Kuukauden Pokémon


Mawile ~ Huhtikuu 2019


Mawile ~ Pettäjä-Pokémon
TYYPPI:
KOKO/PITUUS: ~ 0,60 metriä
PAINO: ~ 11,5 kilogrammaa
SUKUPUOLIJAKAUMA: 50% ♂ | 50% ♀
INFO:

Mawilen päässä kiinni oleva valtava "leuka" on todellisuudessa terässarvi, joka on muuntautunut ajan saatossa täksi pelottavaksi ilmestykseksi. Sen puruvoima on mahtava: se jauhaa jopa teräspalkin rikki. Mawilella on kaksi suuta, joista toinen on juurikin nämä leuat. Ne eivät maista mitään, joten Mawile syö niiden avulla ruokaa, jonka mausta se ei pidä. Mawile hyödyntää säyseän näköistä naamaansa saadakseen vastustajansa laskemaan puolustustaan, ja hyökkää sitten yllättäen leuallaan pureskellen. Tästä syystä Mawilen söpöhin kasvoihin tulee suhtautua varauksella!
muut muodot
NIMI: Mega Mawile
TYYPPI:
KOKO/PITUUS: ~ 1,00 metriä
PAINO: ~ 23,5 kilogrammaa
INFO:

Mega Mawilella on erittäin raju luonne ja julmat taipumukset. Se tarttuu vastustajaansa kahdella leukaparillaan ja repii sen kappaleiksi raa'alla voimalla. Mega Mawilen leuat saattavat riehaantua aivan itsestään, kuin niillä olisi oma tahto. Pienikin puraisu näillä leuoilla tekee suurimmastakin kivenmurikasta pelkkää pölyä.
perusta
Mawile sekä Mega Mawile perustuvat japanilaiseen yokai-henkeen, futakuchi-onnaan. Se kuvataan tyypillisesti naisena, jolla on kaksi suuta - toinen suu on tavallinen, ja toinen suu sijoittuu naisen pään taakse/takaraivoon, hiusten alle.
kehittyminen

» »

esiintyvyys peleissä
sukupolvi III
sukupolvi IV
sukupolvi V
sukupolvi VI
sukupolvi VII
ensiesiintymiset
pelit
Peleissä Mawile esiintyy ensimmäisen kerran Pokémon Ruby- ja Sapphire-versioissa. Sen kohtaa ensimmäisen kerran Victory Roadilla Cool Trainer Caroline -kouluttajalla. Vaihtoehtoisesti sen voi kohdata villinä Granite Cavessa (vain Ruby-versio).
anime
Animessa Mawile tekee debyyttinsä Advanced Battle-kauden jaksossa "Suloinen Mawile", jossa Samanta-nimisen kouluttajan Mawile ihastuu Brockin Lombreen.
trading card game
Trading Card Gamessa Mawile esiintyy ensimmäisen kerran osana EX Sandstorm-korttisarjaa.
manga
Mangassa Mawile esiintyy ensimmäisen kerran Pokémon Adventures-mangassa, jossa joukko villejä Mawileja hyökkää Ruby-hahmon kimppuun tämän seikkaillessa Granite Cavessa.
munchyn kommentit
Mawile jäi minulle pitkään varsin kaukaiseksi Pokémoniksi ja syy tähän on sen versioeksklusiivisuus: omistin nimittäin aikoinaan Sapphire-version GBA:lle, jolloin Granite Caven asukit olivatkin Sableyeja, eikä Mawileja. Tuohon "langattomaan" aikaan PokéDexin täyttäminen oli miltei mahdottomuus, joten Mawilen omistaminen jäi yleensä vain haaveeksi. Tämä "mystisyys" oli tosin myös kiehtovaa, ja muistan aina kuvitelleeni Mawilen olevan jotenkin erityisen harvinainen Pokémon, koska sitä ei näkynyt missään eikä sitä saanut mistään. Kaiken lisäksi se näytti oudolta ja erikoiselta (GBA:n ruudun pikselikuvat eivät juurikaan päästäneet kaikkia Pokémoneja oikeuksiinsa). Tänä päivänä tiedämme sen perustuvan futakuchi-onnaan, jonka kuvaelmat ovat kyllä aika spookyja.
Nykyisin Mawile onkin jo vähän tutumpi tapaus, erityisesti Mega Mawilen saavuttua keskuuteemme. Ensin olin vähän yllättynyt, sillä ajattelin, että pieni ja heikko Mawile olisi kaivannut mieluummin ihan oikeaa kehitysmuotoa eikä väliaikaista Megaa, mutta nyt viisaampana olen ymmärtänyt, että kyllä Mega Mawilekin asiansa ajaa massiivisen hyökkäysvoimansa ansiosta.


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.