Kuukauden Pokémon


Qwilfish ~ Syyskuu 2023


Qwilfish ~ (Ilma)pallo-Pokémon
TYYPPI:
KOKO/PITUUS: ~ 0,50 metriä
PAINO: ~ 3,9 kilogrammaa
SUKUPUOLIJAKAUMA: 50% ♂ | 50% ♀
INFO:

Qwilfishin kehoa ympäröivät piikit ovat kehittyneet sen suomuista. Piikit ruiskuttavat myrkkyä, joka voi aiheuttaa pyörtymisen. Kun Qwilfish kohtaa suuremman vastustajan, se nielee vettä niin paljon, että saa kehonsa paisumaan vastustajan kokoiseksi. Qwilfish nielee vettä myös ampuakseen piikkejään kohti vastustajaa: paine, jolla Qwilfish tyhjentää veden kehostaan, saa piikit lentämään. Tämän vuoksi tuleekin olla erityisen varuillaan, jos kohtaa Qwilfishin täyttävän kehoaan vedellä. Kokeneet kalastajat kertovat, että otollisin hetki saada Qwilfish koukkuun on silloin, kun se on puolustuskyvyttömimmillään - eli juuri sen jälkeen, kun se on ampunut piikkinsä. Uiminen on Qwilfishille hieman haastavaa, sillä sen pyöreä muoto ei edesauta virtaviivaista liikkumista.
muut muodot
NIMI: Hisuian Qwilfish
TYYPPI:
KOKO/PITUUS: ~ 0,50 metriä
PAINO: ~ 3,9 kilogrammaa
INFO:

Kalastajat inhoavat Hisuian Qwilfishia, koska sen piikeistä ruiskuttama myrkky leviää kaikkialle. Hisuian Qwilfish eroaa muilla alueilla elävistä Qwilfisheistä (viitaten Johto-alueen Qwilfishiin).
perusta
Qwilfish ja Hisuian Qwilfish perustuvat pallokalaan ja/tai siilikalaan, jotka voivat pullistua ja joiden kehoa peittävät myös pienet piikit. Myrkyllisyys ottanee inspiraatiota myös esimerkiksi siipisimpusta. Inspiraatiota lienee otettu myös merimiinasta (joka näyttäytyy erityisesti kehitysmuoto Overqwilin ulkomuodossa). Hisuian Qwilfishin pyrstössä on myös pieni q-kirjain, kun taas Overqwilin pyrstössä on iso Q-kirjain, jotka viitannevat kyseisten Pokémonien nimiin.
kehittyminen



» »

esiintyvyys peleissä
sukupolvi II
sukupolvi III
sukupolvi IV
sukupolvi V
sukupolvi VI
sukupolvi VII
sukupolvi VIII
sukupolvi IX
ensiesiintymiset
pelit
Peleissä Qwilfish esiintyy ensimmäisen kerran Pokémon Gold- ja Silver-versioissa. Sen kohtaa ensimmäisen kerran Routella 32 Fisherman Ralph -kouluttajalla PokéGear-uusintaottelussa. Vaihtoehtoisesti sen voi pyydystää villinä samalta reitiltä kalastamalla.
anime
Animessa Qwilfish tekee debyyttinsä Pikachu-lyhytelokuvassa "Snorlax Snowman" sekä TV-elokuvassa "The Legend of Thunder!" (kumpaakaan ei esitetty Suomessa). Varsinaisessa TV-sarjassa Qwilfish esiintyy ensimmäisen kerran Master Quest -kauden jaksossa "Dueling Heroes", jossa Misty ottelee sellaista vastaan osana Whirl Cup-mittelöä (tätäkään jaksoa ei ole esitetty Suomessa).
trading card game
Trading Card Gamessa Qwilfish esiintyy ensimmäisen kerran osana Neo Revelation-korttisarjaa.
manga
Mangassa Qwilfish esiintyy ensimmäisen kerran Pokémon Adventures -mangassa, jossa joukko villejä Qwilfisheja ilmestyy häiriköimään Battle Towerille. Crystal-hahmo pyydystää ne kaikki.
munchyn kommentit
Minä olen Pokémon-fanina sellainen, että päädyn usein "fanittamaan" sellaisia Pokémoneja, jotka eivät kovin usein pääse parrasvaloissa paistattelemaan. Qwilfish on tästä erittäin hyvä esimerkki. Qwilfish on siitä mainio, että sehän on (toistaiseksi) ainoa pallokalaan perustuva Pokémon, mutta silti se on jostain syystä jäänyt pitkäksi ajaksi unholaan. Se lieneekin usein tällaisten heikkojen, ei-kehittyvien Pokémonien kirous. Heti alusta asti olen pitänyt Qwilfishiä kuitenkin tosi siistinä Pokémonina, ja ette uskokaan miten hypin riemusta, kun vihdoin Hisui-alueella Qwilfishkin muistettiin ja se sai paitsi uuden muodon, niin kokonaan uuden kehitysmuodonkin! Ehkäpä nyt Qwilfish on muistuttanut nyt paremmin olemassaolostaan.


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.