Pelit


Nintendo Gamecube


Pokémon XD: GALE OF DARKNESS
4.8.2005 3.10.2005 18.11.2005 10.11.2005 Ei julkaistu Ei julkaistu
Lajityyppi: RPG/Roolipeli
sukupolvi III
Pokémon XD: Gale of Darkness (jonka XD tarkoittaa eXtra Dimensionia), on toinen Pokémon RPG-peli 3D-alustalle, ja jatkaa Colosseum-pelin ideologiaa. Pelin idea on kutakuinkin sama kuin Pokémon Colosseum-pelissä, mutta pelin tapahtumat sijoittuvat viisi vuotta siitä eteenpäin ja esimerkiksi pelattava hahmo on täysin uusi. Pahamainen Cipher-joukko kehittää jälleen Shadow Pokémoneja, ja tällä kertaa valttikorttina on voittamaton Shadow Lugia, koodinimeltään XD001. Tämän Pokémonin sanotaan olevan puhdistumaton, ja tehtävänäsi onkin selvittää, onko sen suhteen mitään tehtävissä.

Pelin periaatteena on pyydystää kaikki Shadow Pokémonit ja puhdistaa niiden sydämet. Edelliseen peliin nähden Pokémonit ovat nyt erilaisia, ja myös Orren maastoon on tullut uusia paikkoja. Pokémonien puhdistamistakin on edistetty muutamilla uudistuksilla, muun muassa Purification Chamberilla, jonka avulla useamman Pokémonin saa puhdistettua kerralla. Varsinaisen tarinan ohella tarjolla on myös ylimääräisiä lisätehtäviä, sekä perinteinen Battle Mode, jonka kautta voi otella Pokémon-otteluita joko lainatuilla tai omilla Pokémoneilla.

Pokémon Colosseumin tavoin, myös Pokémon XD: Gale of Darkness-peliin on mahdollista yhdistää kolmannen sukupolven Pokémon-pelit: Pokémon Ruby-, Sapphire-, Emerald-, Fire Red- ja Leaf Green-pelit. Yhdistämällä pelit on mahdollista vaihtaa Pokémoneja ja esineitä pelien kesken. Peli on saanut kohtuullisia arvosteluja, vaikka se usein nähdäänkin liian samankaltaisena edeltäjänsä kanssa.


Pokémon COLOSSEUM
21.11.2003 22.3.2004 14.5.2004 24.6.2004 Ei julkaistu Ei julkaistu
Lajityyppi: RPG/Roolipeli
sukupolvi III
Pokémon Colosseum on ensimmäinen Pokémon-rooli-/seikkailupeli 3D-muodossa. Peli sisältää Pokémon Stadium-tyylisen ottelusysteemin rinnalla myös kunnollisen tarinan ja juonen perinteisten Pokémon-pelien tapaan. Pelissä seikkaillaan aavikkomaisella Orre-alueella ja tehtävänä on pysäyttää pahamaineiset Team Snagem- ja Cipher-joukot. Nämä pahikset ovat kehittäneet ohjelman, jonka avulla pystyy nappaamaan kouluttajien Pokémoneja ja sulkemaan niiden sydämet. Näitä Pokémoneja kutsutaan Shadow Pokémoneiksi, ja pelaajan tehtävänä on haalia nämä kaikki itselleen ja puhdistaa niiden sydämet. Pelaaja saa avukseen nuoren tytön, jonka yliluonnollisten kykyjen avulla tehtävästä suoriutuminen helpottuu huomattavasti.

Orre-alue sisältää monenlaisia eri paikkoja pikkukylistä suuriin stadioneihin. Peli on siis tavallaan rakennettu samoin perustein kun pääsarjan Pokémon-pelit. Pelin alussa pelaajan aloitus-Pokémonit ovat jo valmiiksi Espeon ja Umbreon, ja joukkoonsa saa vähitellen uusia Pokémoneja, kun niitä pyydystää ja puhdistaa niiden sydämet. Seikkailun ohessa on mahdollista tehdä ylimääräisiä tehtäviä, joissa on mahdollista voittaa erilaisia palkintoja. Tarinan lisäksi pelissä on Battle Mode, joka tarjoaa yksinkertaisia stadium-tyylisiä otteluita 3D-muodossa.

Peliin voi yhdistää kolmannen sukupolven Pokémon-pelit, eli Pokémon Ruby-, Sapphire-, Emerald-, Fire Red- ja Leaf Green-pelit. Näistä peleistä voi tuoda omia Pokémoneja 3D-otteluareenalle ja otella niillä. Lisäksi Pokémoneja ja esineitä on mahdollista vaihtaa peleistä toisiin.

MUNCHYN ARVIO: ∗ ∗ ∗


Pokémon CHANNEL
18.7.2003 1.12.2003 1.4.2004 2004 Ei julkaistu Ei julkaistu
Lajityyppi: Simulaatiopeli
sukupolvi III
Pokémon Channel on simppeli ja hauska simulaatiopeli Nintendo Gamecube-konsolille, ja samalla ensimmäinen varsinainen peli kyseiselle konsolille. Professori Oak pyytää pelaajaa apuunsa testatakseen uutta televisioverkostoa, mutta pelissä seikkaillaan ihmishahmon sijaan televisiosta kiinnostuneella Pikachu-Pokémonilla. Pelin tapahtumat sijoittuvat Mintale Towniin, jota pääsee paikoitellen tutkimaan, mutta osa pelin tapahtumista sijoittuu myös televisio-ohjelmiin. Pelin nimi antaakin tähän jo viittauksia.

Pelissä pääsee tutustumaan Pikachun johdolla Mintale Towniin ja kommunikoimaan ulkosalla elävien villien Pokémonien kanssa. Pokémonit vaihtuvat päivän mittaan riippuen säästä ja ajasta, joten ulkona on hyvä seikkailla tietyin väliajoin. Talossa sijaitseva televisio on kaiken a ja o, sillä sen kautta pelin pystyy esimerkiksi tallentamaan ja lisäksi se sisältää suuren osan pelin tärkeimmistä tehtävistä. Televisiossa esitetyt ohjelmat ovat myös hupaisaa ajanvietettä.

Peli sisältää myös virtuaalisen Pokémon Minin, joka on pieni laite, jolla voi pelata minipelejä. Pelejä täytyy ostaa tai ansaita etenemällä pelissä. Pokémon Channel tarjoaa myös läpipelaamisensa jälkeen Jirachin ladattavaksi Game Boy Advance-konsolin Pokémon-peleille. Tämä tosin on mahdollista vain Euroopassa ja Australiassa.


Pokémon BOX RUBY & SAPPHIRE
30.5.2003 11.7.2004 14.5.2004 16.7.2004 Ei julkaistu Ei julkaistu
Lajityyppi: Hyötypeli
sukupolvi III
Pokémon Box Ruby & Sapphire ei varsinaisesti ole peli, vaan Pokémonien säilytykseen ja varastoimiseen tarkoitettu "ohjelma". Peli mahdollistaa kaikkiaan 1500 Pokémonin varastoinnin Pokémon Ruby-, Sapphire-, Emerald-, Fire Red- tai Leaf Green-peleistä. Pokémoneja voi myös vaihdella pelien kesken tämän hyötypelin avulla. Pelin ohessa myytiin pääsääntöisesti Game Boy Advance link-kaapeli, jonka avulla GBA-pelin pystyy yhdistämään Gamecubeen. Tämän yhteyden kautta käsikonsolipelien tiedot siirtyvät tähän ohjelmistoon, ja tietoja pystyy muokkaamaan televisioruudun välityksellä.

Kun Pokémoneja on siirretty peliin, niiden tietoja on mahdollista tarkastella isolta ruudulta: helpommin ja tarkemmin kuin käsikonsolipeleissä. Lisäksi Pokémoneista voi koota kollaasin ja asettaa sen esille kaikkien nähtäväksi. Pelistä on mahdollista saada myös Pokémon-munia (egg) palkinnoksi, kunhan ensin säilöö tietyn määrän Pokémoneja peliin. Munista kuoriutuvat Pokémonit osaavat erikoisia liikkeitä, joita ne eivät normaalissa pelitilanteessa oppisi.

Pokémon Box Ruby & Sapphire tarjoaa myös mahdollisuuden pelata Pokémon Ruby- ja Sapphire-pelejä isolla TV-ruudulla. Muihin kolmannen sukupolven peleihin tätä ei kuitenkaan voi hyödyntää, vain näihin kahteen.


Super Smash Bros. Melee
21.11.2001 3.12.2001 24.5.2002 31.5.2002 Ei julkaistu Ei julkaistu
Lajityyppi: Tappelupeli
sukupolvi II
Super Smash Bros. Melee on jatkoa suuren suosion saavuttaneelle Super Smash Bros.-pelille. Tämä peli noudattaa uskollisesti edellisen pelin perusperiaatteita, mutta tuo mukanaan myös paljon uudistuksia. Peli sisältää edelleen suosituimpia Nintendon hahmoja, jotka käyvät mittelöitä toisiaan vastaan erilaisilla areenoilla, jotka nekin on tuttuja Nintendon peleistä. Nyt mukaan on tuotu kuitenkin uusia hahmoja ja taisteluareenoita. Peli ei varsinaisesti ole Pokémon-peli, mutta sisältää kuitenkin suuren annoksen Pokémonia -- onhan se yksi Nintendon kannattavimpia tuotemerkkejä.

Super Smash Bros. Melee tarjoaa kaikkiaan 25 pelattavaa hahmoa, joista neljä on Pokémon-aiheisia. Heti alusta asti pääsee mäiskimään Pikachulla, mutta loput kolme ovat salaisia ja ne saa joukkoonsa suoritettuaan ensin tiettyjä saavutuksia. Nämä salaiset hahmot ovat Jigglypuff, Pichu ja Mewtwo. Peli sisältää myös Poképallo-esineen, jonka heittämällä saa paljastettua Pokémonin, joka (yleensä) auttaa tappelun tiimellyksessä. Tällaisia Pokémoneja on yhteensä 30. Peli sisältää myös muutaman Pokémon-aiheisen kentän: Pokémon Stadium- ja Poké Floats-kentät.

Super Smash Bros. Melee houkutteli pelisarjan pariin uusia kannattajia ja faneja, ja pelisarjan suosio kasvoi entisestään. Suuri suosio on mahdollistanut jatko-osien julkaisuja uudemmilla konsoleilla.

MUNCHYN ARVIO: ∗ ∗ ∗ ∗ ∗


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.