Uutisarkisto


Kesäkuu 2013


14.6.2013
Pokémonin virallinen X & Y -sivu päivittyi tänään parempilaatuisilla kuvilla sekä englanninkielisillä nimillä aikaisemmin tällä viikolla julkaistuille Pokémoneille, hahmoille sekä paikoille.

Kofukimushi tunnetaan nimellä Scatterbug.
Kofuurai tunnetaan nimellä Spewpa, kuten tiesimmekin jo.
Shishiko tunnetaan nimellä Litleo, ja sen oppima War Cry-hyökkäys nimellä Noble Roar.
Furabebe tunnetaan nimellä Flabébé. Flabébé voi kulkea eriväristen kukkien matkassa.

Sana tunnetaan nimellä Shauna.
Tieruno tunnetaan nimellä Tierno.
Toroba tunnetaan nimellä Trevor.
Salipäällikkö Viola pitää nimensä Viola.
Hänen siskonsa Pansy tunnetaan nimellä Alexa.
Vastakkainen pelaajahahmo tunnetaan nimellä Serena (jos olet poikahahmo) ja/tai Calem (jos olet tyttöhahmo).

Aloituskylä Asame Town tunnetaan nimellä Vaniville Town.
Ensimmäinen salikaupunki Hakudan City tunnetaan nimellä Santalune City.
Kaupunkia edeltävä metsä on nimeltään Santalune Forest.

Pelaajan mukana seikkailun aloittaa myös Shauna, Tierno, Trevor sekä Serena/Calem - kaikkiaan siis viisi kouluttaja-ystävystä, joista jokainen saa myös PokéDexin. Perinteiset Running Shoes-kengät korvataan ilmeisesti rullaluistimilla (Roller Skates), jotka saa Santalune Citystä.

Ohessa vielä uusin video, jolla ilmestyy uudet Pokémonit sekä vähän maistiaisia ensimmäisistä kylistä/kaupungeista.


12.6.2013
Juuri kun saimme E3-messuilta runsaasti tietoa Pokémon X- ja Y-peleistä, niin CoroCoro-lehti yllättää ja paljastaa lisää uutta tietoa! Johan tässä pienemmästäkin menee pää pyörälle!

Ensinnäkin paljastettiin uusia Pokémoneja:

KOFUKIMUSHI & KOFUURAI
Kofukimushi ja Kofuurai ovat aikaisemmin paljastetun Vivillon-Pokémonin aikaisemmat kehitysasteet. Tämä kehityskaari lienee Kalos-alueen perinteinen alkureittien ötökkä. Sekä Kofukimushi että Kofuurai ovat molemmat pelkkää Bug-tyyppiä. Kofuurain englanninkielisen nimen tiedetään jo olevan Spewpa.
SHISHIKO
Shishiko on Fire- ja Normal-tyypin Lion Cub-Pokémon. Se on 0,60 metriä korkea/pitkä ja painaa 13,5 kilogrammaa. Shishiko oppii uuden War Cry-hyökkäyksen.
FURABEBE
Furabebe on Fairy-tyypin Lone Flower-Pokémon. Se on 0,10 metriä korkea/pitkä ja painaa 0,10 kilogrammaa. Furabebe oppii uuden Fairy-tyypin hyökkäyksen, Fairy Windin, joka jo aikaisemmissa uutisaiheissa julkaistiin. Furabebe on Joltikin kanssa kooltaan pienin, mutta myös painoltaan kevyin, kaikista Pokémoneista.

Ylläolevissa kuvissa ensimmäisestä löytyy tummatukkainen naishahmo PANSY, joka on ilmeisesti toimittaja Lumiose Citystä. Hän tekee debyyttinsä, samoin kuin Gogoat ja Helioptile, Pokémon-animessa heinäkuussa. Vaaleatukkainen tyttö hänen vieressään on VIOLA, joka on ensimmäisen salin salijohtaja. Sali on Bug-tyyppiä ja löytyy Hakudan Citystä.

Pienessä kuvassa näkyvät pelaajahahmon ystäviä, vasemmalta oikealle: TOROBA, TIERUNO ja SANA. Tutustut heihin aloituskylässä, joka on nimeltään Asame Town. Tutustut myös vastakkaiseen pelaajahahmoon kyseisessä kylässä.

Ei ole tietoa, oliko tässä kaikki CoroCoron skannaukset, mutta lähipäivinä se selviää. Parempilaatuiset kuvat ja englanninkieliset nimet Pokémoneille kuin kaikille muillekin päivitetään todennäköisesti X&Y:n virallisille sivuille 15. päivä, ku CoroCoro virallisesti julkaistaan.


12.6.2013
Eilen illalla E3-messuilla pidettiin Pokémon-aiheinen "roundtable"-keskustelu, jossa pelin kehittäjille oli mahdollisuus heittää kysymyksiä liittyen Pokémon X- ja Y-peleihin. Tätä kautta saimme jälleen uutta tietoa liittyen tuleviin peleihin.

Ensinnäkin kolme uutta Pokémonia julkistettiin:

Ensimmäinen on Talonflame, Fletchlingin kehitysmuoto. Se on tyypiltään Fire- ja Flying-tyyppiä, kooltaan 1,20 metriä ja painoltaan 24,5 kilogrammaa. Se oppii Brave Bird-hyökkäyksen.
Toinen on Clauncher. Se on tyypiltään Water-tyyppiä, kooltaan 0,50 metriä ja painoltaan 8,3 kilogrammaa. Se oppii Crabhammer- ja Swords Dance-hyökkäykset.
Kolmas on Skrelp. Se on tyypiltään Poison- ja Water-tyyppiä, kooltaan 0,50 metriä ja painoltaan 7,3 kilogrammaa. Se oppii Sludge Bomb-hyökkäyksen.

Tähän väliin video, josta näkyy paitsi ylläolevat Pokémonit ottelutilanteissa, niin myös muuta pelimateriaalia:

Roundtable-keskustelu toi esille myös lukuisia muita peleihin liittyviä asioita:

 • Pelit julkaistaan kansainvälisesti samaan aikaan, ja tämän vuoksi peleihin on asennettu kielivalikko, jonka kautta saa valittua pelin kielen. Kielivaihtoehdot ovat englanti, ranska, saksa, espanja, italia, japani ja korea.
 • Pelit sisältävät uuden yhteistötoiminnon, Player Search Systemin (lyhyesti PSS), joka toimii Nintendo 3DS-konsolin alaruudulla. Sen avulla muita pelaajia voi etsiä langattomasti sekä paikallisesti että kansainvälisesti, ja vaihtaa Pokémoneja tai otella toisia pelaajia vastaan.
 • Uusi ottelumekaniikka: Horde Battles. Näissä otteluissa on mahdollista otella yhdellä Pokémonilla jopa viittä Pokémonia vastaan!
 • Uusi ottelumekaniikka: Sky Battles. Flying-tyypin Pokémonit ja ne monsterit, joilla on Levitate-kyky, pystyvät ottamaan osaa näihin otteluihin, jotka ovat vapaaehtoisia ja vain tiettyjen vastaantulevien kouluttajien kautta kohdattavia.
 • Fairy-tyypin ensisijainen tarkoitus oli tasapainottaa tyyppejä, erityisesti heikentää Dragon-tyypin ylivoimaa.
 • Tällä hetkellä työn alla on aikaisempien pelien yhteensopivuuden järjestäminen uusiin peleihin. Myös ladattava lisämateriaali on mietinnän alla.
 • Sekä vielä muuta nappulatietoa:

 • Messuilla näytettiin leijonanpennun näköinen Pokémon Pokémon-amie -toiminnossa. Se on ilmeisesti Fire-tyyppiä.
 • Kameraa on mahdollista liikutella otteluiden aikana.
 • GTS (Global Trade Station) tekee paluun.
 • Pokémon-amie auttaa Pokémoneja parantamaan esimerkiksi hyökkäystensä tarkkuutta sekä väistämiskykyä.
 • Peleistä löytyy vain yksi tallennuspaikka tuttuun Pokémonin tyyliin.
 • Pokémonien IV:t ja EV:t pyritään tuomaan konkreettisemmin näkyviin X- ja Y-peleissä.
 • Kavereita vastaan otellessa on mahdollista valita itse taustamusiikki.
 • Joillakin muillakin Pokémoneilla (kuin Gogoatilla) on mahdollista ratsastaa riippuen paikasta ja tilanteesta. Yksi esimerkki on Rhyhornilla ratsastaminen kivisessä maastossa.
 • Suosittelen myös tsekkaamaan Pokémon X- ja Y-pelien virallisen sivun, josta löytyy runsaasti kuvia sekä lisätietoa!


  11.6.2013
  Vouu, tämä viikko tulee olemaan mielenkiintoinen! Itse ainakin olen täpinöissäni E3-messuista, joista jo tänään Nintendo E3 Directissä annettiin pieniä maistiaisia! Videolla näytettiin toinen toistaan upeampia pelijulkaisuja, ja meikäpoika pomppi innoissaan. Yksi tärkeimmistä asioista oli kuitenkin Pokémon X- ja Y-peleihin liittyvä tieto, joka on seuraava:

  Täysin uusi tyyppi on vahvistettu! Tyyppi kantaa nimeä FAIRY, ja tähän asti tuntemattomana säilynyt Sylveonin tyypitys on kuin onkin Fairy. Muita Fairy-tyypin saavia Pokémoneja ovat Gardevoir (Psychic/Fairy), Jigglypuff (Normal/Fairy) ja Marill (Water/Fairy). Fairy-tyyppi on vahva Dragon-tyyppiä vastaan. Kaksi uutta Fairy-tyypin hyökkäystä myös paljastettiin: Moonblast ja Fairy Wind.

  Fairy-tyypin lisäksi paljastettiin kaksi täysin uutta Pokémonia:

  VIVILLON
  Vivillon on Bug- ja Flying-tyypin Pokémon. Se on 1,20 metriä korkea/pitkä ja painaa 17 kilogrammaa. Vivillon oppii Struggle Bug-hyökkäyksen. Se kehittyy Pokémonista nimeltä Spewpa, jota ei ole vielä virallisesti julkistettu.
  NOIVERN
  Noivern on Flying- ja Dragon-tyypin Pokémon. Se on 1,50 metriä korkea/pitkä ja painaa 85 kilogrammaa. Noivern oppii uuden Boomburst-hyökkäyksen.

  Lisäksi video näyttää uutta materiaalia pelistä. Poikahahmon nimi on ilmeisesti Xavier, joten tyttöhahmon nimen voidaan olettaa alkavan Y-kirjaimella. Pelit sisältävät uuden Pokémon-Amie -toiminnon, jonka avulla Pokémonin ja kouluttajan välistä sidettä voidaan vahvistaa ruokkimalla ja taputtamalla Pokémonia. Pelit julkaistaan maailmanlaajuisesti 12. lokakuuta.

  Ohessa vielä video, josta kaikki ylläoleva käy ilmi:
  VIDEO POISTETTU

  Tälle viikolle on odotettavissa vielä muuta uutta tietoa, sillä CoroCoro on vielä ilmestymättä ja viikonloppuna on vielä Pokémon Smash! Myös E3-messuilla on vielä Pokémon-tapahtuma, joten ehkä sieltäkin irtoaa lisää tietoa.


  Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

  This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

  Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.