Televisio


Paul


ALKUPERÄINEN NIMI
シンジ | Shinji
ENSIESIINTYMINEN
Jakso #471: "Kun Pokémon-maailmat kohtaavat"
KOTIKAUPUNKI
Veilstone City, Sinnoh

Paul on itsekäs, määrätietoinen ja monen mielestä ärsyttäväkin kouluttaja. Hän on kotoisin Veilstone Citystä, mutta on ehtinyt seikkailla Sinnohin lisäksi monella muullakin eri alueella. Paul ei ole erityisen sympaattinen kouluttaja - hän huolii mukaansa vain potentiaaliset ja voimakkaat Pokémonit, ja ottelee pelkästään hyviä kouluttajia vastaan. Paulilla on tapana luopua mielestään heikoista Pokémoneista. Paul näyttää harvoin tunteitaan, ja siksi hänestä välittyykin melko brutaalin ja kylmän kouluttajan kuva.

Tavattuaan ensimmäisen kerran Ashin, hän vaati 3 VS 3 -ottelua. Ash oli tosin kadottanut Pikachun, ja etsi tätä, joten ei voinut suostua otteluun. Tämäkös otti Paulia päähän, ja siitä lähtien hän on ottanut Ashin silmätikukseen ja haukkunut tätä heikoksi kouluttajaksi. Ash on huomannut Paulin olevan erityisen vahva kouluttaja ja oli utelias näkemään, mihin heidän välinen ottelunsa päättyisi, mutta Ash ei silti hyväksy Paulin koulutusmenetelmiä.

Paul on yksinäinen oman tiensä kulkija, joka arvostaa itsensä lisäksi vain harvoja muita kouluttajia. Sinnoh Liigan jälkeen Paulin katkeruus Ashia kohtaan heikentyi roimasti, kun Paul joutui hyväksymään tappionsa Ashia vastaan: Paul nimittäin onnistui viimein löytämään kouluttajan, jota voi kunnioittaa ja joka _ehkä_ on samalla viivalla hänen itsensä kanssa. Tuskinpa pieni ystävyyskään on täysin pois laskuista.

SAAVUTUKSET
Sinnohin lisäksi Paul on todennäköisesti kerännyt myös kahdeksan salimerkkiä niin Kanto-, Johto- kuin Hoenn-alueillakin, koska hän on osallistunut jokaisen alueen Liigaan. Paulia on sittemmin pyydetty salipäällikön virkaan.

SINNOH
Sinnoh Liiga ~ Top 8


POKÉMONIT TIIMISSÄ TÄLLÄ HETKELLÄ

Electivire
Electivire kehittyi Paulin Electabuzzista juuri ennen Sinnoh Liigan alkua. Kehittymisen myötä Electiviresta tuli entistäkin pelottavampi vastus kelle tahansa kouluttajalle, ja se on todennäköisesti pitänyt paikkansa yhtenä Paulin käytetyimpänä, luotettavimpana ja vahvimpana Pokémonina. Paul kokeili juuri kehittynyttä Electivireaan liigaottelussaan Barrya vastaan, ja päihitti tämän leikiten. Myös ottelussa Ashia vastaan Electivire tuntui olevan niskan päällä, kunnes lopulta hävisi Ashin Infernapelle. Electiviren luonne ei kehittymisen myötä muuttunut minnekään, ja agressiviinen ote ottelemiseen säilyi ennallaan.
--50 jaksoa-->--Vähintään 132 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #652: Paul vastaan Barry! (Sinnoh Liigan Voittajat-kausi)


Gyarados
Paulin vieraillessa Kanto-alueella ja professori Oakin laboratoriolla, kohtasi hän Ashin ja haastoi hänet otteluun nähdäkseen, onko Ash kyllin vahva ottamaan osaa Maailman Kruunajaissarjan loppuotteluihin. Paul haastoi Ashin Pokémoneilla, joita hän todennäköisesti loppuotteluissa kohtaa - Gyarados mukaili salipäällikkö-Lancen omistamaa Gyaradosia. Gyarados otteli Ashin Lucariota vastaan ja vahvojen Hyper Beam- ja Ice Fang-hyökkäystensä sekä suuren kokonsa ansiosta se onnistui ajamaan Lucarion nurkkaan. Lucarion ottelussa oppiman Bullet Punch -hyökkäyksen avulla se pystyi kuitenkin lopulta päihittämään Gyaradosin.
Ensiesiintyminen jaksossa: #1203: Fire Training Battle! Ash VS Paul!! (Huikeat matkat-sarja -kausi)
Ei esitetty Suomessa


Garchomp
Paulin vieraillessa Kanto-alueella ja professori Oakin laboratoriolla, kohtasi hän Ashin ja haastoi hänet otteluun nähdäkseen, onko Ash kyllin vahva ottamaan osaa Maailman Kruunajaissarjan loppuotteluihin. Paul haastoi Ashin Pokémoneilla, joita hän todennäköisesti loppuotteluissa kohtaa - Garchomp mukaili Pokémon-mestari Cynthian omistamaa Garchompia. Garchomp haastoi Ashin Dragoniten ja kaksi lohikäärme-Pokémonia taistelivat samanlaisin taktiikoin ja hyökkäyksin melko tasavertaisesti. Lopulta Garchomp sai kuitenkin yliotteen ja osoitti Paulin koulutuksen alla keräämänsä kokemuksen päihittämällä Ashin Dragoniten.
Ensiesiintyminen jaksossa: #1203: Fire Training Battle! Ash VS Paul!! (Huikeat matkat-sarja -kausi)
Ei esitetty Suomessa


Metagross
Paulin vieraillessa Kanto-alueella ja professori Oakin laboratoriolla, kohtasi hän Ashin ja haastoi hänet otteluun nähdäkseen, onko Ash kyllin vahva ottamaan osaa Maailman Kruunajaissarjan loppuotteluihin. Paul haastoi Ashin Pokémoneilla, joita hän todennäköisesti loppuotteluissa kohtaa - Metagross mukaili Pokémon-mestari Stevenin omistamaa Metagrossia. Metagrossin vastustajaksi valikoitui Ashin Gengar, joka juuri samana päivänä oli oppinut Will-O-Wisp -hyökkäyksen professori Oakin laboratoriossa aikaansa viettäviltä Ashin tuli-tyypin Pokémoneilta. Uuden hyökkäyksensa johdosta Gengar onnistui kääntämään ensin itselleen epäedullisen tilanteen voitoksi. Vaikka Metagross lopulta hävisikin Gengarille, osoitti se olevansa varsin uhkaava vastustaja ja melkoisen sietokykyinen tankki!
Ensiesiintyminen jaksossa: #1203: Fire Training Battle! Ash VS Paul!! (Huikeat matkat-sarja -kausi)
Ei esitetty Suomessa


POKÉMONIT REGGIEN LUONA

Aggron
Aggron kehittyi Paulin Laironista juuri sopivasti ennen Sinnoh Liigan alkamista. Laironina ollessaan siitä ei juuri ollut vastusta kenellekään, mutta Aggron onkin toista luokkaa. Vahvistuneen, brutaalin voimansa ansiosta Aggron onnistui päihittämään useita vastustajia liigassa nostaen Paulin sijoitusta leikiten. Ottelussa Ashia vastaan Paul kuitenkin käytti Aggronia pääosin vain ottaakseen selvää Ashin ottelustrategiasta, joten vahvuuksistaan huolimatta Aggron kaatui lopulta Ashin Infernapen hyökkäyksiin. Kovan koulutuksen alla, ja koettuaan kehittymisen, Aggron on silti löytänyt paikkansa yhtenä Paulin vahvimmista Pokémoneista.
--Vähintään 58 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #654: Tuttuus tietää tappiota! (Sinnoh Liigan Voittajat-kausi)


Gastrodon
Gastrodon on uusi lisäys Paulin Pokémon-joukkoon, ja se nähtiin ensimmäistä kertaa Sinnoh Liigassa ottelussa Ashia vastaan. Aggronin tavoin Paul halusi hyödyntää Gastrodonia paljastaakseen Ashin ottelutekniikat. Paulin Gastrodon aloitti ensin Ashin Staraptoria vastaan, ja lintu oli lentotaidoistaan huolimatta pulassa Gastrodonin kovassa käsittelyssä. Myöhemmin Ash vaihtoi otteluareenalle Buizelin, joka myös oli lähellä hävitä Gastrodonin strategisille hyökkäyksille. Yhtäkkiä tilanne kääntyi kuitenkin päälaelleen ja Buizelin onnistui päihittää Gastrodon. Gastrodon osoitti silti olevansa taktinen ottelija, jolla on tärkeä paikka Paulin joukossa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #654: Tuttuus tietää tappiota! (Sinnoh Liigan Voittajat-kausi)


Drapion
Drapion on Gastrodonin tavoin uusi lisäys Paulin kokoonpanoon, ja pelottava sellainen. Drapion tunnetaan aggressiivisena ja väkivaltaisena Pokémonina, joka ei vähästä hätkähdä. Tämä todistettiin Paulin ja Ashin välisessä liigaottelussa, jossa Paul lähetti Drapionin ensin Ashin Buizelia vastaan. Hyökkäysten ja väistelyn lopputuloksena Buizel lopulta hävisi. Seuraavaksi Drapion näytti voimansa Ashin Staraptoria vastaan, joka sekin hävisi Drapionille alta aikayksikön. Ash päätti seuraavaksi antaa Torterran tehdä selvää Drapionin voittoisasta taipaleesta, mutta toisin kävi - Drapion voitti senkin ja osoitti siten olevansa miltei voittamaton Pokémon. Myöhemmin Ash lähetti Gliscorin Drapionia vastaan ja uuvuttavan taistelun jälkeen Drapion viimein joutui luovuttamaan. Tällainen taidonnäyte kertoo kuitenkin sen, että Drapion on yksi Paulin vahvimmista Pokémoneista.
Ensiesiintyminen jaksossa: #654: Tuttuus tietää tappiota! (Sinnoh Liigan Voittajat-kausi)


Ninjask
Paul pyydysti Ninjaskin juuri ennen kuin kohtasi Chimcharin, eli aivan Sinnoh-seikkailunsa alkutaipaleella. Tämän jälkeen Ninjaskia ei nähty pitkään aikaan, kunnes kaikkien yllätykseksi Paul käytti sitä pitkän hiljaiselon jälkeen Sinnoh Liigassa ottelussa Ashia vastaan. Ninjask on salamannopea Pokémon, ja Ashin Pokémoneilla oli vaikeuksia pysyä sen tahdissa. Nopeutensa vuoksi Ninjask onnistui voittamaan Ashin Gliscorin niin, ettei se itse saanut naarmuakaan. Ash päätti turvautua Infernapeen, joka pääsi niskan päälle ja tyrmäsi Ninjaskin. Ollessaan yksi Paulin ensimmäisistä Pokémon-pyydystyksistä Sinnohissa, Ninjask on viettänyt pitkän tovin kouluttajansa rankan koulutuksen alla. Tämän vuoksi se on taitava ja luotettava Pokémon ja hyödyllinen osa Paulin joukkoa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #519: Kunnian kenttä (Diamond and Pearl-kausi)


Froslass
Froslass on tuoreempi lisäys Paulin Pokémon-tiimiin, mutta se on silti osoittanut olevan erittäin kyvykäs ja osaava, ja erityisesti taktinen ottelija. Froslass osaa käyttää hyökkäyksiään strategisesti, ja käyttääkin usein jää-hyökkäyksiään luodakseen lumimyrskyn, johon piiloutua ja hyökätä piilosta käsin. Froslass otteli Ashin Pikachua vastaan Sinnoh Liigassa, ja aiheuttikin sähkörotalle päänvaivaa lumisilla pelisiirroillaan. Pikachu onnistui kuitenkin paikantamaan Froslassin heikon kohdan, ja päihitti tämän. Taktinen ottelutyyli on kuitenkin varmasti Paulin mieleen ja kovan koulutuksen alla Froslassista on tuleva tärkeä osa Paulin joukkoa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #655: Vanhat vastustajat vastakkain! (Sinnoh Liigan Voittajat-kausi)


Torterra
Torterra on kehittynyt Paulin aloitus-Pokémonista, Turtwigista, ja on siten Paulin pitkäaikaisimpia ja -ikäisimpiä Pokémoneja. Vaikka Torterra onkin ollut Paulin raskaan kouluttamisen alla jo pitkään, on se säilyttänyt lempeän ja rennon asenteen ja luonteen. Torterra osaa kuitenkin otteluareenalla olla melko agressiivinen, ja omaakin varsin vahvoja hyökkäyksiä, joilla päihittää vastustaja kuin vastustaja. Ystävällisen luonteensa Torterra paljasti, kun se auttoi Ashin Grotlea hallitsemaan kehittymisen jälkeen hidastunutta nopeuttaan. Torterra on eittämättä Paulin vahvimpia, ellei vahvin, Pokémon, ja sen on nähty häviävän vain Pokémon-mestari Cynthian Garchompille.
--??? jaksoa-->--??? jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #508: Unohtumaton opetus (Diamond and Pearl-kausi)


Ursaring
Metsässä eksyneenä Ash kumppaneineen kohtasivat vihaisen Ursaringin, joka alkoi jahdata heitä takaa. Karkumatkalla Paul tuli vastaan, ja käytti Chimchariaan Ursaringin pysäyttämiseen ja päätyi lopulta pyydystämään karhun. Todettuaan sen olevan tarpeeksi voimakas, Paul päätti pitää sen tiimissään. Tuosta lähtien Ursaring on pysynyt Paulin asettamien standardien sisällä ja täten säilynyt osana Paulin Pokémon-joukkoa. Paulin kouluttamisen myötä Ursaring on oppinut useita voimakkaita taktiikoita, joita onkin useasti hyödyntänyt otteluissaan. Jo metsässä osoittautunut agressiivisuus on säilynyt Ursaringin luonteessa, ja tämä välittyy myös otteluareenalla, missä Ursaring osaa olla todella brutaali vastustaja.
Ensiesiintyminen jaksossa: #474: Kuin yö ja päivä (Diamond and Pearl-kausi)


Weavile
Paul pyydysti Weavilen kauan sitten seikkaillessaan Kanto-, Johto- ja Hoenn-alueilla. Weavile tosin nähtiin ensimmäistä kertaa vasta Paulin otellessa Cynthiaa vastaan. Weavile hävisi hetkessä, vaikka olikin tyypitykseltään edullisessa asemassa Garchompia vastaan. Myöhemmin Paul käytti Weavilea muun muassa pyydystääkseen Gliscorin, ja tämän jälkeen hän on käyttänyt sitä esimerkiksi otteluissa Ashia vastaan. Näissä otteluissa Weavile on todistanut olevansa etevä ottelija, jolla on takanaan pitkä historia Paulin oppien alla. Vikkelyytensä ja viekkautensa ansiosta Weavile on vastus, jota ei parane aliarvioida.
Ensiesiintyminen jaksossa: #508: Unohtumaton opetus (Diamond and Pearl-kausi)


Honchkrow
Paulin Murkrow oli kehittynyt Honchkrowiksi kenenkään tietämättä juuri ennen Veilstonen saliottelua. Juuri kehittyneenä Honchkrow oli kerännyt paljon voimaa ja päihittikin salipäällikkö Maylenen Pokémonit helposti. Honchkrow on tärkeä osa Paulin tiimiä, koska lentokykynsä ansiosta se osaa hyödyntää otteluissa - ja niiden ulkopuolellakin - ilmatilaa. Tämä on johtanut muun muassa siihen, että Paul osallistui Honchkrowlla Sinnohin PokéRinger-lentokisaan, jonka tosin hävisi Ashille. Myöhemmin Honchrow on nähty lukuisissa otteluissa, ja onpa se saanut osansa myös otteluista Ashia vastaan. Menestys on ollut vaihtelevaa, mutta kaikesta huolimatta Honchkrow on Pokémon, johon Paul voi luottaa joka tilanteessa.
--Vähintään 25 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #534: Johtajatason ratkaisu (Battle Dimension-kausi)


Magmortar
Paulin Magmar kehittyi Magmortariksi sopivasti ennen sovittua, suurta ottelua Ashia vastaan. Magmortar on kehittymisen myötä kerännyt paljon voimaa ja osaa useita vahvoja tuli-tyypin liikkeitä. Magmortar dominoi debyyttiotteluaan Ashia vastaan pitäen pintansa monta Ashin ketterää Pokémonia vastaan. Sinnikkään taistelun lomassa Paul kutsui Magmortarin takaisin luokseen, joten viimeinen niitti jäi näkemättä. Myöhemmin Paul käytti Magmortaria uudestaan Sinnoh Liigassa ottelussaan Barrya vastaan, jossa Magmortar jälleen osoitti ylivoimaisuutensa ja päihitti Barryn Pokémonit ilman juurikaan ongelmia. Magmortar on ehdottomasti yksi Paulin tiimin tärkeimmistä voimavaroista.
--Vähintään 64 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #599: Mestarien mittelö (Galactic Battles-kausi)


Gliscor
Paulin Gliscor oli alunperin suuren Gligar-parven johtaja. Paul kohtasi sen kylässä lähellä Veilstone Cityä. Gliscor alamaisineen oli kuin vangittuna kylässä, sillä voimakas tuuli oli kuljettanut poppoon sinne ilman mahdollisuutta poispääsyyn. Turhautuneena koko Gligar-joukko alkoi pian tämän jälkeen villiintyä kylässä. Kuullessaan parven johtaja-Gliscorin olevan tavanomaista voimakkaampi tapaus, Paul meni ja pyydysti sen. Paul tsekkasi vielä Pokémonin vahvuudet ja hyväksyi sen tarpeeksi voimakkaana joukkoonsa. Samaan aikaan Gliscorin johtama Gligar-parvi hajosi, ja Ash meni ja pyydysti yhden sen jäsenistä. Voimakkuudestaan huolimatta Gliscoria nähtiin vain harvoissa otteluissa Ashia vastaan, ja sittemmin Paul on tyytynyt jättämään sen Reggien luokse harjoittelemaan ja vahvistumaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #532: Muutoksen tuulet puhaltavat (Battle Dimension-kausi)


Nidoking
Paul käytti Nidokingiään ensimmäisen kerran ottelussa Battle Pyramidin Brandonia vastaan. Nidoking sai kokeilla onneaan Brandonin Registeeliä vastaan. Vaikka Nidoking omaakin useita voimakkaita hyökkäyksiä, se lopulta hävisi ottelun eikä pärjännyt legendaariselle Registeelille. Nidoking tosin pisti todella hyvin kampoihin, ja pärjäsi huomattavasti paremmin kuin Paulin muut Pokémonit. Tämä oli siis osoitus Nidokingin sisukkuudesta ja sinnikkyydestä. Paulin tämänhetkisessä tiimissä ei ole tilaa Nidokingille, joten se on todennäköisesti jätetty Reggien luokse "varastoon" vahvistumaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #596: Pyramidiraivo! (Galactic Battles-kausi)


Hariyama
Hariyaman ensiesiintyminen nähtiin, kun Paul käytti sitä ottelussaan Battle Pyramidin Brandonin Regirockia vastaan. Useita voimakkaita liikkeitä omaavana Hariyama otteli loistavasti, mutta ei kuitenkaan pärjännyt Brandonin ylivoimaiselle Regirockille. Kyseinen ottelu oli Hariyaman ainoa esiintyminen toistaiseksi, jos sen todellisista vahvuuksista ei ole juuri tietoa. Hariyama oleskelee tällä hetkellä todennäköisesti Reggien luona vahvistumassa, sillä Paul ei pysty kantamaan mukanaan kuin rajoitetun määrän Pokémoneja.
Ensiesiintyminen jaksossa: #596: Pyramidiraivo! (Galactic Battles-kausi)


ENTISET POKÉMONIT

Lairon
Lairon oli yksi Paulin uusista Pokémon-lisäyksistä, ja se esiintyi ensimmäisen kerran ottelussa Battle Pyramidin Brandonia vastaan. Laironin voimasta, hyökkäyksistä ja persoonallisuudesta ei juurikaan tiedetty mitään, sillä Brandonin Regice päihitti sen hetkessä. Lairon majaili hetken aikaa todennäköisesti Reggien luona vahvistumassa, mistä Paul sai sen kutsuttua helposti otteluihin jos tarve sitä vaati. Pienoiset ottelukokemukset olivat kuitenkin ilmeisesti tarpeeksi, sillä Lairon kehittyi Aggroniksi juuri parahiksi Sinnoh Liigaa varten.
Ensiesiintyminen jaksossa: #596: Pyramidiraivo! (Galactic Battles-kausi)


Magmar
Paul pyydysti Magmarin juuri ennen Veilstonen saliotteluaan, korvatakseen menetetyn tuli-tyypin Chimcharinsa toisella saman tyypin Pokémonilla. Hän käytti Magmaria onnistuneesti ottelussa Maylenea vastaan, ansaiten salimerkin. Myöhemmin Magmar nähtiin ottelussa Battle Frontierin Brandonia vastaan, mutta se hävisi nopeasti tämän Regirockille. Nämä tärkeät ottelut antoivat kuitenkin sysäyksen Magmarin vahvistumiselle, ja Paulin koulutuksen alla se sai paljon arvokasta kokemusta. Tämän kokemuksen myötä Magmar onnistui kehittymään Magmortariksi juuri ennen suurta ottelua Ashia vastaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #534: Johtajatason ratkaisu (Battle Dimension-kausi)


Murkrow
Paul pyydysti Murkrown seikkaillessaan Kanto-, Johto- ja Hoenn-alueilla, ja tämän vuoksi se oli yksi Paulin pitkäikäisimmistä ja käytetyimmistä Pokémoneista. Murkrow tosin nähtiin ensimmäistä kertaa vasta Paulin otellessa Pokémon-mestari Cynthiaa vastaan Sinnohissa, mutta todellisuudessa sillä oli takataskussaan jo aimo kaupalla ottelukokemusta. Murkrow hävisi tuon ottelun heti huolimatta siitä, että se osasi useita voimakkaita lentoiskuja. Tämän jälkeen Murkrowta nähtiin vain pikaisesti, kunnes se lopulta kehittyi Honchkrowiksi Paulin kovan koulutuksen alla, juuri ennen Veilstonen saliottelua Maylenea vastaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #508: Unohtumaton opetus (Diamond and Pearl-kausi)


Electabuzz & Elekid
Electabuzz kehittyi Paulin Elekidistä kaksoisottelussa: Paul & Ash vastaan Dawn & Conway. Vaikka Electabuzz olikin voimistunut kehittymisensä myötä, Paul päätyi silti jättämään sen hetkeksi aikaa veljensä Reggien luokse pystyäkseen keskittymään muihin Pokémoneihinsa. Ashin vieraillessa Reggien luona Ashin Pikachu ja Electabuzz sopivat erimielisyytensä ja ne tulivat ystävällisemmiksi toisiaan kohtaan - kaksintaistelu niiden välillä siis päättyi. Paul oli ottanut Electabuzzin taas joukkoonsa Pastorian saliottelua varten ja se oli siitä lähtien tärkeä ja pysyvä osa Paulin joukkoa. Myöhemmin Electabuzz kehittyi Electivireksi juuri ennen Sinnoh Liigaa.
--50 jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: #520: Ryhmähenki haisee! (Diamond and Pearl-kausi)
Elekid oli yksi Paulin tiimin ensimmäisista nähdyistä Pokémoneista, sillä hän käytti sitä ensimmäisessä ottelussaan Ashia vastaan. Elekid otteli Pikachua vastaan ja ottelu päättyi tasapeliin. Tämä ratkaisu ei Elekidille kelvannut, ja se ottikin Pikachun silmätikukseen, aikomuksenaan joskus päihittää sähkörotta. Elekid oli yksi Paulin käytetyimmistä Pokémoneista ja siitä vähitellen muodostui eräänlainen "tavaramerkki" Paulille. Paul käytti sitä esimerkiksi ensimmäisessä saliottelussaan Roarkia vastaan, ja jo silloin Elekid todisti olevansa tavanomaista voimakkaampi Pokémon, päihittäen molemmat salipäällikön Pokémonit alakynnestään huolimatta. Paul käytti Elekidiä myös kaksoisottelussa Ashin Chimcharin rinnalla. Tässä ottelussa Elekid vahvistui niin, että kehittyi ottelun kesken Electabuzziksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #470: Eron kaksi astetta (Diamond and Pearl-kausi)


Chimchar
Kun Paul kohtasi Chimcharin, tämä oli joutunut Zangoose-joukon hyökkäyksen kohteeksi. Chimchar selviytyi tilanteesta viemällä voimansa äärirajoilleen. Tästä vaikuttuneena Paul päätti pyydystää sen joukkoonsa. Alkuinnostus kuitenkin lopahti äkkiä, kun Paul huomasi Chimcharin olevan todellisuudessa heikko ja pelokas otteluissa, ja sen voimien tulevan esiin vain kriittisillä hetkillä: aikaisempi voimannäyte oli johtunut vain Chimcharin Blaze-kyvystä. Pettymys kärjistyi lopulta siihen, että Paul luopui kylmästi Chimcharista Ashin silmien edessä. Tällöin Ash ehdotti Chimcharille paikkaa joukossaan, johon Chimchar suostui, ja näin tuliapina liittyi Ashin joukkoon ja jätti Paulin ja entisen elämänsä taakseen.
Ensiesiintyminen jaksossa: #471: Kun Pokémon-maailmat kohtaavat (Diamond and Pearl-kausi)


Azumarill
Paul oli pyydystänyt Azumarillin otellakseen sillä ensimmäisessä saliottelussaan Roarkia vastaan, ajatellen vesi-Pokémonin pärjäävän Roarkin kivi-Pokémoneja vastaan. Azumarill oli kuitenkin melkoinen pettymys, sillä se ei pärjännyt ottelussa laisinkaan, vaikka tyypiltään olisikin ollut niskan päällä. Roarkin Geodude nimittäin teki vesi-Pokémonista selvää alta aikayksikön. Pettyneenä ja turhautuneena Azumarillin suoritukseen, Paul ei nähnyt Pokémonissa enää potentiaalia ja totesi sen kouluttamisen olevan ajanhukkaa. Niinpä hän luopui siitä, antaen sen pois pienelle pojalle.
Ensiesiintyminen jaksossa: #483: Menneestä tulevaan (Diamond and Pearl-kausi)


Stantler
Ollessaan jumissa metsässä, Paul kohtasi villin Stantlerin. Chimcharin avulla hän pyydysti sen, ja tarkisti sitten Stantlerin tiedot ja voimakkuuden PokéDexistään. PokéDex ei antanut Paulia tyydyttäviä tuloksia, ja hän totesi Stantlerin olevan liian heikko, sillä se osasi vain Tackle-hyökkäyksen. Tämän vuoksi hän vapautti sen heti pyydystämisen jälkeen takaisin luontoon, jatkaen voimakkaampien Pokémonien etsimistä.
Ensiesiintyminen jaksossa: #474: Kuin yö ja päivä (Diamond and Pearl-kausi)


Starly (3kpl)
Paul pyydysti matkallaan Sinnohin alkutaipaleilla kaikkiaan kolme Starlya, kaikki saman aikahaarukan sisällä. Ensimmäiset kaksi hän vapautti heti tarkistettuaan PokéDexistä niiden tiedot ja ajatellen niiden olevan liian heikkoja joukkoonsa. Kolmannen Starlyn Paul piti itsellään pidempään, koska se osasi Aerial Ace-hyökkäyksen, toisin kuin kaksi edellistä Starlya. Paul käytti tätä kyseistä Starlya ottelussa Ashin Starlya vastaan ja voitti. Voitostaan huolimatta Paul ei lopulta pitänyt Starlya veroisenaan ja luopui siitä, kuten kahdesta aiemmasta Starlystaan.
Ensiesiintymiset jaksossa: #471: Kun Pokémon-maailmat kohtaavat (Diamond and Pearl-kausi)


Grotle & Turtwig
Grotle kehittyi Paulin aloitus-Pokémonista, Turtwigistä. Grotlea ei ole koskaan konkreettisesti näytetty animessa, mutta Paulin on täytynyt omistaa jossakin välissä Grotle, koska hänen Turtwiginsa on kehittynyt lopulta Torterraksi asti.
--??? jaksoa-->
Ensiesiintyminen jaksossa: Ei näytetty animessa
Turtwig oli Paulin aloitus-Pokémon. Turtwigistä ei tiedetä juuri mitään, koska se nähtiin vain Paulin muistojen kautta, niin sanotussa "flashbackissa". Siinä Turtwig seurasi yhdessä Paulin kanssa Reggien ottelua Battle Pyramidin Brandonia vastaan. Vaikka Turtwigista itsestään ei tiedetä mitään, syvä yhteys sen ja kouluttajansa välillä nähtiin jo tämän flashbackin välityksellä. Tämä yhteys on säilynyt nykypäivään asti, kun Turtwig on yltänyt Torterraksi asti: ajan saatossa Turtwig on siis kehittynyt kaksi kertaa, lopulta Torterraksi asti.
Ensiesiintyminen jaksossa: #596: Pyramidiraivo! (Galactic Battles-kausi)


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.