Kuukauden Pokémon


Ho-oh ~ Maaliskuu 2019


Ho-oh ~ Sateenkaari-Pokémon
TYYPPI:
KOKO/PITUUS: ~ 3,80 metriä
PAINO: ~ 199,0 kilogrammaa
SUKUPUOLIJAKAUMA: Sukupuoleton
INFO:

Legendat kertovat Ho-ohin lentelevän alituisesti taivaalla upeilla, seitsenvärisillä siivillään. Siivet hohtavat väreissään myös, kun Ho-oh ilmestyy ihmisille - tosin vain aitosydämisille sellaisille. Myös sen kehon sanotaan hohtavan seitsemässä eri värissä. Ho-ohin höyhenten värit riippuvat paljolti siitä, mistä kulmasta valo heijastuu. Ho-ohin nähnyttä henkilöä sanotaan odottavan ikuinen onni, varsinkin, jos on saanut kannettavakseen myös Ho-ohin höyhenen. Ho-ohin uskotaan elävän sateenkaaren juurella, ja sateenkaaren kerrotaankin muodostuvan Ho-ohin perään sen lentäessä.
perusta
Ho-oh perustuu feenikslintuun, kuolemattomuuden ja ylösnousemuksen vertauskuvaan. Se on voinut ottaa viitteitä myös muista tarulinnuista, kuten kiinalaisesta Fenghuang-linnusta ja/tai iranilaisesta Huma-linnusta.
kehittyminen
esiintyvyys peleissä
sukupolvi II
sukupolvi III
sukupolvi IV
sukupolvi V
sukupolvi VI
sukupolvi VII
ensiesiintymiset
pelit
Peleissä Ho-oh esiintyy ensimmäisen kerran Pokémon Gold- ja Silver-versioissa. Sen kohtaa ensimmäisen kerran Tin Tower-tornissa.
anime
Animessa Ho-oh tekee debyyttinsä Indigo League-kauden jaksossa "Pokémon - Minä valitsen sinut!", jossa Ash näkee sellaisen lentävän yltään, antaen toivoa tulevalle seikkailulleen.
trading card game
Trading Card Gamessa Ho-oh esiintyy ensimmäisen kerran osana Neo Revelation-korttisarjaa.
manga
Mangassa Ho-oh esiintyy ensimmäisen kerran Pokémon Adventures-mangassa, jossa se on isossa roolissa Johto-seikkailuissa. Gold/Silver-lukujen pahis, Masked Man, vangitsee Ho-ohin ja käyttää sitä otteluissa, mutta myöhemmin vapauttaa sen.
munchyn kommentit
Ho-oh oli pitkään yksi lemppareitani legendaarisista Pokémoneista, vaikka se tuntuikin jäävän auttamatta usein muiden legujen varjoon. Erityisesti sen vastapari Lugia nautti olostaan parrasvaloissa paljon enemmän kuin Ho-oh. Onneksi Ho-oh on saanut enemmän näkyvyyttä viime aikoina, kuten esimerkiksi Valitsen sinut-leffassa. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Ho-oh on ylvään Pokémonin esikuva, ja se on todellinen nappivalinta legendaariseksi Pokémoniksi. On aika jännä ajatella, että se oli ensimmäisiä toisen sukupolven Pokémoneja mitä koskaan näimme - esiintyihän se aivan ensimmäisessa animen jaksossakin! Tuolloin ei tosin ainakaan meikäpoika tajunnut mistään mitään ja ajattelinkin vain, että okei, mikähän tuokin otus on olevinaan. Tuo hetki jäi silti historiaan ja nykyisin tiedämmekin Ashia opastaneen tarulinnun olleen Ho-oh, siistiä! Moni muu Pokémon on tullut ja vienyt huomioni, jolloin Ho-ohin kannatus on jäänyt osaltani hieman vähemmälle, mutta kyllä sillä silti on aina erityinen paikka sydämessäni.


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.