Televisio


Tyson


ALKUPERÄINEN NIMI
テツヤ | Tetsuya
ENSIESIINTYMINEN
Jakso #4022: "Meowth käy kuumana"
KOTIKAUPUNKI
Mauville City, Hoenn

Tyson on Pokémon-kouluttaja Hoennin Mauville Citystä. Hän on kouluttanut Pokémoneja jo useita vuosia ja onkin kerännyt ympärilleen osaavan ja vahvan Pokémon-tiimin. Tyson tapasi Ashi juuri ennen Hoennin Liigaa, ja kun hän oli pelastanut Ashin ystävineen Murkrow-parven hyökkäykseltä, syntyi heidän välilleen katkeamaton ystävyysside.

Toisin kuin monet muut Pokémon-kouluttajat, Tyson ei ole omahyväinen tai itsekäs, vaan päinvastoin ystävällinen ja huomioiva persoona. Hän tietää omistavansa vahvoja Pokémoneja, mutta ei ylpeile tällä, vaan arvostaa muitakin Pokémoneja yhtä paljon kuin omiaan. Tämä tekeekin Tysonista varsin ihaillun kouluttajan.

Tyson osallistui Hoennin Liigaan tunnusomainen Meowth rinnallaan. Loppujen lopuksi hän ylsi mestaruuteen asti, mutta päätti tämän jälkeen jatkaa matkaansa vielä toiselle alueelle testaamaan kykyjään.

SAAVUTUKSET
HOENN
Hoenn Liiga ~ Mestari


POKÉMONIT TIIMISSÄ TÄLLÄ HETKELLÄ

Meowth
Meowth on Tysonin ensimmäinen ja käytetyin Pokémon, ja se on erittäin persoonallinen yksilö. Tyson kohtasi Meowthin Pokémon-seikkailunsa alkutaipaleilla, kun Meowth taisteli silloisen laumansa johtajaa, Persiania, vastaan. Hävittyään Persianille, Meowth potkaistiin ulos laumasta, ja Tyson otti sen hoiviinsa - antaen jopa saappaansakin sille. Siitä lähtien Meowth on ollut Tysonin rinnalla uskollinen apuri ja vahva kumppani. Meowth olisi tarpeeksi vahva kehittyäkseen Persianiksi, mutta Persiania kohtaan keräämänsä vihan vuoksi se ei halua kehittyä. Meowth on näyttänyt voimansa useaan otteeseen, kuten esimerkiksi päihittämällä Ashin Pikachun Hoennin Liigassa. Meowth on tavanomaista vahvempi Pokémon, ja lisäksi siltä löytyy runsaasti persoonallisuutta, jota kuvastaa hattu sekä saappaat, joita se käyttää alituisesti.
Ensiesiintyminen jaksossa: #402: Meowth käy kuumana (Advanced Battle-kausi)


Sceptile
Tysonin Sceptile nähtiin ensimmäistä kertaa, kun Tyson käytti sitä Hoenn Liigassa eräällä liigakierroksella ottelussa vastustajan Aggronia vastaan. Sceptile näytti kykynsä voittamalla Aggronin leikiten ja todisti osaavansa useita voimakkaita hyökkäyksiä. Myöhemmin Sceptile oli esillä Tysonin harjoitellessa sen kanssa, ja lopulta Tyson käytti Sceptileaan myös liigaottelussa Ashia vastaan. Sceptile ja Ashin Glalie olivat tasaväkisiä, aiheuttaen tasapuolista vahinkoa toisilleen - lopulta niiden välisestä ottelusta tulikin tasapeli. Sceptile osoitti näyttäytymisillään olevan kuitenkin varsinainen sisupussi.
Ensiesiintyminen jaksossa: #405: Järkytyksiä ja sitoumuksia (Advanced Battle-kausi)


Metagross
Tyson käytti Metagrossiaan ensimmäistä kertaa estääkseen Rakettiryhmää viemästä mukanaan Pokémon Liigan tunnusomaista symbolia: Moltresin liekkiä. Myöhemmin Tyson käytti Metagrossia liigaottelussaan Ashia vastaan. Useiden voimakkaiden hyökkäysten ja vahvan, kookkaan ruumiinrakenteensa ansiosta Metagross onnistui päihittämään sekä Ashin Swellown että Grovylen, mutta joutui lopulta luopumaan leikistä, kun Ashin Pikachu peittosi sen. Tästä huolimatta Metagross todisti olevansa melkoinen voimapesäke, päihittäen jopa kaksi Ashin Pokémonia ilman suurempia ongelmia.
Ensiesiintyminen jaksossa: #402: Meowth käy kuumana (Advanced Battle-kausi)


Donphan
Tysonin Donphan nähtiin ensimmäistä kertaa, kun Tyson harjotteli Pokémoniensa kanssa tulevia liigaotteluita varten. Tämän jälkeen hän käytti sitä ensimmäisillä kierroksillaan Hoenn Liigassa, joissa se päihitti muun muassa vastustajien Blastoisen ja Aggronin. Myöhemmin Tyson käytti Donphania liigaottelussaan Ashia vastaan. Vaikka Donphan hävisikin Ashin Swellowlle melko nopeasti, todisti se silti olevansa strategisesti lahjakas Pokémon, suosien hyökkäyksiä jotka iskevät toistuvasti ja lujaa!
Ensiesiintyminen jaksossa: #405: Järkytyksiä ja sitoumuksia (Advanced Battle-kausi)


Shiftry
Tysonin muiden Pokémonien tavoin myös Shiftry kohdattiin ensimmäistä kertaa, kun Tyson harjoitteli sen kanssa tulevia liigaotteluitaan varten. Shiftry nähtiin myös Liigassa ottelussa Ashin Torkoalia vastaan. Shiftry näytti olevansa sulavaliikkeinen ja salamannopea Pokémon, väistäen useita Torkoalin hyökkäyksiä. Lopulta Torkoalin tulihyökkäykset olivat Shiftrylle liikaa ja se hävisi Torkoalin ainokaiselle tulihyökkäykselle, mutta pystyi silti pitämään pintansa kiitettävän kauan.
Ensiesiintyminen jaksossa: #407: Ratkaiseva päätös (Advanced Battle-kausi)


Hariyama
Tysonin Hariyaman Ash näki ensimmäistä kertaa, kun Tyson harjoitteli koko tiiminsä voimin tulevia liigaotteluita varten. Seuraavan kerran Ash kohtasi Hariyaman liigaottelussa Tysonia vastaan. Hariyaman kolossaalinen ulkokuori kertoi jo paljon sen vahvuuksista, ja Thick Fat-kyvyn hyödyntäminen otteluissa teki Hariyamasta vaarallisen vastustajan. Tämän Ash sai huomatakin, kun Hariyama päihitti sekä Ashin Torkoalin että Corphishin leikiten. Lopulta Hariyama hävisi Ashin Swellowlle uuvuttavan ottelun jälkeen.
Ensiesiintyminen jaksossa: #407: Ratkaiseva päätös (Advanced Battle-kausi)


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.