Kuukauden Pokémon


Palkia ~ Marraskuu 2023


Palkia ~ Avaruudellinen Pokémon
TYYPPI:
KOKO/PITUUS: ~ 4,20 metriä
PAINO: ~ 336,0 kilogrammaa
SUKUPUOLIJAKAUMA: Sukupuoleton
INFO:

Palkia on jumalolento Sinnoh-alueen mytologiassa, ja sillä kerrotaan olevan kyky vääristää tilaa ja avaruutta - on kuultu sanottavan, että avaruus muuttuu vakaammaksi jokaisella Palkian henkäyksellä. Palkian uskotaan elävän meidän todellisuuttamme rinnakkaisessa todellisuudessa. Palkia hallitsee täydellisesti avaruutta ja tämä mahdollistaa sen liikkumisen kaukaisiin paikkoihin eri ulottuvuuksien välillä. Ennen muinoin Hisui-alueella Palkia on ollut pelätty olento, jonka syntymän on kerrottu aiheuttaneen äärettömyyksiin ulottuvan taivaan, joka on poistanut maailman kahleistaan.
muut muodot
NIMI: Palkia Origin Forme
TYYPPI:
KOKO/PITUUS: ~ 6,30 metriä
PAINO: ~ 660,0 kilogrammaa
INFO:

Origin Forme -muodossaan Palkia liitää läpi maailman taivaita ja muistuttaa erehdyttävästi "kaikkeuden luojaa", Arceusta. Tämän ulkonäön jäljittelemisen uskotaan olevan Origin Forme Palkian strategia saavuttaakseen Arceuksen voimat.
perusta
Palkia perustuu lohikäärme- ja helmi-aiheisiin inspiraation lähteisiin. Ulkomuoto voinee ottaa vaikutteita myös dinosauruksista ja esimerkiksi kasvojen "haarniska" juontanee juurensa antiikin Kreikkaan/Roomaan. Palkian taustalla oleva mytologia, yhdessä Dialgan kanssa, perustunee japanilaisen šintolaisen uskonnon Izanamin ja Izanagin legendaan, joiden kerrotaan luoneen Japanin saariston ensin keihäällä (spear) ja sitten pilarilla (pillar) - Palkian osuvasti kohtaa Sinnohissa paikassa Spear Pillar. Palkian vesi-tyyppi liittynee ajatukseen virtauksista eri ulottuvuuksien ja olomuotojen välillä tai helmien yhteydestä mereen. Se voi liittyä myös aineiden olomuotoihin, joista Palkia edustaa nestettä (kun Dialga on kiinteä ja Giratina on kaasu).

Origin Forme Palkia perustuu yllä olevien lisäksi myös Pokémon-jumala Arceukseen ja ottaa vaikutteita myös kentaureista ja kiinalaisesta qilin-olennosta.
kehittyminen

» »

esiintyvyys peleissä
sukupolvi IV
sukupolvi V
sukupolvi VI
sukupolvi VII
sukupolvi VIII
sukupolvi IX
ensiesiintymiset
pelit
Peleissä Palkia esiintyy ensimmäisen kerran Pokémon Diamond- ja Pearl-versioissa. Sen kohtaa ensimmäisen kerran Spear Pillarilla (vain Pearl-versio).
anime
Animessa Palkia tekee debyyttinsä Diamond and Pearl -kauden jaksossa "Juhlapukeissa ja meno päällä!", jossa se esiintyy mystisesti varjoissa usvan peitossa. Sittemmin Palkia näyttäytyy useampaan otteeseen TV-sarjassa, ja on isossa roolissa myös Pokémon: Darkrai nousee -elokuvassa.
trading card game
Trading Card Gamessa Palkia esiintyy ensimmäisen kerran osana Diamond & Pearl-korttisarjaa.
manga
Mangassa Palkia esiintyy ensimmäisen kerran Pokémon: Darkrai nousee -elokuvan mangasovituksessa, ja sittemmin myös Pokémon Adventures -mangassa, jossa se on osa suurempaa Team Galacticin ja Cyrusin tarinaa, kun D/P-peleissäkin.
munchyn kommentit
Tässä Kuukauden Pokémonissa on ehkä hieman puolueellisuutta, sillä Palkia on yksi suosikeistani, ellei jopa se numero ykkönen, kaikista legendaarisista Pokémoneista. Teille, jotka ette sitä vielä tiedä, Sinnoh-alue ja Diamond/Pearl-pelit tulevat aina olemaan kohdallani ylitse muiden ja ovat erittäin lähellä sydäntäni - ei liene sattumaa, että tämän sivuston maskotti ja myöskin ehdoton lemppari-Pokémonini Munchlax on kyseiseltä sukupolvelta. Eipä liene siis yllättävää sekään, että kyseisten sukupolven tunnus-legendaaristen keskuudesta löytyy myöskin suosikkini, joka nyt sattuu olemaan Palkia, koska omistin taannoin Pearl-version. Ymmärtääkseni Dialga on yleensä suositumpi näistä kahdesta, mutta Palkiassa on jotain outoa ja hieman naurettavaakin (eihän siitä lopulta oikein ota selvää, että mikä olento se oikein on), mutta samaan aikaan siistiä ja coolia, ettei siitä voi olla tykkäämättä. Jos joku pistää pystyyn Palkia-fanikerhon, niin olen ehdottomasti ensimmäisten joukossa liittymässä mukaan.


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.