Pelit


Game Boy / Color / Advance


Pokémon MYSTERY DUNGEON: RED RESCUE TEAM
(Game Boy Advance)
17.11.2005 18.9.2006 10.11.2006 28.9.2006 Ei julkaistu Ei julkaistu
Wii U Virtual Console
23.3.2016 23.6.2016 11.2.2016 12.2.2016 Ei julkaistu Ei julkaistu
Lajityyppi: Luolasto-/Seikkailupeli
sukupolvi III
Pokémon Mystery Dungeon: Red Rescue Team on suuren suosion saavuttaneen Pokémon Mystery Dungeon-pelisarjan ensimmäinen osa parinsa Nintendo DS-konsolille julkaistun Pokémon Mystery Dungeon: Blue Rescue Team-pelin kanssa. Pelit tuovat Pokémon-peleihin uuden näkökulman, sillä näissä peleissä olet itse Pokémonin roolissa ja seikkailet Pokémon-maailmassa, Pokémonien keskellä.

Huomaat eräänä aamuna olevasi muuttunut Pokémoniksi, ja törmäät pian toiseen Pokémoniin, jonka kanssa päätä pelastaa pelastuspartion auttaaksesi hädässä olevia Pokémoneja. Pääset liikkumaan toverisi kanssa erilaisissa luolastoissa pelastamassa pulaan joutuneita Pokémoneja, samalla otellen luolastojen villejä Pokémoneja vastaan. Voit myös saada näitä Pokémoneja liittymään pelastuspartioosi. Pelaaminen tapahtuu liikuttamalla itseäsi (Pokémonia) luolastossa, ja kohdatessasi villin Pokémonin, voit käyttää hyökkäyksiä sitä vastaan eri nappeja painamalla. Kerrallaan voit liikkua neljän pelastuspartion jäsenen kanssa, mutta kokonaisuudessaan partiossasi voi olla Pokémoneja miltei rajaton määrä!

Pokémon Mystery Dungeon: Red Rescue Team peliparinsa kanssa ovat olleet erittäin suosittuja ja ne ovat käynnistäneet tuottoisan Pokémon Mystery Dungeon-tavaramerkin, jonka alle on näiden pelien lisäksi luotu jo useita jatko-osia.


Pokémon EMERALD
(Game Boy Advance)
16.9.2004 1.5.2005 21.10.2005 9.6.2005 Ei julkaistu Ei julkaistu
Lajityyppi: RPG/Roolipeli
sukupolvi III
Pokémon Emerald toimii kolmantena osana triossa Ruby- & Sapphire-pelien kanssa ja noudattelee näin ollen samaa kaavaa kuin aiemmat, "kolmannet", Yellow- ja Crystal-pelit. Pelin tarina sekä ympäristö ovat pääasiassa samat kuin Rubyssa/Sapphiressa: olet nuori aloitteleva kouluttaja Hoenn-alueella ja saatuasi oman Pokémonin lähdet matkalle päämääränäsi yltää Pokémon Mestariksi. Pyydystät matkallasi Pokémoneja ja koulutat niitä ottelemalla erilaisia kouluttajia vastaan. Keräät salimerkkejä päästäksesi Liigaan ja keräät myös tietoa Pokémoneista PokéDexiisi. Samalla taistelet pahamaineista rikollisjoukkoa vastaan, joita tässä pelissä on yhden sijasti kaksi: molemmat Team Aqua ja Team Magma aiheuttavat Hoennissa hämminkiä. Pokémon Emerald sisältää myös joitakin uudistuksia aiempiin versioihin nähden.

Pokémonit ovat Crystalin tapaan animoituja ja lisäksi hahmojen julkisivussa on tapahtunut pienoisia uudistuksia. Pelin legendaarisen Pokémonin painotus siirtyy Rayquazaan, joka on isompana osana tarinaa. Pelistä löytyy myös runsaasti pieniä esteettisiä muutoksia, esim. alueiden graafista parantelua ja kouluttajien uudelleenjärjestelyä. Suurin uudistus lienee Battle Frontier, joka on saarialue täynnä yksilöllisiä ottelurakennuksia, joissa voit otella Pokémoneillasi noudattaen määrättyjä sääntöjä. Battle Frontierissa on omat merkit ja saavutukset, joita tavoitella. PokéDex on tosin pääosin sama kuin R/S-peleissä.

Pokémon Emerald on saanut hyvän vastaanoton, mutta sen on sanottu olevan liian samanlainen edeltäjiinsä nähden. Se on kaikkiaan viidenneksi parhaiten myyty peli Game Boy Advance-konsolille - edellänsä vain Fire Red- ja Leaf Green-pelit sekä alkuperäiset versiot Ruby ja Sapphire. Ruby ja Sapphire saivat Nintendo 3DS-konsolille päivitetyt versiot, joissa on osana Delta Episode-pelimoodi: se mukailee Emeraldin ja Rayquazan tarinaa.

MUNCHYN ARVIO: ∗ ∗ ∗ ∗


Pokémon FIRE RED & LEAF GREEN
(Game Boy Advance)
29.1.2004 9.9.2004 1.10.2004 23.9.2004 Ei julkaistu Ei julkaistu

Lajityyppi: RPG/Roolipeli
sukupolvi III
Pokémon Fire Red & Leaf Green ovat uudistetut versiot alkuperäisistä Red- ja Blue-peleistä. Ne siis sisältävät saman alueen, Kanton, ja saman tarinan: olet uusi kouluttaja Pallet Townista, lähdet matkalle pyydystämään ja kouluttamaan Pokémoneja ja tavoitteenasi on yltää Pokémon Mestariksi saakka täyttäen samalla PokéDexiäsi. Matkallasi taistelet myös rikollisjengiä vastaan, joka näiden pelien tapauksessa on jälleen Rakettiryhmä. Pokémon Fire Red & Leaf Green ovat kuitenkin kolmannen sukupolven Pokémon-pelejä ja siten niistä löytyy myös uusia piirteitä.

Näkyvin on tottakai grafiikan päivittyminen, kerta siirryttiin alkuperäisestä Game Boy-konsolista Game Boy Advance-konsoliin. Lisäksi nyt on mahdollisuus pelata tyttö-hahmolla toisin kuin alkuperäisissä Red- ja Blue-peleissä. Pokémoneille on annettu luonteet, kyvyt ja sukupuolet sekä kaikki tähän asti ilmestyneet liikkeet ja kehitystavat, joita ei löytynyt alkuperäisistä peleistä - kaikki R/S-pelien tuomat, kolmannen sukupolven uudistukset. Myös Move Tutorit on lisätty peleihin. Lisäksi Kanto-alueen ohella peleistä löytyy uusi saaristo, Sevii Islands, missä tarina jatkuu Elite 4:n voittamisen jälkeen, joten pelattavuutta on lisätty huimasti.

Tämän peliparin osat eivät eroa toisisaan muuten kuin Pokémonien saatavuuden saralla. Molemmat pelit voidaan yhdistää kolmannen sukupolven peleihin ja pelien mukana saatava GBA Wireless Adapter edesauttaa tätä. Pelin oma PokéDex sisältää ensimmäiset 151 Pokémonia, mutta National Dexin jälkeen PokéDex sisältää kaikkiaan 386 Pokémonia.

MUNCHYN ARVIO: ∗ ∗ ∗ ∗


Pokémon PINBALL: RUBY & SAPPHIRE
(Game Boy Advance)
1.8.2003 25.8.2003 14.11.2003 26.9.2003 Ei julkaistu Ei julkaistu
Wii U Virtual Console
10.12.2014 1.1.2015 11.12.2014 12.12.2014 Ei julkaistu Ei julkaistu
Lajityyppi: Flipperipeli
sukupolvi III
Pokémon Pinball: Ruby & Sapphire on perinteisen Pokémon Pinball-pelin seuraava osa, tällä kertaa Game Boy Advance-konsolille. Mukaan on tuotu aikaisempien, tuttujen Pokémonien lisäksi nyt myös Hoenn-alueen Pokémoneja. Pelikonsolin vaihtuessa uudempaan, on grafiikoissa ja pelattavuudessa tapahtunut parannusta. Pelin ajatuksena on pelata flipperipeliä virtuaalisesti Poképallon näköisellä pallolla, Pokémon-aiheisilla alustoilla. Vaihtoehtona on kaksi aluetta (Ruby tai Sapphire), jotka ovat keskenään hieman erilaisia niissä esiintyvien alueiden ja Pokémonien suhteen.

Pokémon Pinball: Ruby & Sapphire-pelissä keskeinen tavoite on täydentää PokéDex, joka on täysin sama kuin Ruby- ja Sapphire-peleissä, lukuunottamatta Deoxys-Pokémonia. Mukaan on tosin lisätty myös muutama ylimääräinen Pokémon, joten napattavia Pokémoneja on yhteensä 205. Jotta PokéDexin saa täyteen, tulee pyydystää ja kehittää Pokémoneja. Tämä onnistuu pelin eri moodien kautta, joissa osassa pyydystetään Pokémoneja, ja osassa kehitetään niitä. Käytännössä tämä tapahtuu niin, että pinball-alustalla olevaa palloa tulee flippailla niin, että saa suoritettuja tiettyjä toimintoja (esimerkiksi tiettyihin paikkoihin osuminen ennen kuin aika loppuu). Uusi lisäys, jota alkuperäisessä Pinball-pelissä ei ollut, on Pokémon Mart, eli kauppa. Sieltä on mahdollista ostaa esineitä flipperikierroksilla ansaitsemillaan kolikoilla.

Pokémon Pinball: Ruby & Sapphire on saanut yleisesti kiitettäviä arvosanoja, ja sen yllätyksellisyyttä ja ainutlaatuisuutta on kehuttu kovasti.

MUNCHYN ARVIO: ∗ ∗ ∗


Pokémon RUBY & SAPPHIRE
(Game Boy Advance)
21.11.2002 19.3.2003 25.7.2003 3.4.2003 Ei julkaistu Ei julkaistu

Lajityyppi: RPG/Roolipeli
sukupolvi III
Pokémon Ruby & Sapphire ovat kolmannen sukupolven Pokémon-pelit, jotka aloittavat "puhtaalta pöydältä", eivätkä siten ole juuri yhteyksissä aiempiin peleihin tai niiden tapahtumiin. Toki myös konsolinvaihdos vanhemmasta uudempaan on voinut vaikuttaa asiaan. Mekaniikka ja lähtökohdat ovat kuitenkin samanlaiset kuin perinteisissä Pokémon-peleissä: olet aloitteleva kouluttaja, tällä kertaa uudessa Hoenn-maastossa ja tehtävänäsi on ansaita Pokémon Mestarin titteli. Pyydystät matkallasi Pokémoneja ja koulutat niitä, sekä pyrit täyttämään PokéDexisi. Matka huipulle ei ole helppo, sillä Liigaan yltääkseen on päihitettävä vielä kahdeksan salipäällikköä. Seikkailuasi häiritsee rikollisjoukko - Hoennissa kauhua kylvävä Team Aqua (Sapphire) ja/tai Team Magma (Ruby) - ja saat nekin hoideltavaksesi.

Pokémon Ruby & Sapphire tuovat peleihin kaikenlaista uutta ja näkyvin on varmasti grafiikan ja värimaailman parannus siirryttäessä Game Boy Advance-konsolille. Pelit debytoivat myös joitakin suosittuja ominaisuuksia, joista osa on jatkanut matkaansa nykypäivän peleihin asti: Pokémon Contestit, kyvyt (Ability), luonteet (Nature), juoksukengät (Running Shoes), kaksoisottelut (Double Battles) ja persoonalliset marjat (Berry). Lisäksi peleihin on lisätty uuden mekaniikan ansiosta muun muassa sääefektejä sekä Pokémonien kesken uusia liikkeitä ja kehitystapoja. Pelin oma PokéDex sisältää 202 Pokémonia, joka sisältää sekä täysin uusia Hoenn-Pokémoneja, että jo vanhoja tuttuja. National Dexiin siirryttäessä se sisältää jopa 386 Pokémonia!

Pokémon Ruby & Sapphire-pelejä ei voi yhdistää vanhoihin peliversioihin, vaan pelkästään Game Boy Advance-konsolin peleihin sekä myöhemmin Nintendo DS-konsolin peleihin. Pelit ovat saaneet loistavat arvostelut julkaisuaikanaan ja ne olivatkin erittäin toivottuja, paranneltuja uudistuksia Pokémon-pelien maailmaan. Pelit ovat saaneet päivitetyt versiot Nintendo 3DS-konsolille Omega Ruby- ja Alpha Sapphire-pelien muodoissa.

MUNCHYN ARVIO: ∗ ∗ ∗ ∗ ∗


Pokémon CRYSTAL
(Game Boy Color)
14.12.2000 30.7.2001 2.11.2001 30.9.2001 Ei julkaistu Ei julkaistu
Nintendo 3DS Virtual Console
26.1.2018 26.1.2018 26.1.2018 26.1.2018 Ei julkaistu 26.1.2018
Lajityyppi: RPG/Roolipeli
sukupolvi II
Pokémon Crystal on kolmas osa Pokémon Gold- & Silver-versioille (samaan tyyliin kuin Yellow oli Red- ja Blue-peleille). Pokémon Crystal siis viimeistään "vakiinnutti" kolmannen, ekstraversion perinteen. Peli sisältää pääasiassa saman maailman, mekaniikan ja juonenkäänteet kuin Gold- ja Silver-peleissä: olet aloitteleva Pokémon-kouluttaja, ja tehtävänäsi on kouluttaa Pokémonejasi otellen vastaantulevia kouluttajia vastaan (samalla täydentäen PokéDexiäsi), lopulta kivuten huipulle, Pokémon Mestariksi saakka. Tämä peli esittelee kuitenkin myös muutamia uudistuksia aikaisempiin peleihin nähden.

Pokémon Crystal tarjoaa nyt ensimmäistä kertaa mahdollisuuden valita pelaajahahmoksi tytön, ja lisäksi se esittelee Pokémonien animaatiot otteluruudussa. Pelin legendaarisen Pokémonin pääpaino siirtyy Lugiasta/Ho-ohista Suicuneen ja sen ympärille rakennetaan oma sivutarinansa. Peli tarjoaa myös ensimmäiset versiot muun muassa Battle Towerista, Move Tutoreista sekä tavallaan myös langattomasta peliyhteydestä - jotka kaikki ovat nykypäivänä olennaisia osia Pokémon-pelejä. Pokémon Crystal eroaa hieman edeltäjistään myös maastossa esiintyvien Pokémonien suhteen.

Pokémon Crystal sai paljon kehuja, mutta sen suurimmaksi kompastuskiveksi mainittiin liika samankaltaisuus Gold- ja Silver-pelien kanssa.

MUNCHYN ARVIO: ∗ ∗ ∗ ∗


Pokémon PUZZLE CHALLENGE
(Game Boy Color)
21.9.2000 4.12.2000 8.6.2001 15.6.2001 Ei julkaistu Ei julkaistu
Nintendo 3DS Virtual Console
Ei julkaistu 6.11.2014 27.11.2014 27.11.2014 Ei julkaistu Ei julkaistu
Lajityyppi: Pulma/palapeli
sukupolvi II
Pokémon Puzzle Challenge on Game Boy-versio Nintendo 64-konsolille ilmestyneestä Pokémon Puzzle League-pelistä. Pelin idea noudattelee Tetris Attack-peliä, jonka keskeisenä ideana on yrittää poistaa pelialustalta paloja, ennen kuin ne yltävät yläreunaan asti. Paloja poistetaan yhdistämällä samanvärisiä paloja vierekkäin. Peli sisältää useita eri pelimoodeja, joista yksi on Challenge Mode. Tämän moodin lähtökohdat ovat samat kuin perinteisissä Pokémon-peleissä: tehtävänäsi on selvittää tiesi huipulle Pokémon Mestariksi saakka, päihittämällä Johto-alueen salipäälliköiden sekä Elite 4:n Pokémonit aiemmin mainituilla "palapeli"alustoilla.

Pelin alussa on mahdollista pelata kolmella Pokémonilla, mutta mitä pidemmäs etenee, sitä enemmän pelattavia Pokémoneja ansaitsee ja saa joukkoonsa. Pelattavia Pokémoneja on kaikkiaan kolmetoista. Lisäksi pelin edetessä on mahdollista aukaista muita pelimoodeja, joissa on mahdollista pelata samoja palapelipelejä, mutta hieman vapaamielisemmin ja eri säännöillä. Kaiken kukkuraksi peli tarjoaa myös moninpelimahdollisuuden.

Pokémon Puzzle Challenge on saanut hyvät arvioinnit, ja sitä onkin tituleerattu yhdeksi parhaimmista pulmapeleistä, ja jopa yhdeksi parhaimmista Pokémon-peleistä. Vaikka pelin idea ei ole kummoinen, on se silti viihdyttävä vaihtoehto erityisesti Tetriksen faneille.

MUNCHYN ARVIO: ∗ ∗ ∗


Pokémon GOLD & SILVER
(Game Boy Color)
21.11.1999 15.10.2000 6.4.2001 13.10.2000 24.4.2002 Ei julkaistu
Nintendo 3DS Virtual Console
22.9.2017 22.9.2017 22.9.2017 22.9.2017 22.9.2017 22.9.2017

Lajityyppi: RPG/Roolipeli
sukupolvi II
Pokémon Gold & Silver ovat toisen sukupolven Pokémon-pelejä, jotka jatkavat Pokémon Red- & Blue-pelien tarinaa. Pelit julkaistiin perinteiseen tapaan kahtena versiona ja niiden perusidea on tuttu: olet aloitteleva kouluttaja, tällä kertaa uudella Johto-alueella ja tavoitteenasi on nousta Pokémon-kouluttajien huipulle - aina Pokémon Mestariksi asti. Matkan varrella pyydystät ja koulutat Pokémoneja, ja keräät niistä tietoja PokéDexiin. Haastamalla salipäälliköitä keräät salimerkkejä ja pääset lopulta osallistumaan Liigaan. Matkantekoa ei kuitenkaan tehdä helpoksi, sillä huhujen mukaan Rakettiryhmä liikkuu jälleen vapaalla jalalla... Uuden Johto-alueen lisäksi myös vanha tuttu Kanto-alue on seikkailtavissa.

Pokémon Gold & Silver toivat käänteentekeviä uudistuksia perinteisiin Pokémon-peleihin, joista näkyvin lienee aamun, päivän ja yön näkyvä ero. Lisäksi peleissä esitellään Pokémonien sukupuolet ja risteyttäminen, shiny-Pokémonit, ensimmäiset versiot marjoista (Berry), uusia Pokémon-tyyppejä sekä yleisiä uudistuksia Pokémonin mekaniikkaan (kuten uusia kehitysmenetelmiä ja hyökkäyksiä), joita nykypäivän peleissä näkee entistä enemmän. Pelien PokéDexit sisältävät kaikkiaan 251 Pokémonia, sillä ne sisältävät paitsi Johto-alueen uudet monsterit, niin myös Kanto-alueen vanhat ja tutut Pokémonit.

Pokémonin jyllätessä maailmalla suuressa suosiossa, Pokémon Gold & Silver olivat erittäin odotettuja pelejä, ja ne saivatkin loistavan vastaanoton. Näistä peleistä tehtiin päivitetyt versiot Nintendo DS-konsolille: Pokémon Heart Gold & Soul Silver ja ne julkaistiin myöhemmin myös 3DS-konsolin Virtual Consolessa.

MUNCHYN ARVIO: ∗ ∗ ∗ ∗ ∗


Pokémon PINBALL
(Game Boy Color)
14.4.1999 28.6.1999 6.10.2000 13.7.1999 Ei julkaistu Ei julkaistu
Lajityyppi: Flipperipeli
sukupolvi I
Pokémon Pinball on suosittu Pokemon-sivupeli perinteisten pelien rinnalle. Kuten pelin nimestä voi jo päätellä, pelaaminen tapahtuu virtuaalisella pinball/flipperialustalla, mutta mukaan on lisätty Pokémon-aiheista lisämaustetta. Pelissä on mahdollista valita kahden alueen välillä (Red Field tai Blue Field), jotka eroavat toisistaan esimerkiksi niissä esiintyvien paikkojen ja Pokémonien suhteen. Pelin edetessä avautuu myös lisää uusia, bonusalueita.

Pokémon Pinball-pelin ideana on luonnollisesti kerätä pisteitä flippailemalla palloa pitkin alustaa, mutta myös pyydystää eri Pokémoneja eri alueilta. Pyydystäminen tapahtuu Catch 'Em-moodissa, jossa tiettyjä toimintoja tekemällä (kuten pallon flippaaminen tiettyihin paikkoihin tietyn aikarajan sisällä) saa napattua Pokémoneja. Jotta PokéDexin täydentäminen onnistuu, tulee näitä Pokémoneja myös kehittää erillisessä Evolution-moodissa, jossa myös tulee suorittaa tiettyjä, erillisiä toimintoja kehittämisen onnistumiseksi. Pokémoneja pelissä on yhteensä 151.

Pokémon Pinball on saanut hyvän vastaanoton ainutlaatuisuutensa vuoksi, ja onkin myöhemmin poikinut jatko-osan Game Boy Advance-konsolille.


Pokémon TRADING CARD GAME
(Game Boy Color)
18.12.1998 10.4.2000 15.12.2000 7.4.2000 Ei julkaistu Ei julkaistu
Nintendo 3DS Virtual Console
24.12.2014 13.11.2014 10.7.2014 11.7.2014 Ei julkaistu Ei julkaistu
Lajityyppi: Strategiapeli
sukupolvi I
Pokémon Trading Card Game on videopeli, joka jäljittelee suuren suosion saavuttanutta Pokémon-korttipeliä. Peli sisältää kolme ensimmäistä Pokémon-korttipakkaa virtuaalisessa muodossa, ja näiden lisäksi myös erikoiskortteja, jotka löytyvät vain ja ainoastaan pelistä. Vaikka peli onkin virtuaalinen versio varsinaisesta korttipelistä, ja sisältää samat säännöt, on mukaan lisätty myös pientä juonikuviota pelissä etenemistä ja pelaamisarvoa varten.

Pokémon Trading Card Game-pelin lähtökohdat ovat samat kuin perinteisissä Pokémon-peleissä: olet aloitteleva Pokémon-korttipelaaja ja aloitat täysin tyhjästä korttipakkasi kera, tavoitteenasi nousta aina korkeammalle ja korkeammalle. Matkan aikana sinua koettelee moni kouluttaja, muun muassa henkilökohtainen vastustajasi. Pelistä löytyy myös kahdeksan Club Masteria (verrattavissa salipäälliköihin) sekä neljä Grand Masteria (verrattavissa Elite 4:ään), joista jokainen keskittyy tiettyyn tyyppiin ja tehtävänäsi on voittaa heidät korteillasi. Lopullinen koitos käydään Mestaria vastaan.

Peli sisältää kaikkiaan 228 korttia, ja kuten aiemmin mainittu, osa näistä korteista löytyy myös "oikean elämän" korttipelistä ja osa on vain peliin lisättyjä ylimääräisiä kortteja. Kaikkien korttien kerääminen vaatii erilaisten tehtävien tai saavutusten suorittamista, ja lisäksi Card Pop!-toiminnon käyttämistä. Tällöin kaksi konsolia tulee yhdistää infrapunayhteydellä, jolloin on mahdollista saada esiin harvinaisia kortteja. Pokémon Trading Card Game on ensimmäinen osa Trading Card Game-videopelien sarjaa, jonka toinen osa on ilmestynyt vain Japanissa, ja joka on levittäytynyt nykyisin myös Internet- ja mobiilipeleihin.

MUNCHYN ARVIO: ∗ ∗


Pokémon YELLOW
(Game Boy)
12.9.1998 18.10.1999 16.6.2000 3.9.1999 Ei julkaistu Ei julkaistu
Nintendo 3DS Virtual Console
27.2.2016 27.2.2016 27.2.2016 27.2.2016 Ei julkaistu 27.2.2016
Lajityyppi: RPG/Roolipeli
sukupolvi I
Pokémon Yellow on kaikkiaan kolmas pääsarjan Pokémon-peli (neljäs Japanissa), ja se toimii kolmantena osana Pokémon Red- & Blue-peleille. Pelin lähtökohdat ovat samat kuin kahdessa edeltäjässään: seikkailet aloittelevana Pokémon-kouluttajana Kanto-alueella, pyydystät ja koulutat Pokémoneja ja ottelet erilaisia vastustajia vastaan. Pokémon Yellow on kuitenkin ottanut suositusta Pokémon-animesta runsaasti vaikutteita, ja onkin tähän päivään asti ainoa, joka niin on kunnolla tehnyt. Aiemman kolmen aloitus-Pokémonvaihtoehdon sijaan sinulle annetaankin Pikachu, joka kävelee perässäsi koko pelin ajan ja jonka kanssa pystyt kommunikoimaan.

Muita Pokémon Yellow-pelin eroavaisuuksia (verrattuna kahteen aiempaan peliversioon) ovat muun muassa Rakettiryhmässä esiintyvät Jessie, James ja Meowth, aloitus-Pokémonin vaihdos myös vastustajallasi sekä erikoiset Pikachu-minipelit, joita Pikachu voi pelata. Lisäksi pelin villi-Pokémoneja on hieman järjestelty niin, että Yellowsta saattaa löytyä sekoitus Red- ja Blue-pelien tarjonnasta. PokéDex sisältää edelleen samat, vanhat ja tutut, ensimmäiset 151 Pokémonia.

Pokémon Yellow on myynyt loistavasti Game Boy-konsolilla, häviten melkeinpä ainoastaan edeltäjilleen Pokémon Red- ja Blue-peleille. Pokémon Yellow aloitti ensimmäisenä "kolmannen version" perinteen, jota ovat seuranneet muun muassa Pokémon Crystal-, Emerald- ja Platinum-pelit.

MUNCHYN ARVIO: ∗ ∗ ∗ ∗


Pokémon RED & BLUE
(Game Boy)
27.2.1996 (Red) | 15.10.1996 (Blue) 28.9.1998 5.10.1999 23.10.1998 Ei julkaistu
Nintendo 3DS Virtual Console
27.2.2016 27.2.2016 27.2.2016 27.2.2016 Ei julkaistu 27.2.2016

Lajityyppi: RPG/Roolipeli
sukupolvi I
Pokémon Red & Blue ovat ensimmäiset Pokémon-pelit Japanin ulkopuolella (Japanissa alkuperäinen pelikaksikko oli Red ja Green, Blue julkaistiin erikseen hieman myöhemmin). Pelit ovat luoneet pohjan nykypäivän tunnettuihin, pääsarjan Pokémon-peleihin. Pelien pohjimmaisena ideana on seikkailla aloittelevana Pokémon-kouluttajana Kanto-alueella, pyydystää Pokémoneja, kerätä tiimi, kouluttaa Pokémoneja ja otella niillä vastaantulevia kouluttajia vastaan. Pelit tarjoavat kahdeksan kerättävää salimerkkiä, joita ansaitaan ottelemalla salipäällikköjä vastaan. Kun salimerkit on kerätty, on mahdollisuus otella pelin vahvimpaa kouluttajajoukkoa, Elite 4:ää sekä Pokémon Mestaria vastaan. Pokémonien kouluttamisen ohella on tärkeää myös täyttää PokéDexiä pyydystämällä mahdollisimman paljon eri Pokémoneja. Lisäksi pelit tarjoavat muuta tekemistä - pääseepä pelastamaan maailmankin Rakettiryhmän kynsistä...

Pelin PokéDex sisältää kaikkiaan 151 Pokémonia, mutta saadakseen kaikki Pokémonit, täytyy vaihdella pelien välillä esimerkiksi Game Boy Link-kaapelilla. Pelit voidaan yhdistää myös toisen sukupolven pelien; Pokémon Gold-, Silver- & Crystal-pelien kanssa.

Pokémon Red & Blue saivat aikanaan kiitettävät arvosanat ja olivat Game Boy-konsolin kaikkien aikojen parhaiten myyneitä pelejä, vaikka ne julkaistiinkin Game Boyn elämänkaaren ollessa jo loppusuoralla. Pelien suosio oli mittava ja aloitti paitsi Pokémon-pelien perinteen, niin myös muuta oheistoimintaa, kuten TV-sarjan/animen ja korttipelit. Peleistä on myöhemmin tehty päivitetyt versiot Game Boy Advance-konsolille: Pokémon Fire Red & Leaf Green.

MUNCHYN ARVIO: ∗ ∗ ∗ ∗ ∗


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.