Pelit


Suomessa julkaisemattomat pelit


Pokémon TRETTA LAB
(Nintendo 3DS)
10.8.2013
Lajityyppi: Hyötypeli
sukupolvi V
Pokémon Tretta Lab on pelin sijaan oikeastaan enemmänkin "apuväline". Se on julkaistu ainoastaan Japanissa Nintendo 3DS-konsolille. Tämän hyödykkeen tarkoituksena on käytännössä ylläpitää ja luetteloida Pokémon Tretta-pelikoneilla käytettäviä Pokémoneja. Pokemon Tretta on Japaniin levittäytynyt arcade-/pelikonepeli, joka hyödyntää Tretta-kiekkoja peleissään. Jokainen kiekko vastaa siinä kuvattua Pokémonia, joten kiekkoa käyttämällä pääsee ottelemaan sitä edustavalla Pokémonilla.

Pokémon Tretta Lab koostuu pattereilla toimivasta alustasta/korokkeesta, johon Nintendo 3DS-konsolin (sekä tavallisen että XL-mallin) saa asetettua, sekä QR-latauskoodista, jolla saa itse ohjelman ladattua konsoliin. Pelialustan yläreunassa on skanneri, johon Tretta-kiekkoja saa asetettua. Ohjelma tarjoaa kolme eri osiota: Tretta Analyzer (näyttää skannatun Tretta-kiekon Pokémonin tiedot ja ominaisuudet), Type Checker (vertailee kahta eri Pokémonia ja niiden tyypityksiä) ja Auto Battle (joka näyttää esimerkkiottelun kahden eri Tretta-kiekon Pokémonin välillä).

Pelin mukana tulivat myös harvinaiset Mewtwo-, Lucario- ja Eevee-kiekot. Ensipainoksissa oli lisänä vielä Pichu-kiekko. Tätä nykyä Pokémon Tretta Labin toiminta on lakkautettu, kun Tretta-pelikoneet ja -sarjat ovat siirtyneet uudempien Pokémon-sukupolvien pariin.


Pokémon CARD GAME: HOW TO PLAY DS
(Nintendo DS)
5.8.2011
Lajityyppi: Strategiapeli
sukupolvi V
Pokémon Card Game: How To Play DS on peli Nintendo DS-konsolille, jonka tavoitteena on opettaa sitä pelaaville, kuinka Pokémon Trading Card Game-korttipeliä pelataan. Peli sisältää tuolloin Japanissa julkaistun Black & White Beginning Set-korttisarjan kortit, ja käy niiden avulla läpi korttipelin eri osa-alueita.

Pelissä valitaan yksi kolmesta korttipakasta, ja kyseisellä pakalla käydään läpi kaikkiaan yhdeksän erilaista tutoriaalia ja/tai opetustuokiota. Nämä opettavat kaiken korttipelistä aina Pokémonien vahvuuksista heikkouksiin, niiden kehittämiseen ja kykyihin asti. Kun kaikki tutoriaalit on läpäisty, on mahdollista harjoitella taitojaan vielä viittä eri tietokonevastustajaa vastaan.

Pokémon Card Game: How To Play DS sisältää myös digitaalisen ohjekirjan TCG-korttipelistä, johon voi turvautua hädän hetkellä. Peli tukee myös Nintendo DS-konsolin Download Play-ominaisuutta, jolloin pelin tietoja voi jakaa vaikkapa ystävän konsolin kesken.


Pokémon SAY TAP?
(Mobiilipeli | iOS & Android)
15.7.2011
Lajityyppi: Rytmipeli
sukupolvi V
Pokémon Say Tap? on ensimmäinen virallinen moderneille älypuhelimille kehitelty Pokémon-applikaatio, joka on julkaistu vain Japanissa. Applikaatio toimii rytmipelinä, ja se julkaistiin alunperin eräänlaisena mainoskikkana tuolloin televisiossa pyörineelle, Pokémonin TV-sarjan Black & White-kaudelle - ainoa pelissä esiintyvä musiikki on kuin onkin tuolloisen anime-kauden japanilainen loppumusiikki, "Can You Say the Pokémon? BW", joka käytännössä vain luettelee kaikki Unovan uudet Pokémonit.

Pelissä ajatuksena on näpäyttää puhelimen ruutua rytmissä musiikin mukana. Ruudulle tulee esiin Pokémonien TCG-korttien kuvia aina sitä mukaa, kun Pokémonin nimi mainitaan laulussa. Samaan aikaan pelaajan tulee ajoittaa näpäytys oikeaan rytmiin - tätä auttavat ruudun yläreunassa pyörivät ikonit ja niitä ympäröivät renkaat. Mitä paremmin pysyy rytmissä, sitä paremmat pisteet saa. Pisteet listataan high score-taululle.

Pelissä on kaksi eri osaa: toisessa kuvat ja symbolit tulevat esiin, ja toisessa kuuluu vain pelkkä musiikki, eikä kuvia ole lainkaan. Pelistä julkaistiin myös selainversio, sekin pelkästään Japanissa.


Pokémon MYSTERY DUNGEON: KEEP GOING! BLAZING ADVENTURE SQUAD
Pokémon MYSTERY DUNGEON: LET'S GO! STORMY ADVENTURE SQUAD
Pokémon MYSTERY DUNGEON: GO FOR IT! LIGHT ADVENTURE SQUAD
(Nintendo Wii | WiiWare)
4.8.2009
Lajityyppi: Luolasto-/Seikkailupeli
sukupolvi IV
Pokémon Mystery Dungeon: Keep Going! Blazing Adventure Squad, Let's Go! Stormy Adventure Squad ja Go For It! Light Adventure Squad ovat kolmen pelin kokoelma osana suosittua Pokémon Mystery Dungeon-sarjaa. Pelit julkaistiin ainoastaan Japanissa, kaikki samanaikaisesti Nintendo Wii-konsolin latauspelejä tarjoavalle WiiWare-alustalle. Pelit olivat ensimmäiset Pokémon Mystery Dungeon-sarjan pelit kotikonsolille.

Pelit toimivat hyvin samoin tavoin kuin muut vastaavan pelisarjan pelinsä: olet Pokémon, joka liittyy osaksi pelastusjoukkoa. Yhdessä muiden joukon jäsenten kanssa seikkailet alati vaihtuvissa luolastoissa, yrittäen selvittää milloin minkäkin tapahtuman kulut. Luolastoissa majailee villejä Pokémoneja, joita vastaan otellaan reaaliaikaisesti, ja osa niistä voi jopa liittyä seurueeseesi. Pelit sisältävät juonen, mutta luolastoissa voi seikkailla myös vapaammin. Ensimmäistä kertaa PMD-sarjassa Pokémonit pystyvät kehittymään reaaliaikaisesti luolastoissa, ja lisäksi ne pystyvät hyödyntämään uutta Pokémon Tower-taitoa, jolloin hyökkäykset voi suorittaa samanaikaisesti. Ensimmäistä kertaa pelaat myös tavallisena Pokémonina sen sijaan, että olisit ihminen Pokémonin kehossa.

Pokémon Mystery Dungeon: Keep Going! Blazing Adventure Squad, Let's Go! Stormy Adventure Squad ja Go For It! Light Adventure Squad eroavat toisistaan aloitus-Pokémonien tarjonnan, villi-Pokémonien valikoiman sekä joidenkin paikkojen/lokaatioiden suhteen. Niiden pelattavuus on muutoin kuitenkin täysin identtistä. Grafiikat mukailevat chibi-tyyliä, joka Pokémonin tapauksessa on tuttu esimerkiksi My Pokémon Ranch- ja Pokémon Rumble-peleistä.


PokéPark: Fishing Rally DS
(Nintendo DS)
10.5.2005
Lajityyppi: Simulaatiopeli
sukupolvi III
PokéPark: Fishing Rally DS on pelkästään Japanissa julkaistu "demopeli", jota pystyi pelaamaan omalla Nintendo DS-konsolilla ladattuaan sen ensin Download Play-toiminnon avulla lukuisista palvelupisteistä. Ensimmäinen piste avattiin Japanin PokéPark-huvipuistoon, ja myöhemmin sitä tarjottiin myös sikäläisissä Pokémon Center-kaupoissa sekä Pokémon Festa-tapahtumassa. Pelissä oli 12 tunnin aikaraja, ja ollessaan ladattava peli, se pysyi konsolissa vain väliaikaisesti.

Pelissä liikuttiin mereen virtaavalla joella, ja tehtävänä oli kalastaa vesi-Pokémoneja. Yläruudulla näkyvät varjot vedessä kertoivat Pokémonin liikkuvan lähellä syöttiä, ja kohon/kellukkeen vajottua pinnan alle, tuli Pokémon kelata pintaan. Tämä onnistui joko kosketusruutua tai A-näppäintä käyttämällä. Jokaisesta onnistuneesta kalastuksesta sai pisteitä, ja pyydystetyn Pokémonin tiedot tulivat näkyviin alaruudulle.

Pelissä oli mahdollista kalastaa kaikkiaan 25 erilaista Pokémon-lajia, mutta kerrallaan pystyi säilyttämään vain viisi napattua Pokémonia. Parhaat pisteet listattiin maailmanlaajuiselle ranking-listalle. Tätä nykyä demopeli ei ole enää käytössä, eikä ranking-listat toiminnassa.


Pokémon CARD GB2: HERE COMES TEAM GR!
(Game Boy Color)
28.3.2001
Lajityyppi: Strategiapeli
sukupolvi II
Pokémon Card GB2: Here Comes Team GR! on jatko-osa Game Boy-konsolille julkaistusta Pokémon Trading Card Game-pelille. Tämä jatko-osa on julkaistu pelkästään Japanissa. Peli mukailee paljolti edeltäjäänsä, ja toimii samoin tavoin virtuaalisena versiona Pokémon-korttipelistä. Vaikka säännöt ovat samat, on jatko-osaan lisätty hieman uusia, juonellisia tarinankäänteitä.

Pokémon Card GB2: Here Comes Team GR!-pelin lähtökohdat ovat samat kuin perinteisissä Pokémon-peleissä: olet aloitteleva Pokémon-korttipelaaja ja aloitat täysin tyhjästä korttipakkasi kera, tavoitteenasi nousta aina korkeammalle ja korkeammalle. Kuudentoista eri Battle Masterin päihittäminen on suurin tavoitteesi. Tällä kertaa pääpaino juonellisesti keskittyy myös uuden pahisjengin, Team Great Rocketin päihittämiseen, sillä he ovat kidnapanneet aiemmasta pelistä tutut Club Masters-päälliköt ja pyrkivät nappaamaan itselleen myös legendaarisia kortteja. Yksi pelin uusista ominaisuuksista on pelaajan sukupuolen valinta: nyt voit valita, pelaatko poika- ja tyttöhahmolla.

Peli sisältää kaikki edeltävän version kortit, ja mukana on myös lukuisia uusia, kuten Team Rocket-korttisarjan kortit. Kaikkien korttien kerääminen vaatii erilaisten tehtävien tai saavutusten suorittamista, ja lisäksi Card Pop!-toiminnon käyttämistä. Tällöin kaksi konsolia tulee yhdistää infrapunayhteydellä, jolloin on mahdollista saada esiin harvinaisia kortteja. Peliin on lisätty myös lukuisia promokortteja, kuten Lugia, Mewtwo ja Celebi.


Picross NP Vol. 1
(Super Nintendo Entertainment System)
1.4.1999
Lajityyppi: Pulma/palapeli
sukupolvi I
Picross NP Vol. 1 on ainoastaan Japanissa julkaistu peli Super Nintendo Entertainment System-konsolille. Peli julkaistiin konsolin elämänkaaren lopussa, ja ainoastaan ladattavana sovelluksena sikäläiselle Nintendo Power-palvelulle. Palvelun kautta pystyi lataamaan erinäisisten kauppojen ja/tai kioskien automaateista tyhjälle pelikasetille pelejä. Picross NP Vol. 1 oli ensimmäinen kaikkiaan kahdeksasta Picross-pelistä, jotka julkaistiin tämän kyseisen palvelun kautta.

Pelissä tulee selvittää japanilaisia ristikoita, jotka tunnetaan myös nimellä picross. Ruudukon ympärille sijoitetut numerot määrittävät sen, mitkä ruuduista mustataan ja mitkä ei. Ristikon selvittyä siihen muodostuu kuva. Mitä isompi ruudukko on, sitä haastavampi se on selvittää. Ruudukon selvittämiseen on myös 30 minuutin aikaraja. Pelissä on Beginner-, Character-, Regular-, Special-, Professional- ja Extra-tasot, joista jokaisessa on tasoja vastaavia ruudukkotehtäviä.

Vaikka Picross NP Vol. 1 ei nimensä perusteella vaikuta Pokémon-peliltä, on iso osa sen sisällöstä Pokémon-aiheista. Character-osio koostuu kokonaan Pokémon-aiheisista picross-ruudukoista, joita on kaikkiaan 12 kappaletta.


Hey You, Pikachu!
(Nintendo 64)
12.12.1998 6.11.2000
Lajityyppi: Simulaatiopeli
sukupolvi I
Hey You, Pikachu! on simulaatiopeli, jossa kommunikoidaan Pikachun kanssa. Peli julkaistiin vain Japanissa ja USA:ssa, eikä rantautunut ikinä Eurooppaan. Pelipakettiin kuuluu lisäosana mikrofoni, jonka avulla Pikachun kanssa pystyy keskustelemaan äänten avulla. Peli hyödyntää Nintendo 64-konsolin äänentunnistusjärjestelmää, ja Pikachun on sanottu ymmärtävän yli 200 sanaa.

Pelin tapahtumat sijoittuvat Viridian Forestiin, tai yleisesti Viridanin ja Pewterin väliselle alueelle. Professori Oak pyytää pelaajan apua tutkimaan aidatussa tilassa majailevaa Pikachua. Mikrofoniin puhumalla ja ääntelemällä Pikachun kanssa voi kommunikoida, ja se pystyy osoittamaan sinulle tunteitaan. Käskyt tapahtuvat myös äänten avulla, ja niiden avulla Pikachun voi saada keräämään hedelmiä tai muita esineitä, antamaan niitä puolin ja toisin, kalastamaan ja yleensä ottaen liikkumaan paikasta toiseen. Pelissä on kolme eri vaikeusastetta ja lukuisia eri tasoja ja tehtäviä (mission), joilla esiintyy myös muita Pokémoneja - he ovat usein vailla esineitä tai muuta apua.

Vaikka Hey You, Pikachu-pelillä ei suoranaisesti ole jatko-osia, sekä Nintendo GameCubelle julkaistu Pokémon Channel, että osaltaan myös Nintendo Wii-konsolille päätyneet PokéPark-pelit mukailevat paljolti tämän pelin ominaisuuksia ja Pikachun kanssa kommunikoimista.


Pokémon STADIUM
(Nintendo 64)
1.8.1998
Lajityyppi: Ottelusimulaatiopeli
sukupolvi I
Pokémon Stadium on vain Japanissa julkaistu peli Nintendo 64-konsolille, ja vaikka sillä onkin sama nimi kuin myöhemmin julkaistulla vastaavalla pelillä, sitä ei tule sekoittaa siihen. Pokémon Stadium on ottelusimulaatiopeli, joka esittelee Pokémon-ottelut ensimmäistä kertaa 3D-muodossa - se on siltä osin eräänlainen edelläkävijä. Pelin yksinkertaisena ajatuksena on otella Pokémoneilla erilaisilla areenoilla ja pyrkiä saavuttamaan areenojen herruuden.

Japanilainen Pokémon Stadium on eräänlainen "ensimmäinen versio" myöhemmin julkaistusta Pokémon Stadium-pelistä - vaikka se sisältää paljon samoja elementtejä, kaikkia ominaisuuksia ei ole kuitenkaan lisätty. Pelin Battle Mode sisältää vapaan peluun ja Tournament-osion, jonka säännöt perustuvat tuolloin oikeasti käydyille Pokémon-turnauksille. Pelissä on myös lukuisia yksittäisiä Pokémonien tarkastelemiseen liittyviä palveluita, kuten PokéDex ja Organize, jotka on kerätty Oak's Lab-ominaisuuden alle seuraavassa Stadium-pelissä. Varsinaista Stadium-moodia ei tässä pelissä ole lainkaan, ja Pokémonejakin on käytettävissä kaikkiaan vain 42 kappaletta.

Pokémon Stadium-pelin kohokohdista on Pokémon Red-, Blue- tai Yellow-pelien yhdistäminen lisälaitteen avulla. Yhdistämällä pelit Pokémon Stadiumiin, pystyy pelaamaan niitä tv-ruudulla. Niin ikään Nintendo 64-konsolille julkaistu seuraava Pokémon Stadium sisältää kaikki tämän pelin ominaisuudet, ja lisäksi paljon muuta, jonka vuoksi tätä japanilaista versiota pidetään usein puutteellisena. Tähän peliin kaavailtiin myös Nintendo 64DD-lisäosan päivityksiä, mutta se ei koskaan käynyt toteen.


Pokémon RED & GREEN
(Game Boy)
27.2.1996 (Game Boy) | 27.2.2016 (3DS Virtual Console) 27.2.2016 (3DS Virtual Console)

Lajityyppi: RPG/Roolipeli
sukupolvi I
Pokémon Red & Green ovat ihkaensimmäiset Pokémon-pelit, julkaistu pelkästään Japanissa. Myöhemmin Japanissa julkaistiin myös kolmas versio, Pokémon Blue, ja vasta se löysi tiensä myös länsimaihin niinä peleinä, jotka tunnemme Pokémon Red ja Pokémon Blue-versioina. Pelit ovat luoneet pohjan nykypäivän tunnettuihin, pääsarjan Pokémon-peleihin. Pelien pohjimmaisena ideana on seikkailla aloittelevana Pokémon-kouluttajana Kanto-alueella, pyydystää Pokémoneja, kerätä tiimi, kouluttaa Pokémoneja ja otella niillä vastaantulevia kouluttajia vastaan. Pelit tarjoavat kahdeksan kerättävää salimerkkiä, joita ansaitaan ottelemalla salipäällikköjä vastaan. Kun salimerkit on kerätty, on mahdollisuus otella pelin vahvimpaa kouluttajajoukkoa, Elite 4:ää sekä Pokémon Mestaria vastaan. Pokémonien kouluttamisen ohella on tärkeää myös täyttää PokéDexiä pyydystämällä mahdollisimman paljon eri Pokémoneja. Lisäksi pelit tarjoavat muuta tekemistä - pääseepä pelastamaan maailmankin Rakettiryhmän kynsistä...

Pelien PokéDex sisältää kaikkiaan 151 Pokémonia, mutta saadakseen kaikki Pokémonit, täytyy vaihdella pelien välillä esimerkiksi Game Boy Link-kaapelilla. Pelit voidaan yhdistää myös toisen sukupolven pelien; Pokémon Gold-, Silver- & Crystal-pelien kanssa - tosin vain japanilaisten versioiden kanssa. Pokémon Red ja Green eroavat länsimaihin rantautuneista Red- ja Blue-peleistä pääosin vain joidenkin grafiikoiden (spritet) suhteen, mutta muutoin ne ovat melkein identtiset ja toimivatkin enemmänkin "sisarusparina" länsimaiden pelikaksikolle sen sijaan, että ne olisivat edeltäjiä.

Pokémon Red & Green-pelien kehittäminen alkoi jo vuonna 1990, ja niiden kehityskaari onkin Pokémon-pelien pisimpiä. Pelit olivat aikanaan Game Boy-konsolin kaikkien aikojen parhaiten myyneitä pelejä Japanissa, vaikka ne julkaistiinkin Game Boyn elämänkaaren ollessa jo loppusuoralla. Pelien suosio oli mittava ja aloitti paitsi Pokémon-pelien perinteen, niin myös muuta oheistoimintaa, kuten TV-sarjan/animen ja korttipelit. Peleistä on myöhemmin tehty päivitetyt versiot Game Boy Advance-konsolille: Pokémon Fire Red & Leaf Green. Vuonna 2016 pelit löysivät tiensä myös Nintendo 3DS:n Virtual Console-palveluun, sekä Japanissa että länsimaissa.


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.