Televisio


Acerola


ALKUPERÄINEN NIMI
アセロラ | Acerola
ENSIESIINTYMINEN
Jakso #1016: "Mikset antaisi minulle vaikka Z-rengasta?"
KOTIKAUPUNKI
Ula'ula Island, Alola

Acerola on kummitus-Pokémoneihin erikoistunut kouluttaja Alolan Ula'ula-saarelta. Hän on hyvää pataa kaikkien paikallisten kanssa - myös saaren kahunan, Nanun, kanssa, jonka metkut Acerola on oppinut tuntemaan. Acerola olikin juuri se väylä, jonka avulla Ash löysi tiensä Nanun puheille suorittaessaan Saarihaastettaan (Island Challenge).

Acerola on leikkisä ja positiivinen tyttö, jonka lempiharrastuksiin kuuluu lukeminen ja eritysesti Alolan myyttejä ja legendoja käsittelevä kirjallisuus. Hän oli ensimmäinen, joka esitteli Ashille tarun Necrozmasta. Lisäksi hän pitää saduista ja kertomuksista, jotka usein tempaavat hänet mukaansa - kirjaimellisesti. Eräs esimerkki tästä on tarina Ula'ulan saarella majailevasta Ahne Rapooh-hengestä (Greedy Rapooh), joka osoittautui todeksi: henki olikin Gengar, jonka kanssa Acerolalla olikin setvimistä. Kummitus-Pokémonien asiantuntijana hän tosin hoiti asian leikiten.

Vaikka Acerola tyypillisesti jättäytyy Pokémon-otteluiden ulkopuolelle, on hän silti varsin osaava ottelija. Näillä meriiteillä hän päätyikin ottamaan osaa professori Kukuin järjestämään Alolan Pokémon-liigaan.

SAAVUTUKSET
ALOLA
x
Alola Liiga ~ Top 16


POKÉMONIT TIIMISSÄ TÄLLÄ HETKELLÄ

Mimikyu (Mimikins, shiny)
Acerolan omistama Mimikyu on varsin ainutlaatuinen, sillä se on paitsi shiny-Pokémon eli eroaa väriltään normaaleista Mimikyuista, niin sillä on myös lempinimi: Mimikins. Sillä on myös tapana pitää päässään jonkinlaista asustetta, tyypillisesti kukkaa. Kaiken tämän lisäksi Mimikins on Acerolan mukaan edesmenneen Mimikyun haamu, mikä itsessään luo sen ympärille jo omanlaisensa auran. Koska se on haamu, se pystyy leijumaan ilmassa ja läpäisemään kiinteitä esineitä. Mimikins ei kuitenkaan kanna mitään kaunoja tyypillisten haamujen tapaan, vaan on letkeä ja hyväntuulinen Mimikyu - melkeinpä vastakohta Jessien agressiivisemmalle Mimikyulle. Mimikins kulkee kouluttajansa Acerolan rinnalla tilanteessa kuin tilanteessa, ja on täyden luottamuksensa ansainnut.
Ensiesiintyminen jaksossa: #1016: Mikset antaisi minulle vaikka Z-rengasta? (Ultraseikkailuja-kausi)


Shuppet
Shuppet on Acerolan toinen Pokémon. Se nähtiin ensimmäisen kerran, kun Acerola käytti sitä luodakseen Pokémon-koulusta kummitustalon Lanan pikkusisaruksia varten. Shuppet, yhdessä Acerolan Mimikyun, Mimikinsin, kanssa tarjosi tytöille melkoisen kokemuksen, mutta myöhemmin touhu houkutteli paikalle muitakin kummitus-Pokémoneja. Shuppet oli tässäkin tilanteessa hyödyksi, sillä se pystyi paljastamaan piileskelevät kummitus-Pokémonit. Seuraavan kerran Shuppet nähtiin, kun Acerola käytti sitä Alolan Pokémon-liigan ensimmäisellä kierroksella. Ensimmäisen kierroksen "battle royal"-tyylisessä ottelussa kuusitoista jäljellä olevaa Pokémonia jatkoivat seuraavalle kierrokselle, ja Shuppet oli niistä yksi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #1037: Kummitustalon avoimet ovet! (Ultralegendoja-kausi)


Gengar (Ahne Rapooh | engl. Greedy Rapooh)
Acerola oli Ula'ula-saarella tutustunut tarinaan Ahneesta Rapoohista: ilkikurisesta hengestä, jonka kerrotaan kiusaavan saaren asukkaita. Uskoessaan aluksi tämän olevan vain satua, osoittautuikin se olevan totta, kun Rakettiryhmä vahingossa vapautti Ahneen Rapoohin hautausmaan pyhäköstä - ei se tosin mikään henki ollut, vaan kummitus-Pokémon Gengar! Acerolan yrittäessä saada Ahnetta Rapoohia aisoihin, alkoi tämä tykästyäkin tyttöön ja kidnappasi hänet. Samaan aikaan se näpisteli mukaansa tavaroita, mukaan lukien Rakettiryhmän Z-kristallin. Lopulta Rakettiryhmä olikin juuri se, joka vapautti Acerolan Ahneen Rapoohin otteesta. Kävi tosin ilmi, että kiusanteostaan huolimatta Gengar ei pahantahtoinen ollutkaan. Acerola kutsui sen visiitille kirjastoon ja loi ystävyyssiteen sen kanssa. Myöhemmin kävi ilmi, että Ahne Rapooh/Gengar oli liittynyt osaksi Acerolan Pokémon-joukkoa, kun Acerola käytti sitä Alolan Pokémon-liigan toisen kierroksen ottelussaan Kiawea vastaan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #1016: Mikset antaisi minulle vaikka Z-rengasta? (Ultraseikkailuja-kausi)


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.