Elokuvat


Pokémon - Salaperäinen Deoxys


Pokémon - Salaperäinen Deoxys

ELOKUVAN TÄHTI-POKÉMONIT

MERKITTÄVÄT IHMISROOLIT

裂空の訪問者 デオキシス, Deoxys the Visitor ~ 2004
Destiny Deoxys ~ 2005
Pokémon - Salaperäinen Deoxys ~ 2007
Elokuvan juoni: (*spoilerivaara*)
Suuri meteoriitti on matkalla kohti Maata. Iskeytyessään maan ilmakehään, meteoriitti melkein vahingoittaa legendaarista Rayquazaa, taivaan vartijaa. Kun meteoriitti lopulta iskeytyy maahan, arktiseen jäähän, sen sisältä paljastuu kaksi munanmuotoista, säihkyvää kiveä. Toinen on violetti, toinen on vihreä.

Violetti kivi muuttuu yhtäkkiä Deoxysiksi, joka ottaa vihreän kiven mukaansa ja on aikeissa lähteä. Tällöin Rayquaza kuitenkin hyökkää tunkeutujan kimppuun. Syntyy massiivinen taistelu, joka tuhoaa läheisen tutkimuskeskuksen ja aiheuttaa nuorelle pojalle, Torylle traumoja. Juuri kun Rayquaza on alakynnessä, Deoxys häiriintyy tuhoutuneen tutkimuskeskuksen rikkoutuneista tietokoneista ja niiden radioaalloista. Niinpä Rayquaza pystyy tekemään Deoxysistä kunnolla selvää, ja Deoxys muuttuu jälleen kiveksi ja putoaa mereen. Samaan aikaan joukko tutkijoita, mukaan lukien Toryn isä, löytää mereen pudonneen Deoxysin jälkeen jättämän vihreän kiven. Kivi otetaan mukaan tutkimuksia varten Hoenn-alueelle. Merenpohjaan vajonnut kivi jää odottamaan sitä päivää, kun se kohtaa jälleen ystävänsä.

Neljä vuotta myöhemmin Ash, May, Max ja Brock suuntaavat teknologiantäyteisen LaRousse Cityn Battle Toweriin. Siellä he kohtavaat pojan, Toryn, joka pelkää Pokémoneja lapsuuden traumansa takia. Tory päätyy vahingossa ottelemaan Ashin rinnalle Battle Towerissa, mutta koska hän ei omista yhtään Pokémonia (ja muutenkin pelkää niitä), kaksikko häviää alta aikayksikön. Ash kuitenkin tutustuu Toryyn paremmin ja huomaa hänen olevan myös melko yksinäinen poika. Joukon ystävystyessä Tory tutustuu myös energisiin Plusleen ja Minuniin ja alkaa uskaltautua tutustumaan Pokémoneihin. Käy myös ilmi, että muutama vuosi löydetty vihreä kivi on sijoitettu Toryn isän laboratorioon kaupungin keskustaan.

Näinä hetkinä aikoinaan meren pohjaan pudonnut violetti kivi saa kerättyä niin paljon energiaa, että muuttuu jälleen oikeaksi muodokseen: Deoxysiksi. Se lähtee etsimään vihreää ystäväänsä, joka löytyy Toryn vanhempien laboratoriosta yhä kivimäisessä muodossaan. Deoxysin ilmestyttyä kaupungin ylle, se luo mystisen, violetin auran, jolloin kaupungin asukkaat ymmärtävät, että Deoxys on liikkeellä. Rayquaza aistii myös tutun tunkeilijan läsnäolon ja saapuu kaupunkiin haastamaan Deoxysin. Deoxysin ja Rayquazan ottelu alkaa aiheuttaa vahinkoa kaupunkiin, jolloin sen asukkaat päätetään evakuoida. Kaiken tämän keskellä Tory saa yhteyden vihreään kiveen, joka kertoo kaipaavansa ystäväänsä. Tory ja Ash ystävineen päättävät yrittää herättää vihreän kiven Deoxysin eloon.

Ulkona Deoxysin ja Rayquazan taistelu jatkuu raivokkaana, kun Tory ja Ash yrittävät saada laboratorion lasereihin tarpeeksi voimaa vapauttamaan Deoxysin kiven sisältä. Lopulta he onnistuvat ja vihreän kiven Deoxys rientää juuri paikalle, kun toinen Deoxys on tekemässä Rayquazasta selvää ja tilanne raukeaa hetkeksi. Kaksi Deoxysta kohtaavat toisensa jälleen, mutta tilanne Rayquazan kanssa on edelleen epävakaa. Samaan aikaan kaupungin puolustusmekanismi sekoaa ja teknologiset, kulmikkaat turvarobotit villiintyvät. Ne käyvät ensin Rayquazan kimppuun, joka hautautuu tuhansien turvarobottien alle. Deoxysit yrittävät pelastaa sitä, mutta hautautuvat lopulta itsekin.

Jotta turvarobotit saadaan sammumaan ja rauhoittumaan, tulee kytkeä pois päältä niitä ohjaava keskusrobotti. Ash ja Tory ryhtyvät tuumasta toimeen ja yrittävät löytää robottimeressä tiensä oikeaan suuntaan. Keskusrobotti on sijoittunut korkealle tornille, jota Ash lähtee kiipeämään. Ash onnistuu sammuttamaan robotit, mutta samaan aikaan Toryn mukana kulkeneet Plusle ja Minun putoavat oltuaan korkealla robottien päällä. Tory hyppää niiden perään pelastaakseen ne päätyen lopulta itsekin putoamaan korkeuksista. Deoxys singahtaa paikalle ja pelastaa joukon, ja Tory saa vihdoin ensikosketuksensa Pokémoneihin.

Rayquaza ja Deoxysit pelastautuvat robottien alta. Rayquaza arvostaa Deoxysien pelastusyrityksiä ja solmii niiden kanssa ystävyyden. Lopulta Pokémonit lennähtävät pois LaRousse Citystä ja tuhoisa taistelu on muisto vain. Tory huomaa traumansa Pokémoneja kohtaan hävinneen, ja päättää aloittaa Pokémon-kouluttajuuden yhdessä uusien tuttaviensa Pluslen ja Minunin kanssa.


Pikachu-lyhytelokuva

Pikachu's Summer Festival

LYHYTELOKUVAN TÄHTI-POKÉMONIT

ピカチュウのなつまつり, Pikachu's Summer Festival
Ei esitetty USA:ssa
Ei esitetty Suomessa
Lyhytelokuvan juoni: (*spoilerivaara*)
Rannalla aiotaan järjestää festivaalit, joten Pokémonit pystyttävät kojuja valmiiksi ja koristavat rantaa. Pikachu, Plusle ja Minun juoksevat ympäri rantaa tarkastellen innoissaan festivaaliin valmistautumista. Pian ne kohtaavat suuren julisteen, jota koristaa Azumarill. Siitä käy ilmi, että Azumarill on illan pääesiintyjä.

Samaan aikaan auto on matkalla kohti rantaa. Kyydissä on Azumarill ja autoa ajaa Meowth ja Wobbuffet, jotka haaveilevat rikkaasta elämästä ollessaan osa Azumarillin seuruetta. Unelmointi lakkaa kun auto yllättäen hajoaa. Pikachu, Plusle ja Minun odottavat auton saapumista rannalle, mutta kun mitään ei näy eikä kuulu, ne juoksevat itse autoa vastaan. Autolle saavuttuaan, ja pienen hämminkituokion jälkeen, Wobbuffet huomaa taivaalla jotain outoa. Se on Skarmory, joka kaappaa Azumarillin ja jättää sen karkealle saarelle keskelle merta.

Muut Pokémonit seuraavat tilannetta huolestuneina rannalla samalla, kun vanha Bellsprout tulee kertomaan tarinaa saaresta ja siellä elävistä Pokémoneista. Samaan aikaan suuri Aggron lähestyy Azumarillia saaren onkaloista, ja Azumarill on peloissaan. Pokémonit päättävät pelastaa Azumarillin ja lähtevät veneellä saarelle. Rantautuessaan Pokémonit eivät tiedä minne mennä, kunnes Pikachu osoittaa saaren korkeinta huippua.

Pokémonit jatkavat matkaansa kapeita polkuja pitkin ylös, kunnes Skarmory ilmestyy jälleen. Combusken lupaa hoitavansa sen, joten muut jatkavat Azumarillin paikantamista. Pokémonit löytävät tiensä sisälle luolaan ja lopulta päätyvät risteykseen, eivätkä tiedä kumpaan suuntaan jatkaa. Oikeanpuoleisesta luolastosta kuuluu vaimeaa laulantaa, joten Pokémonit suuntaavat sinne. Yhtäkkiä Aggron ilmestyy seinän läpi ja on valmis otteluun. Meowth ja Wobbuffet jatkavat Azumarillin etsintää jättäen Pikachun, Pluslen ja Minunin hoitelemaan Aggronin. Vastarannalla Swellow lähetetään saarelle auttamaan Pokémoneja pelastusaikeissaan.

Meowth ja Wobbuffet kohtaavat yksinään laulavan Azumarillin ja yrittävät auttaa tätä. Azumarill on kuitenkin vastahakoinen ja osoittaa jotakin, mikä saa Meowthin hämilleen. Samaan aikaan Pikachu ja muut ottelevat vielä Aggronia vastaan, ja ollessaan niskan päällä, Meowth ja Wobbuffet tulevat puolustamaan Aggronia. Azumarill ilmestyy luolasta mukanaan joukko Aroneja ja Laironeja, jotka halaavat Azumarillia iloisina.

Aggron kertoo Pokémoneille tarinaa siitä, kuinka se ja useat lapsensa haluaisivat nähdä muita Pokémoneja, mutta eivät voi, koska eivät pääse saarelta pois. Juuri sopivasti ratkaisuna ongelmaan suuri Wailord ilmestyy vedestä mukanaan Swellow, joka ilmoittaa Wailordin olevan kyyti vastarannalle. Wailord kyyditsee Pokémon-joukon - myös Aggronin ja tämän jälkikasvun - rannalle ottamaan osaa festivaaliin.

Pian onkin illan pääesityksen vuoro. Azumarill aloittaa laulamaan hentoa sävelmää, johon muutkin Pokémonit yhtyvät.


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.