Pelit


Nintendo Switch


Pokémon SCARLET & VIOLET
18.11.2022 18.11.2022 18.11.2022 18.11.2022 18.11.2022 18.11.2022

Lajityyppi: RPG/Roolipeli
sukupolvi IX
TULOSSA

Pokémon LEGENDS: ARCEUS
28.1.2022 28.1.2022 28.1.2022 28.1.2022 28.1.2022 28.1.2022
Lajityyppi: Toiminta-RPG/roolipeli
sukupolvi VIII
TULOSSA
Pokémon BRILLIANT DIAMOND & SHINING PEARL
19.11.2021 19.11.2021 19.11.2021 19.11.2021 19.11.2021 19.11.2021

Lajityyppi: RPG/Roolipeli
sukupolvi VIII
TULOSSA

Pokémon UNITE
??? ??? ??? ??? ??? ???
Lajityyppi: Taisteluareenamoninpeli
sukupolvi VIII
Pokémon UNITE on usean samanaikaisen pelaajan online-taisteluareenapeli, jossa ottelut koostuvat kahdesta viiden pelaajan joukkueesta. Pelikartta on jaettu kahteen puolikkaaseen, joissa kussakin on useita "kontrollipisteitä". Pelaajat saavat joukkueelleen pisteitä voittamalla "villit" Pokémonit, joita peliareenalla esiintyy, ja siirtymällä eteenpäin kontrollipisteiden kautta lähemmäs "maalia". Jokainen ottelu on ajallisesti rajoitettu, ja joukkueen, jolla on eniten pisteitä kunkin ottelun loppuun mennessä, voittaa pelin. Pelaajat aloittavat jokaisen pelin kehittymättömillä, matalan tason Pokémonilla, jota voi vahvistaa pelin edetessä. Peli sisältää uudenlaisen "Unite move" -mekaniikan, joka on ainutlaatuinen kullekin pelattavalle Pokémonille.

Peli julkaistaan sekä Nintendo Switch-konsolille, että mobiililatteille.


NEW Pokémon SNAP
30.4.2021 30.4.2021 30.4.2021 30.4.2021 30.4.2021 30.4.2021
Lajityyppi: "Ammunta"peli
sukupolvi VIII
New Pokémon Snap on pitkään odotettu jatko-osa alunperin Nintendo 64-konsolille julkaistulle Pokémon Snap-pelille. Kyseessä on valokuvaukseen perustuva peli, joka toteutuu "ammuntapelin" muodossa "on-rails"-tyyliseen tapaan. Pelissä kohtaat professori Mirrorin, joka antaa tehtäväksesi valokuvata Lental-alueen Pokémoneja, jotta alueen Pokémon-kannasta saadaan parempaa tietoa. Laboratoriossa auttavat myös assistentit Rita ja Phil sekä vanha tuttu Todd Snap. Hyppäät NEO-ONE-ajoneuvon kyytiin ja matka kohti lukuisten Pokémonien valokuvaamista voi alkaa.

Peli sisältää kaikkiaan 214 erilaista Pokémonia, joita esiintyy lukuisilla eri alueilla rantahietikosta veden alle, tulivuoren juureen ja hyiselle jäätikölle asti. Apunasi on työkaluja, jotta Pokémoneja saa joko esiintymään tai poseeraamaan filmille. Näihin lukeutuvat Fluffruit-hedelmät ja Melody-huilu, jotka auttavat tutkimustyössäsi. Lental-alueen erikoisuus on alueelliset Illumina Orb-pallot, joita heittämällä saa Pokémoneissa aikaan uutta käyttäytymistä sekä valaisemaan ne kauniisti kuvia varten. Illumina Orbeilla on yhteys myös alueen mystisiin Illumina Pokémoneihin, joiden ympärille pelin tarina kietoutuu.

Professori Mirror arvioi ottamasi valokuvat jokaisen reissun päätteeksi, ja peliin omaan PhotoDexiin saa jokaisesta Pokémonista kerättyä neljä kuvaa, jotka arvioidaan yhdestä neljään tähteen. Ottamiaan kuvia on mahdollista tallentaa itselleen, niitä voi muokata sekä jakaa Internetin välityksellä muille pelaajille nähtäväksi. Pelattavuus ei lopu pelkästään valokuvaamiseen, sillä peli tarjoaa myös erilaisia tehtäviä (mission) sekä pistesysteemin, jolloin jokaiselta alueelta voi pyrkiä huipputulokseen.
MUNCHYN ARVIO: ∗ ∗ ∗ ∗ ∗


Pokémon CAFÉ MIX
24.6.2020 24.6.2020 24.6.2020 24.6.2020 24.6.2020 24.6.2020
Lajityyppi: Pulma/palapeli
sukupolvi VIII
Pokémon Café Mix on kahvilamaailmaan sijoittuva pulmapeli, jossa ratkaistaan tasoja yhdistelemällä pelialustalla olevia Pokémonien ikoneja toisiinsa, muodostaen mahdollisimman suuria linkkejä kerryttäen samalla pisteitä. Tasot voivat sisältää myös erilaisia muita sivutehtäviä, kuten vihannesten keräämisen koreista tai hunajan poistamisen pelialustalta. Tasot läpäisemällä kahvilan asiakkaille saa luotua milloi mitäkin annoksia, ja pelissä etenemällä uusia annoksia avautuu, samoin kuin päivityksiä kahvilan sisustukseen. Tämä houkuttelee paikalle yhä enemmän asiakkaita.

Peli alkaa kahvilan työntekijöiden Leahin ja tämän Eeveen tuumasta pistää pystyyn suosittu kahvila. Vähitellen erilaisia Pokémoneja saapuu asiakkaiksi, ja peliä pelaamalla heitä voi myös pestata kahvilan työntekijöiksi. Jokaisella Pokémonilla on omat erikoiskykynsä, joiden avulla tasoja on helpompi läpäistä. Tietyt Pokémonit ovat parempia tekemään tietynlaisia annoksia, tai poistamaan tietynlaisia esteitä. Oikean Pokémonin värvääminen ja sen käyttäminen hankalissa tasoissa on pelin etenemisen kannalta keskeistä.

Pokémon Cafe Mix julkaistiin sekä Nintendo Switch-konsolilla että mobiililaitteille. Se on ladattavissa ja pelattavissa ilmaiseksi, mutta sisältää pelinsisäisiä ostoja pelaajan näin halutessaan.
MUNCHYN ARVIO: ∗ ∗ ∗ ∗


Pokémon HOME
12.2.2020 12.2.2020 12.2.2020 12.2.2020 12.2.2020 12.2.2020
Lajityyppi: Hyötypeli
sukupolvi VIII
Pokémon HOME on sovellus, joka jatkaa Nintendo 3DS-konsolille julkaistun Pokémon Bank-sovelluksen jalanjäljissä. Pokémon HOME:n tarkoituksena on tarjota mahdollisuus varastoida ylimääräisiä Pokémoneja sovellukseen Nintendo Switch-konsolille julkaistuista Pokémon-peleistä. Lisäksi Pokémonien siirto näistä peleistä toiseen onnistuu HOME:n kautta. Sovellus on julkaistu sekä Nintendo Switch-konsolille että mobiilille, joista kumpikin sovellus tarjoaa pääosin samoja palveluita, mutta joitakin eroavaisuuksiakin löytyy.

Pokémon HOME:n on kehittänyt sovelluksessakin esiintyvä Grand Oak. Nintendo Switchin versiossa sovellus tarjoaa pääasiassa Pokémonien varastoimiseen liittyviä palveluita, sekä laajan National Dexin, joka päivittyy sitä mukaa, kun sovellukseen siirtää Pokémoneja.

Pokémon HOME on ilmainen rajatuin palveluin (30 Pokémonin varaston). Tarjolla on myös maksullinen Premium Plan-vaihtoehto, joka laajentaa varastoitavien Pokémonien määrän 6000:een ja 200:n laatikkoon (box). Premium Plan on mahdollista maksaa yhden, kolmen tai kahdentoista kuukauden maksuilla.
MUNCHYN ARVIO: ∗ ∗ ∗ ∗


Pokémon MYSTERY DUNGEON: RESCUE TEAM DX
6.3.2020 6.3.2020 6.3.2020 6.3.2020 Ei julkaistu 6.3.2020
Lajityyppi: Luolasto-/Seikkailupeli
sukupolvi VIII
Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX on GBA- ja DS-konsoleille julkaistujen Pokémon Mystery Dungeon: Red & Blue Rescue Team-pelien uusi versio Switch-konsolille. Pelin juoni ja ominaisuudet ovat täten varsin samanlaiset alkuperäisiin peleihin verrattuna. Mutta koska kyseessä on uusi versio, on mukaan lisätty myös paljon uutta, kuten Fairy-tyyppi sekä uusia kehitysmuotoja, jotka vanhat Pokémonit ovat tätä nykyä saaneet. Mukana on myös Mega-evoluutio sekä pelimekaniikkaa on hiottu huippuunsa, taaten loistavan pelikokemuksen.

Huomaat eräänä aamuna olevasi muuttunut Pokémoniksi, ja törmäät pian toiseen Pokémoniin, jonka kanssa päätä pelastaa pelastuspartion auttaaksesi hädässä olevia Pokémoneja. Pääset liikkumaan toverisi kanssa erilaisissa luolastoissa pelastamassa pulaan joutuneita Pokémoneja, samalla otellen luolastojen villejä Pokémoneja vastaan. Voit myös saada näitä Pokémoneja liittymään pelastuspartioosi. Pelaaminen tapahtuu liikuttamalla itseäsi (Pokémonia) luolastossa, ja kohdatessasi villin Pokémonin, voit käyttää hyökkäyksiä sitä vastaan eri nappeja painamalla. Kerrallaan voit liikkua kaikkiaan neljän pelastuspartion jäsenen kanssa, mutta kokonaisuudessaan partiossasi voi olla Pokémoneja miltei rajaton määrä!

Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX jatkaa Mystery Dungeon-pelien vakaata linjaa, tuoden luolastoseikkailut vihdoin myös Switchille. Peli on hieno lisäys Pokémon Mystery Dungeon -pelisarjaan


Pokémon SWORD & SHIELD
15.11.2019 15.11.2019 15.11.2019 15.11.2019 15.11.2019 15.11.2019

Lajityyppi: RPG/Roolipeli
sukupolvi VIII
Pokémon Sword ja Pokémon Shield ovat ensimmäiset kahdeksannen sukupolven pääsarjan Pokémon-pelit. Pelit ovat suuri harppaus edeltäjistään, Sun- ja Moon-peleistä 3DS:lle, sillä ne ovat hypänneet täysin uudelle konsolille: Switchille. Tämä harppaus tarkoittaa tietysti suurta parannusta grafiikkaan ja pelimekaniikkaan. Pelien juoni pysyttelee melko lailla samassa kaavassa kuin pääsarjan muutkin pelit: olet uusi Pokémon-kouluttaja, tällä kertaa uudella Galar-alueella. Tavoitteenasi on nousta Pokémon Mestariksi ja päihittää paitsi salipäälliköt, niin myös nykyinen mestari Leon. Matkasi aikana pyydystät Pokémoneja joukkoosi sekä PokéDexin täytteeksi. Vastaan tulevia kouluttajia vastaan ottelemalla koulutat ja vahvistat Pokémonejasi ja tähtäät kohti huippua. Matkantekoasi hidastavat outo Team Yell-ryhmä, ja salaperäinen on myös Macro Cosmos-järjestö.

Tarina on Pokémonille varsin tyypillinen, mutta uusi sukupolvi tuo mukanaan myös muuta uutta. Yksi keskeinen uudistus on Galar-alueen keskeltä löytyvä Wild Area, joka on kaikessa mittavuudessaan Pokémonin ensimmäinen askel open-world -tyyliseen seikkailuun. Wild Area tarjoaa Max Raid Battleja kaikkiaan neljän pelaajan voimin, ja yhdessä he voivat kukistaa vahvoja Pokémoneja ja pyydystää niitä. Dynamax on uusi ominaisuus, joka tekee Pokémoneista jättiläismäisiä ja tarjoavat niille uusia hyökkäyksiä, tuoden ottelustrategiaan täysin uusia käänteitä. Osa Pokémoneista kykenee saamaan Gigantamax-muodon, jolloin niiden ulkonäkö muuttuu Dynamaxatessaan. Otteluiden ulkopuolella hauskaa vapaa-ajan vietettä tuo Pokémon Camp, jolloin voit perustaa leirin Pokémoniesi kanssa ja kokata vaikkapa pienoiset curry-annokset pöytään. Uusi sukupolvi tuo mukanaan myös uusia Pokémoneja, sekä uusia Galar-muotoja jo ennestään tutuille Pokémoneille, ja lisäksi vielä täysin uusia kehitysmuotoja vanhoille tutuille. Muita pelien uusia palveluita ovat pelin online-tarjoaja Y-Comm sekä Battle Stadium, joka tarjoaa aikaisemmista peleistä tuttuja Battle Tower-tyyppisiä otteluita. Peleihin on yleisestikin otettu paljon vaikutteita aikaisemmista peleistä, ja yksi silmiinpistävä on esimerkiksi Let's Go-peleistä tutut ottelut villi-Pokémonien kanssa: ne on mahdollista nähdä jo yleismaailmassa random-kohtaamisten lisäksi.

Pokémon Sword ja Pokémon Shield esittelevät 80 uutta Pokémonia ja 13 Galar-muotoa - nämä määrät kasvavat DLC:n myötä. Pokémoneja löytyy Dexistä kaikkiaan 400 kappaletta, joten aivan kaikkiin Pokémoneihin ei ole mahdollista päästä käsiksi. Pelit on mahdollista yhdistää Pokémon HOME-palveluun, jonne kaikki Pokémonit on mahdollista siirtää ja varastoida puolin ja toisin. Pokémon Sword ja Shield eroavat toisistaan joidenkin Pokémonien saatavuuden sekä pienoisten yksityiskohtien saralla.

Ladattava sisältö
The Isle of Armor on ensimmäinen DLC-paketti Sword- ja Shield-peleille, julkaistu 17.6.2020. Isle of Armor sisältää uuden alueen ja lisäyksiä PokéDexiin. Sen keskeisenä tavoitteena on ottaa osaa Mustard-hahmon luotsaamaan Master Dojoon, suorittaa sen antamia tehtäviä ja lopulta ystävystyä uuden legendaarisen Pokémonin, Kubfun kanssa ja kehittää se Urshifuksi.
The Crown Tundra on toinen DLC-paketti Sword- ja Shield-peleille, julkaistu 23.10.2020. The Crown Tundra sisältää uuden alueen ja lisäyksiä PokéDexiin, keskeisenä osana kaikki edellisten pelien legendaariset Pokémonit, joista monille on omat sivutarinansa. Peony-hahmon tutkimusmatkoille osallistumalla pääsee myös kohtaamaan legendaarisen Calyrexin ja tämän uskolliset ratsut, sekä ottamaan osaa Dynamax Adventures-seikkailuihin.
MUNCHYN ARVIO: ∗ ∗ ∗ ∗


Super Smash Bros. Ultimate
7.12.2018 7.12.20188 7.12.2018 7.12.2018 7.12.2018 7.12.2018
Lajityyppi: Tappelupeli
sukupolvi VII
Super Smash Bros. Ultimate on supersuositun tappelupelisarjan viides osa 3DS- ja Wii U-versioiden jälkeen. Peli jatkaa tutulla tyylillään, ollen tappelupeli, jossa hahmoa ohjaamalla pyritään peittoamaan vastustajat lyömällä heidät pois areenalta. Hahmotarjonta sisältää lukuisia Nintendon tunnetuimpia hahmoja, mutta myös useita kolmansien osapuolten suosituimpia tapauksia. Peliä ei varsinaiseksi Pokémon-peliksi voi laskea, mutta se sisältää runsaasti Pokémon-aiheista materiaalia - onhan Pokémon yksi Nintendon isoimpia nimiä.

Peli sisältää alkujaan kaikkiaan 74 pelattavaa hahmoa. Tässä kokoonpanossa ovat kaikki edellisten pelien hahmot, sekä kourallinen uusia. Pokémon-hahmoista paluun tekevät Pikachu, Jigglypuff, Pichu, Mewtwo, Pokémon Trainer, Lucario ja Greninja. Uutena tulokkaana on Sun/Moon-peleistä tuttu Incineroar. Lukuisia aiempien pelien Pokémon-aiheisia areenoita on pelissä mukana, ja luonnollisesti Poké Ball-esine yhdessä Master Ballin kanssa ovat myöskin sisällä pelissä, tuoden Pokémon-kattauksen huippuunsa.

Super Smash Bros. Ultimate sisältää useita eri pelimoodeja, joista yksi isoimmista on yksinpeluukampanja World of Light. Kyseisessä kampanjassa lukuisia peliaiheisia henkiä (Spirits) tulee pelastaa pahan uhan alta. Nämä henget korvaavat aiemmista peleistä tutut keräilypokaalit (trophy), ja niitä löytyykin pelistä yli 1200 kappaletta. Moni näistä on myös Pokémon-aiheisia. Toki peli sisältää myös tuttuja pelimoodeja kuten Classic Mode sekä henkilökohtaisin säännöin varustetut lukuisat Smash-vaihtoehdot. Online-pelaaminen on myös tuettuna pelissä.

Ladattavaa lisäsisältöä (DLC) on tarjolla peliin Fighter's Pass 1:n muodossa, joka tarjoaa viisi uutta hahmoa kenttineen ja musiikkeineen. Fighter's Pass 2 tekee tuloaan vuoden 2021 loppuun mennessä.
MUNCHYN ARVIO: ∗ ∗ ∗ ∗ ∗


Pokémon LET'S GO, PIKACHU! & LET'S GO, EEVEE!
16.11.2018 16.11.2018 16.11.2018 16.11.2018 16.11.2018 16.11.2018

Lajityyppi: RPG/Roolipeli
sukupolvi VII
Pokémon Let's Go, Pikachu! ja Pokémon Let's Go, Eevee! ovat ensimmäiset pääsarjan Pokémon-pelit Nintendo Switch-konsolille. Pääsarjan peleistä poiketen nämä pelit uudistavat konseptiaan kuitenkin runsaasti, ja vaikutteita on otettu muun muassa jättimäiseksi ilmiöksi muodostuneesta Pokémon GO-mobiilipelistä. Kyseiset pelit ovat uudelleenväritetty versio yhdestä ensimmäisistä Pokémon-peleistä: Pokémon Yellow-versiosta.

Vaikka pelit uudistavat paljon ennestään tuttuja seikkoja, pelien juoni ja lähtökohdat ovat säilyneet perinteille uskollisena: olet aloitteleva Pokémon-kouluttaja, joka saa kumppanikseen joko Pikachun tai Eeveen (riippuen versiosta). Tavoitteenasi on yltää Pokémon-mestariksi, ja tämä onnistuu keräämällä kasaan Pokémon-joukon, jota koulutetaan ottelemalla muita kouluttajia vastaan. Kahdeksan salipäällikön jälkeen on mahdollista kokeilla onneaan Pokémon Liigassa. Seikkailun etenemistä sekoittaa pahamaineinen Rakettiryhmä, jonka tihutöiden lopettaminen on myös vastuullasi.

Varsin tyypillistä tarinaa ympäröi kuitenkin useita muutoksia, joista näkyvin on villien Pokémonien pyydystäminen. Aiemmista peleistä poiketen villit Pokémonit on nyt mahdollista nähdä suoraan ympäristössä, jolloin on helpompi valita, minkä Pokémonin haluaa kohdata. Pokémoneja vastaan ei otella lainkaan, vaan pyydystäminen tapahtuu Pokémon GO-pelistä tutulla mekaniikalla, jossa pallo heitetään kohti Pokémonia JoyConin avulla. Vastaavasti uutta on myös kokemuksen kertyminen Pokémoneille, jotka muiden "statsien" lisäksi omaavat nyt myös CP-arvon (Combat Power). Rakenteellisen muutosten lisäksi pelit sisältävät paljon uutta sisältöä: Pokémon Yellow pohjanaan animestakin tutut Jessie, James & Meowth esiintyvät pelissä, samoin muutama muukin tuttu naama kuten Red ja Blue. Tarinan jälkeen peleissä on mahdollista kohdata yksilölliset Master Trainer-kouluttajat, joita vastaan voi otella vain saman lajin Pokémonilla.

Pokémon Let's Go, Pikachu! ja Pokémon Let's Go, Eevee! sisältävät ainoastaan Kanto-alueen ensimmäiset 151 Pokémonia, mutta PokéDexiin on mahdollista täyttää myös Alola-muodon ja/tai Megaevoluution omaavat Pokémonit. Kaksi täysin uutta Pokémonia, Meltan ja sen kehitysmuoto Melmetal ovat myös saatavilla Pokémon GO-linkityksen kautta. Pelien julkaisun yhteydessä julkaistiin myös Poképallon muotoinen Poké Ball Plus-ohjain, johon on mahdollista sisällyttää Pokémon mukaansa kävelylle kerryttääkseen sille kokemusta. Oston yhteydessä Poké Ball Plus sisältää jo valmiiksi legendaarisen Mewn.
MUNCHYN ARVIO: ∗ ∗ ∗ ∗


Pokémon QUEST
30.5.2018 29.5.2018 30.5.2018 30.5.2018 18.6.2018 30.5.2018 (Hong Kong)
Lajityyppi: Toimintapeli
sukupolvi VII
Pokémon Quest on ilmaiseksi ladattava "free-to-play"-mallin peli, joka Nintendo Switchin lisäksi julkaistiin mobiilialustoille. Pelaaminen on täysin ilmaista, mutta jos pelissä haluaa edetä nopeammin, tai ostaa muita sen tarjoamia palveluita, on mahdollista ostaa pelin sisäistä valuuttaa. Pelissä saavut mysteeriselle, kuutiomaiselle Tumblecube Islandille, jota asuttaa yhtä lailla kuutiomaiset Pokémonit. Pelin ajatuksena on kerätä vahva Pokémon-joukko, otella vastaan tulevia Pokémoneja vastaan ja tutkia saari läpikotaisin etenemällä kohteelta kohteelle vaikeusasteen kasvaessa.

Pokémoneilla otteleminen ei tapahdu tyypilliseen tyyliin. Voit koota kolmen Pokémonin joukon, joka liikkuu maailmassa automaattisesti - pelaajan tehtäväksi jää vain Pokémonien hyökkäysten käyttäminen. Pokémonit voivat osata yhdestä kahteen hyökkäystä, joiden teho, koko ja käyttö vaihtelevat. Näitä käyttämällä ja yhdistelemällä Pokémonit pystyvät ottamaan mittaa vastaan tulevista Pokémoneista. Joukkonsa saa myös liikkumaan täysin itsestään autoplay-toiminnon avulla, jos ei itse viitsi nähdä vaivaa. Sitä mukaa, kun eri alueita saa selvitettyä, saa myös kerättyä Power Stone-laattoja, joilla Pokémonien kykyjä voi vahvistaa. MoBee IV-niminen drone pitää pystyssä tukikohtaasi, jonne pääsee seikkailujen välissä lepäämään. Tukikohdassa tapahtuu myös uusien Pokémonien haaliminen: ne houkutellaan valmistamalla niille mieluisaa ruokaa seikkailuilla kerätyistä ainesosista. Tukikohtaa voi myös koristella erilaisin esinein.

Pokémon Quest sisältää ensimmäiset 151 Pokémonia, mutta saman lajin edustajilla voi olla täysin eri vahvuudet ja hyökkäykset, joten pelattavuutta riittää. Toki vaikeusasteen kasvaminen tarjoaa myös pelattavuutta. Pelin "tarinamoodin" jälkeen avautuu myös lisää, haastavampia ja monimuotoisempia alueita, joissa harjoitella kykyjään.

MUNCHYN ARVIO: ∗ ∗ ∗


Pokkén Tournament DX
22.9.2017 22.9.2017 22.9.2017 22.9.2017 Ei julkaistu 1.12.2017 (TW) | 22.9.2017 (HK)
Lajityyppi: Tappelupeli
sukupolvi VII
Pokkén Tournament DX on tappelupeli, joka yhdistää Pokémonin ja suositun Tekken-pelin ulottuvuudet keskenään. Peli julkaistiin alunperin arcade-versiona, eli pelikoneena, Japanissa ja sittemmin USA:ssa vuonna 2015. Seuraavana vuonna se löysi tiensä Wii U-konsolille, jonka jälkeen Nintendo Switch sai vielä oman versionsa, lisämausteilla höystettynä.

Pokkén Tournament DX:ssä pelaaminen tapahtuu otteluareenalla, jolla tappelee kaksi Pokémonia (sinä ja vastustajasi). Ottelun aikomuksena on, luonnollisesti, päihittää vastustaja. Jokaisella pelattavalla Pokémonilla on omat liikkeensä ja erikoiskykynsä, jotka täydellisesti oppimalla voi ajaa vastustajan kuin vastustajankin nurkkaan. Ottelut käydään erimuotoisilla ja -kokoisilla areenoilla, ja ottelut koostuvat kahdesta vaiheesta: Field Phasesta (kun areenalla voi liikkua vapaasti) sekä Duel Phasesta (kun kuvakulma muuttuu sivuasetelmaan ja ottelu käydään tuttuun Tekken-tyyliin). Erityistä Pokkén Tournamentissa on Synergy-voima, jota voi kerätä otteluiden aikana. Kun se on huipussaan, Pokémon voi megakehittyä ja/tai käyttää massiivista Synergy Burst-hyökkäystä. Otteluihin lisämakua tuovat vielä Support Pokémonit, joiden kyvyt voivat kääntää ottelun suunnan. Moninpeluumoodien lisäksi pelissä on turnajaisteemainen Ferrum League-yksinpeluumoodi, joka sisältää myös tarinallisia käänteitä. DX-versio sisältää myös uusia moodeja, esimerkiksi päivittäiset haasteet, joita selvittämällä voi ansaita palkintoja.

Pokkén Tournament DX:ssä 21 pelattavaa Pokémonia, joista 16 oli jo ennestään Wii U-versiossa. Neljä uutta lisäystä ovat arcade-versiosta tutut Darkrai, Scizor, Empoleon ja Croagunk, sekä täysin uutena lisäyksenä Decidueye. Peli tukee online-pelaamista, jolloin otteluita voi käydä maailmanlaajuisesti, ketä tahansa vastaan.

MUNCHYN ARVIO: ∗ ∗ ∗ ∗


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.