Kuukauden Pokémon


Tentacruel ~ Helmikuu 2019


Tentacruel ~ Meduusa-Pokémon
TYYPPI:
KOKO/PITUUS: ~ 1,60 metriä
PAINO: ~ 55,0 kilogrammaa
SUKUPUOLIJAKAUMA: 50% ♂ | 50% ♀
INFO:

Tentacruelilla on 80 lonkeroa, joita se voi vapaasti pidentää ja supistaa. Tämän se tekee imemällä lonkeroihinsa vettä. Tentacruel pitää lonkeronsa yleensä lyhyenä, ja pidentää niitä metsästäessään saadakseen saaliinsa ansaan. Se kietoo lonkeronsa tiukasti saaliinsa ympärille ja myrkyttää sen viiltävän tuskaisella myrkyllä. Tentacruel voi pitää hallussaan samanaikaisesti jopa 80 saalista. Ottelutilanteissa Tentacruel hyödyntää lonkeroitaan vangitakseen vastustajansa "myrkkyverkon" sisälle. Mitä vanhempi Tentacruel, sitä vähemmän sillä on lonkeroita. Tentacruel laukaisee päässään olevista suurista, punaisista "palloista" kovia ultraääniaaltoja lähiympäristöönsä, mikä luo jättimäisiä aaltoja Tentacruelin ympärille. Kyseiset punaiset pallot hohtavat kirkkaina, kun Tentacruel on innostunut tai äkäinen - jos ne välkkyvät, se on Tentacruelin tapa välittää tietoa vaarasta lajitovereilleen. Tentacruel elää monimutkaisissa kivimuodostelmissa merten pohjalla, ja piilostaan sen on helppo saalistaa lonkeroidensa avulla. Tentacruel on harvinainen Pokémon, mutta toisinaan niitä saattaa esiintyä massoittain - tällaisen tapahtuman hoksaa siitä, kun kaikki muut lähiympäristön kalat ovat kaikonneet paikalta.
perusta
Tentacruel perustuu meduusaan tai muuhun vastaavaan polttiaiseläinlajiin. Se ottaa vaikutteita myös kalmarista sekä mahdollisesti scifi-genrestä tuttuihin mulkosilmäisiin hirviöihin (pään punaiset osat).
kehittyminen

» »

esiintyvyys peleissä
sukupolvi I
sukupolvi II
sukupolvi III
sukupolvi IV
sukupolvi V
sukupolvi VI
sukupolvi VII
ensiesiintymiset
pelit
Peleissä Tentacruel esiintyy ensimmäisen kerran Pokémon Red- ja Blue-versioissa. Sen kohtaa ensimmäisen kerran Routella 19 Swimmer-kouluttajalla. Vaihtoehtoisesti sen voi kohdata villinä samalta reitiltä, tai kehittää Tentacoolista.
anime
Animessa Tentacruel tekee debyyttinsä Indigo League-kauden jaksossa "Tentacool ja Tentacruel", jossa jättimäinen Tentacruel tuhoaa Porta Vistan kaupunkia.
trading card game
Trading Card Gamessa Tentacruel esiintyy ensimmäisen kerran osana Fossil-korttisarjaa.
manga
Mangassa Tentacruel esiintyy ensimmäisen kerran Pokémon Adventures-mangassa usein villinä tausta-Pokémonina. Elite 4:n Koga omistaa sellaisen myös kyseisessä mangassa.
munchyn kommentit
Tentacruel on jännä Pokémon, sillä olen viime aikoina alkanut lämmetä sille, vaikka joskus suorastaan vihasin sitä. Tai oikeastaan vihasin Tentacoolia, joka aikoinaan oli eräänlainen vesireittien Zubat - siihen törmäsi koko ajan ja se ajoi minut hulluksi. En siis juurikaan välittänyt Tentacoolista tai sen enempää Tentacruelistakaan, ennen kuin vasta ihan nykyisin, kun olen huomannut miten ärsyttävä Tentacruel onkaan otteluissa. Okei, ei edelleenkään kuulosta positiiviselta, mutta: sitä on välillä ihan mahdotonta voittaa! Ja tämä on todella avannut silmiäni, sillä Tentacruel taitaa ollakin ihan hyvä Pokémon, enkä ole sitä osannut aiemmin arvostaa. Nyt kun sitä tarkemmin katsoo, niin onhan sen designkin aika siisti, ja säilynyt hyvin kaikki nämä vuodet. Hmm, pitää ottaa kokeiluun joskus. Eikä sitä tietenkään parane kieltää, kuinka mahtava se jättiläismäinen Tentacruel oli animen ensiesiintymisessään.
Tiesittekö että tuo kyseinen jakso oli jonkun aikaa bannattu WTC-terrori-iskujen jälkeen? Ymmärrettävästi, sillä suurten pilvenpiirtäjien tuhoaminen ei luonnollisestikaan anna hirveän kunnioittavaa kuvaa.


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.