Pelit


Nintendo Switch


Pokémon SWORD & SHIELD
15.11.2019 15.11.2019 15.11.2019 15.11.2019 15.11.2019 15.11.2019

Lajityyppi: RPG/Roolipeli
sukupolvi VIII
TULOSSA


Super Smash Bros. Ultimate
7.12.2018 7.12.20188 7.12.2018 7.12.2018 7.12.2018 7.12.2018
Lajityyppi: Tappelupeli
sukupolvi VII
Super Smash Bros. Ultimate on supersuositun tappelupelisarjan viides osa 3DS- ja Wii U-versioiden jälkeen. Peli jatkaa tutulla tyylillään, ollen tappelupeli, jossa hahmoa ohjaamalla pyritään peittoamaan vastustajat lyömällä heidät pois areenalta. Hahmotarjonta sisältää lukuisia Nintendon tunnetuimpia hahmoja, mutta myös useita kolmansien osapuolten suosituimpia tapauksia. Peliä ei varsinaiseksi Pokémon-peliksi voi laskea, mutta se sisältää runsaasti Pokémon-aiheista materiaalia - onhan Pokémon yksi Nintendon isoimpia nimiä.

Peli sisältää alkujaan kaikkiaan 74 pelattavaa hahmoa. Tässä kokoonpanossa ovat kaikki edellisten pelien hahmot, sekä kourallinen uusia. Pokémon-hahmoista paluun tekevät Pikachu, Jigglypuff, Pichu, Mewtwo, Pokémon Trainer, Lucario ja Greninja. Uutena tulokkaana on Sun/Moon-peleistä tuttu Incineroar. Lukuisia aiempien pelien Pokémon-aiheisia areenoita on pelissä mukana, ja luonnollisesti Poké Ball-esine yhdessä Master Ballin kanssa ovat myöskin sisällä pelissä, tuoden Pokémon-kattauksen huippuunsa.

Super Smash Bros. Ultimate sisältää useita eri pelimoodeja, joista yksi isoimmista on yksinpeluukampanja World of Light. Kyseisessä kampanjassa lukuisia peliaiheisia henkiä (Spirits) tulee pelastaa pahan uhan alta. Nämä henget korvaavat aiemmista peleistä tutut keräilypokaalit (trophy), ja niitä löytyykin pelistä yli 1200 kappaletta. Moni näistä on myös Pokémon-aiheisia. Toki peli sisältää myös tuttuja pelimoodeja kuten Classic Mode sekä henkilökohtaisin säännöin varustetut lukuisat Smash-vaihtoehdot. Online-pelaaminen on myös tuettuna pelissä.

Ladattavaa lisäsisältöä (DLC) on peliin odotettavissa ainakin vuoden 2020 alkuun asti.
MUNCHYN ARVIO: ∗ ∗ ∗ ∗ ∗


Pokémon LET'S GO, PIKACHU! & LET'S GO, EEVEE!
16.11.2018 16.11.2018 16.11.2018 16.11.2018 16.11.2018 16.11.2018

Lajityyppi: RPG/Roolipeli
sukupolvi VII
Pokémon Let's Go, Pikachu! ja Pokémon Let's Go, Eevee! ovat ensimmäiset pääsarjan Pokémon-pelit Nintendo Switch-konsolille. Pääsarjan peleistä poiketen nämä pelit uudistavat konseptiaan kuitenkin runsaasti, ja vaikutteita on otettu muun muassa jättimäiseksi ilmiöksi muodostuneesta Pokémon GO-mobiilipelistä. Kyseiset pelit ovat uudelleenväritetty versio yhdestä ensimmäisistä Pokémon-peleistä: Pokémon Yellow-versiosta.

Vaikka pelit uudistavat paljon ennestään tuttuja seikkoja, pelien juoni ja lähtökohdat ovat säilyneet perinteille uskollisena: olet aloitteleva Pokémon-kouluttaja, joka saa kumppanikseen joko Pikachun tai Eeveen (riippuen versiosta). Tavoitteenasi on yltää Pokémon-mestariksi, ja tämä onnistuu keräämällä kasaan Pokémon-joukon, jota koulutetaan ottelemalla muita kouluttajia vastaan. Kahdeksan salipäällikön jälkeen on mahdollista kokeilla onneaan Pokémon Liigassa. Seikkailun etenemistä sekoittaa pahamaineinen Rakettiryhmä, jonka tihutöiden lopettaminen on myös vastuullasi.

Varsin tyypillistä tarinaa ympäröi kuitenkin useita muutoksia, joista näkyvin on villien Pokémonien pyydystäminen. Aiemmista peleistä poiketen villit Pokémonit on nyt mahdollista nähdä suoraan ympäristössä, jolloin on helpompi valita, minkä Pokémonin haluaa kohdata. Pokémoneja vastaan ei otella lainkaan, vaan pyydystäminen tapahtuu Pokémon GO-pelistä tutulla mekaniikalla, jossa pallo heitetään kohti Pokémonia JoyConin avulla. Vastaavasti uutta on myös kokemuksen kertyminen Pokémoneille, jotka muiden "statsien" lisäksi omaavat nyt myös CP-arvon (Combat Power). Rakenteellisen muutosten lisäksi pelit sisältävät paljon uutta sisältöä: Pokémon Yellow pohjanaan animestakin tutut Jessie, James & Meowth esiintyvät pelissä, samoin muutama muukin tuttu naama kuten Red ja Blue. Tarinan jälkeen peleissä on mahdollista kohdata yksilölliset Master Trainer-kouluttajat, joita vastaan voi otella vain saman lajin Pokémonilla.

Pokémon Let's Go, Pikachu! ja Pokémon Let's Go, Eevee! sisältävät ainoastaan Kanto-alueen ensimmäiset 151 Pokémonia, mutta PokéDexiin on mahdollista täyttää myös Alola-muodon ja/tai Megaevoluution omaavat Pokémonit. Kaksi täysin uutta Pokémonia, Meltan ja sen kehitysmuoto Melmetal ovat myös saatavilla Pokémon GO-linkityksen kautta. Pelien julkaisun yhteydessä julkaistiin myös Poképallon muotoinen Poké Ball Plus-ohjain, johon on mahdollista sisällyttää Pokémon mukaansa kävelylle kerryttääkseen sille kokemusta. Oston yhteydessä Poké Ball Plus sisältää jo valmiiksi legendaarisen Mewn.
MUNCHYN ARVIO: ∗ ∗ ∗ ∗


Pokémon QUEST
30.5.2018 29.5.2018 30.5.2018 30.5.2018 18.6.2018 30.5.2018 (Hong Kong)
Lajityyppi: Toimintapeli
sukupolvi VII
Pokémon Quest on ilmaiseksi ladattava "free-to-play"-mallin peli, joka Nintendo Switchin lisäksi julkaistiin mobiilialustoille. Pelaaminen on täysin ilmaista, mutta jos pelissä haluaa edetä nopeammin, tai ostaa muita sen tarjoamia palveluita, on mahdollista ostaa pelin sisäistä valuuttaa. Pelissä saavut mysteeriselle, kuutiomaiselle Tumblecube Islandille, jota asuttaa yhtä lailla kuutiomaiset Pokémonit. Pelin ajatuksena on kerätä vahva Pokémon-joukko, otella vastaan tulevia Pokémoneja vastaan ja tutkia saari läpikotaisin etenemällä kohteelta kohteelle vaikeusasteen kasvaessa.

Pokémoneilla otteleminen ei tapahdu tyypilliseen tyyliin. Voit koota kolmen Pokémonin joukon, joka liikkuu maailmassa automaattisesti - pelaajan tehtäväksi jää vain Pokémonien hyökkäysten käyttäminen. Pokémonit voivat osata yhdestä kahteen hyökkäystä, joiden teho, koko ja käyttö vaihtelevat. Näitä käyttämällä ja yhdistelemällä Pokémonit pystyvät ottamaan mittaa vastaan tulevista Pokémoneista. Joukkonsa saa myös liikkumaan täysin itsestään autoplay-toiminnon avulla, jos ei itse viitsi nähdä vaivaa. Sitä mukaa, kun eri alueita saa selvitettyä, saa myös kerättyä Power Stone-laattoja, joilla Pokémonien kykyjä voi vahvistaa. MoBee IV-niminen drone pitää pystyssä tukikohtaasi, jonne pääsee seikkailujen välissä lepäämään. Tukikohdassa tapahtuu myös uusien Pokémonien haaliminen: ne houkutellaan valmistamalla niille mieluisaa ruokaa seikkailuilla kerätyistä ainesosista. Tukikohtaa voi myös koristella erilaisin esinein.

Pokémon Quest sisältää ensimmäiset 151 Pokémonia, mutta saman lajin edustajilla voi olla täysin eri vahvuudet ja hyökkäykset, joten pelattavuutta riittää. Toki vaikeusasteen kasvaminen tarjoaa myös pelattavuutta. Pelin "tarinamoodin" jälkeen avautuu myös lisää, haastavampia ja monimuotoisempia alueita, joissa harjoitella kykyjään.

MUNCHYN ARVIO: ∗ ∗ ∗


Pokkén Tournament DX
22.9.2017 22.9.2017 22.9.2017 22.9.2017 Ei julkaistu 1.12.2017 (TW) | 22.9.2017 (HK)
Lajityyppi: Tappelupeli
sukupolvi VII
Pokkén Tournament DX on tappelupeli, joka yhdistää Pokémonin ja suositun Tekken-pelin ulottuvuudet keskenään. Peli julkaistiin alunperin arcade-versiona, eli pelikoneena, Japanissa ja sittemmin USA:ssa vuonna 2015. Seuraavana vuonna se löysi tiensä Wii U-konsolille, jonka jälkeen Nintendo Switch sai vielä oman versionsa, lisämausteilla höystettynä.

Pokkén Tournament DX:ssä pelaaminen tapahtuu otteluareenalla, jolla tappelee kaksi Pokémonia (sinä ja vastustajasi). Ottelun aikomuksena on, luonnollisesti, päihittää vastustaja. Jokaisella pelattavalla Pokémonilla on omat liikkeensä ja erikoiskykynsä, jotka täydellisesti oppimalla voi ajaa vastustajan kuin vastustajankin nurkkaan. Ottelut käydään erimuotoisilla ja -kokoisilla areenoilla, ja ottelut koostuvat kahdesta vaiheesta: Field Phasesta (kun areenalla voi liikkua vapaasti) sekä Duel Phasesta (kun kuvakulma muuttuu sivuasetelmaan ja ottelu käydään tuttuun Tekken-tyyliin). Erityistä Pokkén Tournamentissa on Synergy-voima, jota voi kerätä otteluiden aikana. Kun se on huipussaan, Pokémon voi megakehittyä ja/tai käyttää massiivista Synergy Burst-hyökkäystä. Otteluihin lisämakua tuovat vielä Support Pokémonit, joiden kyvyt voivat kääntää ottelun suunnan. Moninpeluumoodien lisäksi pelissä on turnajaisteemainen Ferrum League-yksinpeluumoodi, joka sisältää myös tarinallisia käänteitä. DX-versio sisältää myös uusia moodeja, esimerkiksi päivittäiset haasteet, joita selvittämällä voi ansaita palkintoja.

Pokkén Tournament DX:ssä 21 pelattavaa Pokémonia, joista 16 oli jo ennestään Wii U-versiossa. Neljä uutta lisäystä ovat arcade-versiosta tutut Darkrai, Scizor, Empoleon ja Croagunk, sekä täysin uutena lisäyksenä Decidueye. Peli tukee online-pelaamista, jolloin otteluita voi käydä maailmanlaajuisesti, ketä tahansa vastaan.

MUNCHYN ARVIO: ∗ ∗ ∗ ∗


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.