Pelit


Mobiilipelit


Pokémon UNITE
??? ??? ??? ??? ??? ???
Lajityyppi: Taisteluareenamoninpeli
sukupolvi VIII
Pokémon UNITE on usean samanaikaisen pelaajan online-taisteluareenapeli, jossa ottelut koostuvat kahdesta viiden pelaajan joukkueesta. Pelikartta on jaettu kahteen puolikkaaseen, joissa kussakin on useita "kontrollipisteitä". Pelaajat saavat joukkueelleen pisteitä voittamalla "villit" Pokémonit, joita peliareenalla esiintyy, ja siirtymällä eteenpäin kontrollipisteiden kautta lähemmäs "maalia". Jokainen ottelu on ajallisesti rajoitettu, ja joukkueen, jolla on eniten pisteitä kunkin ottelun loppuun mennessä, voittaa pelin. Pelaajat aloittavat jokaisen pelin kehittymättömillä, matalan tason Pokémonilla, jota voi vahvistaa pelin edetessä. Peli sisältää uudenlaisen "Unite move" -mekaniikan, joka on ainutlaatuinen kullekin pelattavalle Pokémonille.

Peli julkaistaan sekä Nintendo Switch-konsolille, että mobiililatteille.


Pokémon CAFÉ MIX
24.6.2020 24.6.2020 24.6.2020 24.6.2020 24.6.2020 24.6.2020
Lajityyppi: Pulma/palapeli
sukupolvi VIII
Pokémon Café Mix on kahvilamaailmaan sijoittuva pulmapeli, jossa ratkaistaan tasoja yhdistelemällä pelialustalla olevia Pokémonien ikoneja toisiinsa, muodostaen mahdollisimman suuria linkkejä kerryttäen samalla pisteitä. Tasot voivat sisältää myös erilaisia muita sivutehtäviä, kuten vihannesten keräämisen koreista tai hunajan poistamisen pelialustalta. Tasot läpäisemällä kahvilan asiakkaille saa luotua milloi mitäkin annoksia, ja pelissä etenemällä uusia annoksia avautuu, samoin kuin päivityksiä kahvilan sisustukseen. Tämä houkuttelee paikalle yhä enemmän asiakkaita.

Peli alkaa kahvilan työntekijöiden Leahin ja tämän Eeveen tuumasta pistää pystyyn suosittu kahvila. Vähitellen erilaisia Pokémoneja saapuu asiakkaiksi, ja peliä pelaamalla heitä voi myös pestata kahvilan työntekijöiksi. Jokaisella Pokémonilla on omat erikoiskykynsä, joiden avulla tasoja on helpompi läpäistä. Tietyt Pokémonit ovat parempia tekemään tietynlaisia annoksia, tai poistamaan tietynlaisia esteitä. Oikean Pokémonin värvääminen ja sen käyttäminen hankalissa tasoissa on pelin etenemisen kannalta keskeistä.

Pokémon Cafe Mix julkaistiin sekä Nintendo Switch-konsolille että mobiililaitteille. Se on ladattavissa ja pelattavissa ilmaiseksi, mutta sisältää pelinsisäisiä ostoja pelaajan näin halutessaan.
MUNCHYN ARVIO: ∗ ∗ ∗ ∗


Pokémon SMILE
17.6.2020 17.6.2020 17.6.2020 17.6.2020 17.6.2020 17.6.2020
Lajityyppi: Oppimispeli
sukupolvi VIII
Pokémon Smile on erityisesti perheen pienimmille suunnattu sovellus, jota on tarkoitus pelata samaan aikaan, kun pestään hampaita. Pelissä lukuisat Pokémonit ovat jääneet ansaan reikiintymistä aiheuttavien bakteerien alle, ja tehtävänä on pelastaa kaikki Pokémonit harjaamalla hampaitaan.

Peliä pelataan yhden, kahden tai kolmen minuutin osissa. Puhelimen kameran ja AR-toiminnon kautta peli ilmaisee, mistä hampaita on tehokkainta pestä. Tämä saa Pokémoneja ilmestymään ruudulle, jotka täytyy putsata pois plakista. Tässä onnistuttuaan, tarjoutuu hammaspesun päätteeksi mahdollisuus pyydystää kyseinen Pokémon. Lisäksi peli tarjoaa pelaamisen aikana otettuja kuvankaappauksia, joita on mahdollista koristella.

Peli sisältää ensimmäisen sukupolven 151 Pokémonia, joista Bulbasaurin, Charmanderin, Squirtlen, Pikachun tai Eeveen voi valita aloitus-Pokémonikseen. Pyydystetyt Pokémonit dokumentoidaan pelin sisäiseen PokéDexiin.


Pokémon HOME
12.2.2020 12.2.2020 12.2.2020 12.2.2020 12.2.2020 12.2.2020
Lajityyppi: Hyötypeli
sukupolvi VIII
Pokémon HOME on sovellus, joka jatkaa Nintendo 3DS-konsolille julkaistun Pokémon Bank-sovelluksen jalanjäljissä. Pokémon HOME:n tarkoituksena on tarjota mahdollisuus varastoida ylimääräisiä Pokémoneja sovellukseen Nintendo Switch-konsolille julkaistuista Pokémon-peleistä. Lisäksi Pokémonien siirto näistä peleistä toiseen onnistuu HOME:n kautta. Sovellus on julkaistu sekä Nintendo Switch-konsolille että mobiilille, joista kumpikin sovellus tarjoaa pääosin samoja palveluita, mutta joitakin eroavaisuuksiakin löytyy.

Pokémon HOME:n on kehittänyt sovelluksessakin esiintyvä Grand Oak. Mobiiliversiossa sovellus tarjoaa Pokémonien varastoimiseen liittyviä palveluita, sekä laajan National Dexin, joka päivittyy sitä mukaa, kun sovellukseen siirtää Pokémoneja. Lisäksi mobiiliversiossa on mukana mahdollisuus vaihtaa Pokemoneja esimerkiksi Wonder Boxin, GTS:n, Room Traden ja Friend Traden kautta. Lisäksi mobiiliversiossa on mukana saavutukset (achievements) sekä tapahtumien yhteydessä tarjottavan Mystery Gift-toiminnon.

Pokémon HOME on ilmainen rajatuin palveluin (30 Pokémonin varaston). Tarjolla on myös maksullinen Premium Plan-vaihtoehto, joka laajentaa varastoitavien Pokémonien määrän 6000:een ja 200:n laatikkoon (box). Premium Plan on mahdollista maksaa yhden, kolmen tai kahdentoista kuukauden maksuilla.
MUNCHYN ARVIO: ∗ ∗ ∗ ∗


Pokémon MASTERS | Pokémon MASTERS EX
29.8.2019 28.8.2019 29.8.2019 29.8.2019 29.8.2019 29.8.2019

Lajityyppi: RPG/Roolipeli
sukupolvi VIII
Pokémon Masters EX (ent. Pokémon Masters) on ilmaiseksi ladattava RPG/roolipeli mobiililaitteille. Hieman epätyypilliseen tapaan peli keskittyy erityisesti kouluttajiin ja muihin Pokémon-maailmassa esiintyviin hahmoihin pelkkien Pokémonien sijaan. Pelissä otellaan 3-vs-3 menetelmällä käyttämällä itselle haalittuja Sync Pair-pareja, jotka koostuvat kouluttajasta/hahmosta ja tämän omistamasta Pokémonista. Otteluita käydään paitsi pelin tarjoamassa tarinamoodissa, niin myös muissa lukuisissa pelin tarjoamissa osioissa.

Pelin tavoitteena on tyypillisten Pokémon-pelien tapaan yltää Pokémon-mestariksi. Tässä onnistuakseen pelaaja ottaa osaa Pasio-alueella järjestettävään Pokémon Masters League-liigaan. Tarinassa edetään päihittämällä muita kouluttajia ja keräämällä PML-merkkejä, jotta liigaan pääsee osallistumaan. Pelin muihin osioihin lukeutuvat muun muassa harjoitusosio (Training), Battle Villa, Legenary Arena sekä säännöllisesti vaihtuvat tapahtumat, milloin milläkin teemalla ja uusilla Sync Pair-lisäyksillä. Jokaisella parituksella on omat erikoiskykynsä, ja jokainen Pokémon osaa myös ainutlaatuisen Sync Move-hyökkäyksen. Sync Pair-pareja on mahdollista vahvistaa pelin tarjoamilla esineillä ja valuutalla, nostamalla niiden tasoa, kehittämällä Pokémoneja, parantamalla niiden potentiaalia, vahvistamalla niiden hyökkäyksiä tai vaikkapa asettamalla niille hieman varustuksia (gear). Pelin valuuttana toimivat jalokivet (gem) ja sitä on mahdollista pelata online-yhteyden avulla myös muiden pelaajien kanssa.

Pokémon Masters EX kulki ensin pelkästään nimellä Pokémon Masters, mutta ensimmäisen vuoden päivityksen myötä vaihtoi nimensä nykyiseksi. Peli on ladattavissa ilmaiseksi, mutta tarjoaa peliostoja pelin sisäisellä valuutalla.
MUNCHYN ARVIO: ∗ ∗ ∗ ∗


Pokémon RUMBLE RUSH
iOS
23.7.2019 23.7.2019 23.7.2019 23.7.2019 23.7.2019 23.7.2019
Android
22.5.2019 22.5.2019 22.5.2019 22.5.2019 22.5.2019 22.5.2019
Lajityyppi: Toimintapeli
sukupolvi VII
Pokémon Rumble Rush on kaikkiaan viides peli suositussa Pokemon Rumble-pelisarjassa, ja ensimmäinen laatuaan pelkästään mobiililaitteille. Peliä testattiin aluksi Japanissan nimellä Pokéland, ja sittemmin peli julkaistiin nykyisellä nimellään. Pelin ajatuksena on seikkailla tuntemattomissa maastoissa ja dokumentoida kaikki sieltä löytyvät Pokémonit. Pelissä pelataan ja liikutaan Pokémoneilla eri alueilla, otellen villejä Pokémoneja vastaan reaaliaikasesti vain muutamaa nappia painamalla. Taso läpäistään, kun sen päätteeksi vastassa oleva loppuvastus päihitetään. Sekä loppuvastukset että muutkin matkalla vastaan tulleet Pokémonit on mahdollista pyydystää osaksi joukkoaan, ja näillä Pokémoneilla on mahdollista myös pelata.

Pelin tarinan keskiössä ovat alati vahvistuvat Super Boss Pokémonit, jotka tulee päihittää annetun ajan rajoissa. Tässä onnistuttuaan Pokémonit tulevat osaksi muita villejä Pokémoneja, ja niitä on mahdollisuus pyydystää itselleen. Pelin tavoitteena on paitsi kerätä kaikki Pokémonit, niin suorittaa myös suorittaa muita sivutehtäviä. Pelin valuuttana toimivat timantit, joiden avulla pelaamista on mahdollista edistää. Pelin lataaminen ja pelaaminen onnistuu myös ilmaiseksi. Uusina ominaisuuksia aikaisempin Rumble-sarjan peleihin verrattuna ovat Oret, arvokkaat mineraalit, joista voi saada valuuttaa sekä materiaalia Pokémoneja vahvistaviin Gear-varusteisiin.

Pokémon Rumble Rush sisälsi rajoitetun määrän Pokémoneja, ja aktiivisimmalla aikakaudellaan se tarjosi viikottaisia tapahtumia (event) sekä säännöllisiä uusien Pokémonien lisäyksiä peliin. Pelin online-toiminnot on sittemmin lakkautettu 22.07.2020, eikä peli ole siten enää virallisesti pelattavissa.
MUNCHYN ARVIO: ∗ ∗ ∗


Pokémon QUEST
27.6.2018 27.6.2018 27.6.2018 27.6.2018 27.6.2018 27.6.2018
Lajityyppi: Toimintapeli
sukupolvi VII
Pokémon Quest on ilmaiseksi ladattava "free-to-play"-mallin peli, joka mobiilialustojen lisäksi julkaistiin Nintendo Switch-konsolille. Pelaaminen on täysin ilmaista, mutta jos pelissä haluaa edetä nopeammin, tai ostaa muita sen tarjoamia palveluita, on mahdollista ostaa pelin sisäistä valuuttaa. Pelissä saavut mysteeriselle, kuutiomaiselle Tumblecube Islandille, jota asuttaa yhtä lailla kuutiomaiset Pokémonit. Pelin ajatuksena on kerätä vahva Pokémon-joukko, otella vastaan tulevia Pokémoneja vastaan ja tutkia saari läpikotaisin etenemällä kohteelta kohteelle vaikeusasteen kasvaessa.

Pokémoneilla otteleminen ei tapahdu tyypilliseen tyyliin. Voit koota kolmen Pokémonin joukon, joka liikkuu maailmassa automaattisesti - pelaajan tehtäväksi jää vain Pokémonien hyökkäysten käyttäminen. Pokémonit voivat osata yhdestä kahteen hyökkäystä, joiden teho, koko ja käyttö vaihtelevat. Näitä käyttämällä ja yhdistelemällä Pokémonit pystyvät ottamaan mittaa vastaan tulevista Pokémoneista. Joukkonsa saa myös liikkumaan täysin itsestään autoplay-toiminnon avulla, jos ei itse viitsi nähdä vaivaa. Sitä mukaa, kun eri alueita saa selvitettyä, saa myös kerättyä Power Stone-laattoja, joilla Pokémonien kykyjä voi vahvistaa. MoBee IV-niminen drone pitää pystyssä tukikohtaasi, jonne pääsee seikkailujen välissä lepäämään. Tukikohdassa tapahtuu myös uusien Pokémonien haaliminen: ne houkutellaan valmistamalla niille mieluisaa ruokaa seikkailuilla kerätyistä ainesosista. Tukikohtaa voi myös koristella erilaisin esinein.

Pokémon Quest sisältää ensimmäiset 151 Pokémonia, mutta saman lajin edustajilla voi olla täysin eri vahvuudet ja hyökkäykset, joten pelattavuutta riittää. Toki vaikeusasteen kasvaminen tarjoaa myös pelattavuutta. Pelin "tarinamoodin" jälkeen avautuu myös lisää, haastavampia ja monimuotoisempia alueita, joissa harjoitella kykyjään.

MUNCHYN ARVIO: ∗ ∗ ∗ ∗


Pokémon PLAYHOUSE
Ei julkaistu 21.9.2017 21.9.2017 21.9.2017 Ei julkaistu Ei julkaistu
Lajityyppi: Viihdepeli
sukupolvi VII
Pokémon Playhouse on perheen pienimmille, noin 3-5 vuotiaille lapsille tarkoitettu sovellus, joka auttaa heitä oppimaan enemmän Pokémonista. Sovellus on kokonaan ääninäytelty, eli lukemista siinä ei ole juuri lainkaan.

Pelissä ohjaajan roolin ottaa tyttö nimeltä Leena, joka ohjaa pelaajaa ympäri leikkitilaa (playhouse). Pelin tavoitteena on ystävystyä kaikkien läsnäolevien Pokémonien kanssa. Heti alussa pääsee tutustumaan jo lukuisiin Pokémoneihin, mutta tavatakseen lisää, tulee kerätä munia (egg) ja saada Pokémoneja kuoriutumaan niistä. Tämä onnistuu suorittamalla erilaisia aktiviteettja sovelluksen sisällä, kuten palapelien kokoamista, tarinoiden lukua, Pokémonien hemmottelemista ja niiden värittämistä.

Pokémon Playhouse sisältää yli 50 Pokémonia, joihin sovelluksen käyttäjä pääsee tutustumaan samalla, kun hän suorittaa hauskoja tehtäviä ja ratkaisee vastaan tulevia pulmia.


Pokémon: MAGIKARP JUMP
23.5.2017 24.5.2017 25.5.2017 25.5.2017 23.5.2017 23.5.2017
Lajityyppi: Simulaatiopeli
sukupolvi VII
Heikoimman Pokémonin tittelin saanut Magikarp loistaa tässä sille nimitetyssä pelissä: Magikarp Jump on ainutlaatuinen mobiililaitteille saatava simulaatiopeli, jonka tavoitteena on kasvattaa itselleen kaikkien aikojen Magikarp!

Tämä yksinkertaisin kontrollein varustettu mobiilipeli antaa puitteet useamman sukupolven Magikarpin kasvattamiseen. Onkimalla ensin Magikarpin ensin itselleen lähilammesta, voi sitä sen jälkeen vahvistaa paitsi syöttämällä, niin myös treenamalla eri kuntolaittein. Kun kokee, että Magikarp on tarpeeksi vahva, voi kokeilla ottaa osaa eri liigoihin, joissa Magikarpin hyppyvoimista otetaan mittaa useaa eri kilpailijaa vastaan. Magikarpin apuna ovat myös erilaiset esineet sekä Pokémon-ystävät, jotka auttavat kalaa kasvamaan tai laukaisemaan erinäisiä tapahtumaketjuja edesauttaakseen Magikarpin voimistumista. Magikarpin kotilampea on myös mahdollista sisustaa tai ehostaa erilaisin koristein.

Kun Magikarp on kasvanut täyteen mittaansa, se jää eläkkeelle, ja on aika onkia uusi. Tätä kierrettä saa jatkaa halutessaan vaikka loputtomiin asti! Erilaisia Magikarp-kuoseja on tavallisesta punaisesta aina siniseen, violettiin ja jopa kultaiseen asti. Halutessaan pelin tapahtumia voi myös jakaa sosiaalisessa mediassa. Magikarp Jump on ladattavissa täysin ilmaiseksi, mutta pelissä on myös omaa sisäistä valuuttaa, jota ostamalla pääsee nopeammin käsiksi pelin eri ominaisuuksiin.

MUNCHYN ARVIO: ∗ ∗ ∗


Pokémon GO
22.7.2016 6.7.2016 13.7.2016 6.7.2016 24.1.2017 6.8.2016 (TW) | 25.7.2016 (HK)
Lajityyppi: Yhteisö-/lokaatiopeli
sukupolvi VI
Maailmanlaajuiseksi ilmiöksi muodostunut Pokémon GO on ladattava mobiilisovellus, joka hyödyntää lisättyä todellisuutta (augmented reality) sekä maantieteellistä sijainti(palvelu)a luodakseen kartan, jolla pystyy reaaliaikaisesti liikkumaan sekä etsimään Pokémoneja ja pyydystämään niitä. Pelin olennaisin ajatus on Pokémonien pyydystäminen, ja sitä mukaa kun liikkuu fyysisesti ulkona paikasta toiseen sovelluksen ollessa auki, vastaan tulee erilaisia Pokémoneja, joita napata kokoelmaansa. Matkan varrelta löytyy myös PokéStopeja, joista voi kerätä itselleen esineitä ja kokemusta.

Pelkän Pokémonien pyydystämisen lisäksi peli tarjoaa muitakin virikkeitä. Pelaajan on mahdollista liittyä kolmeen eri tiimiin: Team Mystic, Team Valor ja/tai Team Instinct. Näiden tiimien perusteella määräytyy se, minkä värin joukkuetta kannatat esimerkiksi saliotteluissa. Saliotteluita järjestetään niille määrätyillä PokéStopeilla. Vastaavasti myös harvinaisia Pokémoneja sisältävät PokéRaidit käydään myös PokéStopeilla. Esineillä on mahdollista paitsi vahvistaa Pokémoneja, niin myös kehittää niitä. Osa esineitä helpottaa Pokémonien nappaamista, ja osalla pystyy helpottamaan munien (Egg) kuoriutumista. Matkalle mukaan voit myös valita Buddy-Pokémonin, joka kerää itselleen kehittymiseen vaadittavaa Candya.

Pokémon GO on ladattavissa ja pelattavissa ilmaiseksi, mutta pelin sisäistä valuuttaa - PokéCoineja - on mahdollista ostaa käyttääkseen niitä esimerkiksi esineisiin tai vaikkapa pelaajahahmon kustomointiin. Erillinen lisälaite, Pokémon GO Plus, on myös julkaistu sovelluksen rinnalla. Se ilmoittaa Bluetooth-yhteyden avulla lähistöllä olevista Pokémoneista ilman, että mobiililaitteen tarvitsee olla esillä.

MUNCHYN ARVIO: ∗ ∗ ∗


Pokémon DUEL
12.4.2016 (Android) | 19.4.2016 (iOS)
24.1.2017 24.1.2017 24.1.2017 Ei julkaistu 24.1.2017
Lajityyppi: Strategiapeli
sukupolvi VI
Pokémon Duel on ilmainen, mobiililaitteille ladattava peli, joka yhdistää elementtejä tavanomaisista lautapeleistä sekä Pokémon Trading Figure Gamesta: vuonna 2006 julkaistusta, figuureilla pelattavasta Pokémon-pelistä. Peli on tarkoitettu pääosin yhdelle pelaajalle, mutta siinä on mahdollista taistella muita vastaan langattomasti.

Pokémon Duelissa kerätään Pokémon-figuureja, joista jokaisella on omat yksilölliset ominaisuutensa. Kokoamallaan figuurijoukolla pelaaja haastaa muita pelaajia, tavoitteenaan voittaa kaksintaistelu pelialustalla ohjaamalla oma figuuri vastustajan maaliin. Tämä onnistuu strategisin liikkein: miettimällä reitti tarkkaan ja ottamalla mittaa vastustajan figuureista. Muodostelmia tekemällä, vastustajaa estämällä tai hänen figuurejaan kiertämällä reitti maaliin avautunee helpommin. Kyseessä on strategiapeli, jossa tulee taktikoida. Peli sisältää myös pienimuotoisen tarinan, jonka ajaa pelaajaa eteenpäin. Sen päämääränä on yltää World Tournamentin voittajaksi.

Peliä pelaamalla voi ansaita lisää figuureja tai erilaisia esineitä. Kyseisiä esineitä käyttämällä voi vahvistaa Pokémon-joukkoaan. Vaikka pelin saa ladattua ilmaiseksi, peli tarjoaa maksullisia mikrosiirtoja pelin sisäisen valuutan keräämiseksi. Tämä valuutta auttaa aktiivisempaan pelaamiseen, kun käsiinsä saa enemmän esineitä, lisää peliaikaa ja nopeampaa pelattavuutta.

MUNCHYN ARVIO: ∗ ∗


Pokémon SHUFFLE
24.8.2015 1.9.2015 1.9.2015 1.9.2015 20.1.2016 1.9.2015
Lajityyppi: Pulma/palapeli
sukupolvi VI
Pokémon Shuffle on jatkoa menestystä niittäneille Pokémon-palapeleille, kuten Pokémon Link: Battlelle ja Pokémon Linkille, mutta eroaa edeltäjistään sillä, että se on täysin ilmainen. Tämä onkin Pokémonin ensimmäinen askel kohti nykyajan "mobiilipelejä", ja Pokémon Shuffle toimiikin monen muun ilmaispelin, kuten Candy Crush Sagan, tavoin. Pelin voi ladata täysin ilmaiseksi haluamalleen mobiilialustalle, ja pelaaminenkin on tiettyyn rajaan asti ilmaista. Pelaaja voi pelata tasoja läpi käyttämällä sydämiä, ja kun sydämet loppuvat, tulee niitä joko ostaa itselleen tai sitten odottaa 30 minuuttia uuden sydämen ansaitsemiseen.

Pelin yksinkertainen idea on yhdistää saman Pokémonin ikoneja niin, että ne poistuvat ja antavat tilaa uusille. Jokaisessa tasossa on Pokémon, jonka voi pyydystää selvittämällä palapeliä tarpeeksi pitkälle niin, että Pokémon häviää ja siihen voi käyttää Poképallon. Pyydystettyjä Pokémoneja voi käyttää tasoissa, ja jokaisella Pokémonilla on omat erikoiskykynsä, joita voi hyödyntää pelaamisessa monin eri tavoin. Aikaisemmista Pokémon-palapeleistä poiketen tehtäviä voi selvittää kaikessa rauhassa, jotta parhaat vaihtoehdot tulee käytyä huolellisesti läpi. Lisäksi pelissä esitellään Megaevoluutiot, joita voi käyttää tietyillä Pokémoneilla, kunhan niiden Mega Stonet on ensin saatu päihittämällä tietyt tasot.

Pelin rahayksikkönä toimii jalokivet, joita voi ansaita ja myöskin ostaa. Niillä voidaan ostaa esineitä, jotka helpottavat pelaamista. Pelin havaitsee mahdolliset uudet päivitykset automaattisesti langattomasti, mikä myöskin helpottaa pelaamista. Pokémon Shuffle tarjoaa myös viikoittain vaihtuvia, reaaliaikaisia erikoistasoja ja niistä voi ansaita erikoispalkintoja tai harvinaisempia Pokémoneja. Pokémon Shuffle on löytänyt tiensä mobiiliversion lisäksi myös Nintendo 3DS-konsolille, ja sitä on päivitetty sisältämään myös Alola-alueen Pokémoneja.

MUNCHYN ARVIO: ∗ ∗ ∗ ∗


Pokémon CAMP
iOS
Ei julkaistu 21.10.2014 21.10.2014 21.10.2014 Ei julkaistu Ei julkaistu
Android
Ei julkaistu 14.4.2016 14.4.2016 14.4.2016 Ei julkaistu Ei julkaistu
Lajityyppi: Viihdepeli
sukupolvi VI
Pokémon Camp on ilmaiseksi ladattava sovellus mobiililaitteelle, jonka pääasiallinen kohdeyleisö on perheen pienimmät. Sovellus opettaa lapsille Pokémonien käytännöistä tavoista interaktiivisten, hauskojen pelien muodossa. Sovellusta on päivitetty aika ajoin uusin ominaisuuksin, ja uusin Pokémonein.

Pokémon Camp sisältää joukon minipelejä Pokémonien etsimisestä niiden pyydystämiseen ja tyyppien yhdistelemisestä Pokémonien kehittämiseen. Minipelien tarkoituksena on antaa pelaajalle lisää ymmärrystä siitä, mistä Pokémonissa on oikein kyse. Minipelien lisäksi sovellus tarjoaa muun muassa kameran, jolla otettuja kuvia voi koristella sekä teatterin, jonka avulla voi yhdistää Pokémon TV-applikaatioon - sekä muutamia muitakin lisäominaisuuksia.

Vaikka peliä päivitetään säännöllisesti, se sisältää rajoitetun määrän Pokémoneja. Viimeisin päivitys lisäsi lukuisia Alola-alueen Pokémoneja, ja tavallisten otusten lisäksi sovelluksessa voi kohdata legendaarisia Pokémoneja. Lisäksi on mahdollista ansaita megaevoluutio-aiheisia pinssejä.


Pokédex for iOS
6.12.2012 10.12.2012 10.12.2012 10.12.2012 Ei julkaistu Ei julkaistu
Lajityyppi: Hyötypeli
sukupolvi V
Pokédex for iOS on ladattava mobiilisovellus, joka nimensä mukaisesti toimii mukana kulkevana PokéDexinä. Se on mobiiliversio Nintendo 3DS-konsolille julkaistusta Pokédex 3D Pro-sovelluksesta, ja sisältää täten samat tiedot kuin sisarpelinsä. Pokédex for iOS sisältää Pokémonit upeina 3D-mallinnoksina, ja jokaisesta Pokémonista on tarkasteltavissa pääsarjan pelien PokéDexin kaltaiset tiedot. 3D-mallit mahdollistavat Pokémonien tarkastelun joka kulmasta, ja lisäksi ne on animoitu niin, että niiden liikkeitäkin voi seurata.

Pokédex for iOS-palvelussa on alkujaan vain viidennen sukupolven Pokémonit. Kanto-, Johto-, Hoenn-, ja Sinnoh-alueiden Pokémonit on saatavilla lisäosina sovellukseen maksamalla niistä pieni hinta. Palveluun on lisätty enemmän erikielistä materiaalia, sekä Pokémonien ääninäyttelijöiden klippejä. Sovellus sisältää myös jokaiselle Pokémonille AR-koodin, jonka avulla sitä voi tarkastella myös Nintendo 3DS-konsolilla. Lisäksi sovelluksessa voi ihastella useampaa Pokémonia ruudulla samanaikaisesti.

Pokédex for iOS on jokaisen Pokémon-fanin unelmapalvelu missä vaan mukana kulkevalle mobiililaitteelle, sillä se sisältää erittäin kattavan määrän tietoa kaikista Pokémoneista kannettavassa muodossa. Pokémonien 3D-mallien ihailu riittää sekin varmasti täyttämään innokkaimpien Pokémon-fanien odotukset. Alkaen 30.11.2015 sovellus on lakkautettu.


Pokémon TRADING CARD GAME ONLINE
Selainversio
Ei julkaistu 24.3.2011 24.3.2011 24.3.2011 Ei julkaistu Ei julkaistu
Tablettiversio
Ei julkaistu 30.9.2014 (iPad) | 7.4.2016 (Android) 29.9.2014 29.9.2014 Ei julkaistu
Lajityyppi: Strategiapeli
sukupolvi IV
Pokémon Trading Card Game Online on laajalti kasvanut monen pelaajan verkkopalvelu, joka tarjoaa Pokémon Trading Card Game-korttipelin pelaamisen virtuaalisella pelialustalla. Se julkaistiin alunperin tietokonealustoille selainversiona vuonna 2011, Pokémonin neljännen sukupolven aikana, mutta saapui tableteille myöhemmin vuonna 2014. Tuosta lähtien sovellusta on päivitetty säännöllisesti, lisäten uusia korttisarjoja ja ominaisuuksia. Peli on ladattavissa täysin ilmaiseksi, ja pelaamiseen tarvittavat kortit ja varusteet tarjotaan myös ilman kustannuksia. Halutessaan peliin voi laittaa myös rahaa, jos haluaa varmistaa saavansa tietyt booster- ja/tai teemapakat.

Pokémon Trading Card Game Online mukailee täsmälleen varsinaisen korttipelin sääntöjä - nyt vain virtuaalimuodossa. Auttaakseen uusia pelaajia alkuun, sovellus tarjoaa myös tutoriaaleja ja harjoitusläpipeluuita. Peli sisältää useita eri moodeja, joista kaikissa tarkoituksena on, luonnollisesti, pelata korttipeliä. Niistä jokaisessa on kuitenkin omat sääntönsä, ja osassa pelataan tietokonevastustajia, osassa muita, oikeita pelaajia vastaan langattomasti. Voittamalla korttipelejä, voi ansaita muun muassa Trainer Tokeneita, joilla voi hankkia lisää kortteja. Pelissä on mahdollista ansaita kortteja myös muilla eri keinoilla.

Pokémon Trading Card Game Online järjestää aktiivisesti erilaisia tapahtumia, joihin osallistumalla voi ansaita lisää pelin sisäisiä maksuvälineitä. Sovellus tarjoaa myös oman pelaajahahmonsa täyden kustomoinnin, sekä langattoman pelaamisen muita pelaajia vastaan. Langattomasti hoituu myös korttien vaihtaminen muiden pelaajien kanssa.


Pokémon TV
Selainversio
Ei julkaistu 11.11.2010 11.11.2010 11.11.2010 Ei julkaistu Ei julkaistu
Mobiiliversio
Ei julkaistu 8.2.2013 8.2.2013 8.2.2013 Ei julkaistu Ei julkaistu
Lajityyppi: Viihdepalvelu
sukupolvi IV
Pokémon TV ei varsinaisesti ole peli, vaan enemmänkin viihepalvelu, joka tarjoaa Pokémon-animen/TV-sarjan jaksoja katseltaviksi joko tietokoneen, tai mobiililaitteen ruudulta. Palvelu julkaistiin alunperin selainversiona vuonna 2010, ja vuonna 2013 se siirtyi myös mobiililaitteille.

Nimensä mukaisesti Pokémon TV sisältää Pokémon-televisiosarjan jaksoja, joita voi katsoa täysin ilmaiseksi. Jaksojen tarjonta vaihtuu säännöllisesti - tyypillisesti joka viikko lisätään viisi uutta jaksoa, samalla kun viisi muuta jaksoa poistetaan. Jaksoja on usealta eri kaudelta aina ihan ensimmäiseltä, Indigo League-kaudelta aina uusimpaan, tosin niiden määrä on aina rajoitettu ja vaihtuu tasaisin väliajoin. Jaksojen tarjonta määräytyy myös maantieteellisesti, eikä joka maassa näy kaikki jaksot. Esimerkiksi Suomessa vaikuttaisi siltä, että vain dubatut jaksot ovat palvelussa tarjolla, eikä aikoinaan dubbaamattomia ole lisätty lainkaan. Toisinaan palvelu tarjoaa myös Pokémon-elokuvia katseltavaksi.

Pokémon TV tukee kaikkiaan kahtatoista (12) eri kieltä, mukaan lukien suomi.

MUNCHYN ARVIO: ∗ ∗ ∗ ∗


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.