Pelit


Nintendo 64


Pokémon STADIUM 2
14.12.2000 28.3.2001 10.10.2001 2001 Ei julkaistu Ei julkaistu
Lajityyppi: Ottelusimulaatiopeli
sukupolvi II
Pokémon Stadium 2 on jatko-osa osa aiemmin ilmestyneelle Pokémon Stadium-pelille. Pelin idea on kaikessa yksinkertaisuudessaan sama: ottelet Pokémoneilla erilaisilla areenoilla vaihtuvia vastustajia vastaan. Tällä kertaa Pokémon-tarjonta on tosin hieman kasvanut, kun Johto-alueen monsteritkin pääsevät osallistumaan mittelöihin - näin ollen Pokémoneja on mahdollista olla kaikkiaan 251 kappaletta. Uudistuksia aiempaan peliin verrattuna löytyy myös lisää.

Peli sisältää tärkeän Stadium-alueen, jossa pääsee ottelemaan eri säännöin ja vaikeusastein määrättyjä otteluita. Peli sisältää myös aiemmasta pelistä tutut Gym Leader Castlen (joka sisältää nyt myös Johto-alueen salipäälliköt) sekä Free Battlen (jossa voi otella vapaasti säännöistä juuri välittämättä, tai omin säännöin). Myös minipelit tekevät paluun, tuoden mukanaan täysin uusia lisäyksiä. Täysin uusia alueita ovat Pokémon Academy, missä pääsee oppimaan Pokémoneista yhtä ja toista Earlin opastuksella, sekä My Room, missä on mahdollista nähdä Pokémon Gold-, Silver- tai Crystal-pelistä tutun huoneesi 3D-muodossa (vain jos joku kyseisistä peleistä on kytkettynä ohjaimeen).

Pokémon Stadium 2-peliin voi yhdistää paitsi Pokémon Gold-, Silver- ja Crystal-pelit, niin myös aikaisemmat Red-, Blue- ja Yellow-pelit. Pelien kautta pääsee käsiksi muun muassa Laboratoryyn, joka toimii samalla periaatteella kuin aiemmassa Stadium-pelissä: siellä pystyy lajittelemaan ja vaihtelemaan Pokémoneja. Lisäksi aukeaa pääsy GB Toweriin, jonka tarkoitus on säilynyt samana: GB-pelejä voi pelata television näytöllä!


Pokémon PUZZLE LEAGUE
Ei julkaistu 25.9.2000 2.3.2001 2001 Ei julkaistu Ei julkaistu
Wii Virtual Console
Ei julkaistu 5.5.2008 30.3.2008 30.3.2008 Ei julkaistu Ei julkaistu
Lajityyppi: Pulma/palapeli
sukupolvi I
Pokémon Puzzle League on yksinkertainen, Tetris Attack-pelistä vaikutteita ottanut ja hieman Pokémonilla höystetty palapeli-videopeli. Peli on siitä erikoinen, että se seuraa paljolti Pokémon-animea ja on kohdistettu pääasiassa länsimaiseen yleisöön, sillä peliä ei ole julkaistu Japanissa lainkaan. Peli käynnistyy professori Oakin kutsulla lähettää Ash Official Puzzle League Tournamentiin, ja Ash on tietenkin heti valmis ottamaan osaa.

Peli toimii samoin tavoin kuin Tetris konsanaan: ideana on lajitella alustalle ilmestyvät palikat järjestykseen niin, että samanlaiset palikat ovat vierekkäin: näin ne saa poistettua pelialustalta. Pelialustan pohjasta nousee vähän väliä uusia palikoita, ja näitä tulisi poistaa tarpeeksi, ennen kuin ne yltävät yläreunaan asti. Pelin tapahtumat sijoittuvat Puzzle League Villageen, joka sisältää yhdeksän eri pelimoodia. Näissä kaikissa pelataan samantyylistä palapelin ratkontaa, tosin jokaisessa hieman eri säännöin. Pelattavat hahmot ovat animesta tuttuja henkilöitä - pääasiallinen pelaaminen tapahtuu Ashilla ja hänen Pokémoneillaan, mutta vaihtoehtoina ovat myös Ashin tovereita (kuten Misty ja Brock) sekä Kanton salipäälliköt. Pelissä kohdataan myös harvinaisempia anime-hahmoja, kuten Tracey ja Ritchie.

Pokémon Puzzle League sai vaisun vastaanoton, mutta se julkaistiin silti toistamiseen Nintendo Wiin Virtual Consolelle. Pelin rinnalle julkaistiin Game Boy-versio, Pokémon Puzzle Challenge, joka nautti suuremmasta suosiosta ja julkaistiin Japanissa, toisin kuin tämä N64-versio.


Pokémon STADIUM
30.4.1999 29.2.2000 7.4.2000 23.3.2000 Ei julkaistu Ei julkaistu
Lajityyppi: Ottelusimulaatiopeli
sukupolvi I
Pokémon Stadium on ottelusimulaatiopeli Nintendo 64-konsolille, joka esittelee Pokémon-ottelut ensimmäistä kertaa 3D-muodossa - se on siltä osin eräänlainen edelläkävijä. Pelin yksinkertaisena ajatuksena on otella Pokémoneilla erilaisilla areenoilla ja pyrkiä saavuttamaan areenojen herruuden. Pelin systeemi tuntuu yksinkertaiselta, mutta se sisältää runsaasti tekemistä, kun kaivautuu pintaa syvemmälle.

Tärkein pelin antimista on Stadium-moodi, joka sisältää neljä erilaista tasoa, joissa kahdessa on omat vaikeusasteensa. Näissä tehtävänä on otella vastaantulevia kouluttajia vastaan ja pyrkiä voittamaan ne kaikki. Peli sisältää myös Gym Leader Castle-osion, missä pääsee ottelemaan kaikkia Kanto-alueen salipäällikköjä vastaan. Free Battle on puolestaan alue, missä otellaan vapaasti omilla säännöillä ja valitsemillaan Pokémoneilla. Kaikki ei suinkaan ole ottelemista, sillä pelistä löytyy myös minipelejä tarjoava Kid's Club sekä GB Tower, jonka kautta on mahdollista pelata Game Boy-pelejä isolla TV-ruudulla!

Pokémon Stadium-peliin voi yhdistää Pokémon Red-, Blue- tai Yellow-pelit ja siten päästä syvemmälle pelin sisältöön. Yhdistämällä pelit Pokémon Stadiumiin, pystyy pelaamaan niitä tv-ruudulla, tai siirtämään itsepyydystettyjä Pokémoneja 3D-otteluihin. Oaks Lab on alue, missä pystyy lajittelemaan Pokémon-boxeja ja vaihtamaan Pokémoneja peleistä toisiin. Pokémon Stadium on poikinut yhden jatko-osan: Pokémon Stadium 2-pelin.

MUNCHYN ARVIO: ∗ ∗ ∗


Pokémon SNAP
21.3.1999 30.6.1999 15.9.2000 23.3.2000 Ei julkaistu Ei julkaistu
Wii Virtual Console
4.12.2007 10.12.2007 11.12.2007 11.12.2007 Ei julkaistu Ei julkaistu
Wii U Virtual Console
6.4.2016 5.1.2017 18.8.2016 19.8.2016 Ei julkaistu Ei julkaistu
Lajityyppi: "Ammunta"peli
sukupolvi I
Pokémon Snap on omalaatuinen Pokémon-peli: saat professori Oakilta tehtäväksi lähteä tutkimaan Pokémon Island-saarta, jotta professori saa selville, mitä Pokémoneja siellä majailee. Pokémoneja ei kuitenkaan pidä pyydystää, kuten olettaa saattaisi, vaan niistä tulee ottaa valokuvia. Hyppäät erikoisen ZERO ONE-ajoneuvon kyytiin kamera kourassasi, ja lähdet matkaan kohti saarta ja sen eri alueita.

Peli sisältää kaikkiaan 63 Pokémonia, jotka kaikki täytyy valokuvata. Tämä ei kuitenkaan ole helppo tehtävä, sillä Pokémonit majailevat kaikkiaan seitsemällä eri alueella, ja osan saa valokuvattua vasta suoritettuaan tiettyjä toimintoja tai saavuttaessaan tiettyjä päämääriä. Pelin edetessä pelaajalle annetaan esineitä ja päivityksiä ajoneuvoon, jotka auttavat valokuvaamista ja erityisesti Pokémonien etsimistä lukuisista piiloistaan. Valokuvata voi muutakin kuin Pokémoneja, ja siihen liittyen annetaan jopa tehtävä: saarelta tulisi bongata myös kaikki mysteeriset Pokémon-merkit (Pokémon Signs). Kun kaikki Pokémonit on valokuvattu, ei tekeminen suinkaan lopu siihen - Pokémoneja voi valokuvata ihan vapaasti ja pyrkiä nappaamaan mahdollisimman korkean pistesaaliin keräävä otos!

Pokémon Snap sai heikon vastaanoton faneilta pelin lyhyyden ja siinä esiintyvän vähäisen Pokémonien määrän vuoksi. Kriitikot puolestaan kehuivat peliä omaperäiseksi ja piristäväksi uutuudeksi. Pokémon Snap uudelleenjulkaistiin myöhemmin sekä Wiin Virtual Consolelle että Wii U-konsolin vastaavalle.

MUNCHYN ARVIO: ∗ ∗ ∗ ∗


Super Smash Bros.
21.1.1999 26.4.1999 19.11.1999 1999 Ei julkaistu 2005 (iQue Player)
Wii Virtual Console
20.1.2009 21.12.2009 12.6.2009 12.6.2009 Ei julkaistu Ei julkaistu
Lajityyppi: Tappelupeli
sukupolvi I
Super Smash Bros. on suuren suosion saavuttaneen, samaa nimeä kantavan pelisarjan, ensimmäinen osa. Peli sisältää useita Nintendo-pelien suosituimpia hahmoja, jotka taistelevat toisiaan vastaan erilaisilla areenoilla, jotka nekin ovat Nintendon peleistä tuttuja. Peli ei varsinaisesti ole Pokémon-peli, mutta koska Pokémon on eittämättä yksi Nintendon suosituimpia pelisarjoja, on peliin lisätty ripaus Pokémonia. Tämä näkyy niin pelattavissa hahmoissa, yleisessä pelimaailmassakin, kuin myös muussa lisämateriaalissa.

Super Smash Bros. pelissä Pikachu on pelattavana hahmona heti alusta, ja myöhemmin joukkoon pystyy saamaan myös Jigglypuffin. Peli sisältää useita taistelussa hyödyksi olevia esineitä, joista Pokémon-tuotemerkkiä edustaa Poképallo. Kun sen heittää, sisältä paljastuu jokin Pokémon, joka viipyy hetken otteluareenalla yleensä auttaa vastustajien päihittämisessä. Tässä pelissä Poképalloista esiintyy kaikkiaan 13 erilaista Pokémonia, joista kullakin on omat erikoiskykynsä. Yksi taisteluareenoista on Pokémonista tuttu Saffron City - areenalla ilmestyy toisinaan Pokémoneja sekoittamaan vähän pakkaa.

Super Smash Bros. nousi erittäin suosituksi peliksi ja koko Super Smash Bros-pelisarja on vakiinnuttanut paikkansa suosituimpien Nintendo-konsolipelien joukossa. Peli on poikinut useita jatko-osia. Super Smash Bros. julkaistiin fanien suureksi iloksi myöhemmin Wiin Virtual Consolelle.


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.