Televisio


Iris


ALKUPERÄINEN NIMI
アイリス | Iris
ENSIESIINTYMINEN
Jakso #660: "Zekromin varjossa"
KOTIKAUPUNKI
Lohikäärmekylä (Village of Dragons), Unova

Iris on mysteerinen luonnonlapsi Unova-alueelta. Hän kohtasi Ashin tämän saapuessa Unovaan ensimmäistä kertaa. Erehtyen luulemaan Iristä Pokémoniksi, Ash yritti pyydystää tytön, saaden tämän raivostumaan. Väärinymmärryksen jälkeen he tutustuivat paremmin toisiinsa ja Iris ryhtyi seuraamaan Ashia. Vasta Cilanin liittyessä joukkoon, myös Iris liittyi virallisesti Ashin seuraan seikkailemaan ympäri Unovaa.

Iris on hieman villi, omaperäinen tyttö, joka on heittäytyväinen ja tekee kaikenlaisia hulluuksia. Hänellä on tapana kiipeillä puihin ja hyppiä oksalta oksalle. Iris on erittäin leikkisä tyttö, mutta hänestä löytyy myös vakavampi puoli. Hän on älykäs, ja osaa ratkaista ongelmia nopeasti. Hän on hieman koppava, ja pitää Ashia usein lapsellisena ja tyhmänä.

Iriksen taustat ovat sumuisat, mutta hän on kotoisin vuoristossa sijaitsevasta Lohikäärmekylästä (Village of Dragons), mistä hän sai aloitus-Pokémonikseen Axewn. Iris on taitava tekemään lääkkeitä yrteistä. Hänen tavoitteenaan on tulla Lohikäärmeiden mestariksi, vaan löytyypä hänen tiimistään silti useita Pokémoneja, jotka eivät ole dragon-tyyppiä.

SAAVUTUKSET
Iriksen tavoitteena on nousta Lohikäärmemestariksi. Salipäälliköt Drayden ja Clair povaavat Iriksestä lohikäärme-Pokémonien huippuammattilaista. Iris on sittemmin yltänyt Unova-alueen Pokémon-mestariksi.
GALAR
Kruunajaissarja ~ Top 8


POKÉMONIT TIIMISSÄ TÄLLÄ HETKELLÄ

Haxorus
Iriksen Haxorus nähtiin ensimmäisen kerran Ashin Galar-seikkailujen ohessa tehdyllä visiitillä Unova-alueelle. Iris paljasti saavuttaneensa Unova-alueen Pokémon-mestaruuden ja kaiken kokemansa jälkeen pikkuinen Axew oli kehittynyt lopulta Haxorukseksi asti. Tämä oli aina Axewn suurimpia unelmia, joten se kävi vihdoin toteen. Haxorus päätyi ottelemaan Ashin Dracovishia vastaan, josta teki selvää ja osoitti huimat, vahventuneet kykynsä. Seuraava vastus oli Ashin Dragonite, jota vastaan Haxorus hävisi. Kyseinen nopea näyttäytyminen oli tarpeeksi osoittaakseen Haxoruksen kehittyneen huimasti ja olevan Iriksen tärkeimpiä valttikortteja. Koska Axew oli Iriksen ensimmäisiä Pokémoneja, on Haxoruksella kouluttajansa kanssa erittäin vahva molemminpuolinen luottamus. Pieni, epävarma ja utelias Axew on nyt kasvanut itsevarmaksi, vakavammaksi Haxorukseksi.
--Vähintään 141 jaksoa-->--??? jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #1154: Titaanien taisto! (Mestarimatkat-sarja -kausi)


Excadrill
Excadrill oli kehittynyt Drilburista ennen Iriksen kohtaamista Ashin kanssa. Aikanaan Drilbur kehittyi Excadrilliksi otteluturnauksessa, jossa menestyi loistokkaasti. Excadrillin ällistyttävät voimat ajoivat Iriksen ottelemaan salipäällikkö Draydenia vastaan, jonka Haxorukselle Excadrill kuitenkin hävisi voittoputkestaan huolimatta. Tästä tyrmistyneenä Excadrill sulkeutui kokonaan ympäröivältä maailmalta, avautuen harvoin kenellekään - edes kouluttajalleen - tuntien katkeruutta häviöstään. Excadrill on erittäin voimakas Pokémon, mutta oli aluksi tottelematon aiempien kokemustensa vuoksi. Lopulta se löysi jälleen itseluottamusta ja yhteyden kouluttajaansa, opittuaan Focus Blast-liikkeen Iriksen avustuksella ja päihittäen Georgian Bearticin. Iriksellä ja Excadrillilla on ollut ylä- ja alamäkiä, mutta tulevaisuus yhdessä näyttää valoisalta.
--??? jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #668: Axew kiipelissä! (Black & White-kausi)


Emolga
Iris kohtasi Emolgan matkallaan kohti Nimbasa Cityä. Vaikka aluksi Bianca oli innokas pyydystämään Emolgan, päätyi tämä lopulta Iriksen joukkoon. Emolga on erittäin ilkikurinen Pokémon, joka haluaa aina saada tahtonsa läpi. Se käyttää hyödyksi söpöyttään sekä strategisia hyökkäyksiään onnistuakseen tässä. Ailahtelevasta persoonallisuudestaan huolimatta Emolga on varsin voimakas Pokémon, joka pärjää hyvin otteluareenalla. Tämän vuoksi se on erittäin potentiaalinen lisä Iriksen tiimiin. Emolgasta löytyy myös laiska puoli, joka kikkailee päästäkseen pois työtä vaativista tilanteista. Emolgassa on myös pientä draamakuningattaren vikaa, ja toisinaan tämä ajaa sen riitoihin muiden Pokémonien kanssa - erityisesti Ashin Snivyn kanssa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #686: Vastustamaton Emolga! (Black & White-kausi)


Dragonite
Iris ystävineen kohtasivat agressiivisen Dragoniten, kun tämä oli aiheuttanut sähkökatkoksen Undella Townissa. Vaikka sähkökatkos oli vahinko, monet uskoivat Dragoniten tehneen sen tahallaan. Iris ei tätä sulattanut, vaan tahtoi puolustaa Dragonitea, jonka uskoi olevan syytön. Iris huomasi Dragoniten olevan loukkaantunut ja onnistui lopulta lukemaan tämä ajatukset, joista kävi ilmi, että se oli haavoittanut itsensä taistelussa villiä Hydreigonia vastaan. Iris puolusti Dragonitea viimeiseen asti, ja vaikuttuneena ja liikuttuneena Iriksen eleestä, lohikäärme päätti lopulta liittyä hänen joukkoonsa. Vaikka Dragonite antoi itsensä liittyä Iriksen joukkoon, se säilytti itsepäisyytensä ja agressiivisuutensa, eikä tuntunut aluksi täysin luottavan kouluttajaansa. Tämä ilmeni tottelemattomuudella: Dragonite teki usein miten itse lystäsi, aiheuttaen Irikselle hankaluuksia. Vähitellen yhteistyö alkoi kuitenkin sujumaan, ja Dragonite on huomioinut kouluttajansa oikeasti välittävän siitä. Vastaavasti Iris on ymmärtänyt, kuinka Dragonitea tulee käsitellä.
Ensiesiintyminen jaksossa: #750: Iris ja villi Dragonite! (Kilpailevat kohtalot-kausi)


Gible
Iris kohtasi Giblen matkallaan Johto-alueen Blackthorn Cityssä. Kaupungin asukkaat olivat närkästyneet Gibleen, sillä se tuhosi kaupungin omaisuutta. He pyrkivät häätämään Pokémonin pois kaupungistaan, mutta Iriksen väliintulo auttoi Giblen pakenemaan. Pian Gible löysi itsensä kellotornin huipulta, jolloin voimakas tuulenpuuska sai sen putoamaan. Se sai hädintuskin kiinni kellon viisarista, jolloin Iris tunsi tarvetta kiivetä torniin ja pelastaa poloinen vaaralta. Pelastaessaan Gibleä, Iris onnistui lukemaan sen ajatukset, joista kävi ilmi että villi Skarmory oli lennättänyt Giblen kaupunkiin, ja uusi ympäristö oli saanut sen sekaisin. Blackthornin salipäällikkö Clair seurasi pelastusoperaatiota, ja tarjosi myöhemmin Giblelle majapaikkaa Dragon's Denistä. Siellä Gible ei kuitenkaan viihtynyt kauaa, sillä Iriksen poistuessa kaupungista, Gible ilmestyi ja pyysi liittyä Iriksen joukkoon. Iris pyydysti Giblen, josta on epäilemättä tuleva tärkeä osa Iriksen lohikäärmetiimiä.
Ensiesiintyminen jaksossa: Erikoisjakso: Iris VS Clair! The Road to Become a Dragon Master!
(Black & White-spesiaalit) | Ei esitetty Suomessa


ENTISET POKÉMONIT

Fraxure & Axew
Iriksen Fraxuresta ei tiedetä juuri mitään, koska sitä ei ole koskaan varsinaisesti nähty tai näytetty animessa. Iris otti Axewn mukaansa omille seikkailuilleen jättäessään Ashin ja Cilanin Unovan seikkailujen päätteeksi. Matkallaan Lohikäärmeiden mestariksi Iris ja Axew saivat runsaasti uutta kokemusta, ja Iris ylsi lopulta Unovan Pokémon-mestariksi asti. Tänä aikana Axew kehittyi kahdesti, lopulta siis Haxorukseksi asti, joka nähtiin, kun Ash kohtasi Goh:n kanssa Iriksen uudestaan. Haxorus todistaa sen, että Axew on jossain vaiheessa ollut Fraxure, vaikkei sitä konkreettisesti ollakaan nähty.
--Vähintään 141 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: Ei näytetty animessa
Axew oli Iriksen tunnusomaisin Pokémon. Iris sai Axewn Lohikäärmekylän (Village of Dragons) vanhimmalta koulutettavakseen. Kuten Pikachu, Axew ei viihtynyt Poképallossa, ja matkustikin usein Iriksen hiuksissa. Axewlla oli kova halu kehittyä tullakseen vahvemmaksi, ja Iris yritti parhaansa mukaan auttaa - kehittymistä ei vain tapahtunut koko Unovan seikkailujen aikana. Axew oli tuolloin vielä nuori ja kokematon, eikä osannut kunnolla otella, osaten vain heikkoja hyökkäyksiä. Tämän vuoksi Iris ei juurikaan raaskinut käyttää sitä otteluissa, vaikka Axew olisikin saanut siitä kaipaamaansa kokemusta. Axew omasi vielä vauvamaisia piirteitä, haastaen usein turhaan riitaa, jotka päätyivät usein itkuun. Axewlla oli myös tapana joutua vaikeuksiin uteliaan luonteensa vuoksi. Iriksen rinnalla Axewsta kehittyi vähitellen vahva ja luotettava kumppani. Unovan seikkailujen jälkeen, Iriksen lähtiessä omille teilleen, Axew kehittyi vihdoin ja viimein, lopulta Haxorukseksi asti.
Ensiesiintyminen jaksossa: #660: Zekromin varjossa (Black & White-kausi)


Drilbur
Iris kohtasi Drilburin ollessaan nuori. Hän leikki usein villien Pokémonien kanssa ja kohdattuaan tuolloin ilkikurisen Drilburin, yritti lähestyä sitä useita kertoja. Drilbur kuitenkin torjui kaikki yritykset, kunnes joutui tukalaan tilanteeseen: jumiin köynnöksiin kallionkielekkeen päälle. Iris pelasti poloisen, jolloin Drilbur heltyi ja päätti liittyä Iriksen joukkoon. Se ja Iris olivat lyömätön yhdistelmä, pärjäten loistavasti esimerkiksi Opelucid Cityssä pidetyissä turnajaisissa. Turnauksen hälinässä Drilbur kehittyi Excadrilliksi ottelussa vastustajan Druddigonia vastaan, tullen vahvemmaksi mutta myös itsepäisemmäksi ja tottelemattomaksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #695: Iris ja Excadrill vastaan Lohikäärmeen Turma! (Black & White-kausi)


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.