteen ansiosta Eevee päihitti Ashin Pikachun helposti ottamatta itse vahinkoa lainkaan. Gary otti Eeveen mukaansa lähtiessään seikkailemaan Johto-alueelle, ja siellä ollessaan, Eevee kehittyi jonakin yönä Umbreoniksi. Tämän mahdollisti syvä ystävyys ja keskinäinen luottamus Garyn ja Eeveen välillä.
Ensiesiintyminen jaksossa: #118: The Rivalry Revival (The Adventures in the Orange Islands-kausi)
Ei esitetty Suomessa


Doduo
Garyn Doduo nähtiin ensimmäisen kerran erittäin nopeasti professori Oakin laboratoriossa, sen tervehtiessä omistajaansa Garyä iloisesti tämän vieraillessa isoisänsä luona. Doduoa ei nähty koskaan ottelutilanteissa, eli sen vahvuuksista ei ollut juuri yhtään tietoa. Jossakin vaiheessa sen onnistui kuitenkin kehittymään Dodrioksi juuri sopivasti puolustaakseen harvinaista Aerodactylia Rakettiryhmän Butchin ja Cassidyn kynsiltä.
Ensiesiintyminen jaksossa: #067: Ashin ja Garyn nokka-Poké (Indigo League-kausi)


Wartortle & Squirtle
Wartortlea ei koskaan nähty konkreettisesti "lihassaan" animessa, eli siitä ei varsinaisesti tiedetty missään vaiheessa mitään. Garyn on kuitenkin täytynyt omistaa jossain vaiheessa Wartortle, koska Garyn aloitus-Pokémon Squirtle kehittyi lopulta Blastoiseksi asti.
--??? jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: Ei näytetty animessa
Squirtle oli Garyn aloitus-Pokémon, jonka hän sai professori Oakilta. Squirtlea ei koskaan varsinaisesti näytetty animessa, vaan sen olemassaolosta on saatu tieto Garyn muistellessa menneitä tapahtumiaan, ns. "flashbackeissa". Myöhemmin Squirtle kehittyi Wartortleksi, ja lopulta Blastoiseksi asti.
Ensiesiintyminen jaksossa: #004: Samurain haaste (Indigo League-kausi)


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.