Kuukauden Pokémon


Slowpoke ~ Heinäkuu 2020


Slowpoke ~ Tokkurainen Pokémon
TYYPPI:
KOKO/PITUUS: ~ 1,20 metriä
PAINO: ~ 36,0 kilogrammaa
SUKUPUOLIJAKAUMA: 50% ♂ | 50% ♀
INFO:

Slowpoke on erittäin hidas ja tokkurainen Pokémon, ja on useimmiten täysin omissa ajatuksissaan. Kestää jopa viisi sekuntia, ennen kuin Slowpoke tuntee kipua jouduttuaan hyökkäyksen kohteeksi. Slowpoke on varsin tyytyväinen löhöilemiseen ilman huolta ajankulusta. Se viihtyy yleensä veden läheisyydessä, jotta se voi kalastaa veden antimia hännällään. Ison osan ajasta se tosin unohtaa edes kalastavansa, jolloin se vaan köllöttelee veden äärellä. Kun joku näykkäisee Slowpokea hännästä, se ei välttämättä edes huomaa sitä kokonaisen päivän aikana. Sen häntä erittää eräänlaista nestettä, joka ei ole ravitsevaa, mutta tekee sen hännästä maukkaan pureskella. Tätä Slowpoke hyödyntääkin syöttinään kalastamisessa. Slowpoken häntä saattaa toisinaan irrota kasvettuaan liian pitkäksi - tällöin Slowpoke ei edes tunne kipua, eikä välttämättä edes tajua häntänsä irronneen, kun se on jo kasvanut takaisin. Irronneet hännät ovat arvokkaita ainesosia eri ruokalajeihin. Alolan paikallisiin resepteihin kuuluu näiden irronneiden Slowpoke-häntien kuivatus ja niiden hauduttaminen suolaisessa padassa. Joissain paikoissa Slowpokeja palvotaan pitkäaikaisen uskomuksen takia, jonka mukaan Slowpoken haukotus tuo mukanaan sateen.
muut muodot
NIMI: Galarian Slowpoke
TYYPPI:
KOKO/PITUUS: ~ 1,20 metriä
PAINO: ~ 36,0 kilogrammaa
INFO:

Vaikka Galarian Slowpoke on tyypillisesti harhautunut omiin ajatuksiinsa, sen ilmeiden on mahdollista joskus havaita tarkentuvan, jolloin sen voisi olettaa jopa ajattelevan jotain fiksua. Tämän käytöksen uskotaan liittyvän jotenkin Galarian Slowpoken ruokavalioon. Koska Galarian Slowpoke ravitsee itseään vain Galarista löytyvillä kasvinsiemenillä, sen hännän erittämä neste on mausteisempi kuin tavallisen Slowpoken.
perusta
Sekä Slowpoke että Galarian Slowpoke perustuvat ulkoiselta olemukseltaan ja käyttäytymiseltään jonkinlaisen saukon, salamanterin ja/tai virtahevon sekoitukseen. Sen tapa pudottaa häntänsä viittaa joihinkin liskolajeihin, jotka käyttäytyvät myös niin.
kehittyminen

» »

» »

» »

esiintyvyys peleissä
sukupolvi I
sukupolvi II
sukupolvi III
sukupolvi IV
sukupolvi V
sukupolvi VI
sukupolvi VII
sukupolvi VIII
ensiesiintymiset
pelit
Peleissä Slowpoke esiintyy ensimmäisen kerran Pokémon Red- ja Blue-versioissa. Sen kohtaa ensimmäisen kerran Routella 25 Youngster -kouluttajalla. Vaihtoehtoisesti sen voi kohdata villinä Routelta 10.
anime
Animessa Slowpoke tekee debyyttinsä Indigo League-kauden jaksossa "Jättipokémonien saari", jossa Ash kohtaa sellaisen rannalla. Jakson päätyttyä se kehittyy Slowbroksi.
trading card game
Trading Card Gamessa Slowpoke esiintyy ensimmäisen kerran osana Fossil-korttisarjaa.
manga
Mangassa Slowpoke esiintyy ensimmäisen kerran Pokémon Adventures-mangassa, jossa satunnainen Swimmer-kouluttaja omistaa sellaisen.
munchyn kommentit
Slowpoke on kulkenut mukanamme jo kauan ihan ensimmäisestä sukupolvesta lähtien, ja edelleen on mysteeri, miksi sen onkima Shellder muuttuu niin radikaalisti Slowbron/Slowkingin kohdalla. Mielestäni on ylipäänsäkin outoa, että Slowpoke ja Shellder on millään lailla edes yhdistetty toisiinsa, varsinkin kun Shellder ei sen kehitysmuodoissa muistuta itseään enää lainkaan. Olen aina haaveillut, josko näistä Shellder-muodoista tulisi joskus omia Pokémonejaan, mutta näköjään haaveilu saa jatkua. Noh, Shellder sikseen, Slowpoke itsessään on kyllä melkoinen meemi, ja siksi varmaan niin rakastettava. Pystyn itsekin samaistumaan sille tyypilliseen laiskotteluun ja omissa maailmoissa olemiseen. Slowpoke on erityisesti jäänyt mieleeni Pokémon Snap-pelistä N64-konsolille, jossa se paitsi kalasteli Shelldereitä, niin tuijotteli varsin osuvasti tyhjyyteen kaikissa siitä ottamissani otoksissa. Voi Slowpoke!


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.