Pelit


Nintendo Switch


Super Smash Bros. Ultimate
7.12.2018 7.12.20188 7.12.2018 7.12.2018 7.12.2018
Lajityyppi: Tappelupeli
sukupolvi VII
TULOSSA

Pokémon LET'S GO, PIKACHU! & LET'S GO, EEVEE!
16.11.2018 16.11.2018 16.11.2018 16.11.2018 16.11.2018

Lajityyppi: RPG/Roolipeli
sukupolvi VII
TULOSSA

Pokémon QUEST
30.5.2018 29.5.2018 30.5.2018 30.5.2018 18.6.2018
Lajityyppi: Toimintapeli
sukupolvi VII
Pokémon Quest on ilmaiseksi ladattava "free-to-play"-mallin peli, joka Nintendo Switchin lisäksi julkaistiin mobiilialustoille. Pelaaminen on täysin ilmaista, mutta jos pelissä haluaa edetä nopeammin, tai ostaa muita sen tarjoamia palveluita, on mahdollista ostaa pelin sisäistä valuuttaa. Pelissä saavut mysteeriselle, kuutiomaiselle Tumblecube Islandille, jota asuttaa yhtä lailla kuutiomaiset Pokémonit. Pelin ajatuksena on kerätä vahva Pokémon-joukko, otella vastaan tulevia Pokémoneja vastaan ja tutkia saari läpikotaisin etenemällä kohteelta kohteelle vaikeusasteen kasvaessa.

Pokémoneilla otteleminen ei tapahdu tyypilliseen tyyliin. Voit koota kolmen Pokémonin joukon, joka liikkuu maailmassa automaattisesti - pelaajan tehtäväksi jää vain Pokémonien hyökkäysten käyttäminen. Pokémonit voivat osata yhdestä kahteen hyökkäystä, joiden teho, koko ja käyttö vaihtelevat. Näitä käyttämällä ja yhdistelemällä Pokémonit pystyvät ottamaan mittaa vastaan tulevista Pokémoneista. Joukkonsa saa myös liikkumaan täysin itsestään autoplay-toiminnon avulla, jos ei itse viitsi nähdä vaivaa. Sitä mukaa, kun eri alueita saa selvitettyä, saa myös kerättyä Power Stone-laattoja, joilla Pokémonien kykyjä voi vahvistaa. MoBee IV-niminen drone pitää pystyssä tukikohtaasi, jonne pääsee seikkailujen välissä lepäämään. Tukikohdassa tapahtuu myös uusien Pokémonien haaliminen: ne houkutellaan valmistamalla niille mieluisaa ruokaa seikkailuilla kerätyistä ainesosista. Tukikohtaa voi myös koristella erilaisin esinein.

Pokémon Quest sisältää ensimmäiset 151 Pokémonia, mutta saman lajin edustajilla voi olla täysin eri vahvuudet ja hyökkäykset, joten pelattavuutta riittää. Toki vaikeusasteen kasvaminen tarjoaa myös pelattavuutta. Pelin "tarinamoodin" jälkeen avautuu myös lisää, haastavampia ja monimuotoisempia alueita, joissa harjoitella kykyjään.

MUNCHYN ARVIO: ∗ ∗ ∗ ∗


Pokkén Tournament DX
22.9.2017 22.9.2017 22.9.2017 22.9.2017 Ei julkaistu
Lajityyppi: Tappelupeli
sukupolvi VII
Pokkén Tournament DX on tappelupeli, joka yhdistää Pokémonin ja suositun Tekken-pelin ulottuvuudet keskenään. Peli julkaistiin alunperin arcade-versiona, eli pelikoneena, Japanissa ja sittemmin USA:ssa vuonna 2015. Seuraavana vuonna se löysi tiensä Wii U-konsolille, jonka jälkeen Nintendo Switch sai vielä oman versionsa, lisämausteilla höystettynä.

Pokkén Tournament DX:ssä pelaaminen tapahtuu otteluareenalla, jolla tappelee kaksi Pokémonia (sinä ja vastustajasi). Ottelun aikomuksena on, luonnollisesti, päihittää vastustaja. Jokaisella pelattavalla Pokémonilla on omat liikkeensä ja erikoiskykynsä, jotka täydellisesti oppimalla voi ajaa vastustajan kuin vastustajankin nurkkaan. Ottelut käydään erimuotoisilla ja -kokoisilla areenoilla, ja ottelut koostuvat kahdesta vaiheesta: Field Phasesta (kun areenalla voi liikkua vapaasti) sekä Duel Phasesta (kun kuvakulma muuttuu sivuasetelmaan ja ottelu käydään tuttuun Tekken-tyyliin). Erityistä Pokkén Tournamentissa on Synergy-voima, jota voi kerätä otteluiden aikana. Kun se on huipussaan, Pokémon voi megakehittyä ja/tai käyttää massiivista Synergy Burst-hyökkäystä. Otteluihin lisämakua tuovat vielä Support Pokémonit, joiden kyvyt voivat kääntää ottelun suunnan. Moninpeluumoodien lisäksi pelissä on turnajaisteemainen Ferrum League-yksinpeluumoodi, joka sisältää myös tarinallisia käänteitä. DX-versio sisältää myös uusia moodeja, esimerkiksi päivittäiset haasteet, joita selvittämällä voi ansaita palkintoja.

Pokkén Tournament DX:ssä 21 pelattavaa Pokémonia, joista 16 oli jo ennestään Wii U-versiossa. Neljä uutta lisäystä ovat arcade-versiosta tutut Darkrai, Scizor, Empoleon ja Croagunk, sekä täysin uutena lisäyksenä Decidueye. Peli tukee online-pelaamista, jolloin otteluita voi käydä maailmanlaajuisesti, ketä tahansa vastaan.

MUNCHYN ARVIO: ∗ ∗ ∗ ∗


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.