Elokuvat


Pokémon: Giratina ja taivassoturi


Pokémon: Giratina ja taivassoturi

ELOKUVAN TÄHTI-POKÉMONIT

MERKITTÄVÄT IHMISROOLIT

ギラティナと氷空の花束 シェイミ, Giratina and the Sky's Bouquet: Shaymin ~ 2008
Giratina and the Sky Warrior ~ 2009
Pokémon: Giratina ja taivassoturi ~ 2009
Elokuvan juoni: (*spoilerivaara*)
Shaymin on matkalla lähteelle juomaan, kunnes Dialga saapuu paikalle. Giratina ilmestyy ja hyökkää Dialgan kimppuun ja vetää tämän mukanaan Vastamaailmaan, Giratinan asuinympäristöön. Poloinen Shayminkin joutuu toiseen ulottuvuuteen, missä se todistaa Dialgan ja Giratinan välistä taistelua.

Tuntematon mies Shieldoninsa kanssa on myös todistamassa näkyä ja lisäksi Zeron, pahamaineisen rikollisen, tietokoneet repivät kaikenlaista informaatiota ja tietoa Pokémonien taistelusta. Pian Shaymin ei kestä enää Vastamaailman saastetta ja imee itseensä tummaa kaasua, ja lopulta käyttää erikoista, räjähdysmäistä kykyään. Räjähdys aukaisee portin takaisin tavalliseen maailmaan, ja Dialga sekä Shaymin pääsevät karkuun, jättäen Giratinan Vastamaailmaan.

Ash, Dawn ja Brock ovat läheisessä kaupungissa ja kohtaavat pian Shayminin, joka syö heidän ruokiaan. Hälinässä pieni grilli kaatuu ja Shayminin imettyä savut ja saasteet, se päästää jälleen pienen räjähdyksen. Dawn pelastaa Shayminin sekasorron keskeltä ja puhdistaa sen. Käy ilmi, että Shaymin osaa puhua telepaattisesti, ja se kertoo kouluttajille "siitä paikasta". Ash ei ymmärrä, mistä paikasta Shaymin puhuu, jolloin Shaymin nimittää häntä tyhmäksi. Dawn ja Shaymin kuitenkin ystävystyvät heti.

Porukka vie Shayminin Pokémon-keskukseen ja pian Shaymin kertoo vievänsä ystävykset "siihen paikkaan". Rakettiryhmä vakoilee ja päättää kaapata Shayminin. Joukko päätyy kävelemään puutarhaan, missä on kuutiomaisia pylväitä. Pylväisiin ilmestyy välillä värähdyksiä ja Giratinan nähdään lipuvan niistä ohi. Pian Raketiryhmä nappaa Shayminin, mutta joutuu imaistuksi pylvääseen, johon on ilmestynyt portti Vastamaailmaan. Myös Ash ja Dawn imaistaan sisään jättäen Brockin ulkopuolelle.

Ash ja Dawn yrittävät pelastaa Shayminin Giratinalta ja paetessaan Giratinaa, he kohtaavat miehen Shieldonin kanssa. Mies esittäytyy Newton Gracelandiksi. Newton johtaa joukon portille, joka vie takaisin tavalliseen maailmaan, ja selittää samalla, kuinka Dialgan ja Palkian taistelu (Darkrai nousee) on aiheuttanut saastepilviä Giratinan kotiin Vastamaailmaan. Tästä vihaisena Giratina janoaa kostoa, ja se selittääkin sen ja Dialgan välisen taistelun aiemmin. Pian Ash ja Dawn, mukanaan Shaymin, saapuvat takaisin tavalliseen maailmaan, missä Brock jo odottaa. Rakettiryhmä huomaa portaalin liian myöhään, ja jää Newtonin seuraksi Vastamaailmaan.

Ashin ja Dawnin selittäessä tilannetta puutarhassa, Zero ilmestyy ja lähettää Pokémoninsa joukon perään. Ash ja muut pakenevat juuri lähtevään junaan, missä he tutustuvat muihin matkustajiin. Samalla Shaymin altistuu Gracidea-kukalle ja muuttaa muotoa Sky-forme Shayminiksi. Käy ilmi, että kyseenomaisia kukkia löytyy erään vuoren huipulta, missä kaikki Shayminit asuvat. Näinpä Ash ja muut päättävät viedä Shayminin kotiinsa. Yhtäkkiä Zeron Pokémonit iskevät junaan, mutta Pikachun, Piplupin ja Shayminin avulla niistä selvitään.

Ystävykset siirtyvät laivaan, jonka avulla he pääsevät lähemmäksi Shayminin kotia, Kukkatarhaa. Pokémonit leikkivät iloisina, kunnes Zero yllättää jälleen. Veteen ilmestyy portaali, joka imee kaikki sisäänsä. Vastamaailmassa Ash ystävineen taistelevat Zeroa vastaan kun Shaymin ja Giratina taistelevat keskenään. Pian Shaymin muuttaa muotonsa jälleen tavalliseksi ja päästää tunnusomaisen räjähdyksensä valloilleen imettyään tummia pilviä itseensä. Tämä avaa aukon tavalliseen maailmaan, ja niin joukko pakenee - mukanaan Zero ja Giratina. Zero hypähtää alukseensa ja ampuu muotoaan muuttanutta Giratinaa säteellä vangiten sen ja imien siitä energiaa.

Kaikki paitsi Brock rientävät ylös alukseen, missä he ottelevat Zeroa vastaan samalla kun Newton yrittää pysäyttää tietokoneen, jonka ohjelmisto hallitsee Giratinan vanginnutta sädettä. Käy ilmi, että Zero on Newtonin entinen oppilas, joka kiinnostui Vastamaailmasta ja tuli riippuvaiseksi Giratinan energian keräämisestä. Newton pysäyttää tietokoneen, ja Giratina putoaa ansastaan nuutuneena järveen. Aluksen moottoritkin tuhoutuvat samalla, ja kaikki muut pelastuvat paitsi Zero, joka pysyttelee aluksessa. Juuri ennen aluksen törmäämistä Zero pakenee pienemmällä aluksella.

Giratina nousee vedestä ja lysähtää maahan voimattomana. Shaymin parantaa Giratinan juuri kun Zero ilmestyy pienemmällä aluksellaan. Virkistynyt Giratina jahtaa Zeroa takaisin Vastamaailmaan, missä niiden välille syntyy suuri taistelu. Vastamaailmassa tapahtuva taistelu vaikuttaa tavalliseen maailmaan, missä suuri jäätikkö uhkaa nyt murtua. Jäätikkö alkaa lipumaan hiljalleen kohti läheistä kylää. Samalla kun Giratina ja Zero taistelevat, muut miettivät kuinka pysäyttää jäätikkö. Jäätikön alta paljastuu muinaiset rauniot, joiden sisällä uinuva Regigigas herää. Se pysäyttää lipuvan jäämassan.

Shaymin muuttaa jälleen muotoaan ja avaa portaalin Vastamaailmaan. Zero on voittamaisillaan Giratinan kun Ash hyppää alukseen ja kehottaa Zeroa lopettamaan. Zero kieltäytyy juuri kun tumma pilvi peittää heidät alleen. Shaymin imee kaiken ja aukaisee uuden portaalin tavalliseen maailmaan, joka imee aluksen sisäänsä. Zero yrittää kaikkensa, jotta alus ei menisi portaalista läpi, mutta Giratina pitää huolen siitä, että se menee. Kaikki joutuvat portaalin imuun ja lopulta myös Giratina ehtii läpi. Kaikki ovat jälleen oikeassa maailmassa.

Zeron alus törmää lähelle Regigigasia, jolloin lähistön villit Pokémonit jäädyttävät sen ja pysäyttävät Zeron aikeet lopullisesti. Kaikki iloitsevat jäätikön pysähtymistä ja pian löytävät myös Kukkatarhan. Tarha on täynnä muita Shaymineita. Shaymin sanoo hyvästit ja mainitsee Ashin olevankin ihan kelpo tyyppi, vaikka aluksi he eivät tulleetkaan juttuun. Kaikki Shayminit muuttuvat Sky-forme Shaymineiksi ja lentävät pois.

Lopussa Giratinan nähdään lentävän tiehensä Dialgan perään, jonka seuraukset ystävämme saavat kokea vielä seuraavassa seikkailussaan.


Pikachu-lyhytelokuva

Pikachu's Ice Adventure

LYHYTELOKUVAN TÄHTI-POKÉMONIT

ピカチュウ 氷の大冒険, Pikachu's Ice Adventure
Ei esitetty USA:ssa
Ei esitetty Suomessa
Lyhytelokuvan juoni: (*spoilerivaara*)
Sankariemme Pokémonit ovat päättäneet leikkiä meressä. Piplup ja Buneary sukeltelevat, kun Pikachu, Chimchar ja Ambipom leikkivät rantapallolla. Croagunk ottaa rennosti ja Sudowoodo, Happiny sekä Swinub lepäilevät.

Piplup ja Buizel päättävät ottaa toisistaan mittaa uintinopeudessa. Muut Pokémonit ryhtyvät kannustamaan näitä kahta, kun ne kisaavat siitä, kumpi on nopeampi. Hetkeä myöhemmin Meowth tovereineen ilmestyy rannalle kädessään surffilauta. Meowth on päättänyt tulla suureksi aaltojen legendaksi. Pikachun ja ystävien leikit kuitenkin keskeyttävät Meowthin unelmoinnin. Buizel selviytyy nopeuskisan voittajaksi, jolloin Piplup masentuu. Meowth ja muut uivat nopeasti Pikachun joukon lähettyville ja kaikki alkavat kinastella leikkialueesta. Yanmegan hyökkäys yhdistettynä Piplupin hyökkäykseen synnyttää suuren vesisuihkun, joka lennättää kaikki Pokémonit kauas pois.

Kaikki laskeutuvat Wailordin päälle, kunnes Meowth keksii hyödyntää mukanaan olevaa kumivenettä päästäkseen pois. Pikachu hoksaa Meowthin idean ja liittyy sen seuraksi veneeseen. Pian kaikki Pokémonit ovat veneessä ja yhtäkkiä Wailord päästää ilmanottoaukostaan vettä. Vene on tietenkin juuri aukon päällä, ja se lennähtää taivaisiin. Yllättäen Pokémonit putoavat jäätikölle. Eksyneet Pokémonit päättävät kiivetä läheisen vuoren huipulle nähdäkseen paremmin, missä ovat. Pachirisu on ensimmäinen huipulla, mutta kovan vauhtinsa takia liukastuu ja lennähtää aivan toiseen suuntaan. Staravia lähtee poloisen perään, kunnes kova, jäätävä tuuli yllättää ja erottaa Pokémonit toisistaan.

Pikachu löytää lumesta Sphealin ja Snoruntin, jonka erehtyi aluksi luulemaan olevan Piplup. Yllättyneenä tästä, Pikachu kertoo kahdelle jää-Pokémonille tilanteestaan. Pokémonit kertovat tietävänsä Pokémonin, joka voisi auttaa Pikachua löytämään ystävänsä. Hetkeä myöhemmin Pikachun joukko saapuu suuren jäisen oven eteen. Oven takaa paljastuu Solrock, joka sulattaa läheisen lumen ja paljastaa jäisen linnan kaukaisuudessa.

Myös Piplupin joukko, Meowthin joukko sekä Staravia huomaavat linnan ja päättävät suunnata sitä kohti. Pian koko joukko on jälleen kasassa! Pokémonit astuvat sisään linnaan ja huomaavat Abomasnown ja Froslassin taistelevan keskenään. Niiden jääveistokset ovat vaurioituneet ja ne pitävät toinen toistaan syypäänä tuhotekoon. Pikachu kertoo voivansa auttaa ystäviensä kanssa, ja niinpä Bunearyn jää-hyökkäyksillä ja Turtwigin ruoho-hyökkäyksillä veistokset saadaan uuteen uskoon. Sekä Abomasnow että Froslass ovat iloisia uudistuksesta, kunnes Croagunk hyppää ikkunasta sisään ja samalla tuhoaa veistokset kokonaan.

Pikachu ystävineen päättää korvata tuhoutuneet veistokset kaivertamalla uudet veistokset ulkona olevaan jäähän. Kaikki Pokémonit auttavat valmistuksessa kykyjensä mukaan. Kun veistokset ovat valmiit, Pokémonit rakentavat itselleen aluksen jäästä, seilaavat pois ja hyvästelevät uudet, jäämaan ystävänsä. Pian Pokémonit näkevätkin jo rannan, missä ne alunperin leikkivät. Kinailu unohdetaan ja leikki voi jälleen jatkua! Illan tullen Pokémonit muistelevat tapahtumarikasta päiväänsä.


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.