Televisio


Hoitaja Joy


ALKUPERÄINEN NIMI
ジョーイ | Joy
ENSIESIINTYMINEN
Jakso #2: "Pokémon hädässä!"
KOTIKAUPUNKI
Lukuisia

Joy, yleensä varsinaiselta nimitykseltään hoitaja Joy, on kollektiivinen käsite kaikille Pokémon-universumin Pokémon-keskuksia pyörittäville hoitajanaisille. Kaikki hoitaja Joyt ovat täsmälleen samannäköisiä, sillä he ovat osaa samaa perhettä ja kutsuvat toisiaan usein siskoiksi. Joskus pienet väriyksityiskohdat hatuissa voivat erottaa hoitajat toisistaan. Unova-alueelta lähtien Joyn ulkonäkö on säännöllisesti muuttunut, mutta paikallisesti hoitajat ovat edelleen samannäköisiä. Brock on itse nimittänyt itsensä ainoaksi, joka pystyy erottamaan identtiset hoitajat toisistaan.

Hoitajan työtä harjoittava Joy on ystävällinen, lempeä, auttavainen ja luotettava persoona, joka tekee kaikkensa hädän hetkellä. Ash kohtasi hoitaja Joyn ensimmäisen kerran Kanto-alueella, rientäen ensimmäiseen vastaan tulleeseen Pokémon-keskukseen hakemaan pahoin loukkantuneelle Pikachulle hoitoa. Hoitaja Joy ajattelee pääsääntöisesti Pokémonin parasta, eikä pelkää ojentaa kouluttajia, jos nämä ovat kohdelleet Pokémonejaan välinpitämättömästi. Joy on erittäin hyvä arvioimaan ihmisiä, ja onpa hänet nähty esimerkiksi tuomaroimassa Pokémon-kilpailuja. Lisäksi Joy on usein aktiivinen osa paikallista hallintoa, ja sen kautta on päässyt muun muassa arvioimaan Pokémon-saleja tai jakamaan aloitus-Pokémoneja aloitteleville kouluttajille, jos kaupungista on puuttunut professori.

Hyväsydäminen hoitaja Joy saattaa sinisilmäisyyttään joutua joskus pahan välikäteen, kuten salametsästäjien panttivangiksi, laittoman bisneksen todistajaksi tai jopa Mewtwon kidnappaamaksi palvelijaksi! Joy tosin yleensä näkee tällaiset tapahtumat opetuksina. Chansey on yleisin Pokémon, joka häärii Pokémon-keskuksissa Joyn apuna - tosin Johto-alueelta eteenpäin myös Blissey on yleistynyt. Alueittain myös Audino (Unova), Wigglytuff (Kalos), Comfey (Alola) ja Indeedee (Galar) ovat apuna.


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.