Elokuvat


Pokémon: Detective Pikachu


Pokémon: Detective Pikachu

ELOKUVAN TÄHTI-POKÉMONIT

MERKITTÄVÄT IHMISROOLIT

名探偵ピカチュウ, Great Detective Pikachu ~ 2019
Pokémon: Detective Pikachu ~ 2019
Pokémon: Detective Pikachu ~ 2019
Elokuvan juoni: (*spoilerivaara*)
PCL:ssä (Pokémon Comprehensive Laboratory) uudelleenluotu Mewtwo herää kammiossaan ja aistii miehen läsnäolon ulkona. Mewtwo karkaa laboratoriosta miehen perään, joka ajaa autolla poispäin tiluksilta. Yllättäen suuri räjähdys aiheuttaa auton syöksymisen alas sillalta.

Tim Goodman on parikymppinen, työssäkäyvä miehenalku, joka luopui Pokémon-kouluttajan unelmastaan äitinsä kuoleman jälkeen. Samaan aikaan hän erkaantui isästään, Harry Goodmanista. Timin ystävät yrittävät saada häntä innostumaan uudelleen Pokémoneista, tässä kuitenkaan onnistumatta. Eräänä päivänä Tim saa soiton ja kuulee isänsä kuolleen auto-onnettomuudessa.

Tim rientää Ryme Cityyn, isänsä kotikaupunkiin, laittamaan asioita järjestykseen. Junamatkalla kaupungin historiaa avataan hieman: miljardööri Howard Clifford on tehnyt Ryme Citystä kaupungin, jossa Pokémonit voivat elää vapaasti ulkona Poké-palloistaan, yhdessä ihmisten kanssa. Pokémon-ottelut ovat kokonaan kielletty. Tim löytää tiensä kaupungin poliisiasemalle, jossa kuulee lisää isänsä onnettomuudesta. Hän saa avaimen isänsä asuntoon, jonne suuntaa seuraavaksi.

Isänsä asuinrakennuksella Tim kohtaa Lucy Stevensin ja tämän Psyduckin. Lucy on toimittaja, joka on kiinnostunut Timin isän onnettomuudesta, sillä uskoo siinä olevan jotain hämärää. Tim jättää Lucyn omaan arvoonsa ja suuntaa isänsä asuntoon. Hän löytää asunnosta lähettämättömiä sovintokirjeitä, mutta myös mysteerisen näytepullon (varustettu "R"-leimalla), joka sisältää violettia kaasua. Avattuaan vahingossa pullon, kaasu leviää asuntoon ja yrittäessään tuulettaa tilaa avaamalla ikkunan, kaasu kantautuu läheisten Aipomien läheisyyteen.

Samaan aikaan asunnon sisältä löytyy yllättäen Pikachu, jota Tim säikähtää. Enemmän hän säikähtää sitä, että Pikachu osaa puhua ihmisten kieltä. Ennen kuin Tim ehtii käsitellä asiaa, joutuvat hän ja Pikachu äkäisten Aipomien jahtaamaksi - Aipomit ovat riehaantuneet violetin R-kaasun vaikutuksesta. Aipomit jahtaavat kaksikon ulos asunnosta ja tilanteen rauhoituttua Tim yrittää ymmärtää vallitsevaa tilannetta: hän on ainoa, joka ymmärtää Pikachun puhetta.

Tim ja Pikachu menevät kahville, ja Pikachu selittää kokeneensa muistinmenetyksen. Muutaman asian se muistaa: se oli Timin isän, Harryn, etsiväpari ja yhdessä he olivat tutkineet asunnostakin löytyneen violetin kaasun alkuperää. Pikachu päättää selvittää paitsi R-kaasun, niin myös Harryn katoamisen mysteerin, ja Tim suostuu vastahakoisesti auttamaan sähkörottaa. Kaksikko suuntaa Lucyn puheille. Lucy on avustajana pystyttämässä myöhemmin tapahtuvaa Pokémon-kulkuetta. Paikan päältä löytyvät myös Howard ja tämän poika Roger Clifford. Lucy löytää johtolangan, ja joukko suuntaa Ryme Cityn laitureille.

Siellä he kohtaavat Mr. Mimen, joka osoittautuu johtolangaksi. Mr. Mime ei ole aluksi lainkaan yhteistyöhaluinen, mutta suostuttelun kautta lopulta paljastaa, että R-kaasua on kaupiteltu paikassa nimeltä "Roundhouse" - se paljastuu olevan matalan profiilin laitos, jossa harrastetaan Pokémon-otteluita. Paikan päällä joukko kohtaa laitoksen vetäjän, Sebastianin, joka muistelee Pikachun taannoin vahingoittaneen hänen arvostettua Charizardiaan. Sebastian ei suostu jakamaan tietojaan, ellei saa uusintaottelua Pikachua vastaan. Pikachu päätyy ottelukehään raivokasta Charizardia vastaan, jolle Sebastian on antanut annoksen R-kaasua. Pikachu ei muistinmenetyksestään johtuen muista yhtäkään hyökkäystä, jolloin Timin täytyy puuttua asiaan ja pelastaa Pikachu pois areenalta. Sebastian saapuu myös kehään, mutta rytäkässä saakin osumaa, jolloin hänen takissaan olevat R-kaasupullot rikkoutuvat ja päästävät kaasua ympäriinsä. Kaaoksen keskellä Tim saa Sebastianista ulos tiedon siitä, että kaasua on jakanut joku, jonka tunnetaan "lääkärinä".

Poliisi puuttuu kaaoksen taltuttamiseen ja pian tämän jälkeen Tim ja Pikachu saavat kutsun Howardin puheille. Howardin mukaan Harry työskenteli hänen kanssaan R-kaasun alkuperän selvittämisessä, ja että kaiken takana on hänen poikansa Roger. Howard vahvistaa, että Harry on edelleen elossa ja toteaa, että jos Tim löytää Mewtwon, hän löytää myös isänsä. Tapaamisen jälkeen Tim ja Pikachu tapaavat Lucyn, joka kertoo PCL:stä - laboratoriosta, joka on tätä nykyä luokiteltu riskipitoiseksi alueeksi. Siellä tapahtuneet kummallisuudet, sekä tohtori Ann Laurentin historia, herättävät joukon epäilykset ja he suuntaavat kohti PCL:ää. He eivät tiedä, että Roger on heidän kannoillaan.

Laboratoriossa Pikachu löytää toimivan tietokoneen, joka paljastaa Ann Laurentin kehitelleen hermoyhteyksillä toimivaa päähinettä, sekä käyttäneen Mewtwon DNA:ta luodakseen R-seerumin. Joukon kannoilla ollut Roger päästää vapaaksi geenimanipuloituja Greninjoja, mutta Psyduckin avulla Tim ja muut pääsevät pakoon. Pikachu loukkaantuu pakomatkalla, mutta Mewtwo ilmestyy paikalle parantaen Pikachun. Mewtwo on aikeissa kertoa Timille asioiden oikean laidan, kunnes Roger ilmestyy ja kaappaa Mewtwon mukaansa. Väärinymmärryksen vuoksi Tim ja Pikachu erkaantuvat, ja yksin ollessaan Pikachu ymmärtää Howardin olevankin kaiken pahan alku ja juuri.

Tim ja Lucy suuntaavat takaisin Ryme Cityyn tavoitteenaan estää Rogerin aikeet. Tim ryntää Howardin toimistolle, ja löytää tämän Laurentin luoma päähine päässään. Tällöin Tim ymmärtää, ettei Roger ollutkaan kaiken syypää, vaan Howard. Howard yhdistyy kaappaamaansa Mewtwon kanssa päähineensä avulla ja toteaa suunnitelmansa olevan paitsi itseään, niin myös kaikkia Pokémoneja varten. Hänen mukaansa Harry tiesi liikaa, jolloin hänestä oli päästävä eroon. Mewtwo-muodossaan Howard sysää Timin sivuun ja siirtyy kaupungin kaduille, keskelle Pokémon-kulkuetta. Hän puhkoo ilmapallot, jotka vapauttavat R-kaasua ympäriinsä. Tämä saa Pokémonit yhdistymään kouluttajiensa kanssa, toteuttaen Howardin suunnitelman viimeisen vaiheen.

Pikachu saapuu paikalle ja löytää sisäiset voimansa laittaakseen vastaan Howard-Mewtwolle. Samaan aikaan Tim joutuu toimistolla olevan Ditton käsittelyyn - joukkoa aiemmin jahdannut "Roger" olikin ollut kyseinen Ditto. Paikalle saapuneen oikean Rogerin avulla Ditto saadaan aisoihin. Pikachu taistelee Howardia vastaan, joka pilkkaa Pikachua - kuinka se muka pystyisi päihittämään hänet Mewtwon kehossa? Pikachu toteaakin vain tappaneensa aikaa, jotta Tim saisi hermolinkkipäähineen pois Howardin päästä. Tim onnistuu, ja linkki Howardin ja Mewtwon välillä katkeaa. Todellinen Mewtwo tulee tajuihinsa, ja hävittää kaiken R-kaasun, jolloin tilanne palautuu normaaliksi.

Howard pidätetään, ja Roger osoittaa pettymyksensä isäänsä. Tim ja Lucy lähentyvät, ja Mewtwo paljastaa vihdoin totuuden: pelastaakseen Harryn auto-onnettomuuden loukkaantumiselta, se yhdisti Harryn ja Pikachun yhdeksi ja odotti Timin saapumista, jotta Harryn vammat voisivat parantua rauhassa. Hetki on koittanut erottaa Pikachu ja Harry toisistaan.

Jonkin ajan jälkeen, Harry ja Pikachu saattavat Timin juna-asemalle. Tim ei astukaan junaan, vaan jää Ryme Cityyn löytääkseen uuden yhteyden isänsä kanssa, ja pyrkiäkseen etsivän työtehtäviin.


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.