Elokuvat


Pokémon - Jirachi, toiveentäyttäjä


Pokémon - Jirachi, toiveentäyttäjä

ELOKUVAN TÄHTI-POKÉMONIT

MERKITTÄVÄT IHMISROOLIT

七夜の願い星 ジラーチ, Wishing Star of the Seven Nights ~ 2003
Jirachi: Wish Maker ~ 2004
Pokémon - Jirachi, toiveentäyttäjä ~ 2007
Elokuvan juoni: (*spoilerivaara*)
Tuhannen vuoden välein, seitsemän päivän ajan, taivaalla kiitää komeetta, Millenium-komeetta. Samaan aikaan legendaarinen Jirachi herää ikiunestaan keräämään komeetasta energiaa. Tätä energiaa Jirachi käyttää maan hyvinvointiin, saaden erityisesti alueen nimeltä Forina loistamaan ja elpymään. Taikuri, Butler, mukanaan tyttöystävänsä Diane, löytää kiven, johon Jirachi on sulkeutunut. Yhdessä he vievät sen pois Forinasta odottamaan aikaa, kun komeetta tulee jälleen esiin ja Jirachi näyttäytyy.

Samaan aikaan Ash, Brock, May ja Max saapuvat festivaaliin, jossa juhlitaan komeettaa ja sen näyttäytymistä. May hankkii itselleen seitsensakarisen onnenamuletin, jonka sanotaan täyttävän toiveen, kun yksi sakara käännetään joka ilta sen seitsemän päivän ajan, kun komeetta kiitää taivaalla. Kun Ash ja Max vahingossa lupautuvat vapaaehtoisiksi yhteen Butlerin taikatempuista, Max kohtaa tietämättään Jirachin, jonka äänen hän kuulee Butlerin anastaman kiven sisältä. Butler antaa Maxille kyseisen kiven, josta myöhemmin yöllä ilmestyy Jirachi. Jirachi ja Max ystävystyvät heti, ja Max päättää kokeilla Jirachin toiveidentäyttämiskykyjä toivomalla paljon karkkia. Sitä hän saakin, mutta myöhemmin selviää, että ne on vain haalittu festivaalialueelta.

Butlerin oikeat aikeet alkavat vähitellen selviämään kun valkenee, että hän on entinen Team Magman jäsen, ja haluaa herättää legendaarisen Groudonin jälleen eloon. Butler kehitti tähän tarkoitukseen sopivan koneen, mutta ei löytänyt tarpeeksi energiaa mistään. Hän toivoo hyödyntävänsä Jirachin energiaa omiin tarkoituksiinsa ja kävi siksi nappaamassa Jirachin kiven Forinasta. Butler kidnappaa Maxin kanssa ystävystyneen Jirachin itselleen ja ryhtyy keräämään siitä haluamaansa energiaa. Lähistölle ilmaantunut mysteerinen Pokémon Absol aistii lähestyvän vaaran ja ilmestyy Butlerin ja Dianen eteen, vedoten heidän vievän Jirachin takaisin syntysijoilleen Forinaan. Myös Ash ystävineen heräävät todistamaan Butlerin kyseenalaisia aikeita ja nappaavat Jirachin mukaansa.

Butlerin aikeita kohtaan epäileväksi muuttunut Diane auttaa Ashia, Maxia ja muita viemään Jirachin takaisin Forinaan. Butler ehtii Pokémoniensa avulla kiinnittämään hakulaitteen Dianen karkumatkaan käyttämään bussiin jotta hän saa tietää, minne he ovat matkalla. Matkanteko kestää joitakin päiviä, ja samalla May taittaa päivä kerrallaan onnenamulettinsa sakaroita, toivoen toiveidensa toteutuvan. Butler seuraa bussia Forinaan, ja hän yllättää porukan paikan päällä, anastaen Jirachin jälleen itselleen. Butler alkaa keräämään uudestaan energiaa Jirachista, ja nyt hänen aikeensa alkavat vihdoin toteutua.

Toteuttaessaan suunnitelmansa Butler luo epämääräisen, epäaidon Groudonin. Tämä Groudon alkaa tuhoamaan Forinan ympäristöä, imien samalla energiaa lähistöllä elävistä olennoista, ja lopulta imien sisäänsä kokonaisia Pokémoneja ja ihmisiä. Groudon yrittää imaista Butlerinkin sisäänsä, mutta Diane hyppää eteen ja päätyy Groudonin sisään. Butler alkaa ymmärtää tilanteen vakavuuden ja toteaa, että tämä Groudon ei ollut se, mitä hän tavoitteli. Hän tiedostaa, että tilanne raukeaa, kun Jirachin voimat palautetaan. Ashin ja Maxin, ja erityisesti Jirachin voimien, avulla Butler saa Groudonin taltutettua niin, että se lopulta räjähtää, vapauttaen kaikki sisäänsä vangitsemat henkilöt ja Pokémonit.

Myöhemmin Jirachi saa kerättyä takaisin kaikki käytetyt voimansa ja vaipuu jälleen tuhatvuotiseen ikiuneen hyvästellen uudet ystävänsä, Maxin katsellessa surullisena vierestä. May unohtaa mylläkän keskellä taittaa amulettinsa viimeisen sakaran vain huomatakseen päivän jo kuluneen ja hänen olevan myöhässä. Hän ei ole tästä kuitenkaan moksiskaan, ja toteaa, että meidän jokaisen täytyy itse toteuttaa omat toiveemme.


Pikachu-lyhytelokuva

Gotta Dance!!

LYHYTELOKUVAN TÄHTI-POKÉMONIT

おどるポケモンひみつ基地, Secret Base of the Dancing Pokémon
Gotta Dance!!
Ei esitetty Suomessa
Lyhytelokuvan juoni: (*spoilerivaara*)
Mudkip hyppii oksalla, ja Lotadin liittyessä innokkaasti mukaan, se putoaakin alemmalle oksalle ja saa hädin tuskin pidettyä kiinni. Pikachu ja Torchic rientävät apuun. Treecko rentoutuu ylimmillä oksilla, mutta kurkottaessaan alas nähdäkseen mistä melutaan, Treecko horjahtaa ja putoaa. Muut Pokémonit ovat valmiina ottamaan Treeckon vastaan, mutta puun oksat sinkoutuvat niin, että saavat Pokémonit lentämään. Lopulta kaikki putoavat maahan ja huomaavat Lotadin johdolla ison rakennuksen: Rakettiryhmän tukikohdan.

Sisällä Jessie, James ja Meowth keskustelevat tukikohdastaan, ja James Jessie seuranaan suuntaavat pomonsa puheille, jättäen Meowthin yksin. Meowth suunnittelee pomollensa yllätusnumeroa: pienen Pokémon shown! Hän on värvännyt Rakettiryhmän Pokémonit ja joukon Whismureja pitämään musiikkiesityksen. Apunaan hän käyttää erikoista sauvaa, jonka avulla Pokémonit saa tanssimaan - jopa vasten niiden tahtoa. Meowth antaakin esityksestä hieman esimakua ja testaa sauvaansa. Tämän jälkeen Meowth sulkee Whismurit häkkiin.

Samaan aikaan Pikachu ja muut Pokémonit etsivät uteliaina tietä sisään tukikohtaan ja löytävätkin avonaisen ikkunan, josta kurkistavat sisälle. Ne huomaavat Meowthin huoneessa, ja sen lähdettyä, Pikachu ja muut haluavat nähdä paremmin huoneeseen ja kurkottavat siis syvemmälle. Lotad ei näe muiden takaa mitään, joten se vahingossa työntää koko joukon ikkunasta sisälle. Pian Pikachu huomaa vangitut Whismurit ja auttaa ne karkuun.

Meowth palaa huoneeseen ja huomaa Whismurien karanneen. Pikachu ja muut piileskelevät tynnyreissä. Meowthin sauva sinkoutuu yhteen tynnyreistä ja näyttää voimansa: kaikki Pokémonit alkavat tanssimaan! Lopulta Treecko pudottaa sauvan sammuttaen sen tehon, jolloin Meowth hoksaa Pikachun ja muiden olleen kaiken takana. Pokémonit puolustautuvat heittämällä tynnyrit Meowthin ja muiden Rakettiryhmän Pokémonien eteen, ja pistävät juoksuksi.

Meowth seuraa Pokémoneja ja löytääkin koko joukon tornin katolta. Pikachu käyttää sähköhyökkäystä, mutta Wobbuffet torjuu sen kimmottamalla sen takaisin. Iskun voimasta Mudkip melkein putoaa tornista, mutta Treecko pelastaa sen Meowthin sauvan avulla. Sauva aktivoituu vahingossa, ja hirmuinen tanssinhimo valtaa jälleen Pokémonien mielet. Tanssin voima tuhoaa tasanteen, mutta taitavan tangon pyörteissä Pokémonit ehtivät juuri ja juuri turvaan.

Pikachu sammuttaa sauvan tanssin merkeissä, ja jahtaaminen jatkuu jälleen. Tällä kertaa Pokémonit suuntaavat keittiöön, missä aiheutuukin melkoista tuhoa. Sekamelskan jälkeen Meowth käynnistää vahingossa sauvan jälleen päälle - kaikeksi kauhukseen - jolloin Pokémonit alkavat tanssia jälleen kerran. Suuri koristepallo putoaa Meowthin päälle sammuttaen sauvan, jolloin Pikachu ystävineen pääsee taas karkaamaan.

Ulkona jahtaaminen jatkuu Pokémonien rientäessä milloin missäkin. Meowth, Cacnea, Seviper ja Wobbuffet ovat kuitenkin alakynnessä ja juokko sinkoutuu ilmaan. Tanssisauva osuu Wobbuffetia päähän ja se aktivoituu, jolloin Pokémonit alkavat, jälleen, tanssimaan. Kaiken innostuksen keskellä sauva sinkoutuu Wobbuffetin kädestä hiekkakasaan, jolloin siihen tulee oikosulku. Tällöin musiikin tempo nopeutuu, ja jopa Treecko - joka aiemmin vastusti kaikkine voimineen tanssimista - ryhtyy tanssimaan.

Lopulta sauva ylikuumenee, räjähtää ja tuhoutuu kertakaikkisesti, mutta sekasorto ei ole vielä ohi, sillä Loudred alkaa tuhoamaan vain harmia tuottanutta rakennusta. Lotadin aivastuksesta rakennus tuhoutuu kokonaan ja Pokémon-porukka lennähtää pitkin taivaita, mutta pelastuvat. Pikachun johdolla koko joukko iloitsee selviytymistä erikoisesta tilanteesta ja jatkavat leikkejään yhtä erikoista kokemusta rikkaampana.


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.