Elokuvat


Pokémon Heroes: Latios & Latias


Pokémon Heroes: Latios & Latias

ELOKUVAN TÄHTI-POKÉMONIT

MERKITTÄVÄT IHMISROOLIT

水の都の護神 ラティアスとラティオス, The Guardians of Altomare ~ 2002
Pokémon Heroes ~ 2003
Pokémon Heroes: Latios & Latias ~ 2006
Elokuvan juoni: (*spoilerivaara*)
Kaksi Rakettiryhmän agenttia, Annie ja Oakley lähetetään vesikaupunki Altomareen etsimään Soul Dew-nimistä esinettä, jonka sanotaan sisältävän legendaarisen Pokémonin, Latioksen, sielun. Agenttikaksikko haluaa esineen siitä syystä, että sen avulla voidaan käynnistää mahtava laite, Altomaren puolustusmekanismi (D.M.A. = Defence Mechanism of Altomare).

Samaan aikaan Ash, Misty ja Brock saapuvat Altomaren kaupunkiin, missä Ash ja Misty ottavat osaa suureen Pokémon-uintikilpailuun. Ash ja Misty ovat kisan kärkipäässä, mutta yhtäkkiä kaksi näkymätöntä Pokémonia häiritsevät Ashin kilpailua. Niinpä Misty vie voiton ja saa palkinnoksi gondoliajelun kaupungin vesireiteillä. Misty ottaa ystävänsä mukaan, ja ajelun aikana heille kerrotaan kaupungin vartijoista, Latioksesta ja Latiaksesta.

Myös meille tuttu Rakettiryhmä on kaupungissa, mutta sen sijaan että he seuraisivat Ashia ja kumppaneita, he kiinnittävät huomiota kollegoihinsa, Annieen ja Oakleyyn. Rakettiryhmä seuraa heitä ja saa selville, että he tarkkailevat nuorta tyttöä. Tyttö paljastuu olevan oikeasti Latias, joka pystyy muuttamaan muotoaan. Annie ja Oakley käyttävät Pokémonejaan, Espeonia ja Ariadosta kaappaamaan tytön, mutta Ash sattuu paikalle hämmentämään pakkaa. Tilanne selviää kun Latias auttaa Ashin pois tukalasta tilanteesta, ja katoaa lopulta itse.

Ash, Misty ja Brock vierailevat kaupungin museossa, missä he tapaavat kuraattori Lorenzon. Lorenzo kertoo heille kaupungin historiasta: paha hallitsija rankaisi kaupungin asukkaita vahvoilla Pokémoneillaan, Kabutopsilla ja Aerodactylilla. Legendaarinen Latios toi kaupunkiin kuitenkin veden, joka upotti fossiili-Pokémonit jättäen jälkeensä vain niiden jäänteet, jotka nyt löytyvät museon lattialta. Lorenzo näyttää kumppaneille myös puolustusmekanismilaitteen, mutta Ash ei saa silmiään irti tytöstä, joka muistuttaa paljon juuri kohtaamaansa Latiasta ihmismäisessä muodossaan.

Ash ja Pikachu seuraavat tyttöä ja lopulta törmäävät Latiakseen, joka johdattaa heidät salaiseen, kauniiseen puutarhaan. Puutarhassa Latios, sekä oikea tyttö, Bianca, eivät ota tunkeilijana pitämäänsä Ashia avosylin vastaan. Lorenzo, Biancan isoisä, saapuu paikalle ja rauhoittaa tilanteen. Pikachun leikkiessä Latiaksen kanssa, Lorenzo selittää Ashille lisää Altomaren historiasta. Alkuperäinen Latios kuoli pelastaessaan kaupungin, ja jäljelle jäivät nykyiset jälkeläiset: Latios ja Latias, sekä Sielunkivi (Soul Dew), joka sisältää alkuperäisen Latioksen sielun. Sielunkiveä säilytetään tässä samaisessa puutarhassa ja sen katoaminen merkitsisi kaupungin tuhoutumista.

Samana iltana Annie ja Oakley kaappaavat Sielunkiven itselleen. Lorenzo ja Bianca pystyvät seuraamaan heitä museolle asti, missä Annie ja Oakley aikovat käyttää Sielunkiveä puolustuskoneen käynnistämiseen ja muinaisten fossiili-Pokémonien henkiinherättämiseen. Latias hälyttää Ashin hereille, ja Pikachu mukanaan kolmikko suuntaa kohti museota. He rientävät pitkin kaupunkia henkiinherätettyjen fossiili-Pokémonien jahdatessa heitä. Saapuessaan museolle he huomaavat, että puolustusmekanismi imee Latioksen energiaa ja vähitellen tilanne alkaa pahentua. Misty ja Brock saapuvat museolle ja auttavat Latioksen pelastamisessa ja koneen sammuttamisessa. Sielunkivi särkyy kaiken häslingin keskellä, ja kaikki kaupungin vesi katoaa.

Ulkona kouluttajat huomaavat, että kadonnut vesi on kerääntynyt kaupungin laitamille ja muodostanut massiivisen hyökyaallon, joka suuntaa kohti kaupunkia. Latios ja Latias suuntaavat merelle pysäyttämään sen. Ne käyttävät kaiken voimansa aallon pysäyttämiseen, ja lopulta onnistuvat aikeissaan. Latios menettää henkensä pelastaessaan kaupungin, aivan kuten legendan mukainen alkuperäinen Latios, ja katoaa kun on hyvästellyt Latiaksen. Latioksen sielusta muodostuu uusi Sielunkivi, joka asetetaan puutarhaan rikkoutuneen tilalle.

Seuraavana päivänä Ash, Misty ja Brock ovat lähdössä Altomaresta ja hyvästelevät Lorenzon. He huomaavat myös nuoren tytön vilkuttavan heille, joka rientää pian Ashin luokse ja antaa hänelle piirroksen. Samalla hän, kaikkien yllätykseksi, suutelee Ashia. Sekä Misty että Brock miettivät, oliko suudelma oikealta Biancalta vai Latiakselta ihmismuodossa. Niin tai näin, joukko siirtyy merelle samalla, kun puolustuskoneen sisälle jumiin jääneet Annie ja Oakley pelastetaan koneen sisältä ja passitetaan vankilaan.


Pikachu-lyhytelokuva

Camp Pikachu

LYHYTELOKUVAN TÄHTI-POKÉMONIT

ピカピカ星空キャンプ, Pikapika Starry Sky Camp
Camp Pikachu
Ei esitetty Suomessa
Lyhytelokuvan juoni: (*spoilerivaara*)
Tutut Pichu-veljekset istuvat junan katolla matkalla kotikaupunkiinsa. Ei kuitenkaan kauaa, kun veljekset paiskautuvat junan katolta yläilmoihin, ja laskeutuessaan ne törmäävät Wynautiin - joka puolestaan pamauttaa veljekset jälleen lentoon taivaalle. Samaan aikaan yhteinen tuttumme Pikachu ja sen Pokémon-kaverit pelaavat pelejä metsässä, kun Pichut ja Wynaut törmäävät Psyduckiin. Pikachu on innoissaan tavatessaan vanhat kaverinsa. Muiden Pokémonien avulla, Pikachu päättää auttaa Pichuja ja Wynautia löytämään oikean junan kaupunkiin.

Joukko lähtee matkaan pitäen samalla hauskaa, tekemällä varjokuvia tai laskemalla vesiliukumäkeä. Joukko leiriytyy yöksi, mutta nuorempi Pichu-veljeksistä pelkää Wynautin leikkisää kaveria, uutta tuttavuutta: Duskullia. Säikähdyksen jälkeen nuorempi Pichu, Wynaut ja Duskull haluavat pilailla vanhemman Pichu-veljen kustannuksella, ja säikäyttävät tämän. Leikkisän tuokion jälkeen Duskull jättää hyvästit ja leijailee syvemmälle metsään. Yhtäkkiä alkaa sataa rankasti vettä, mutta ystävällinen Volbeat johdattaa Pikachun ja muut suojaisaan myllyyn.

Duskull pelästyttää Meowthin ja Wobbuffetin, jotka ovat patikoimassa. Molemmat säikähtävät ja juoksevat karkuun myllyn sisälle, mutta käynnistävät vahingossa myllyn mekanismin, joka melkein aiheuttaa vahinkoa sisällä sateelta suojassa olevia Pikachulle ja tämän ystäville. Yhdessä Pokémonit pystyvät pysäyttämään myllyn toiminnan, lennättäen samalla Meowthin ja Wobbuffetin tiehensä.

Seuraavana päivänä Pikachu ja kumppanit huomaavat junan lähistöllä ja rientävät alamäkeä ehtiäkseen sen kyytiin. Vanhempi Pichu ehtii junaan, mutta loput eivät aivan ehdi mukaan, ja joutuvat täten hyödyntämään radalta löytyvää kärryä. Yhteistoimin ne saavat nuoremmankin Pichun junaan. Meowth ja Wobbuffet laskeutuvat myös junaan pienen välikohtauksen jälkeen, ja lopulta kaupunkiin kaipaavat Pokémonit ovat vihdoin matkalla oikeaan suuntaan.


Liitesivut aukeavat uuteen pop-up -ikkunaan! Jos linkit ei toimi, selaimesi ei välttämättä tue javascriptiä. Sen voi helposti muuttaa selaimen asetuksista.

This page is only a fan site. Pokémon, Pikachu and all related characters and titles are trademarks of Nintendo.

Tämä sivu on ainoastaan fani-sivu. Pokémon, Pikachu ja kaikki aiheeseen liittyvät hahmot ovat Nintendon omaisuutta.