Kuukauden Pokémon


Mimikyu ~ Tammikuu 2019


Mimikyu ~ Valeasu-Pokémon
TYYPPI:
KOKO/PITUUS: ~ 0,20 metriä
PAINO: ~ 0,70 kilogrammaa
SUKUPUOLIJAKAUMA: 50% ♂ | 50% ♀
INFO:

Mimikyu on yksinäinen Pokémon, joka peittelee kammottavaa ulkonäköään vanhan rievun alle päästäkseen lähemmäs ihmisiä ja muita Pokémoneja. Valeasun alle piiloutuneen Mimikyun varsinainen ulkonäkö on suuri mysteeri. Pelon kerrotaan vallanneen ne, jotka ovat nähneet Mimikyun rievun alle - monien kerrotaan jopa kuolleen järkytyksestä. Eräs tarina kertookin kouluttajasta, joka vahingossa päätyi näkemään Mimikyun valeasun alle tuulen temmatessa rievun sen päältä, ja samana iltana kyseinen kouluttaja koki tuskaisen kuoleman. Vaikka Mimikyu on hiljainen, omissa oloissaan viihtyvä Pokémon, se kiihtyy jos sen rievun alle kurkataan ja puolustautuu väkivaltaisesti.
Kun Mimikyuun hyökätään, sen valeasu paljastuu Busted Formin muodossa. Tällöin sen kaula "katkeaa". Vaikka mikä tahansa otus sen sisällä onkin on luultavasti kunnossa, Mimikyua surettaa valeasunsa rikkoutuminen kaiken siihen näkemänsä vaivan jälkeen. Se ahertaakin läpi yön peilin edessä korjatakseen riepunsa. Mimikyulla on usein vaikeuksia korjata asuaan, jolloin se itkee hiljaa. Vainoharhaisena siitä, että valeasun rikkonut vastustaja olisi paljastanut Mimikyun todellisen identiteetin, Mimikyu alkaa janota armotonta kostoa riepunsa rikkoneelle.
perusta
Mimikyu perustuu Pikachu-aiheiseen naamio-/valeasuun, joka on luotu kauhutarinoista tutulla "lakanakummitus"-tyylillä epämääräisin ompelein. Mimikyu on voinut ottaa vaikutteita myös kelttiläisen mytologian Bugul Noz-hahmosta, jonka kerrotaan olleen kiltti ja hellä keiju, joka jäi ikuisesti yksinäiseksi kammottavan ulkonäkönsä vuoksi.
kehittyminen

esiintyvyys peleissä
sukupolvi VI
sukupolvi VII
ensiesiintymiset
pelit
Peleissä Mimikyu esiintyy ensimmäisen kerran Pokémon Sun- ja Moon-versioissa. Sen kohtaa ensimmäisen kerran Route 14:n Thrifty Megamartissa, missä se esiintyy Totem-Pokémonina. Tämän jälkeen sen voi pyydystää villinä samasta paikasta.
anime
Animessa Mimikyu tekee debyyttinsä Sun & Moon -kauden jaksossa "Dex täyteen!", jossa Ash yrittää ensin napata itselleen villin Mimikyun, mutta epäonnistuu. Samainen Mimikyu liittyy myöhemmin Rakettiryhmän riveihin.
trading card game
Trading Card Gamessa Mimikyu esiintyy ensimmäisen kerran osana Guardians Rising-korttisarjaa.
manga
Mangassa Mimikyu esiintyy ensimmäisen kerran Pokémon Adventures-mangassa, jossa Sun-hahmo kohtaa Totem-Mimikyun Thrifty Megamartissa. Myöhemmin Sun nappaa Mimikyun joukkoonsa.
munchyn kommentit
Vuoden 2019 ensimmäisen Kuukauden Pokémonin tittelin saa Mimikyu! Mimikyu on löytänyt paikkansa usean Pokémon-fanin sydämestä ja se nauttiikin parhaillaan suurta suosiota - olettaisin sen olevan yksi Alola-alueen suosituimpia Pokémoneja. Itsekin ihastuin siihen täysin kun se meille paljastettiin, ja viimeistään silloin kun sen taustatarinaa hieman avattiin: yksinäinen Mimikyu-poloinen vaan tahtoisi itselleen ystäviä ja vastaavanlaisia huomionosoituksia kuin mitä Pikachu saa. Sydäntäsärkevä ja siksi jotenkin samaistuttava tarina, minkä vuoksi Mimikyu onkin noussut useiden lemppari-Pokémoniksi. Vaikka tykästyin Mimikyuun kovasti, se ei koskaan päässyt mihinkään S/M/US/UM-pelien tiimiini, vaikka monta kertaa harkitsin sen ottavani. Joskus olisi kyllä pakko kokeilla, onko Mimikyusta mihinkään otteluareenalla.
Animessa nähdään hieman normaalista poikkeava, agressiivisempi Mimikyu joka alkuperäistarinastaan huolimatta tuntuisi jopa vihaavan Pikachua. Tällainenkin persoonallisuus sopii Mimikyulle mielestäni kuin nenä päähän, ja onkin fanien tulkinnan varassa, minkälainen Mimikyu miellyttää eniten.


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.