Elokuvat


Pokémon Ranger and the Temple of the Sea


Pokémon Ranger and the Temple of the Sea

ELOKUVAN TÄHTI-POKÉMONIT

MERKITTÄVÄT IHMISROOLIT

ケモンレンジャーと蒼海の王子 マナフィ, The Pokémon Ranger and The Prince of the Sea ~ 2006
Pokémon Ranger and the Temple of the Sea ~ 2007
Ei esitetty Suomessa
Elokuvan juoni: (*spoilerivaara*)
Mystinen muna lilluu syvällä valtameren pohjassa. Helikopterien valokeilat osuvat munaan ja raportoivat aarteen löydöstä. Pahamaineinen merirosvokapteeni Phantom lähtee sukellusveneellä matkaan ja kaappaa munan mukaansa. Tarkastellessaan munaa yksi Phantomin merirosvoista nappaa sen. Raivoissaan petturista Phantom lähettää miehensä tämän perään, mutta mystinen mies pääsee karkuun. Mies paljastaa olevansa Pokémon Ranger Jack "Jackie" Walker, ja karkaa veneeltä muna mukanaan.

Ash, Brock, May ja Max kävelevät kohti seuraavaa määränpäätään kuivassa kuumuudessa, ja he etsivät epätoivoisesti varjoisaa suojaa. Vesi on loppu, ja sekä May että Max lysähtävät pettymyksestä. Ash huomaa edessä leijuvan vesipallon, ja mainittuaan veden, joukko kiiruhtaa sitä kohti.

Joukko kohtaa alueen täynnä leijuvia vesipalloja, joissa uiskentelee vesi-Pokémoneja. Max pyytää pallojen keskellä seisovalta tytöltä vettä, jota lopulta saa. Joukko esittäytyy tytölle, jolloin Brock huomaa tytön olevan Lizabeth, tunnettu Pokémon-sirkuksen esiintyjä. Esityksissään he käyttävät psyyke-Pokémonien voimien avulla leijuvia vesipalloja. Myöhemmin muu Lizabethin perhe esittäytyy mukanaan outo pelle, joka liittyi juuri sirkusjoukkoon. Perhe asuu matkailuvaunussa, ja sisälle päästyään Max nauttii lasillisen vettä. Hän kohtaa myös leikkisän Buizelin, joka lopulta paljastaa mystisen munan. May tuijottaa munaa hartaasti, kunnes Kyle, Lizabethin isä, tulee ja piilottaa sen. Lizabeth kutsuu joukon ilmaiseen esitykseen seuraavassa kaupungissa, johon kaikki suostuvat.

Mahtavan esityksen jälkeen Buizel on taas asialla ja hoksaa jälleen kanisterin, missä mystistä munaa säilytetään. May sattuu paikalle ja huomaa kanisterin. Yhtäkkiä pelle ilmestyy ja vie munan Buizelilta, antaen sen Lizabethille, joka piilottaa sen hyllyyn. Sirkusjoukko alkaa pakkaamaan tavaroitaan seuraavan kaupungin esitystä varten ja kutsuu Ashin kumppaneineen matkalle mukaan. Niinpä koko joukko lähtee matkalle vuoristoon.

Seuraavana yönä Buizel löytää munan jälleen, mutta tällä kertaa muna alkaa hehkua punaisena. Punainen valo saa Mayn näkemään unta vedenalaisesta maailmasta. Hän näkee mystisen vedenalaisen, leikkisän olennon ja kauniin temppelin. May säpsähtää hereille Lizabethin ihmetellessä mikä on hätänä. On aamu, ja vaunu on asettunut joen rantaan. Aamiaisella May kertoo ihmeellisestä unestaan muille, jolloin sekä Lizabeth, että hänen äitinsä Meredith kertovat nähneensä samanlaisen unen.

Samoihin aikoihin Rakettiryhmä päättää tehdä siirtonsa ja varastaa munan, mutta lähestyessään sitä, muna alkaa hehkua. Samassa hetkessä Rakettiryhmän roolit vaihtuvat: Jessie on nyt Meowth, Meowth on James ja James on Jessie. Se on munassa muhivan Pokémonin erikoinen kyky: Heart Swap. Rakettiryhmän sekoillessa muu joukko huomaa heidät ja Rakettiryhmä pistää juoksuksi muna kainalossaan. Rakettiryhmä pakenee perinteisen kuumailmapallonsa avulla, kunnes joukon mukana kulkenut pelle yllättää ja käyttää juuri nappaamaansa Fearowta Rakettiryhmän pysäyttämiseen.

Ash hoksaa pellen olevan Pokémon Ranger, jolloin pelle riisuu pukunsa ja esittäytyy olevansa Jackie. Samaan aikaan kapteeni Phantom hyökkää joukon kimppuun haluten munan itselleen. Alkaa taistelu munasta, kunnes muna sinkoutuu ilmaan ja lopulta alkaa loistaa kirkasta valoa. Munasta kuoriutuu Manaphy, joka ensimmäiseksi kohtaa Mayn ja luulee tätä äidikseen. Manaphy alkaa itkemään, ja May yrittää rauhoitella tätä. Phantom pettyy nähdessään, ettei muna ollutkaan se aarre, mitä hän alunperin etsi, mutta ei kuitenkaan luovuta. Jackie auttaa Ashin kumppaneineen karkuun.

Joukko suuntaa maan alle raunioihin, missä he näkevät seinällä muinaisia kuvia. Ship, Lizabethin isoisä, kertoo Ashille ja muille entisestä Samiyan vesikaupungin temppelistä, missä meren kuningas asui. Pahojen aikeiden takia temppeli siirrettiin veden alle. Temppeliä ei voi nähdä paljain silmin, mutta kun meren prinssi, Manaphy, saapuu Samiyaan, se tulee näkyviin. Joukko päättää viedä Manaphyn takaisin kotiinsa, ja vene odottaakin heitä jo laiturilla.

Matkallaan Jackie kertoo raskaasta menneisyydestään, kun hän eksyi vuorilla rankkaan lumimyrskyyn. Villit Pokémonit pelastivat hänet, jolloin Jackie päätti, että hänestä tulee Pokémon Ranger. Jackie katsoo epäillen Mayn ja Manaphyn läheistä suhdetta ja toteaa Maylle, ettei hän voi elää Manaphyn kanssa ikuisesti. May toteaa tämän olevan surullista mutta totta. Myöhemmin joukko rantautuu pienelle saarelle. Mayn huivi lentää mereen, ja Manaphy yrittää pelastaa sen. Manaphya ei kuitenkaan näy pitkään aikaan, ja May sekä muut huolestuvat. Samaan aikaan kapteeni Phantom on löytänyt saaren sijainnin, mutta päättää odottaa siihen asti, kunnes Samiya löytyy.

Ash kavereineen astuvat sukellusveneeseen ja matka kohti meren syvyyksiä voi alkaa. Manaphykin liittyy jälleen joukkoon, kunnes voimakas virtaus vie sukellusveneen mennessään. Manaphy auttaa sukellusveneen pois virtauksesta. Kuu alkaa hohtamaan punaisena ja Manaphy saa joukon johdateltua Samiyan temppelikaupunkiin. Myös Phantom astuu kaupunkiin ja lopulta koko joukko kohtaa huoneen täynnä arvokkaita koruja ja jalokiviä. Phantom ilmestyy ja kahmii itselleen koruja, kunnes temppeli alkaa huojumaan. Vettä alkaa virtaamaan koloista, jolloin Ash ja muu joukko tietää, että on parasta paeta takaisin sukellusveneelle ennen kuin huone - ja koko kaupunki - täyttyy vedestä. Jackie lupaa hoidella Phantomin.

Joukon paetessa sukellusveneelle Manaphy pomppaa Mayn käsistä ja haluaa viedä hänet ja Ashin jonnekin. Lizabeth epäröi, kunnes Ash käskee heidän lähteä mutta pysytellä lähettyvillä. Niinpä Manaphy johdattelee sekä Ashin että Mayn takaisin temppeliin. He tulevat takaisin aarrehuoneeseen, missä Manaphy asettelee kristalleja niille sopiviin koloihin. Ash ja May tajuavat, että kun kaikki kristallit ovat paikoillaan, Samiya voidaan pelastaa. Niinpä he asettavat kristalleja koloihin, kunnes huomaavat yhden puuttuvan. Vesi nousee uhkaavasti, jolloin joukko päättää paeta. Pakomatkalla Pikachu kuitenkin huomaa viimeisen kristallin, jonka Ash päättää viedä aarrehuoneeseen. Ash hoksaa tiiviin kotelon, jonne sulkee Mayn, Pikachun ja Manaphyn turvaan, ja lähtee matkalle kohti aarrehuonetta.

Ash joutuu sukeltamaan vedenpaljouden takia, ja vähitellen häneltä alkaa loppua happi, jolloin hän pudottaa kristallin. May toivoo Ashin selviävän, jolloin Manaphy käyttää Heart Swap-voimaansa ja Ash saa lisää energiaa. Ash saa viimeisen kristallin paikoilleen, jolloin vedentulo loppuu ja temppeli alkaa nousta pinnalle. Keltaisia säteitä kimpoilee ympäriinsä. May avaa kotelon luukun ja pelkää Ashin hukkuneen, kunnes Phantom nappaa Manaphyn. Yhtäkkiä keltainen säde pyyhkäisee Phantomin perään - keltainen säde on Ash! Ash saa Manaphyn pelastettua ja ihmettelee Pokémonien paljoutta: jopa legendaarinen Kyogre ilmestyy tervehtimään merten prinssiä.

Phantom pyrkii kuitenkin vielä nappaamaan Manaphyn, jolloin Manaphy saa Pokémon-ystävänsä hoitelemaan Phantomin. Joukko on iloinen, että Ash selvisi, ja että hän sai meren kuninkaan voimat. Ash antaa muullekin joukolle voimat, jolloin he kaikki sinkoutuvat keltaisina säteinä takaisin Samiyan ympäristöön, minne Pokémonit ovat kokoontuneet tavatakseen merten prinssin. Lopulta Samiya uppoaa takaisin veteen, ja Mayn täytyy hyvästellä Manaphy. Vaikka se on vaikeaa, May saa sen tehtyä, jolloin Manaphy lausuu seikkailun aikana oppimansa Mayn nimen todistaakseen tälle katkeamattoman ystävyyssiteensä.


Pikachu-lyhytelokuva

Pikachu's Island Adventure

LYHYTELOKUVAN TÄHTI-POKÉMONIT

ピカチュウのわんぱくアイランド, Pikachu's Naughty Island
Pikachu's Island Adventure
Ei esitetty Suomessa
Lyhytelokuvan juoni: (*spoilerivaara*)
Pikachu ystävineen leikkivät rannalla ja suuntaavat kohti läheistä saarta, jossa sijaitsee pieni leikkipuisto. Yhtäkkiä joukko törmää yksinäiseen Wynautiin, joka on aivan nuutunut. Wynaut kertoo leikkineensä ystäviensä kanssa kyseisessä leikkipuistossa, kunnes Meowth ilmestyi kuvioihin. Meowth lennätti Wynautin ja muut Pokémonit tiehensä Hariyaman ja Exploudin avulla. Tästä syystä Wynaut harhaili nyt rannalla, aivan voimattomana.

Tämän kuullessaan Pikachu ja ystävät päättävät auttaa Wynautia valtaamaan leikkikentän takaisin Meowthilta. Wynaut kutsuu kaverinsa kokoon, mutta ne eivät usko päihittävänsä Meowthia - se on liian vahvoilla Hariyama ja Exploud rinnallaan. Niinpä Pikachu päättää auttaa Pokémoneja vahvistumaan ja uskomaan itseensä erilaisten koulutusmenetelmien avulla. Kun koulutus on ohi, päättää koko joukko suunnata kohti saarta ja Meowthin valtaamaa leikkikenttää.

Meowthin rentoutuessa ja unelmoidessa Chatot tuo uutisen tunkeilijoista. Meowthista itsestään ei kuitenkaan ole Pikachulle vastusta, ja Pokémonit pääsevät astumaan sisään leikkikentälle. Pian Meowth ilmestyy jälleen ja alkaa vikkelä takaa-ajo. Pikachun joukko näkyy olevan jo voiton päällä, kunnes Exploud ja Hariyama käyttävät voimakkaimpia liikkeitään ja saavat Pikachun ja muut tutisemaan. Epätoivoisina Pokémonit miettivät, mikä olisi seuraava askel. Lopulta itsevarmuutta keränneet Wynautit onnistuvat käyttämään puolustusliikkeitään ja peittoavat kaikkien iloksi Hariyaman ja Exploudin. Pichut ja Buizel puolestaan päihittävät Meowthin ja tämän muut kätyrit, ja lopulta pahikset päätyvät lojumaan keinulaudalle. Donphan lennättää pahamaineisen joukon ilmoihin ja pois silmistä, pois mielestä ja erityisesti pois leikkikentältä.

Leikkikentän valtaaminen onnistui siksi, että Pokémonit alkoivat luottaa itseensä. Pikachu uusine ystävineen leikkivät riemuissaan nyt heidän käytössään olevassa leikkipuistossa. Pokémonit päätyvät leikkimään myös vesimeloneilla, jotka lopulta syövät. Meloneista inspiroituneena Pikachu keksii kilpailun, jossa on tarkoitus sylkeä vesimeloninsiemeniä mahdollisimman kauas. Voittajaksi selviytyy kukas muukaan kuin Pikachu!

Ystävykset lopettelevat päivää rannalla syöden vesimeloneita auringon laskiessa. Päivä on ollut raskas mutta loppuu iloisin mielin - hyvässä seurassa uusien ystävien kanssa.


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.