Kuukauden Pokémon


Goomy ~ Heinäkuu 2019


Goomy ~ Pehmytkudos-Pokémon
TYYPPI:
KOKO/PITUUS: ~ 0,30 metriä
PAINO: ~ 2,80 kilogrammaa
SUKUPUOLIJAKAUMA: 50% ♂ | 50% ♀
INFO:

Goomya pidetään heikoimpana lohikäärme-tyypin Pokémonina. Se elää kosteissa ja varjoisissa paikoissa, jotta sen keho ei kuivu liikaa. Goomyn keho on enimmäkseen vettä, joten jos se kuivuu liikaa, Goomy ei pysty hengittämään kunnolla ja se kuolee. Goomyn vartaloa peittää limainen kalvo, jota vasten tehdyt lyönnit, potkut ja muut iskut liukuvat harmittomasti pois. Tämä limainen kalvo onkin oiva puolustuskeino Goomylle - tosin siihen koskettuaan on perinpohjainen käsienpesu tarpeen. Goomy hyödyntää "sarviaan" tarkkaillakseen ympäristöään. Nämä sarvet ovat erittäin herkät, joten jos niihin tarttuu, voi tuntea melkoisen shokin ja jopa kangistua hetkeksi.
perusta
Goomy perustuu jonkinlaiseen kotiloeläimeen, kuten etanaan tai vapaakiduskotiloon. Sen koko kehityskaari voi ottaa viitteitä nimenomaisesti sinimerietanasta, joka tunnetaan myös sinisenä lohikäärmeenä. Goomy voi ottaa inspiraatiota myös muinaisesta, etanamaisesta fossiilieläimestä, wiwaxiasta.
kehittyminen

» » » »

esiintyvyys peleissä
sukupolvi VI
sukupolvi VII
ensiesiintymiset
pelit
Peleissä Goomy esiintyy ensimmäisen kerran Pokémon X- ja Y-versioissa. Sen kohtaa ensimmäisen kerran Routella 14 Pokémon Ranger Nash -kouluttajalla. Vaihtoehtoisesti sen voi kohdata villinä samalta alueelta.
anime
Animessa Goomy tekee debyyttinsä Kalos-seikkailu -kauden jaksossa "Liukas kohtaaminen!", jossa Ash pyydystää joukkoonsa ujon ja aran Goomyn.
trading card game
Trading Card Gamessa Goomy esiintyy ensimmäisen kerran osana Flashfire-korttisarjaa.
manga
Mangassa Goomy esiintyy ensimmäisen kerran Pokémon Adventures-mangassa, jossa se nähdään muun muassa tuntemattoman naishahmon omistuksessa sekä Team Flaren alaisuudessa.
munchyn kommentit
Goomy on mulle edelleenkin pieni mysteeri - en osaa yhtään päättää, ovatko sen silmät nuo pienet mustat pisteet, vaiko isot vihreät ympyrät! Niin tai näin, sen design on muutenkin aika erikoinen, sehän on vain pieni möllykkä, enkä ole oikein varma pidänkö siitä vai en. Osana pseudo-legendaarisen Pokémonin perhettä Goomy on kuitenkin paikkansa löytänyt parrasvaloista, vaikka sen viimeinen kehitysmuoto Goodra taitaa olla se suosituin yksilö. Tällainen limanuljaska olisi hyvin voinut ottaa lohikäärme-tyypin rinnalle myrkky-tyypin, niin oltaisiin siitäkin saatu uniikki tyyppikombo, jota ei olla vielä nähty! Mutta ei, se on pelkkä lohikäärme, mikä tietysti toimii hyvin sekin. En mä oikein tiedä, mitä sanoa Goomysta. Se ei ole mikään henkilökohtainen lempparini, muttei myöskään mikään kauheista kauhein Pokémon.


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.