Televisio


Cameron


ALKUPERÄINEN NIMI
コテツ | Kotetsu
ENSIESIINTYMINEN
Jakso #754: "Hyvästi, Junior Cup! Tervehdys, seikkailu!"
KOTIKAUPUNKI
?, Unova

Ash ystävineen kohtasivat Cameronin ensimmäisen kerran, kun Pokémon World Tournament Junior Cup -turnaus oli päättynyt. Cameronin oli tarkoitus osallistua turnaukseen, mutta saapui paikalle liian myöhään. Jo tämä seikka antoi osviittaa siitä, millainen hajamielinen ja huolimaton persoona Cameron todella on. Hän liittyi Ashin ja ystävien seuraan hetkeksi matkatakseen Humilau Cityyn ansaitakseen viimeisen salimerkkinsä, jotta pääsisi osallistumaan Unova Liigaan.

Cameron on varsin yksinkertainen Pokémon-kouluttaja. Hän luulee tietävänsä asioita, mutta lopulta onkin ymmärtänyt asiat aivan väärin. Hän esimerkiksi luuli, että Unova Liiga järjestetään Johto-alueen Ecruteak Cityssä ja meinasi vieläpä ilmoittautua Unova Liigaan myöhässä, vaikka nukkui yönsä areenan liepeille pystyttämässään teltassa. Cameron on myös aivan hukassa numeroiden kanssa: hän nimittäin luuli, että Unova Liigaan osallistumiseen vaaditaan vain seitsemän salimerkkiä, ja että kokonaisottelussa saa olla mukana vain viisi Pokémonia kuuden sijaan.

Hölmöilyistään huolimatta Cameron on osoittanut olevansa varsin kyvykäs ottelija, ja päihitti jopa Ashin Unova Liigassa, vaikka toi otteluun mukanaan vain viisi Pokémonia. Aivan Unova Liigan mestariksi Cameron ei yltänyt, ja siirtyikin jatkamaan seikkailujaan muille maille liigan jälkeen.

SAAVUTUKSET
UNOVA
Unova Liiga ~ Top 4


POKÉMONIT TIIMISSÄ TÄLLÄ HETKELLÄ

Lucario
Lucario kehittyi Cameronin Riolusta kesken liigaottelun Ashin Snivya vastaan. Kehittymisen myötä Lucariosta tuli selvästi vahvempi ja pääsi niskan päälle opittuaan uuden Aura Sphere-hyökkäyksen. Näin ollen Lucario päihitti Snivyn leikiten. Ottelun viimeisillä hetkillä Lucario sai vastaansa Ashin Pikachun, jonka kanssa ottelu kävi kuumaksi. Pikachu ei luovuttanut helpolla, ja se ajoi Lucarion tukalaan tilanteeseen. Lopulta Lucario selvisi kuitenkin voittajana ja mahdollisti Cameronin jatkamisen semifinaaliin. Cameron käytti Lucariota myös semifinaalissa, mutta siellä väsynyt Lucario joutui luopumaan leikistä jo ottelun alkuvaiheilla. Lucario on kiistatta yksi Cameronin tiimin tärkeimmistä ja luotettavimmista jäsenistä.
--14 jaksoa--
Ensiesiintyminen jaksossa: #768: Cameronin salainen ase! (Seikkailut Unovassa-kausi)


Samurott
Cameronin Samurott nähtiin ensimmäisen kerran, kun hän käytti sitä saliottelussa Marlonia vastaan Humilau Cityssä. Samurott osoitti olevansa etevä Pokémon, erityisesti vedessä liikkuessaan. Sulavat liikkeet mahdollistivat nopeat hyökkäykset, ja näin ollen Samurott päihitti Marlonin Mantinen melko helposti. Seuraavan kerran Cameron käytti Samurottia Unova Liigassa. Ensin se nähtiin ottelussa Biancaa vastaan, jossa se voitti Escavalierin, mutta hävisi Emboarille. Cameron voitti kuitenkin ottelun, ja jatkoi seuraavaan otteluunsa Ashia vastaan. Samurott nähtiin tässäkin ottelussa, jossa se voitti Ashin Pigniten, mutta hävisi lopulta Pikachulle. Häviöstään huolimatta Samurott on ehtinyt todistamaan vahvuutensa, joka varmasti juontaa juurensa Cameronin määrätietoisesta kouluttamisesta.
Ensiesiintyminen jaksossa: #755: Kohteena Humilau! (Kilpailevat kohtalot-kausi)


Ferrothorn
Cameronin Ferrothorn nähtiin Samurottin tavoin ensimmäisen kerran saliottelussa Marlonia vastaan. Ferrothorn päihitti Marlonin Jellicentin käyttämällä moninaisia hyökkäyksiään, mutta hävisi lopulta Mantinelle. Cameron käytti Ferrothornia seuraavan kerran Unova Liigassa. Ferrothorn peittosi ensimmäisten kierrosten vastustajat leikiten, mutta kun vastaan tuli Ashin Pignite, oli sen luovuttava leikistä. Ferrothorn on Pokémon, jolla on takataskussaan runsaasti kokemusta, ja lisäksi sen vahvuuksia ovat strategiset ottelusiirrot. Näin ollen se on tärkeä osa Cameronin Pokémon-joukkoa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #755: Kohteena Humilau! (Kilpailevat kohtalot-kausi)


Swanna
Cameron käytti Swannaa ensimmäisen kerran Unova Liigan ottelussaan Ashia vastaan. Cameron lähetti sen ottelemaan Ashin Pikachua vastaan. Tyypitykseltään Swanna oli selkeästi alakynnessä, mutta pisti silti hanttiin niin, että Pikachu oli tiukan paikan edessä. Sulavan lentotaitonsa vuoksi Swanna osoittautui tavanomaista hankalammaksi vastustajaksi. Suuresta ja päättäväisestä yrityksestään huolimatta Swanna hävisi Pikachulle, mutta todisti sitkeydellään olevansa vahva, voimakas ja määrätietoinen Pokémon.
Ensiesiintyminen jaksossa: #768: Cameronin salainen ase! (Seikkailut Unovassa-kausi)


Hydreigon
Cameronin Hydreigon nähtiin ensimmäistä kertaa Unova Liigassa, ottelussa Ashia vastaan. Hydreigon oli ensimmäinen Pokémon, jota Cameron käytti ottelussa. Hydreigon tuntui aluksi pysäyttämättömältä vastukselta, sillä se ei juurikaan värähtänyt Ashin Pokémonien iskuista, ja päihitti sekä Ashin Boldoren että Oshawottin yksinään ilman suurempia ongelmia. Laaja kokoelma vahvoja hyökkäyksiä yhdistettynä massiiviseen fyysiseen voimaan takaa sen, että Hydreigon on varsin pelottava vastus. Voittoputki katkesi, kun Hydreigon hävisi Ashin Pignitelle. Hydreigon ehti silti osoittaa, ettei sen kanssa parane pelleillä.
Ensiesiintyminen jaksossa: #767: Vahva taktiikka varastaa huomion! (Seikkailut Unovassa-kausi)


Watchog
Watchog on Cameronin kuudes Pokémon, jota ei tosin ole koskaan konkreettisesti nähty otteluareenalla. Hän unohti kokonaan ottaa kuudennen Pokémoninsa otteluun Ashia vastaan, mutta muisti ottaa Watchogin mukaansa seuraavaan otteluun semifinaaliin. Tätä ottelua ei kuitenkaan näytetty kokonaan, joten Watchogin olemassaolosta tiedetään vain ottelun aikana pyörineen televisioruudun takia: siinä näytettiin kaikki Cameronin omistamat Pokémonit. Watchog oli tuolloin jo hävinnyt ottelussa, eli sen todellisista vahvuuksista tai persoonallisuudesta ei ole tietoa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #769: Unova-liigassa kehittynyt! (Seikkailut Unovassa-kausi)


ENTISET POKÉMONIT

Riolu
Riolu oli ensimmäinen Pokémon, joka Cameronin hallussa nähtiin. Se oli myös ikään kuin Cameronin tunnus-Pokémon, joka usein viihtyi ulkona Poképallostaan Ashin Pikachun tavoin. Cameronin oli tarkoitus käyttää Riolua ottelussaan salipäällikkö Marlonia vastaan, mutta unohti tämän hajamielisesti areenan ulkopuolelle. Riolua otti aika ajoin päähän kouluttajansa hajamielisyys, mutta yritti tukea tätä kuitenkin kaikin tavoin. Saliottelun tapahtuman vuoksi Riolun varsinaiset ottelutaidot nähtiin vasta Unova Liigassa. Riolu pärjäsi liigassa loistavasti, ja hoiteli ensimmäisten kierrosten vastustajat leikiten. Ottelussa Ashia vastaan Riolu onnistui päihittämään Ashin Unfezantin, jonka jälkeen se sai vastaansa Snivyn. Snivy osoittautui vaikeammaksi vastukseksi, mutta paineet saivat Riolun kehittymään Lucarioksi, joka jatkoi vahvaa kulkuaan liigaotteluissa.
Ensiesiintyminen jaksossa: #754: Hyvästi, Junior Cup! Tervehdys, seikkailu! (Kilpailevat kohtalot-kausi)


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.