Televisio


Cynthia


ALKUPERÄINEN NIMI
シロナ | Shirona
ENSIESIINTYMINEN
Jakso #508: "Unohtumaton opetus"
KOTIKAUPUNKI
Celestic Town, Sinnoh

Cynthia on Sinnoh-alueen Pokémon-mestari ja yksi koko alueen, ellei koko maailman, vahvimpia Pokémon-kouluttajia. Ash ystävineen kuulivat hänestä ensimmäistä kertaa Sinnohin Elite 4:n jäseneltä, Lucianilta, kunnes myöhemmin näkivät Cynthian televisiossa ja lopulta kohtasivat Mestarin kasvokkain.

Cynthia rakastaa Pokémon-otteluita yli kaiken - ne ovat hänen intohimonsa. Vuosien varrella hän on oppinut kohtelemaan Pokémoneja oikealla tavalla, ja tämän vuoksi Cynthiaa arvostetaan kovasti. Otteluiden jälkeen Cynthia antaa kouluttajille vinkkejä ja niksejä Pokémonien kouluttamiseen ja hoitoon, auttaakseen heitä etenemään valitsemallaan tiellä. Paul on niitä harvoja aloittelevia kouluttajia, jotka ovat päässeet ottelemaan Cynthiaa vastaan - mutta hän hävisi Mestarille heti kättelyssä.

Cynthia on maanläheinen ihminen ja erittäin kiinnostunut Sinnohin mytologiasta. Hänet kohdataankin usein tutkimassa vanhoja raunioita tai riimukiviä. Cynthia matkustelee paljon, ja Ash on kohdannut hänet Sinnoh-seikkailunsa jälkeen muun muassa Unova-alueella.

SAAVUTUKSET
Cynthia on Sinnoh-alueen Pokémon-mestari ja yksi alueen - ellei koko maailman - vahvimmista Pokémon-kouluttajista.
GALAR
Kruunajaissarja ~ Top 4


POKÉMONIT TIIMISSÄ TÄLLÄ HETKELLÄ

Garchomp
Garchomp on Cynthian vanhin, käytetyin ja luotetuin Pokémon, jota hän käyttää miltei jokaisessa tärkeässä ottelussaan. Cynthian määrätietoisen koulutuksen alla Garchompista on muodostunut voittamaton peto, joka ensiesiintymisensä jälkeen ei ole hävinnyt yhtäkään ottelua - ainakaan niin, että kukaan olisi sellaista todistanut. Garchomp oli avaintekijä myös silloin, kun Cynthia aikoinaan haastoi Elite 4:n ja hänet kruunattiin lopulta Pokémon-mestariksi. Cynthian ja Garchompin välillä on syvä side, ja Garchomp tekee aina kaikkensa suojellakseen ja miellyttääkseen kouluttajaansa. Garchomp osoitti myös kykenevänsä megaevoluutioon Cynthian ottaessa osaa Maailman Kruunajaissarjan loppuotteluihin.
--Vähintään 60 jaksoa-->--??? jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #508: Unohtumaton opetus (Diamond and Pearl-kausi)


Gastrodon
Cynthia käytti Gastrodoniaan ensimmäisen kerran Celestic Townissa päihittääkseen Team Galacticin Pokémonit. Gastrodon osoitti olevansa huippuunsa koulutettu, sillä useiden voimakkaiden liikkeiden ansiosta se onnistui päihittämään kaikki Team Galacticin Pokémonit, ja pelastamaan pahisjengin varastaman Lustruous Orbin. Cynthian on nähty käyttävän sitä myöhemmin esimerkiksi liigaotteluissa, missä Gastrodon on kiitettävästi puolustanut Cynthian Pokémon-mestarin titteliä. Sittemmin Gastrodon on nähty myös Galar-alueella Maailman Kruunajaissarjan ottelukentillä.
Ensiesiintyminen jaksossa: #565: Kuula hukassa! (Battle Dimension-kausi)


Glaceon
Glaceon on uusi lisäys Cynthian joukkoon, ja se nähtiin ensimmäisen kerran Unova-alueella. Ash ystävineen kohtasivat Cynthian yllättäen Unovassa, ja liittyivät tämän seuraan joksikin aikaa. Cynthia paljasti omistavansa Glaceonin, kun käytti tätä muodostaakseen jäätä sairastuneen Meloettan avuksi. Glaceonin esiintyminen oli varsin nopea, joten tästä syystä Glaceonin todelliset voimat ja persoonallisuus ovat toistaiseksi pimennossa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #746: Meloettan rakkauden tähden! (Kilpailevat kohtalot-kausi)


Kommo-o
Cynthian omistama Kommo-o nähtiin varsin nopeasti, kun Cynthia käytti sitä otellakseen eri ulottuvuuden Rakettiryhmää vastaan. Legendaaristen Dialgan ja Palkian välinen mittelö aiheutti aikavääristymiä nykyaikaan, jolloin eri ulottuvuuden Rakettiryhmä alkoi siepata Pokémoneja nykymaailmasta. Cynthia, yhdessä Ashin ja tämän ystävien kanssa, yritti ottaa asioista selkoa ja lopettaa käynnissäolevat mullistukset, ja Kommo-on ansiosta onnistui karkottamaan eri ulottovuuden Rakettiryhmän omaan maailmaansa. Kommo-on esiintyminen oli varsin pikainen, mutta se riitti silti näkemään Kommo-on mahtavan potentiaalin.
Ensiesiintyminen jaksossa: #1178: Portti rinnakkaismaailmaan! (Mestarimatkat-sarja -kausi)


Roserade
Roserade nähtiin ensimmäisen kerran, kun Cynthia käytti sitä otellakseen Team Galacticin johtajajäseniä Marsia, Jupiteria ja Saturnia vastaan. Cynthia oli lainannut Garchompiaan väliaikaisesti Brockille ja vastavuoroisesti Brock oli antanut Blisseyn ja Croagunkin Cynthialle, joiden rinnalla Roserade osallistui otteluun. Roserade oli voitokas ottelussa pahiksia vastaan ja lopulta kietoi ne myös köynnöksiinsä pitääkseen heidät aisoissa. Vaikka Roseraden ensiesiintyminen oli nopea, on sen ottelutaidot huipputasoa, kuten Pokémon-mestarin Pokémonilta voidaan odottaakin. Roserade antoi todisteita kyvyistään myöhemmin Maailman Kruunajaissarjan loppuottelussa.
Ensiesiintyminen jaksossa: Pokémon: Arceus-kronikat -spesiaalijaksot


Milotic
Cynthian Milotic nähtiin ensimmäisen kerran, kun Cynthia lähetti sen otteluun Irisia vastaan Maailman Kruunajaissarjan Mestariturnauksen ensimmäisen kierroksen ottelussa. Milotic osoitti heti kättelyssä uskomattomat kykynsä, päihittäen paitsi Iriksen Excadrillin, niin myös tämän Dragoniten. Sulavien liikkeiden ja vahvojen Water- ja Fairy-tyypin hyökkäystensä ansiosta Milotic on kova pala purtavaksi - Cynthian koulutus näyttäytyy selkeästi tässä Pokémonissa. Lopulta se hävisi Iriksen Haxorukselle, mutta tästä huolimatta Milotic näytti tarpeeksi todistaakseen olevansa Cynthian tiimin kermaa. Myöhemmin Milotic otti osaa myös semifinaaliotteluun Ashia vastaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #1206: VS Cynthia! Iris' Road to Dragon Master (Huikeat matkat-sarja -kausi)
Ei esitetty Suomessa


Spiritomb
Spiritomb nähtiin ensimmäisen kerran Cynthian lähettäessä sen otteluun Maailman Kruunajaissarjan Mestariturnauksen semifinaaliottelussa Ashia vastaan. Spiritomb otti heti ottelun haltuunsa ja tuntui aluksi olevan miltei voittamaton - se päihitti sekä Ashin Dragoniten että Gengarin ovelilla Hypnosis- ja Dream Eater-hyökkäyksillään. Vasta Ashin Pikachu tuntui saavan Spiritombin hieman horjumaan, ja lopulta Spiritomb hävisikin sähkörotalle - tosin vielä viimeisillä hetkillään Spiritomb veti Pikachun mukanaan Destiny Bond-liikkeensä avulla. Spiritomb todisti olevansa pelottava vastustaja ja kolmen kilpailevan Pokémonin peräkkäinen päihittäminen kertoo jo kaiken tarpeellisen. Spiritomb on erittäin vahva Pokémon.
Ensiesiintyminen jaksossa: #1212: The Semifinals II: Dazzle! (Huikeat matkat-sarja -kausi)
Ei esitetty Suomessa


Togekiss
Togekiss on jälleen yksi Cynthian valttikortteja, jonka ensiesiintyminen oli Maailman Kruunajaissarjan Mestariturnauksen ottelussa. Cynthia lähetti sen otteluareenalle semifinaaliottelussa Ashia vastaan. Ensin Togekiss haastoi Pikachun, mutta pian Cynthia kutsui Togekissin takaisin luokseen, ja lähetti sen myöhemmin ottelemaan Ashin Lucariota vastaan. Togekiss on etevä Pokémon, ja lentokykynsä ansiosta sen on mahdollista hyökätä lähes mistä tahansa ilmansuunnasta. Togekissillä on myös melkoinen arsenaali voimakkaita hyökkäyksiä. Ottelussaan Lucariota vastaan Cynthia hyödynsi Togekissiin Dynamax-ilmiötä.
Ensiesiintyminen jaksossa: #1212: The Semifinals II: Dazzle! (Huikeat matkat-sarja -kausi)
Ei esitetty Suomessa


ENTISET POKÉMONIT

Gabite & Gible
Cynthian Gabitea ei ole koskaan erikseen näytetty TV-sarjassa, eikä siitä ole erikseen ollut puhetta, mutta ottaen huomioon, että Cynthian aloitus-Pokémon on ollut Gible, ja hänellä on nykyisin tunnusmerkkinäänkin toimiva Garchomp, on pääteltävissä, että hänen Giblensä/Garchompissa on täytynyt jossain välissä olla myös Gabite. Nykyisinhän Gabite on tietenkin kaikkien tuntema Cynthian Garchomp.
--??? jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: Ei näytetty animessa
Cynthian Gible on nähty ainoastaan Cynthian muistoissa/takaumassa/flashbackissa. Maailman Kruunajaissarjan Mestariturnauksen aikaan Cynthia päätyi muistelemaan lapsuuttaan, jolloin paljastui hänen aloitus-Pokémoninsa olleen Gible, joka kuoriutui Cynthialle tuolloin annetusta Pokémon-munasta. Kuoriutumisen jälkeen Cynthia aloitti heti ahkeran harjoittelemisen Giblen kanssa, mikä mahdollisti lopulta sen, että siitä on nykypäivään mennessä kehittynyt Cynthian vahvin, ikonisin ja luotettavin Pokémon-kumppani, Garchomp.
Ensiesiintyminen jaksossa: #1211: The Semifinals I: Sweep (Huikeat matkat-sarja -kausi)
Ei esitetty Suomessa


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.