Elokuvat


Pokémon: Darkrai nousee


Pokémon: Darkrai nousee

ELOKUVAN TÄHTI-POKÉMONIT

MERKITTÄVÄT IHMISROOLIT

ディアルガVSパルキアVSダークライ, Dialga VS Palkia VS Darkrai ~ 2007
The Rise of Darkrai ~ 2008
Pokémon: Darkrai nousee ~ 2008
Elokuvan juoni: (*spoilerivaara*)
Kahden legendaarisen Pokémonin, Dialgan ja Palkian välinen taistelu toisessa ulottuvuudessa vaikuttaa oikeaan maailmaan, ja voi pahimmillaan tuhota sen kokonaan. Näin kertoo päiväkirja, jota lukee tiedemies Tonio. Hän tutkii tällaisia tilanteita ja tapahtumia.

Ash, Dawn ja Brock ovat matkalla Alamos Towniin seuraavaa Pokémon-kilpailua varten. He kuitenkin huomaavat olevansa väärällä rannalla, mutta saavat kyydin Alice-nimisen naisen kuumailmapallolla. Ash kumppaneineen esittäytyvät Alicelle ja Alice puolestaan kertoo olevansa turistiopas sekä muusikko, sillä hän osaa soittaa lehtipilliä. Matkalla kaupunkiin, suuri toisen ulottuvuuden taisteluiden aiheuttama ilmavirta kaappaa kuumailmapallon, mutta lopulta joukko pääsee turvallisesti maan kamaralle.

Alice vie joukon puutarhaan, missä hän kertoo leikkineensä pienenä. Ash, Dawn ja Brock päästävät myös omat Pokémoninsa leikkimään, mutta pian ilo muuttuu kaaokseksi. Kun Pokémonien välille alkaa syntyä eripuraa, Alice rauhoittaa tilanteen soittamalla lehtipilliään. Hän kertoo oppineensa sävelmän isoäidiltään. Pian Gallade hyppää esiin ja ilmoittaa Alicelle huomanneensa jotain outoa. Joukko lähtee seuraamaan sitä.

He saapuvat pienen temppelin luokse jonka pilarit on tuhottu. Paroni Alberto ilmestyy ja sanoo, että tuhot ovat Darkrain käsialaa. Brock osaa kertoa, että Darkrai on Pokémon, joka aiheuttaa painajaisunia. Läheisestä puskasta kuuluu ääniä ja Alberto käskee Lickilickynsä hyökkäämään. Puskasta paljastuu kuitenkin tiedemies Tonio, jonka luokse Alice ryntää ojentamaan auttavaa kättä.

Tonio esittäytyy Ashille, Dawnille ja Brockille samalla kun Alberto yrittää vikitellä Alicea. Alice kuitenkin torjuu hänet ja mainitsee pitävänsä Toniosta. Pian Darkrai ilmestyy ja käskee joukkoa poistumaan. Alberto hyökkää Darkrain kimppuun Lickilickyllänsä, mutta Darkrain vastahyökkäys osuukin Ashiin, joka vaipuu heti syvään uneen. Ash alkaa nähdä painajaisunta, kunnes lopulta herää Pokémon-keskuksesta. Yöllä Tonio ottaa Darkraista enemmän selkoa ja saakin selville, että Darkrai on aikoinaan avannut sydäntään Alicen isoäidille, ja pysyttelee siksi samaisessa puutarhassa.

Seuraavana aamuna Ash ystävineen viedään läheiseen Aika-Avaruus-torniin, jonka huipulle he kiipeävät nähdäkseen suuren soittimen. Joukon lähtiessä tornista, taivaalle ilmestyy suuri aukko, joka pian häviää. Tonio päättää tutkia kyseistä tapahtumaa, mutta samalla Darkrai ilmestyy lähistölle ja Ash kumppaneineen päättävät kohdata sen. Darkrai vihastuu ja saa hyökkäyksillään useat Pokémonit vaipumaan uneen ja näkemään painajaisunta. Tonion tutkimusten mukaan aiempi aukko kertoi Palkian siirtyneen omasta ulottuvuudestaan tähän ulottuvuuteen. Ash ja Alberto jahtaavat Darkraita pimeälle kujalle, missä tapahtuukin kummia: Alberto muuttuu Lickilickyksi ja Pokémonien haamukuvia leijailee ympäriinsä.

Pian koko Alamos Town on paksun sumun peitossa, eikä pakoon enää pääse. Alberto uskoo kaiken olevan edelleen Darkrain tekosia. Tonio kuitenkin kertoo Palkian olevan syypää siirtyessään tähän ulottuvuuteen. Hän myös uskoo Darkrain olevan hyväntahtoinen, sillä se pelasti Alicen hengen tämän ollessa pieni. Ash ystävineen ovat samaa mieltä Tonion kanssa. Pian Tonio paikantaa Palkian oleskelevan tornin läheisyydessä. Darkrai hyökkää Palkian kimppuun ja Ash tajuaa, että painajaisunessaan Darkrai yritti varoittaa tästä: tulevasta sodasta.

Darkrain ja Palkian taistellessa myös Dialga ilmestyy ja yhtyy sotaan. Pian koko kaupunki alkaa vähitellen kadota Dialgan ja Palkian ulottuvuuteen, eikä Darkrai saa Pokémoneja aisoihin. Alice muistaa erikoisen sävelmän, Oraciónin, jonka sanotaan taltuttavan voimakkaimmankin Pokémonin. Sävelmä täytyy soittaa tornin suurella soittimella. Löydettyään oikean levyn, Ash, Dawn, Alice ja Tonio suuntaavat ylös torniin samalla kun Brock auttaa ihmisten evakuoimisessa. Dialgan ja Palkian taistelu hidastaa joukkoa, vaikka Darkrai yrittää kaikkensa jumalten pysäyttämiseksi. Pian Dialga ja Palkia ovat valmiita suureen finaaliinsa, ja ne hyökkäävät valtavilla voimillaan toisiaan kohti. Darkrai syöksyy niiden väliin ja luo ympärilleen suojakentän, joka imee hyökkäysten valtavan voiman. Dialga ja Palkia hyökkäävät jälleen, ja Darkrain suojan hiipuessa, se ottaa rohkeasti iskut vastaan, katoaa ja menehtyy.

Kaikki tarkkailevat tilannetta peloissaan, sillä he tietävät, että jos Dialga ja Palkia jatkavat taistelemista, heitä koittaa sama kohtalo kuin Darkraita. Tonio mainitsee, että jos jumalalliset Dialga ja Palkia käyttävät vielä kerran hyökkäyksiään, tämä ulottuvuus on mennyttä. Ash ja Dawn rientävät soittimen luokse, mutta huomaavat, ettei siinä ole virtaa. He käyttävät Pokémonejaan avuksi ja saavat lopulta melodian soitettua. Sekä Dialga että Palkia rauhoittuvat ja katoavat omiin ulottuvuuksiinsa palauttaen Alamos Townin entiseen tilaansa.

Illan koittaessa Ash ystävineen kiittävät Darkraita ja miettivät surumielisinä, tulevatko ikinä enää kohtaamaan. Kävellessään pois, Ash huomaa varjon kallioilla. Hän ja muut kääntyvät katsomaan Aika-Avaruus-tornille ja huomaavat Darkrain seisovan huipulla sankarillisen elkein. Kaikki ovat helpottuneita siitä, että Darkrai on turvassa.

Dialga nähdään suuntaavan kohti seuraavaa määränpäätään odottamaan taistelua, jonka Ash kumppaneineen kohtaavat seuraavassa seikkailussaan.


Pikachu-lyhytelokuva

Pikachu's Exploration Club

LYHYTELOKUVAN TÄHTI-POKÉMONIT

ピカチュウの探検クラブ, Pikachu's Exploration Club
Ei esitetty USA:ssa
Ei esitetty Suomessa
Lyhytelokuvan juoni: (*spoilerivaara*)
Pikachu ystävineen leikkivät niityllä rantapallon kanssa. Jokainen saa vuorollaan tasapainoilla pallon päällä. Kun Piplup on pallon päällä, Aipom sysää sen pois päästäkseen itse tasapainoilemaan. Pokémonit alkavat kinastelemaan, mutta Turtwig tulee rauhoittamaan tilannetta. Pian Pokémonit päättävät suunnata kohti läheistä lampea uimaan.

Lammella Pokémonit huomaavat kauhukseen kaiken veden hävinneen. Ne muistelevat hyviä aikoja, jolloin vedessä pystyi pulikoimaan. Samoihin aikoihin Meowth toveruksineen ovat suuntaamassa kohti samaa lampea kumivene mukanaan. Kun kumivene on täytetty, ne ryntäävät kohti lampea vain huomatakseen vedenpinnan laskeneen dramaattisesti. Ne myös kohtaavat Pikachun ystävineen ja alkavat kinastelemaan keskenään. Lopulta Pikachu päättää ystäviensä kanssa selvittää lammen tilanteen, ja Meowth seuraa perässä.

Matkallaan Pikachu ja ystävät kohtaavat joukon Driflooneja ja Drifblimin, jotka auttavat niitä tutkimusmatkassaan antamalla niille ilmakyydin. Meowth huomaa tämän ja haluaa itsekin kyytiin. Meowth luulee nähneensä Drifblimin puun takana, mutta se osoittautuukin olevan Registeel, joka lennättää joukon ilmoihin lopulta niin, että kaikki päätyvät Drifloonin päälle ja kohti taivasta. Ilmassa alkaa suuri takaa-ajo, jonka seurauksena suuri ilmavirtaus lennättää Pokémonit eri suuntiin.

Ystävysten erottua toisistaan kaikilla on sama määränpää: löytää toistensa luokse. Meowth ja tämän ystävät löytävät hyvät ruoka-apajat, mutta ne menettävät herkkunsa aina Marillin laulaessa ne uneen. Näin Pikachu ystävineen saavat napattua Meowthin hankkimat herkut. Lopulta koko joukko on jakautunut neljään erilaiseen luolastoon, joista niiden on löydettävä ulos. Piplup ja Aipom törmäävät matkallaan vihaiseen Snoveriin, joka ajaa niitä takaa. Samalla ne törmäävät ystäviinsä Pachirisuun, Turtwigiin ja Buizeliin. Sama Snover alkaa jahdata näitäkin.

Samaan aikaan Meowth ystävineen törmäävät Regirockiin, joka katin tiehensä. Lopulta Meowth löytää itsensä suuren jäätyneen marjakasan vierestä, ja päättää pistää marjat poskeensa. Samalla hetkellä Marill ilmestyy ja laulaa joukon jälleen uneen. Ohi vilistää Piplup, Aipom, Turtwig, Pachirisu ja Buizel jotka pakenevat edelleen vihaista Snoveria. Meowth joukkoineen herää ja lähtevät nekin juoksemaan Snoveria karkuun. Lopulta Pikachu ja Buneary kohtaavat karkaavan joukon ja yhtyvät joukkoon, kunnes lopulta koko konkkaronkka on putoamaisillaan rotkoon. Piplup ja Buneary muodostavat jääsillan, jonka avulla koko joukko pääsee rotkon yli ja Snover jää ansaan.

Pokémon-joukko kohtaa vielä viimeisen esteensä, Regicen, joka lennättää ne läheiseen järveen. Samalla ne huomaavat joukon Bidoofeja ja Bibareleja sekä niiden muodostaman padon. Pikachu ystävineen keskustelevat padon purkamisesta ja lopulta ryhdytään toimeen. Kaikki yhdessä vetävät ratkaisevaa puunrunkoa irti patomuodostelmsta, ja kun Croagunk ojentaa auttavan kätensä, runko saadaan irti ja pato romahtaa. Vesi virtaa jälleen ja Pokémonit kilpailevat siitä, ketkä ehtivät ensiksi lammelle.

Lampi on jälleen täynnä vettä ja hauskanpito voi alkaa!


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.